推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 man002 於 2009-10-22 19:54 發表

常識嘛!
就系中了,不過吾系這病!

剛星期一睇完政府,下星期再覆診!
原來如此, 師兄你中左咩, 可以講下嗎?  政府係咪只幫你檢HIV & 梅毒嗎?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-10-6 02:00 發表

放鬆d啦你計翻100分比, 中既機會好底既, 我睇翻而家既post都三十三萬再加上我舊版既二十幾萬, 我total睇左50萬頁超過幾百兄弟都無一個中個, 所以機會係好低, 不過我唔係鼓厲唔安全性行為, 而只係話比你知機會真係 ...
Stanley 兄, 我中左招果時係政府已馬上檢左aids & 梅毒, 不過個醫生無叫我3個月再抽血檢多次, 不過我都打算12月去私家做個 full check.

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-10-23 09:07 發表

黑點黑印? 有冇可能啊係椰菜花,,,應該唔係啊嗎,if幾年前都有你應該生得好多啊嗎???? 個醫生可信嗎? 專科?
Candy/Man, 我發現下面毛髮邊白白地色, 有啲唔安心, 都係等陣去政府check下, 因為我公司係灣仔, 都算近政府醫院, 又唔駛錢, 不過我都知個醫生都無咁好耐性同每個病人慢慢睇, 中招抽完血之後都無叫我3個月再去check下.

引用:
原帖由 man002 於 2009-10-23 10:32 發表

其實睇病是要自己主動問和自己找尋病處!

當然一個好醫生會細心引導和檢查!

我都問好多其他問題和身上粒粒,他說其他是脂肪粒!

不過政府不會幫你找出其他粒,祇能自己找自己提出,這點系重點,

不 ...
我同意, 政府唔會幫你詳細睇, 係自已同佢講你邊到邊到有事, 或好似有事, 佢咪叫你Show比佢睇果到, 所以自已每日都會仔細自我檢查下, 不過始終唔係醫生, 怕睇漏眼以為自已一直都無返發, 咁先慘.......

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-10-23 11:44 發表

我都有剪短D毛,自己方便去檢查。我都建議你咁早。

你話毛下面白色,會唔會係有時個D 毛"狼"黎? 因每條毛下面都會有毛狼,都會有D突咁樣,,,不過安全起見,都係去俾佢睇一睇啦,,,,
嗯, 我上一次就係係 JJ 上面接近根部毛髮既地方, 見到啲白色一粒粒凸物體, 即係飛跑去政府睇, 佢話無事, 係毛囊大, 不過今次係發現係 JJ 右面毛髮邊既位置, 為免錯誤, 等陣又跑去政府望望, 未中招從來都無注意到, 可能本身就係咁, 不過中招後就咩都驚一餐, 唉......

引用:
原帖由 man002 於 2009-10-23 12:34 發表

剛才用數碼相機拍照再放大看,原來黑印面積裡都好多粒粒凸起,心理都down些少!
是否要冷凍幾次先會謝脫落不再凸起!凍後粒粒粒會點樣?
下次都系拍照記錄凍前/後,康服期長展照片先!
Man兄, 你有女朋友, 老婆/仔女嗎 ?

相關搜索目錄: 數碼相機

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-23 12:05 發表

嗯, 我上一次就係係 JJ 上面接近根部毛髮既地方, 見到啲白色一粒粒凸物體, 即係飛跑去政府睇, 佢話無事, 係毛囊大, 不過今次係發現係 JJ 右面毛髮邊既位置, 為免錯誤, 等陣又跑去政府望望, 未中招從來都 ...
頭先2點走左去政府睇, 都係果個四眼醫生, 今次感覺比人串, 我show左比佢睇J 右面毛髮邊既白左既位置, 佢反問我 : 你覺得有咩問題.  我指比佢白白地既肉唔知係咩, 佢話都無野, 我就係無知先中招, 先搵醫生睇, 因為有些人返發皰疹係唔會太明顥, 我怕自已無知睇錯先次次唔多妥就去睇下.  我話上個月抽血都無叫我3個月後再抽血驗, 咁佢話12月再去驗下, 我問醫生疣HPV驗血睇唔睇到, 佢話根本就無呢種Test......心唸係真唔係真吖.....請各位講下, 謝 !

引用:
原帖由 man002 於 2009-10-23 15:08 發表

散拖就有!
不過看緊骨科很久無行房!
身邊有另一半仲大壓力............

回復 9235# 的帖子

本來想3個月後即12月check埋HPV, 點知頭先問個政府醫生佢話無呢種Test

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-10-23 15:24 發表

d 政府DR.真係好9串架都唔知俾咁高人工佢地仲乜,都唔係拎個心出黎幫人,你而家殺人放火咩,,大佬,,,,, 如果係唔歡迎睇呢D STD就不如唔好接呢D疹睇啦,,都真係,,,,,XYZZZ@@@

CHING我唸你都係俾D錢去睇返 ...
Candy, 其實我唸過一返發就試下15/F, 就算好彩暫時無事, 我到12月都想去佢到做過全檢, 不過唔知幾多錢?  我都明白政府係唔會同私傢咁仔細和耐性, 一個打工, 一個自已做老板.

引用:
原帖由 Lawrence_12_9 於 2009-10-23 15:43 發表

係wor!!! 當日係wanchai 睇社衝科 , 個4眼醫生勁鬼串~問多樣野俾佢話..chi sin...一o的醫德都冇~~
中左招, 你講多一句clear o的既野~~已經幫我心理上好多la∼

下下當o的patient 唔係人咁...chi sin!!
Lawrence兄, 原來你都睇過佢, 頭先我想問多佢兩句, 佢個咀臉真係當我係白痴, 我自問學歷都算OK, 但對於呢方面, 我真係無知先會問佢, 唔係無知都唔會中招啦, 真係 X+Y 佢.

引用:
原帖由 man002 於 2009-10-23 15:06 發表

明白!多謝!

以前幾個月前有朋友護士看我手和月位,話我應該有前烈線問題!
師兄, 你都係去私家睇真啲!

引用:
原帖由 garamon 於 2008-12-18 20:11 發表
是,她還說叫我不要太緊張,放鬆心情才可對病情有幫助,我太太是一個明理的人。
呢位師兄, 見到此post既話可唔可以講下你既近況 !

引用:
原帖由 garamon 於 2009-10-23 20:45 發表
我久不久也有講近況,上一頁我也有出 post 。
師兄, 唔好意思, 太多頁, 我都花左時間睇左好多頁, 見到你既背景同我差唔多, 我快40, 無小朋友, 你身體點 ? 係咪無咩啦.  我上個月中招, 既擔心自已, 又怕唔知以後同太太會點.....

引用:
原帖由 man002 於 2009-10-23 23:30 發表

我都系打算星期二覆診政府然後睇佢地點處理,然後再去私家專科睇,窮無法子!
我本來都覺得唔洗錢無所謂, 所以有唔妥就即去政府睇下, 不過今日比條四眼醫生既咀臉令我好唔開心, anyway, 有無返發都好, 我都打算12月試試去15樓做多次full check.

皰疹

唔該有中皰疹既兄弟講下你既情況, 我9月中中招後, 日日都好仔細檢查自已, 好擔心返發, 呢幾日發現無端端係袋袋位有少少結醮, 但又唔覺之前有水泡出現, 以前無中招就唔會理會, 男人下面有時都會"行行地"有時損左都唔知道, 依家就唔同晒, 疑神疑鬼..唉.

引用:
原帖由 suicide 於 2009-1-14 02:06 發表
本人已中了包疹一年多了,以前也在這里留過POST, 我未結婚,有了這個病以後,我也找了很多資料,有外國的,也有大陸的,有以下的總結,

1/以現在的醫學水平,這個病是百份百不能治好的,雖然很多人都有這個病( ...
呢位師兄, 我想問你最近點? 係咪仲Keep著返發呢?  醫生有無點講?  我知中招係事實, 但對未來我好擔心.  見此請回覆, 謝!

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 garamon 於 2009-10-27 09:55 發表
最重要加強身體免疫力,睡多點,樂觀多點,不要煙酒,這是我看書說的,另外我看一些外國醫學文章,說生疣的人,大多數會在2年內自動痊癒,但可惜我不懂將那資料上載到這網,我在Dr Ho 處看了1年,現停了出疣 4個月, ...
師兄, 疣/皰疹都係病毒, 相信好多中招都係因為皮膚接觸/體液, 我都睇過有些文章講"免疫系統會清除體內病毒", 大家都期望自動痊癒既一天, 唔再返發好重要, 不過咁係咪係唔再係帶菌者呢? 有無師兄聽醫生講過呢?

引用:
原帖由 killer_law 於 2009-10-27 14:29 發表

其實我都問過醫生,身體會清除病毒即係咩意思
免疫系統會識得對抗病毒,令到體內病毒處於一個唔可以發病既情況,當受到某些因素,e.g. 再次感染,老年病等
就會再次發病
情況同感冒一樣
所以唔係代表體內冇左個病毒
Killer兄, 多謝解釋, 有無問"令到體內病毒處於一個唔可以發病既情況", 傳染性又點呢?  頭先去左旺角中心睇眼, 果層見到個姓林xx & xxx 既皮膚及性病科, 之後走過對面惠豐中心, 先確定到果個醫生地址, 不過係水牌見到係皮膚only?  因為我想12月夠3個月去佢到全檢, 唔知幾銀?

引用:
原帖由 man002 於 2009-10-27 17:41 發表
剛去完政府覆診,又再抽sample for testing.
話林仔醫好,但上次抽sample 種菌話中衣原體,現在比一星期藥!
今日睇証系條靚妹醫生!
疣就話冷凍結焦,ok喎!其他點吾系喎!
今日四個醫生當值,一個鐘睇完,無勿 ...
師兄, 你係去左政府男衛生科, 點解會有靚妹醫生?  同埋師兄係政府驗左幾多樣野?

引用:
原帖由 man002 於 2009-10-27 18:08 發表

今日三女一男醫生,我去粉嶺吾系油麻地!
驗愛滋,梅毒,種菌驗衣原體,尿道分泌驗林仔瓜!基本都系這幾樣!如果無錯!
你吾系去過睇政府?
我去灣仔, 來來去去都係果個咀臉唔好既四眼男醫生, 我當時有皰疹症狀, 抽左樣本去驗, 再抽血驗aids & 梅毒, 其他就無,  依家等夠3個月, 12月中去私家做個全檢, 呢段時間真係會疑神疑鬼, 好折磨...............

引用:
原帖由 man002 於 2009-10-27 18:40 發表

但gov 係唔會同你check 衣原體 , 你好番之後2 weeks 去做小便dna testing

今日覆診佢地化驗認症話比我聽知中衣原體,比一星期藥DOXYCYCLINE HYCLATE TABLETS 四環素
,不過見到網上話這樣吾系好見效!話衣原 ...
你有衣原體有咩症狀?  我唸緊12月去15樓一次全檢  師兄你都係夠3個月檢查多次.

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-26 15:47 發表
唔該有中皰疹既兄弟講下你既情況, 我9月中中招後, 日日都好仔細檢查自已, 好擔心返發, 呢幾日發現無端端係袋袋位有少少結醮, 但又唔覺之前有水泡出現, 以前無中招就唔會理會, 男人下面有時都會"行行地"有時損左都唔知 ...
有無師兄中左皰疹? 好似唔多人中咁

引用:
原帖由 man002 於 2009-10-27 18:08 發表

今日三女一男醫生,我去粉嶺吾系油麻地!
驗愛滋,梅毒,種菌驗衣原體,尿道分泌驗林仔瓜!基本都系這幾樣!如果無錯!
你吾系去過睇政府?
個靚妹醫生睇你, 你會唔會唔自然?

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-27 20:44 發表

你有衣原體有咩症狀?  我唸緊12月去15樓一次全檢  師兄你都係夠3個月檢查多次.
差不多 45 日了, 真係頂唔著想去驗先.......

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。