推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

屋企舊野專區如舊書....舊物品....請貼上吧 !

引用:
原帖由 大隻西 於 2010-2-13 00:56 發表

我也是個粗魯的人  沒有藝術細胞  校長幼承庭訓  才是斯文人
覺得 B 哥 d 衣著 / 收藏, 好有品味, 追求質素, 喜歡 1 d 低調名牌. 深得我心.

因為我好怕 大大 個 logo 掛上身, 奈何而家 d 名牌...

相關搜索目錄: 收藏

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-2-13 14:53 發表
SUE 姐
新年快樂.....
same to you...
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 大隻西 於 2010-2-13 01:05 發表

我猜他大概是政治犯看守所的  詳細的遲些問米回來再告訴水哥

話埋比我聽...

引用:
原帖由 大隻西 於 2010-2-13 01:14 發表

或者你們直接對話
你叫水哥點答 ?

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-2-13 12:20 發表
今天好泠,,,,是年三十晚
今晚要食團年飯....

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-2-13 16:00 發表
ME TWO
今天吃日本菜
今晚想吃上海菜
其實日本人, 過新曆年ka ?

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-2-14 22:50 發表
嘩,,,今日下午去拜年短短半小時,,,就派左$1700,元正利是
未計賀年禮品,,,,虎過DD

點頂到初十呢h:" />" />" />,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,要慳D了
你有得收番既 jak ...

引用:
原帖由 大隻西 於 2010-2-15 02:35 發表

食過團年飯  股票長期賺
thanks...

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-2-14 01:07 發表
明天大家有咩節目
通常年初 1 去亞哥 / 家姐度拜年 , 年初 2 去 家姐屋企開年 . 今年成個家族去旅行. 可以優遊自在.

引用:
原帖由 大隻西 於 2010-2-15 03:09 發表

今天中午起床開機接到北京來拜年訊息  跟著去拜[骯藏] 即日蓮 每年初一都去  又要K哥解釋[骯藏]是什麼?每年我都下廚煮日式鄉土菜給家人吃  有生原塊豆腐上挖個窩  用蝦乾切粉放熱油炸 小心操控時間 要鬆脆就是那 ...
感覺好清, arm 我口味...

引用:
原帖由 大隻西 於 2010-2-16 21:40 發表

我其實想唱Green Green Grass of Home  無奈沒練習過歌詞。

K哥吃晚飯沒  剛才我煮的巨型薑蔥爩鯉  已被清了 現在要去打牌了 很不願意
你兩個女好吃得 wo...

b 哥煮 d 野, 買相好掂...

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-2-16 19:46 發表
B哥咁IN!!!
會唱王力宏既歌..我真係一D都唔識...
me too...

引用:
原帖由 大隻西 於 2010-2-16 19:43 發表

昨日去拜年12時半回來  準備1時半上來 記不起關電話  朋友在旺角唱K  打來要我過去見面  

我又不飲酒的  唱了一隻古老歌 Help Me Make It Through The Night 全部拍掌叫好:victo ...
B 哥比我感覺, 好有王傑 feel, 唱佢 d 歌, 形神俱全...

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-2-16 21:49 發表
K哥吃晚飯沒  剛才我煮的巨型薑蔥爩鯉  已被清了 現在要去打牌了 很不願意

手足
有兩手咼 口水流流D魚春好多
不過,,,薑蔥爩鯉  點解唔用沙煲煮呢,,,和 ...
識食之人. 不過咁擺, 好靚...

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-2-16 22:04 發表
到要學下煮飯h:" />" />" />
我最多到係,,,,用熱水沖公仔麵加2片芝士
老婆唔識煮飯仔,,,真是要食蕉
而家好多凍肉店 / city super, 都有好多 肉排 / 刺身, 解凍後, 我都掂, 可以叫 k 嫂試下. 比 d 鼓勵, 就得 ka 啦...

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-2-16 22:47 發表
日本老婆唔識煮飯???
講笑?
唔出奇. 你冇睇蔡瀾 d 書 ? 佢講而家 d 日本女仔, 懶到 1 星期唔沖 1 次涼, 搽香水...

相關搜索目錄: 香水

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-2-16 22:54 發表
B哥誤會了..
我喜歡七十及八十年代既歌..
但很少對朋友說出來.因太老氣了.
如獅子山下等..
因會令我回想起六十年代既前輩們奮鬥既激情.
不妨再多講一些.
大約五年前的新年.我望著獅子山回想起這首歌及香港人當 ...
me too. 我係回想起以前香港人奮鬥既激情.

不過未試過 對 獅子山唱歌.

2 個人時, c6 就試過 對住我唱情歌.

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-2-17 00:58 發表
菜SAN比我感覺似賣藥佬多D..
唔可盡信.
我諗, 隨住經濟起飛, 女性地位提昇, 日本女性越來越西化, 1 d 都唔奇....

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-2-17 01:07 發表
講開唱獅子山下..
會令我想起前財政司長阿虫.
該係叻仔一名.但都係同董怕怕一樣.
有志難舒. 當時佢有同小伏講過唔好太留戀司長官邸.
心底已明白呢個位唔坐得耐.
SUE姐該比我清楚官場文化吧..
我覺得棒打出頭鳥. 佢比 對手知道佢有野心 / 能力做特首, 比人有心裝冇心...

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-2-17 01:17 發表
當時情況好似係佢想大改動公務員制度如薪酬.
即係觸動到佢地既利益.大部份公務員緊係唔妥佢.
點玩???
哩大部分人唔妥佢, 因為冇組織力 / 資源 , 作用不大. 我 d 舊同事大部分唔妥高層, 高層咪 1 樣安全...

曾經聽過 1 d 傳媒學者既講座, 係傳媒既角度, 分析松爺同程介x 致死既原因. 根本係有人收集所有資料, pass 比 傳媒 (香港傳媒根本唔會有資源 / 耐性搵政治料), 傳媒就用 "節" 牙膏既手法, 逐 d 逐 d 透露消息, 令大眾覺得當事人唔誠實...h:" />

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-2-17 12:14 發表
而家好多凍肉店 / city super, 都有好多 肉排 / 刺身, 解凍後, 我都掂, 可以叫 k 嫂試下. 比 d 鼓勵, 就得 ka 啦...

買過吃,,,已經唔鍾意吃魚生了,,,去食日本菜吃海先多D
有鵝肝 / 和牛 / 和式漢堡 etc....

和牛 我都煎得掂, 不過唔健康, 唔比 c6 多食. k 哥咁後生, 大把本錢, 唔怕...

引用:
原帖由 meijik622 於 2010-2-17 13:16 發表
菜SAN比我感覺似賣藥佬多D..
唔可盡信.

條友仔入了化境喇,在我工作公司見個條菜佬,,
,差起條腰八字腳甘成個八婆,,又話甘又要甘設計,,,,真係火到來了  !
以前勁拜佢,,現在NO GOOD喇,,,試過一次串我,,, ...
有 1 次我係九龍城, 搭小巴返九龍塘, 小巴司機少有地有 driving manner, 原來菜SAN係車內...

d 女明星同佢主持節目, 竟然唔知佢寫書既...

相關搜索目錄: Driving

引用:
原帖由 大隻西 於 2010-2-17 15:28 發表

水哥那句說的什是我們的樣貌比實際年齡年輕多 加衣等著談吐各樣還可以  如果在一些場搞得不好便露餡了  例如點菜時拿出老花鏡 或點首樓台會來唱等......
笑 c...

你同水哥就好啦, 自從釣左條水魚上岸後, 我 心無掛慮, 1 年重 1.5 磅, 足足 15 磅...

引用:
原帖由 大隻西 於 2010-2-17 15:32 發表

大的吃也懶洋洋 不健康  小的活力充沛 榴槤也敢吃
咁咪好, 唔使哂錢減肥...

相關搜索目錄: 減肥

引用:
原帖由 大隻西 於 2010-2-17 15:35 發表

校長猜錯了  我像尹光
唔信. 群眾既眼光係雪亮的...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。