推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 熊貓 於 2012-3-10 01:40 發表

唉!!!!! 幾日紅紅地少少踵, 都知有些不妙, 頭先終於發現有啲泡泡仔係毛髮位, 又係過左半年以上, 又返發.....無計啦, 唯有食藥.......
3月頭返發, 點知呢個星期又返發, 今次真係比較快, 真係唔Q知點解, 我知係無得斷尾, 但正常應該會返發越來越少, 會隔越來越長, 都差不多3年 .....我本來都睇開左, 今次真係有啲灰

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2012-5-23 23:10 發表

bb都出左世?
即是好返哂
恭喜
  恭喜

引用:
原帖由 man002 於 2012-5-23 02:50 發表
估吾到隔那麼久,你重系煩緊這樣野!你重系上去十五樓睇証?我都忘記自已幾時系last 果次系幾時,要返睇返sms 先知原來2010 4月,原來都過兩年光陰!時間真的溜得快!
恭喜Man兄好返晒無返發過, 你同我同期, 都差唔多3年, 其實久唔久就返發, 試過成8個月無事, 突然又返發, 皰係比花仲難搞, 好耐都無去何醫生到睇, 1年前曾經轉左去歐醫生到睇, 不過就再無去睇, 有事咪自已買藥食, 因為去睇都係幫我唔到, 一年2, 3次叫唔算多, 超過4, 5次就可以考慮食藥一段長時間, 我自已就無keep著食, 真係有事先食, 無計, 我都慣左

引用:
原帖由 stanleysex 於 2012-5-23 20:28 發表

熊貓兄, 我都要5年啦, 唔好放棄, 你都睇到之前咁多同你一樣既庖既兄弟都唔見哂, 所以加油啊
多謝支持, 其實我都曾經收過之前中皰既師兄PM我, 有啲可能係好返晒, 亦有啲好似我咁已習慣, 所以無上嚟, 希望時間真係可以幫到我解決呢件事

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2012-5-25 15:32 發表

恭喜晒師兄
講? 無可能, 家變都得.
我諗住過多一輪去醫生CHECK多次就當自己好番, 然後結婚.
2年了, 話長唔長話短唔短, 好有心理壓力.
呢兩年, ML一次都無. 完全禁慾.
我都快3年無搞野......

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 807 於 2012-5-31 10:09 發表
今日政府睇報告,其他無野,種菌確定是皰疹!而家積極人生,耍開心樂觀,用正能量加強本身抗病毒!多謝各位係呢度幫忙,多謝!
2型?  新中>?

引用:
原帖由 hangworry 於 2012-6-3 13:13 發表
hi...大家好...
唉..我e家真係好驚中aids...

事源:
5月15日去左三亞玩...晚上飲左D酒..跟住去左叫小姐...好後悔..
有帶dom性交 冇口交....
攪過陣因為有D驚所以好快就出左....
問題係我軟左先除dom... 好驚 ...
呢位師兄唔洗咁驚青, 我覺得你唸多左.

引用:
原帖由 807 於 2012-6-1 18:47 發表
熊貓兄,政府只說是皰疹,係種菌結果,問多句都唔想答,之後叫個護士講解下,都只係公式化,呢到爬文重多漬料!有D地方唔系好明
1,我閉有無預防藥,醫生話要返發先要食,甘食acyclovir 200mg不是可以預防嗎?
2, ...
師兄, 我開頭都有睇政府, 佢地態度係咁衰, 攞完報告轉私家睇啦, 如果你返發好密, 醫生話一年超過5, 6 次, 咁佢地會建議你食個長時期既藥, 至於無病徵時戴唔戴套, 醫生肯定唔會話100%無事, 因為無病徵都可以有傳染性, 只不過機會低, 有中招既師兄講過無事無病發做唔戴, so far 佢伴侶都無事, 當然人人唔同, 都係果句, 你最好問直接醫生

引用:
原帖由 807 於 2012-6-3 19:07 發表
熊貓兄:多謝關心,是否而家無病癥之下去睇dr ho都無乜用架?
無病癥去睇無用, 其實醫生對皰都無咩好做, 都係果句, 一發覺有返發既象徵就儘早食藥

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-6-3 19:40 發表
各位我又番黎啦, 仲見到熊貓等C兄,
我上次係非林尿道 , 相信有C兄記得我的

琴日忍唔住上天深圳環保吹, 而家又好驚,
請問咩都冇做剩係環保吹, 性病我知有risk
Aids 危險嗎?
係呢版睇左咁耐, 環保吹係有可能野性病, 事實都有弟兄係咁中, 愛既機會唔大, 除非你條野同佢個口都損左.....唔好亂唸啦

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-6-3 20:56 發表

我而家知驚了, 熊貓師兄, 如果我冇病晶就3個月CHECK 晒所有野算,  係呢, 林同非林係唔係兩星期可以驗到?
林我唔知道

引用:
原帖由 nelsonwong38 於 2012-6-15 23:00 發表

多謝Peter師兄既解答,雖知道d姑娘見怪不怪,但如真係桐係你隔離,好鬼老尷麻 !
我第一次發病係去澳門玩完之後約7日,有帶套做,我諗係環保吹中勒!
依個病已跟足我九年,耐不耐就復發,一黎料就要食些Acyclovir控制住 ...
nelson師兄, 你9年都一直皰返發?  我都3年啦, 都有返發, 你1年返發幾多次?  有無試過長期食著藥?

引用:
原帖由 nelsonwong38 於 2012-6-17 00:53 發表

貓兄又係疱疹?我初頭發得密些, 大約兩三個月發一次,
有時同女友做得多或自己機機多咗,果排又會發得密d .
之後就愈來愈少同冇最初咁痛.

問過醫生佢話除非一個月發一次, 唔係就唔建議長期食藥喎.  ...
Nelson兄, 我第一次返發係原發後8個月, 當時真係超down, 原發係右邊毛髮位, 第一次返發係左邊毛髮位, 第二次返發果次好似近啲只有3個月, 居然係屁股到, 3年啦, 都唔記得係第幾次, 好似4, 5次吧, 不過叫做唔算多, 所以我無長期食藥, 師兄你可以食新藥, 叫 VALTREX 500 mg, 一有異樣就食, 會快好多, 1日都係食2粒, 食5日左右.  你女朋友so far 知唔知你有呢個病, 同埋佢無傳染嗎?  3年我都係自已打機機.......

唉, 9成9又皰返發, 都3年啦, 差唔多隔半年就返嚟探我, 真係無計......

引用:
原帖由 worrykitty 於 2012-8-24 10:43 發表
我都係中左皰疹,而家長期食藥,食足一年,希望之後唔會成日發。唉,我鰡〝坅蚺S驗到有解甇嚃憿A係支原體鴾@種,我諗緊睇婦科定係泌尿科。我好擔心惹到我男朋友,各位師兄請問你地知唔知我男朋友應該睇性病科定 ...
Kitty, 係醫生提議妳食足一年皰藥? 妳食邊隻?

引用:
原帖由 worrykitty 於 2012-8-25 10:08 發表
熊貓兄你好,dr ho叫我自己考慮食唔食一年藥,甘我諗住食一排睇下點先。我食果隻係aciclovir200mg 我估來來去去都係呢隻。其實食一年晤知副作用會晤會好大
VALTREX 500mg 比何醫生果隻新, 病發早晚食一粒就夠, 我無長期食, 都係有事先食, 妳中招後返發過幾多次

引用:
原帖由 monster00888 於 2012-8-26 21:13 發表

熊貓CHING隻藥你去邊買?? 幾錢??
係藥房買, 800 - 900 左右42粒

引用:
原帖由 stanleysex 於 2012-8-28 21:10 發表

熊貓兄, 真係要好似我咁咩都介, 唔好食咁多海鮮等, 我都用5年多, 唔好灰心, 加油一定痊癒的, 你睇你之前同期同你一樣有既兄弟咪又係失哂蹤, 代表咩你好清楚啦, 有時候好似我同你一樣運氣好重要................. ...
Stanley兄, 皰比花難搞.......不過我都已習慣

引用:
原帖由 neoguy5555 於 2012-8-31 12:12 發表
熊貓兄~~俾心機, 樂觀齏~~
都3年啦,我都無咩望, 唔再返發梗想, 至少唔好返咁多

引用:
原帖由 godblessme 於 2012-9-1 07:56 發表
各位有\疹既師兄, 你地事發後幾多日開始爆發? 我今日係外國覆檢, 點知HSV IGG positive, 事發都2個幾月, 但都冇爆發
皰一般1-2週就出

引用:
原帖由 godblessme 於 2012-9-3 20:51 發表

好認同影響價值觀呢點, 但係要加油師兄
反而我覺得係心理病多, 怕給人再傳, 又怕傳比人.....矛盾

引用:
原帖由 QWERTY99 於 2012-9-4 16:35 發表

岩岩大膽地發了個信息給小姐,禮貌地問佢有冇病,佢話佢無叫我放心好了,

但其實我仲好擔心佢自己都唔知自己有無,唉,又唔知佢會唔會呃我
放心吧, 中既機會唔係高, 就算都唔係難醫果啲, 你雖然無做, 問題係你有無用條野磨佢下面

引用:
原帖由 worrykitty 於 2012-9-7 13:16 發表
請問有無皰疹的師兄食緊aciclovir屪藺O?有無師兄鶱藺訄t藥呢?幾多錢呢?謝謝!
之前我過有隻新啲既藥VALTREX 500 mg, 有事早晚一粒, 42粒一盒大約900

引用:
原帖由 807 於 2012-9-7 17:41 發表
其實中庖無物野可以做,所有醫生都係話一發就食葯,無其他方法,平時身體好就會返發小d,有醫生提議食一年葯,我就唔理佢,每月頭都食7日葯,sofar係平平安安無發了。
師兄, 你係話你第一次出, 之後每個月食7日, 都無再返發, 想知你咁係維持幾耐?

引用:
原帖由 monster00888 於 2012-9-8 22:19 發表

佢咁食應該自己咁做, 我睇個醫生同你個醫生講一樣, 叫食連續一年, 早晚各一粒吧
呢位師吧, 你而家點情況?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。