推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 kevin12345 於 2009-10-28 03:10 發表

去15樓驗好貴喎......
Kevin兄, 你知唔知幾錢吖?  依家無咩唔妥, 中招係政府已check 左 aids 同梅毒, 我係想夠90日再去 check.  乙肝都想check 埋, 不過 HPV 好似無得 check.  唔知仲要check d 咩

引用:
原帖由 man002 於 2009-10-28 10:46 發表

我都老到幾十歲人,靚妹仔都見吾少,點會吾自然啊!系都想好和記錄問題問醫生重好啦!
我都好快40歲啦, 估唔到搞成咁! 師兄夠90日去檢驗多次啦, 我等時間過等到癲!

回復 9315# 的帖子

Man兄, 收到資料, 多謝晒, 你都會去果到睇嗎?  其實我想去15樓, 又唔知全檢幾錢, 因為我有好多問題想問, 怕一般體檢中心未必咁詳細講.

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-27 20:51 發表

有無師兄中左皰疹? 好似唔多人中咁
唔該有無人中過皰疹二型吖?  講下啦, 有無好轉, 復發有用藥定等佢自已好 ????

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-28 10:17 發表

Kevin兄, 你知唔知幾錢吖?  依家無咩唔妥, 中招係政府已check 左 aids 同梅毒, 我係想夠90日再去 check.  乙肝都想check 埋, 不過 HPV 好似無得 check.  唔知仲要check d 咩
Kevin兄, 你係邊到check, 想知15樓有幾貴吖 ?

引用:
原帖由 kevin12345 於 2009-10-28 14:14 發表

我响政府check架.咁政府當然冇出面咁好La.其實好番冇事就冇胃浪費金錢.心理影响Ja...我想問c兄你好番後有冇做過愛呀!!!我好番後都未敢做愛住.
師兄, 你都係同我9月中中招, 最終係咪同我一樣中皰疹二型吖? 我多口一句, 你都係夠90日再去檢查aids&梅毒, 莫講話做愛, 想都唔敢想著, 皰疹係病毒, 只能叫表面無症狀, 唔代表叫痊癒, 咩叫好番, 相信無人100%確定, 如果你係單身, 都好啲, 我有太太, 我往後都唔知點面對, 不過又要等多 45日先可以再檢查, 千萬唔好再有壞消息.

心理問題

我早晚都會Check下自已有無返發, 唔知大家會不會係咁, 尤其頭幾個月, 好擔心自已有心理問題, 想請教大家點樣調節自已既心情

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-28 14:35 發表

師兄, 你都係同我9月中中招, 最終係咪同我一樣中皰疹二型吖? 我多口一句, 你都係夠90日再去檢查aids&梅毒, 莫講話做愛, 想都唔敢想著, 皰疹係病毒, 只能叫表面無症狀, 唔代表叫痊癒, 咩叫好番, 相信無人10 ...
Kevin 兄, 醫生最後確定你中咩吖?

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-10-29 10:32 發表

我覺得時間係一個最好既調節方法,好多時人地同自己講唔好唸太多冇野既,,,醫生講又唔多聽得入耳,都係驚到死,,成日係到左擔心又擔心,又成日檢查自己下面有冇疑樣,少少野都即去睇醫生,,,,,直到時間耐 ...
Candy, 因為中招到依家只夠 45 日, 首先証實係皰疹自已已經呆晒, 因為係無得根治, 無症狀都會有傳染性, 我記得有個師兄講過當自已皮膚病就得, 不過我真係做唔到, 我明白中招已經成事實, 不過我依家仲要等多 45 日先可以再去驗愛, 梅.  好大壓力 !   係呢到既師兄似乎好少中皰疹, 都無咩人可以同我分享下, 所以有點無耐, 不過好似我以前都講過, 至少呢版可以比我抒發心情, 因為有 candy  妳同其他有回應既師兄既精神上支持 !!  多謝晒!!!!!

引用:
原帖由 kevin12345 於 2009-10-29 13:19 發表

因要返工冇時間去覆診.最快要11月中先去睇報告同抽血驗尿咀一次做晒
你報告都未睇, 即係你唔知自已中左咩?  你9月中中招既話, 11月中仲未夠90日喎, 最好都係等夠去驗, 我都等緊時間.

引用:
原帖由 kevin12345 於 2009-10-29 14:03 發表

夠50曰就可以驗
Kevin, 係醫生講夠50日就可以驗嗎, 唔夠 90 日會唔會唔準 ?

Candy妹 / 其他師兄, 你地係咪等夠 90 日先去驗呢  ?

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-10-29 14:49 發表

請真,,,, 呢到D人中花多,, 但花同疱咪又係一樣,,一樣係病毒係消除唔到冇藥更治到,,, 不過係種類唔同姐

疱疹一型生係咀個D我有,,, 當自己身體唔好時就會發出黎,,,, 有時可以一年幾次,,有時可以2年 ...
Thanks!  Candy 妹.  咁我忍住先啦, 不過我係大陸中招, 一唸腳都軟.....

引用:
原帖由 man002 於 2009-10-26 20:22 發表

依家就唔同晒, 疑神疑鬼,這樣好正常!

因為吾系你認識範圍,好多不懂問題?好多憂慮?如果這程形,最好在網上找多些正確資料,
看後有什麼問題,和不懂分析為上是否包,
覆診時一次問醫生幫你解答,當然系 ...
Man 兄, 你覆疹完點 ?  中招已經擔心, 不過原來等夠90日再去驗果兩野仲難頂, 我真係做唔到師兄你咁冷靜!

引用:
原帖由 man002 於 2009-10-30 01:04 發表

覆診完,米食緊衣原體的藥!等康復!
我都無勿野特別擔心,一樣行得走得,都系同平時差不多,一樣逛街,運動,睡覺,影相影下風景,逛圖書館,看電影!(近幾年睇濕疹和醫筋骨都習慣病囉!)初初第一星期我都無失 ...
Man兄, 多謝回應, 你中衣原體食藥可以斷尾, 濕疹和筋骨都可以醫, 只係需時, 努力!  不過我中既係病毒就無得根治, 因為師兄你係單身, 所以比較豁達啊.

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 kevin12345 於 2009-10-30 01:44 發表
熊貓兄唔使浪費金錢去驗.去私家驗1500蚊到三曰就有結果.去政府唔使錢15日就有結果.仲有熊貓兄有冇聽過有c兄用中藥去清體內既毒呢..你話得唔得呢同可唔可信.我想你比D意見我怕比人厄.
相信中醫都有幫助, 不過要搵個好中醫都幾難!  Kevin, 你該唔係好大個, 未搞清楚晒自已中咩, 唔好唸做愛, 否則連累人地!

引用:
原帖由 TMW111 於 2009-10-30 12:27 發表
今個月睇完DR HO 比左14日藥 同藥膏 消毒藥水
食完14日 龜頭炎 仲未好 龜頭仲係好紅
龜頭炎已經8個月啦
睇左2次普通醫生 1次秘尿科  2次油麻地社會科
好想快D好返
真係唔知點算好
師兄, 唔洗擔心, 龜頭炎唔係病毒, 無咩大件事, 又唔會成世!  比多少少時間醫吧

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-30 11:26 發表

相信中醫都有幫助, 不過要搵個好中醫都幾難!  Kevin, 你該唔係好大個, 未搞清楚晒自已中咩, 唔好唸做愛, 否則連累人地!
Kevin, 絕大部份人都講要夠 90 日會肯定啲, 你都係同我一樣等到12月中先去檢查吧

引用:
原帖由 man002 於 2009-10-30 13:59 發表

嘻嘻,你無留心聽書,之前中三樣野,林,花,衣啊!
哦, 原來係咁, 唔係一次中晒吖 ?  點都好, 你無另一半咩事都可以自已解決, 壓力無咁大

引用:
原帖由 man002 於 2009-10-30 14:28 發表

就系一次過發生!
所以我好驚會中其他吖? 唉......

引用:
原帖由 omygod123 於 2009-10-30 15:25 發表
Dear all,

May I ask the tel no. and address of Dr Ho please?

Thanks
版規唔比人係到提供醫生詳細資料!

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-10-30 23:26 發表

不過我都唔明點解d人中左好似無咩野咁, 本來我由唔幫板主到而家幫板主, 因為d人又係, 中左真係連驚都唔驚同我當年唔同, 睇哂所有網頁, 搵搵搵, 睇足幾日幾夜知個病係咩點點點等, 驚到難以形容, 你驚自然會睇哂想 ...
Stanley兄, 相信中招驚死既人, 係會真心悔改, 你都見我中招後一直都係到, 我花了時間從第一頁睇到最後一頁, 亦都上網睇左好多有關皰疹既野, 我有時仲會覺得自已驚到有心理問題, 好無助, 不過至少係到可以同中招既師兄抒發下自已壓力, 亦都希望無中招既兄弟自已真係想一想, 要唔要為左短短既開心, 帶來一生後悔!

引用:
原帖由 strange 於 2009-10-31 00:03 發表

師兄, 我也是龜頭炎, 但比你時間更耐, 是九個月重未好過.
也是看DR HO, 看了多次都未好.

最近更證實有菜花, 肉體和內心都很痛苦, 今天才做完冷凍.

都是自己以前經常北上大陸去滾.

龜頭炎和菜花都是 ...
師兄, 你話最近更證實有菜花, 咩回事, 係咪最近出去玩中招呢? 唔係9個月前中, 依家先發 ?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-10-30 23:26 發表

不過我都唔明點解d人中左好似無咩野咁, 本來我由唔幫板主到而家幫板主, 因為d人又係, 中左真係連驚都唔驚同我當年唔同, 睇哂所有網頁, 搵搵搵, 睇足幾日幾夜知個病係咩點點點等, 驚到難以形容, 你驚自然會睇哂想 ...
Stanley兄, 你唔係又有事?

引用:
原帖由 productionplan 於 2009-10-31 11:29 發表

有架... 我覺得比政府好lor..如果比多次我選, 我會選第一次睇家計會, 而唔係政府
睇家計會幾錢?

引用:
原帖由 productionplan 於 2009-10-31 14:56 發表

我果時去第一次 check就HKD$200, 跟住要求驗埋尿同精就加多$320, total $520..

出完report見醫生就20蚊
唔該師兄, 驗尿驗精佢地可以, 不過我想知佢地係有醫性病嗎?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。