推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 man002 於 2010-10-3 23:03 發表
高級中醫師(醫院)要排成半年,半年??你估開神藥咩!其實,佢地系有標準藥方,祇系點運用得好!後生女醫師?三十幾歲?中,西醫我都覺得四,五十歲,有返長久醫療經歷先得!
系米又飲又浸?西醫重有無睇和食?
月初第二次返發食左7日藥, 無再食西藥, 可能屁股今次比較大粒, 所以搞到依家先脫晒焦, 唉, 星期5,6,日早晚浸一次, 星期2去再睇

引用:
原帖由 man002 於 2010-10-3 23:10 發表

香港腳,濕疹,癬都無了,

不過我少飲酒,不去wet 天光,回家睡多,強肝腎,不過現在好像心臟壓有問題!
MAN 兄, 我都唔飲酒, 老啦都無力玩得夜, 我想問食中藥要食幾耐 ?  成年都無搞過野, 真係DRY 死

引用:
原帖由 hihohihohihohi 於 2010-10-4 21:54 發表
唉, 前星期五賓周外皮住做左冷凍. 無起水疱. 今日甩晒d蕉. 結果d花既芽仲係度. 有無兄弟有經驗, 係咪要凍幾次先得架. 好煩啊. 由陰毛野到去賓周.....唉. 日日係度驚第時野到女朋友老婆點算. o個個位一定係同陰 ...
師兄, 你依家無女朋友同老婆已經無咁心理壓力啦, 快啲醫啦

引用:
原帖由 man002 於 2010-10-4 23:38 發表

嘻嘻…我共有六張藥方!有些飲一日,有些自己拾藥飲兩,三日!

應該一,兩個療程有些見效,應該吾會多過兩,三個月內應該ok!

我飲藥反應都好快,好快見效果,所以幾劑藥已經知!

話曬中藥都系毒來!

...
MAN 兄, 我聽日去中醫覆診, 浸左3日藥,  都無咩起色, 都知有排搞, 兩, 三個月應該有起色, 咁每星期食幾多次?

引用:
原帖由 echris 於 2010-10-6 21:20 發表
ching 快 d 去睇專科 或者政府,千祈唔好怕醜,出得黎玩,預左要還。

我去政府社會衛生科都幾次了,除左第一次真係怕醜之外,而家已經慣左,好似睇街症咁,最緊要治療。

其實自己成日亂諗野,諗下諗下真係人都 ...
echris 師兄, 我除左睇政府, 有無睇下其他性病醫生?  因為我地都覺得政府唔係好認真理我地啲人

Update 情況

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-10-4 23:49 發表

MAN 兄, 我聽日去中醫覆診, 浸左3日藥,  都無咩起色, 都知有排搞, 兩, 三個月應該有起色, 咁每星期食幾多次?
浸左3日藥, 之後第一次覆診開左5日早晚吃中藥粉, 扁平苔蘚無咩起色, 都一樣起, 星期二再睇多次, 醫師加重份量開左7日藥粉, 療程中, 不過醫師話扁平苔蘚和皰很難醫, 如果食完7日都係差唔多佢叫我睇番西醫

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-10-18 10:27 發表

Tony好耐無見了, 見到你真係好開心, 快6年了, 你而家點呀, 話哂你都係樓主多翻d上黎啦, Tony係舊板時都係有疣同龜頭炎, 而睇左幾個醫生, 包括同葉劉去選舉既皮膚科權威睇親要booking & 過k一次, 但係仲要比人串, ...
Tony 師兄, 呢幾年係咪完全無返發呢?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-11-8 22:19 發表

正常過左3個月都已經ok既, 3個月翻發既機會應該只有50%, 半年既大約30%, 一年既基本上翻發既機會10%, 正常1年半後如果唔出去玩既就應該無事. 因為我5年幾既兄弟已經全部失蹤所以放心啦.
各位中花既師兄, 睇嚟花比皰無咁易返發, 所以你地要加油, 我地中皰真係難好

引用:
原帖由 紫崇 於 2010-11-8 00:44 發表
各位CHING, 琴日因為尿道炎未清晒再睇DR.HO ,
8月15到而家, 上星期2又驗左AIDS, 冇事, 我當冇野架啦
而家又冇粒粒~ 尿道炎都叫做好得7788~ 希望快D好番晒就好了,
我知錯啦~ 唔會再有下次, 各位都要加油~ 我同大家 ...
師兄, 都叫妳唔洗咁擔心, 你無事既!!   難得有重新機會, 唔好再亂嚟啦

引用:
原帖由 黑寒 於 2010-11-20 13:08 發表
各位兄弟;我想請教下您地D野= =
我前幾日同我女朋友搞完野...之後過左5日後發覺下體左則近生毛果個位生左D小水泡>3<
本新一開始得兩粒都冇咩野;但係今日起馬有2x粒不過任部都好細..係有2-3粒比較大小小
我想問下我 ...
呢位朋友仔, 你都係快啲去睇醫生, 我上年都係係左邊毛髮位出左幾個小水泡, 最後證實左係皰疹, 你話你之前都有試過係咁, 有可能今次係返發, 上次已經中左招, 所以快啲去檢查, 政府唔洗錢驗, 我當時係的私家同政府都有驗, 報告一樣, 係皰疹二型, 如果你中既係一型, 會無咁容易返發, 二型係頭果兩年都比較多返發, 皰同花一樣, 無任何藥可以完全根治, 主要要靠自已免疫能力!!

引用:
原帖由 hime123 於 2010-11-20 21:39 發表

要禁幾耐 我女朋友實會懷疑我咁耐唔掂佢
呢位師兄, 你都係唔好亂嚟, 唔覺意害埋你女朋友就唔好, 我自從上年9月中出事, 一直都無搞過, 好驚會傳比人, 又驚會比人再傳染  唔知其他師兄會點過?

何醫生

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-11-20 17:28 發表

無錯, 如果當初係舊版時睇岩醫生我就唔洗5年了
各位師兄有無發覺何醫生越來越紅, 女性雜誌有佢訪問, 連 Road show 都見到佢, 真係驚佢加價

相關搜索目錄: 雜誌 女性雜誌

引用:
原帖由 黑寒 於 2010-11-21 12:26 發表

呢位師兄可吾可以比一比個地址我呀?洗吾洗同屋企人去? 無得醫>3
朋友仔, 皰同花唔同既地方係, 皰你唔理佢 (當然唔係嚴重果隻), 佢會過2-3個星期期左右, 啲皰謝晒, 表面無晒病徵, 不過會隨著你既免疫能力而返發, 何醫生係私家醫生, 你自已睇返頭20頁搵下佢資料啦, 版規係唔比人係到提供醫生資料既, 我第一次睇佢大約800幾左右

引用:
原帖由 黑寒 於 2010-11-21 21:46 發表

多謝哂您呀 您可吾可以pm話比我知第幾頁呀? 皰會吾會影響我以後既生活?會吾會好嚴重架
我真係好煩腦呀 我好驚屋企人同埋朋友知
你自已搵下啦, 無人會比你, 皰唔會影響你日常生活, 一樣行得走得, 食得瞓得, 不過只會影響性生活 (未穩定), 中都中左, 無計, 我都一樣咁煩啦, 習慣左, 接受左就無咁煩

最近忙都無點上過嚟, 大家要繼續努力,  皰兩個月無咩返發象徵, 至於扁平苔蘚, 都成年啦, 我開始都唔點理佢, 成日check著都無晒癮, 既然醫生都話唔知成因同無咩藥好食, 咁唯有take it easy啦

引用:
原帖由 TTTT1 於 2010-12-12 10:17 發表

其實熊貓兄,可能身體己經控制到啦,之前睇過有d師兄話0岩0岩開始時d皰,2-3weeks就發一次,
不過醫生有冇講到d 病毒會好似hpv咁慢慢地可以俾免疫力清除呢?
TTTT1師兄, 我個情況真係好奇怪, 上年9月中第一次皰原發(係右邊毛髮位), 直到今年7月, 差唔多10個月第一次返發(係左邊毛髮位), 點知兩個月後, 9月尾第二次返發, 居然係左邊屁股位!!!  何醫生只講一句, 病毒會跟神經走   唉, 點解會咁  不過我依家都開始 TAKE IT EASY

引用:
原帖由 TTTT1 於 2010-12-14 23:48 發表

同我同一個位wo,我就係包皮系帶隔離發炎,驗皰我唔知ar,我無check過,不過中皰,一2個星期就發,自己實知的
無錯, 正常中招唔洗1個星期就見泡泡

引用:
原帖由 TTTT1 於 2010-12-14 23:22 發表

會唔會係因為皰d病毒係入左血呢?因為驗血係驗到的,我前一版post左有關資料,睇下有冇用
師兄POST既我之前都睇過晒, 病毒會潛伏係神經

引用:
原帖由 Newnam 於 2010-12-17 12:33 發表

疣病毒、包疹病毒是會潛伏在皮膚層,有的八個月後才發出黎。
疣病毒最長係有八個月潛伏期, 不過正常皰中招一般1個星期就會病發

新一年身體健康

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2010-12-27 02:34 發表

熊貓師兄, 最近點啊, 穩定左D未啊?

花最長係有八個月潛伏期, 但多數1-3個月就發架啦.
師兄, 依家都儘量唔會日日望下有無皰, 反而一直煩緊"扁平苔蘚", 無計, 希望時間長了, 病毒都少啲吧

引用:
原帖由 ken1121 於 2011-1-10 19:23 發表
我 有 d問 題 想 問 下Ching你 地 .....
通 常 包 會 幾 時 出 ?
花 你 地 第 一 次 出 系 幾 時 ?
你 地 系 帶 左 套 定 無 帶 套 ???
皰一般1,2星期就出, 我係毛髮位出, 有無戴都死....

引用:
原帖由 kksick 於 2011-1-11 16:50 發表

上面熊猫兄講一般1或兩個星期就出, 無事架
師兄, 你依家只不過係驚有事, 唔似我地直頭出左事, 先唔好咁緊張, 真係有事先緊張啦, 不過真係有事緊張都無用, 唯一辦法馬上去醫, 我地個個都係咁樣面對

引用:
原帖由 ken1121 於 2011-1-11 23:37 發表

我 都 明,未 有 事 擔 心 有 事 甘 樣 心 理 唔 多 平 衡 。  唔 想 成 日 想 住 ﹐  但 系 真 系 好 難 ﹐  好 困 擾 。  
中 左 既 ﹐  既 來 之 則 安 之 , 睇 醫 生 。  未 中 招 又 check唔 到 真 系 搞 到 ...
我中係皰疹, 比佢搞到我煩.........

引用:
原帖由 ken1121 於 2011-1-17 12:56 發表

Yes, 我依家验根既底部。 因为我有用套, Dr.Ho话唔会验头同根既上半部。 Dr.Ho话用套上面机本上系无可能会有。
So, 我前后既底部都有check。 如果 ...
毛髮位機會大, 我中皰都係毛髮位

引用:
原帖由 TTTT1 於 2011-1-25 23:03 發表

師兄,最近好嗎???   有人遲官歸故里,有人漏夜趕科場,唔中過招係唔會驚
我身邊朋友都係繼續玩, 我作為老友已比晒忠告, 依家野真係未中過係唔會知死既.... 祝各位兄弟姊妹及自已早日好返晒

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。