推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 95555052 於 2010-2-17 01:35 發表

你也試下中醫, 因是加強扺抗力. 另外我有食蜂膠和蜂皇(張), 你也可考慮

我自從上次發燒出返JJ炎, 係大陸睇醫生後, 而家耐唔耐(2星期左右)JJ會紅紅地, 好似線体勁發炎, 但一日後又無事, 唔知各C hing有咩意見 ...
尋日又係袋袋返發, 真係幾密下, 反而原發病位(JJ旁毛髮位)一直無異樣, 可能我第一次唔察覺個袋袋都有事, 我聽講皰2型頭果年比較返發密, 雖然算輕微, 但都好煩 h:" />  中招到依家都5個月啦, 因為唔想靠食藥, 同埋唔嚴重, 所以都係亂躉I, 有無師兄有咁情況, 唔係係JJ有事, 係JJ都話戴套, 四圍都唔知點搞 ? 有時朋友叫去邪骨起下機都唔敢.......

引用:
原帖由 95555052 於 2010-2-21 02:01 發表

2星期發一次? 一次發幾耐??

你結婚未? 想出火無可厚非, 但你依家有返發, 邪骨唔好諗住, 5姑娘先啦
師兄, 真係差唔多2星期一次, 每次當發現到正常3, 4日, 無咩大既病徵, 通常都係沖涼果陣"拿一拿", 情況同損左情況一樣, 輕微, 之後見袋袋有囍a方深色左, 少少結焦, 跟著過2, 3日無事   我有老婆, 自從上年9年月出事, 都唔敢同老婆咩, 因為我JJ該無事, 出事係毛髮位同袋袋, 戴袋都無用  連朋友叫去起下機都怕, 唸起機師隻手店完袋袋又店JJ起, 真係有壓力, 點算好 ?

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-2-25 21:29 發表

LEN88

我自己每隔幾日都會自己望下下面陰唇個2,3粒仔野有冇變大/突出/變樣,,,佢都係好似微微較起,但唔似花既形,,,,(真係唔自己check住都唔安樂,心理壓力真係幾大,,,好驚,,,,後悔,,不安,,,,,,自責,,真係呢d心 ...
Candy妹, 我同好多師兄都係到面對緊同樣既心理壓力, 我都係日日都有自已check著, 先知我個袋袋都成日返發皰, 雖然算輕微, 但都無辦法, 希望時間長齯j家都會好番晒

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-2-13 04:03 發表

都幾密下, 隔1, 2個禮拜就會發現, 因為我日日都有睇住, 所以一有唔唔妥就知, 不過因為好輕微, 就唔想食藥, 想靠自已免疫力去克制, 過多幾個月再考慮, 唔知其他中皰既弟兄有咩提議
今日終於頂唔順咁密既返發, 第一次去左15樓睇, 感覺OK, 試食一個月藥睇下情況有無改善

引用:
原帖由 mando 於 2010-3-4 22:46 發表

CJie, 好認同及對妳經驗好有共鳴..... 尤其, 等那一段日子, 好像死一樣, 日日行屍走肉咁, 自己死就算, 重要搞到老婆.  成世人, 等那電話, 一接聽, 個心驚到跳出來都是第一次.  找朋友出來談談, 他們都唔明妳感受 ...
相信我地中左招既人都有Candy妹果種想死既感覺, 真係好難頂, 尤其等3個月空窗期, 真係渡日如年, 而我地有家室既人仲驚 唔好唸著用套就好安全, 病毒係可以係套保護唔到既地方入侵, 只怪以前太無知  不過我同好多師兄妹一樣, 經過今次嚴重教訓, 學會珍惜我太太, 老土果句 : 人都係遇到挫折先會反省.  大家努力面對未來吧

引用:
原帖由 95555052 於 2010-3-7 02:27 發表

有結果請報告一下
師兄, 你上年9月食左幾耐皰藥, 醫生開左40日藥比我, 食左2, 3日暫時都唔覺有咩特別好, 再繼續睇下點

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-3-9 10:21 發表

唔係想俾自己大壓力,不過係我check到有 hpv 16,18,,醫生同我講花唔一定係hpv 6,11,,, 16,18呢d都可以wor,,咁我聽到之後先好驚姐~~~ 擔心都係人之常情

不過,,多得你地同我老公支持,,, 我會自己盡量去調節下個心 ...
Candy妹, 大家都係到努力緊, 比心機

引用:
原帖由 LEE624 於 2010-3-14 09:22 發表
有事先黎後悔+1我係.h:" />但以後我一定會好好做人....三思而後行
即係師兄, 你咩都無中

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-3-7 03:09 發表

師兄, 你上年9月食左幾耐皰藥, 醫生開左40日藥比我, 食左2, 3日暫時都唔覺有咩特別好, 再繼續睇下點
h:" /> h:" />
食左差唔多2個星期, 仲見到有返發, 真係有礸L奈  唯有食晒再去搵醫生了解情況, 有無師兄之前都有食藥既療程, 係咪要食一段時間先會有改善?

引用:
原帖由 95555052 於 2010-3-17 01:58 發表

食藥都重出??
你出得有無輕微左?? 這藥是在發病時令其有病毒細胞不能自行復製, 發病時食2粒1日.
我後期是一天一粒
係, 食著都出先唔開心, 情況差唔多, 我本身都唔算嚴重, 師兄你當時食緊藥係咪無再返發, 醫生已叫我早晚各食2粒, 依家都無計, 食埋其餘躞, 再去問下醫生搞咩鬼h:" />   壓力係有, 不過都無妨礙我堐, 一般都有7個鐘

引用:
原帖由 killer_law 於 2010-3-18 22:39 發表
心淡啦~~~
唔想醫啦!!!!!好唔開心,食足7個月藥,都冇好過
最近感冒,病足二星期,又要食感冒藥,又要食抗生素
食咁多藥,食到身體差晒。
要做既我都做晒,唉
我相信我一世都唔會好
日日都希望會有好轉,但日日都失望
...
Killer 兄, 我唔記得你中咩, 我自已開始食皰藥, 不過仲係返發  我都唔開心, 不過唔好灰心啦, 都要醫既

回復 10364# 的帖子

食左成個月, 仲有返發, 我準備去醫生再睇睇, 或者轉隻藥

引用:
原帖由 95555052 於 2010-3-28 03:17 發表

請問DR HO 復活節幾時休息?
我唔知係唔係飲得酒多(新工壓力大), 冠周下面紅紅地, 又未紅到發炎, 但怕係皰返發, 要睇睇

重諗住今個月努力做人.........................
師兄, 醫生1/4 至 8/4 放假, 9/4 應診

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-3-28 23:00 發表
食左成個月, 仲有返發, 我準備去醫生再睇睇, 或者轉隻藥
今日上左去睇醫生, 同佢講隻藥唔得, 邊食邊返發, 佢轉左隻重藥Aciclovir 800mg 比我試下3星期啦.........  希望禁得著啦

引用:
原帖由 schizophrenic 於 2010-4-1 11:23 發表
真係鬆晒呀而家.........我仲會幫手做義工添...

而家希望我d花花快d好..

冷凍左第3日, 仲未甩既...

其實要幾多日先至會甩架...

唔該大家share下....
等3個月等結果, 真係死左好多細胞, 無事已經好好, 之前都無唸過其實好易出事  總之往後好好做人

引用:
原帖由 strange 於 2010-4-6 23:05 發表
自從去年十月證實中招疣後, 要定期去DR HO 處做冷凍, 約一至兩星期做冷凍一次, 舊的菜花剛甩, 新的菜花又在JJ龜頭附近 生起. 好彩經化驗, 證實是HPV TYPE A 8,11 等低危病毒.

如是者已經前後半年, 令我痛苦不堪言 ...
師兄, 我同你都差不多同期, 我9月中中皰, 情況同你都差唔多, 成日返發, 食著藥都唔見點好

引用:
原帖由 strange 於 2010-4-7 20:50 發表

祝早日康復.
無計, 大家唯有繼續抗病  總好過其它大獲, 最多都係禁慾

引用:
原帖由 andus 於 2010-4-7 20:18 發表
熊貓兄, 半年好短ja
我只不過中左軟疣ja, 一般尼講唔睇醫生半年至一年就好
我成日睇醫生都搞到兩年la
所以我而家醫生都唔睇
我相信我d粒粒生左係某d睇唔到既地方
所以一路都未清得晒...哎
都冇晒感覺了
師兄咁你呢兩年有無搞 ?

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-3-31 00:20 發表

今日上左去睇醫生, 同佢講隻藥唔得, 邊食邊返發, 佢轉左隻重藥Aciclovir 800mg 比我試下3星期啦.........  希望禁得著啦h:" />
好快又差唔多食晒3個星期藥, 可惜都仲係要返發, 下星期又要去睇下醫生  上次問醫生佢都話一般唔會咁, 唉, 都唔知點解自已咁差   有無師兄有咁既情況

引用:
原帖由 95555052 於 2010-4-20 02:43 發表

CHing, 我發現大脾同袋袋中間有傷口, 以前一年內有一兩次, 以為係底褲邊界到,

但看你post, 有些擔心, 可否多講一下你病徵!!!

我的是長型傷口, 見到紅肉, 會痕痛, 無血/泡, 在大脾 Lar
我記得師兄你係中過皰一型, 我個袋差不多不停有異樣, 似皮膚龜裂, 無血/泡, 首先見到唔明顯一小一小撻既深色表面, 之後會有少少損左(似輕微擦損), 一般都係沖涼拿一拿先知損左, 之後有小小薄結焦, 跟著無野, 我尋日第三次去何醫生, 佢都覺得唔正常, 第二次加重左藥都仲返發, 懷疑可能係另一樣皮膚病, 依家試下果種病既藥, 睇下情況點, 唉, 因為9月中第一次係毛髮位出泡係証實皰2型, 之後隔左個幾月先發覺個袋有事, 一直都唔好, 所以都係唸著皰返發, 真係唔知究竟咩野病 h:" />

引用:
原帖由 95555052 於 2010-4-24 01:01 發表

我睇DR HO, 佢話唔係, 傷口係裂開, 我都放心.

你有什麼情況也發表一下
師兄, 即係何醫生話你唔係皰返發?  我上次講左我第三次去睇何醫生, 佢都覺得唔正常, 第二次加重左藥都仲返發, 懷疑可能係另一樣皮膚病, 依家試下果種病既藥, 食左幾日, 又雅I藥膏, 睇下情況點先, 真係唔知究竟咩野病 h:" />h:" />

引用:
原帖由 kevin12345678 於 2010-4-26 16:08 發表
我同你一樣9月中皰..想問c兄是不是包皮過長同是不是食籃色藥丸呢!!!
我無包皮過長, 第一次既藥係每日早晚食2粒200mg, 第二次換重左隻800mg, 師兄醫生話你仲係1型定2型? 你有無不停返發?

引用:
原帖由 kevin12345678 於 2010-4-27 12:40 發表
我每日食五次每次一粒籃色藥丸..之前未割包皮就返發.現在慢慢好緊.但到現在抽血種箘都驗唔到係皰診.不過醫生話一定係皰二型咁我當然要信佢La
即係你9月中中左到依家先慢慢好緊? 如果係直接係皰抽瓛G體去種菌, 結果好準確, 我係診所同政府衛生科都係咁做, 同樣話中二型, 唉.....

引用:
原帖由 95555052 於 2010-4-27 01:35 發表

大脾Lar的不是, JJ的是, 而家退了.

你的情況如何?
第三次改左其他藥, 懷疑個袋果灟曮Y皰, 1星期藥食完, 雅I藥膏唸著下星期一再睇睇醫生, 依家情況好, 不過都有似返發

引用:
原帖由 chinaman201048 於 2010-4-27 17:42 發表
多謝晒咁多位既意見.
今日我已經去睇左DR.HO. 佢真係好專業都講解得好詳細,佢話我應該冇中招係皮膚問題,加D菌入左尿道,所以佢開左D藥俾我查同食,個心真係定番好多。
好彩我發現到呢個論壇,加上有咁多位朋友介紹DR. ...
完全認同, 相信在座每一位都見過鬼怕黑, 會珍惜身邊人

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。