推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 紫崇 於 2011-2-12 01:45 發表

睇左dr.ho n次 佢都話我冇事, 話d皮膚因為發炎薄左
比d時間佢會自己生番好d皮膚=3= ,  咁我可以點做呀? 師兄?
紫崇, 你已經好好啦, 無咩大獲野, 都可以根治, 我除左擔心自已皰返發, 我個袋袋位既"扁平苔蘚"都無好過, dr.ho 都係話呢種係皮膚病, 不過都係唔知成因, 都無咩好做, 又話一般過左兩年都會自已好, 依家我都過左16個月, 都係咁樣, 所以你都唔好成日擔心咁多, 雖然有時我都會唔開心, 不過自已都叫自已等時間過吧, 希望真係會自已好 - 既來之, 則安之, 平常心啦, 反正自已都控制唔倒, 係咪 總之千其唔好影響你日常生活

引用:
原帖由 mando 於 2011-2-14 03:06 發表
以前成日玩,發生事件後就無再去玩,同老婆好坦白承認一切,經過二年時間修復感情及治理身體,慢慢回覆至正常人生活。但得來不易,在此祝各C Hing,新人,無病者,就咪再去玩啦,盡早收山,有病者,時間會治療一切, ...
多謝 Mando 師兄留言, 完全有深切體會, 有時我都會唸, 中招係一件好壞好難接受既事, 不過都有好處係會自我反省, 趁未註成大錯, 仲可以對家庭, 老婆補救, 我相信係到留得言既師兄都有改過既心, 如果唔係, 都唔會花時間係到留言, 而且仲會繼續玩 不故自已同別人死活

引用:
原帖由 hpv 於 2011-3-5 22:32 發表
        临床上,很多尖锐湿疣患者在患病以后,都很关心感染了HPV以后,这种病毒是否能被清除出体外呢?针对这个໾ ...
咁有無講皰疹病毒呢?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2011-4-4 23:52 發表

依位兄弟你既情況大家都好明白, 不過小弟都想講句, 點解而家好多同我開頭中招既朋友兄弟唔同既, 本身都唔驚, 只係不停隨便問下人就算, 唔會好似我咁好驚好驚, 週圍搵料醫同埋依度最好, 正常自己都想睇多D野知多D ...
Stanley兄, 正常兄弟姊妹一開始都係驚到死, 尤其等空窗期, 真係渡日如年, 我呢幾個月都好少寫嘢, 因為工作都好忙, 不過我有上嚟睇, 自從前年九月中有皰(第一次)係右邊毛髮位, 上年7月(第二次)係左邊毛髮位, 10月(第三次)係後面屁股位, 真係無咩好預防, 我問何醫生點解會週圍發, 而唔係佢之前同我講一般都係原發既附近, 不過皰都對我嚟講都唔夠我係前年11月左右個袋無端端有"扁平苔蘚", 開頭何醫生仲以為係皰返發, 過左兩三個月先確定係呢個皮膚病, 話唔傳染, 但都唔知成因, 所以都無咩好醫, 有啲人過兩年就無事, 不過我都成年幾都一直未好, 呢個先煩....

引用:
原帖由 TTTT1 於 2011-4-6 19:27 發表

如果係我寧願有台癣好過,起碼唔會傳俾人,我諗皰病毒係入左神經,所以會周圍發
師兄, 據我所知皰同花都會入左神經

引用:
原帖由 stanleysex 於 2011-4-13 00:05 發表

放心啦依6年既post有d有皰再加依原體既都好翻哂唔見人, 而且你都唔係第一個, 其他既兄弟都好翻哂, 或者你可以試一下之前有好多都係食埋d靈芝包子等, 再多做運動咁會對身體好d, 係舊post時曾經好多個都係咁, 而 ...
Stanley兄, 係呢版發言既8成以上都係中花多, 好似中皰既兄弟好少係到發言, 之前我都問過以前既師兄打聽情況, 不過有啲人都唔知自已係中一型定二型, 何醫生話一型返發機會比二型低, 所以有個師兄講過幾年都從未返發過, 而我就確診係二型,  係容易返發果隻, 我記得中招我都有去過政府睇, 個男護士都同我講過兩年唔發就叫好返, 而且返發期因時間久了, 相隔越嚟越遠, 唉, 都唔知係咪同花一樣會被自已免疫能力清除

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 熊貓 於 2011-4-14 23:45 發表

Stanley兄, 係呢版發言既8成以上都係中花多, 好似中皰既兄弟好少係到發言, 之前我都問過以前既師兄打聽情況, 不過有啲人都唔知自已係中一型定二型, 何醫生話一型返發機會比二型低, 所以有個師兄講過幾年都 ...
真係無奈, 呢兩日係袋袋既旁邊LA位有啲"行", 真係比我估中今日見到有幾粒皰皰, 唉, 都成半年又返發, 又要搵何醫生睇睇....h:" />

引用:
原帖由 stanleysex 於 2011-5-6 02:12 發表

哎...........熊貓兄你既心情我好明白, 2005年到2010年內我完全試過依種feeling, 所以只有講句睇天, 咩都唔關事, 真係運氣好重要!! 加油吧兄弟!!
Stanley兄, 我都由09年9月中, 原發, 10年7月第一次返, 10月第二次返, 到11年現在第三次返......  真係控制唔到幾時

引用:
原帖由 灰心中的人 於 2011-5-8 16:04 發表
你地好
我係女仔...當我發現有花時日日都上黎睇,不過一直唔敢留言
我3月到摸到近肛門位有d 粒粒,頭頭都唔知係咩,都冇理佢
咁岩4月去做婦科檢查順便問下,先知係花...我直頭呆左,先後睇左3個醫生,有d話做冷凍有d 又 ...
花唔會無端端會出, 如果妳剩係同妳男朋友, 咁可能佢本身就有, 總之唔好怕, 快去醫先

引用:
原帖由 後悔男 於 2011-5-8 21:33 發表

你都鬆左好多喇咁~~我依加先係過左半過月,仲有排驚!!!!
我有稔過如果7月中左a士會死既、我尼3個月會係咁陪家人!
唆!!今日母親節,我  同媽媽行在成日,夜晚食完反.仲同媽媽係
樓下散步成個中,傾左好多計,ࢋ ...
認驚係好事, 我地個個都經歷過, so far  中A既機會會好低, 你宜家都係有龜頭炎, 都無我地中花中皰煩, 唔駛咁擔心, 你好快醫好, 大家受過教訓都至少學識珍惜身邊既人同事

引用:
原帖由 後悔男 於 2011-5-8 23:32 發表
我依加當住燈火同大家發世~我如果再去玩既,我一定死無全c!!
我真係吾會去加喇,我頭先沖涼果陣,我一路沖,一路諗起細個果陣
同家人一齊既開心野!!一稔又喊!!!今次仲比係厨房既吖媽 聽到~~
跟住我老豆積 ...
叫自已唔好唸咁多, 因為如果真係有, 你唸嚟都無用, 唔好自已嚇自已, 搵其它野做, 唔好成日張件事放大1000, 10000倍

引用:
原帖由 後悔男 於 2011-5-8 23:54 發表

thx!!不過我真係好驚~~我過幾日20碎LA!!希望個天可以比個機會我改過自新LA~~
小朋友, 往後大把時間比你捱, 邊有咁便宜你啦!!!

引用:
原帖由 熊貓 於 2011-5-8 23:48 發表

叫自已唔好唸咁多, 因為如果真係有, 你唸嚟都無用, 唔好自已嚇自已, 搵其它野做, 唔好成日張件事放大1000, 10000倍
各位師兄, 我上個星期皰疹返發, 今日又去左睇何醫生, 醫生同我講花比皰疹易好, 因為花係皮膚表面, 一般出花做冷凍會把病毒減少好多, 所以容易將病毒控制係低水平, 亦即係話返發既機會遠遠比皰低, 醫生話皰頭兩年會易返發, 之後可能1年2, 3次, 又或者隔耐啲, 連醫生都話可以做既野有限, 咁講即係睇個天....所以中花既師兄弟, 你地好返既機會係相對高既, 放心啦!  我就....唉

引用:
原帖由 stanleysex 於 2011-5-10 02:12 發表

熊貓兄唔好灰心, 我都5年時間去攪啦, 你應該一定好過我, 加油啦, 之前咁多同你一樣既兄弟你記唔記得, 依家咪一樣無哂.
Stanley兄, 多謝你安慰, 我都會努力, 只不過醫生都話難搞, 只望返發既次數越來越小, 越來越遠.  我都快兩年, 之前中皰既師兄, 無再上嚟一係無再返發, 不過都有可能已習慣, 因為皰同花唔同, 唔理佢都會自已謝......

引用:
原帖由 stanleysex 於 2011-5-11 01:25 發表

放心啦, 我開頭中招時, 驚到不停上網睇野, 之後過2年左右不停夜晚聽收音機, 因為原來可以係香港search到大陸既電台, 夜晚全部都係d大陸既大醫院賣廣告搵d醫生上去解答問題, 而香港早3-4年前都係, 但而家唔知重有 ...
Stanley 兄, 多謝支持, 雖然我知皰難搞, 但我都抱希望時間可以解決問題, 大家努力....

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 hkpeople111 於 2011-5-14 23:28 發表

c兄, 皰都吾系甘可怕, 慢慢會習慣...我一直都系CD ROM, 見你非常擔心, 所以分享下....
我係煩, 皰唔理佢都會自已謝, 不過問題係好難好難會唔返發, 師兄你中皰幾耐?  醫生都講佢地幫我既嘢有限, 唔同花, 可以冷凍, 我算好, 第一之出, 同返發都唔"行"唔"痛", 不過起之前都有徵兆, 係會皮膚紅紅地, 谷谷地, 好似會生暗瘡咁樣

相關搜索目錄: 暗瘡

引用:
原帖由 hkpeople111 於 2011-5-15 00:06 發表

我2年前中,  上年發3次, 今年到現在已經發左3次...都系食左鴨鵝....現在靠食中藥, 效果吾錯...希望明年吾再發...
師兄, 你比我早少少中, 我都差不多2年, 09年9月中原發, 10年7月第一次返, 10月第二次返, 宜家第三次返.   醫生話我都算係咁, 我試過睇中醫, 不過好似無咩用, 返發食藥係想快啲完, 我唸下次我自已去藥房買果隻藥算

引用:
原帖由 hkpeople111 於 2011-5-15 00:13 發表

你吾痛已經好好...其實我起皰後都吾痛, 系發前神經痛, 應該系2年前中, 但2011二月see Dr. Ho先確認一, 二都中, 但對我來講都無分別啦, 一樣甘醫, 一樣甘生活...
咁奇怪, 中招過幾日已經出皰, 你點會中左兩年, 不過今年先知, 如果一型返發機會低好多, 我皰一直都係旁邊毛髮位, 左, 右, 屁股都試過, 醫生話因為跟神經走

引用:
原帖由 hkpeople111 於 2011-5-15 00:29 發表

以前發得少, 系自己都吾知中左, 以為皮膚病, 直至Dr. Ho確認先知lor....唉...講起就火...我上年6月去發時去see家庭醫生, 叫我驗血, 報告全部negative...真系好開心, 今年一月再發, feel到吾妥, 去see Dr. Ho, 點 ...
驗血未必驗到, 一般有皰出去睇就知, 想問你係邊到出, 因為我唔係JJ出, 所以戴套都怕傳比人, 你有無咁問題

引用:
原帖由 後悔男 於 2011-5-15 00:37 發表
皰一般幾耐度會浦頭加??
一般1,2個星期

引用:
原帖由 hkpeople111 於 2011-5-15 00:38 發表

我系JJ莖d皮出....其實如果吾發, 吾戴套都吾會傳比人...我以前吾知道中, 同太太做都無事, 當然現在知道就會帶啦....

Dr. Ho 話驗血有新技術可以驗到, 我都系驗血驗到既...
你同太太做無戴, 佢無被感染都算好彩, 我知準備發係皮膚已經有活躍既病毒, 可以傳比人, 平時無事量少傳染能力比較低, 但無醫生會講一定唔會傳比人

引用:
原帖由 hkpeople111 於 2011-5-15 00:53 發表

其實Dr. Ho都有講, 呢種病毒好咋, 接觸空氣就死, 精液吾會傳染, only皮膚d皰會, 但就算我點完d皰再點人都吾系甘容易, 除非好刻意點人傷口....老實講, 如果你成日都想個病有幾可怕會好痛苦....
我就係怕傳比人, 又怕再比人傳, 所以2年都無搞野, 唉

引用:
原帖由 regretboy 於 2011-5-16 10:13 發表
I am 17 now ... Turning to 18 this October .... I was childish ... I went to massage about 1 month ago .... And now, my dick head 's skin is kind of weird ... But no feeling at all ... I am so worry a ...
Where you go to massage ?  Japan ?

引用:
原帖由 keith033 於 2011-5-18 19:46 發表

雜誌、廣告所標榜的邪風, 長腿、低胸、熱褲、短裙, 近來夏天, 我到MK見到呢d, 我都擰開面;
所有鹹片丟晒(在香港這個避談性的失敗教育裡, 過往我以為係認識性既途徑), 太多誘惑, 見到暴露都要重新定義, 不可與性 ...
Keith, 我同意你講法, 相信係呢版既兄弟姊妹都係中左招先搵到嚟呢版, 先知自已對呢啲病真係好無知, 套只可以減少中招, 不過套保護唔到妳其他周圍地方, 皮膚磨擦都會傳染, 真係問你死未......

相關搜索目錄: 雜誌 廣告

引用:
原帖由 sunbayyan 於 2011-7-23 19:26 發表
睇左咁多頁, 個個都話梅好難中, 我剛剛去做測試...証實中左招
突登開個account 同post奉勸各位巴打真係唔好去玩了, 環保吹也不好試呀
師兄, 你搵多個醫生reconfirm好啲, 真係既話快啲醫

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。