推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 garamon 於 2009-11-10 19:12 發表
我和太太沒有這問題,可能是平時工作忙碌,所以不熱衷這回事。
師兄你情況比我好!

引用:
原帖由 andus 於 2009-11-10 23:58 發表

Andus 兄, 我9月中發現有水泡馬上去私家睇, 第二日再去政府睇, 兩間都抽左野去做種菌測試, ...
我有要好女友, 同佢行左一年, 識佢我己經中左, 不過我有一次都同佢講左我好似有d皮膚病, 我話係可能去 ... [/quote]

Andus 兄, 當時發現水泡係有兩達, 應該唔似上網睇好多細細粒果種, 皮膚都無紅, 所以開頭以為自已未必係, 泡係自已穿, 無留意到流出嚟既野, 至少唔會多野流, 所以感覺唔明顯, 唔痛唔癢, 我已每早晚檢查著, 就似平時出水泡一樣, 穿左就結礁.  你都好啲, 中皰我都唔敢再同老婆做, 好驚會傳比佢

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-11-10 23:50 發表

唔緊要, 大家交流下姐, 我一個月先可能得一兩次, 而且一定用套, 如果交叉感染應該外面都有, 而我而家只係裡面有, 係尿道入面, 其他咩都無事.
Stanley 兄, 唔好意思, 多口問句, 你中招剩既係JJ到, 周圍有無中? 因為我中皰發係毛髮位

回復 9513# 的帖子

師兄你同女朋友做係無戴套咩?  你中果啲戴左該傳染機會低

有無師兄好似我一樣, 中招之後, 沖涼, 去完小解, 總之掂到下面, 都會洗手比以前洗耐左, 我唸我比皮膚傳染性搞到我心理有陰影 !!

引用:
原帖由 man002 於 2009-11-12 22:06 發表

多數都有這影況!

最近去私家睇做了冷凍,私家診療室又黑暗,又無圓形光管放大鏡燈,又無帶頭燈,用手電筒…
都吾知佢點睇証?
冷凍又無長條飲管形噴嘴冷凍器對準,
最後結賑成為千幾蚊,
回家發現 ...
Man兄, 你去左邊區醫生睇, 個醫生居然剩左一粒無冷凍

引用:
原帖由 man002 於 2009-11-14 13:11 發表
這期這裡靜好多!.............
同意, 最近來來去去都係我地幾個, 不過都唔重要, 呢版好自由, 想講就講, 不過睇邁誑h, 唔通其他中皰疹既師兄都可以TAKE IT EASY, JUST LIKE 自已中普通皮膚病, 定係我自已心理有問題先成日係到講

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-11-14 23:04 發表

"香討"個面有人話用高濃度"滴露"可以拿甩d椰仔...
on9...
我都有睇到, 真係亂咁!

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-11-14 20:53 發表

d人好返左就好少返來, 咁咪靜...
遲d一定又會有新人加入.
我都想灡v兄真係好番晒, 係真正回復正常, 唔會再返發, 亦唔會再傳染伴侶  對我地努力緊既師兄多打強心針

引用:
原帖由 man002 於 2009-11-14 17:03 發表

其實我認為一般覺得一排無表徵,一般人都忘記吾多想,當大半個普通人生活!

其實都有人話包,易醫因自己會謝,又人話會發好煩!如果中多其他野會更煩!
我個人覺得主張禁慾半年或一年,當然長好過短,你自己 ...
我都唸著至少1年唔會做, 睇定情況先, 最大問題都係唔返發都唔代表無傳染性

我有齯ㄕw, SO FAR 第一次起水泡既毛髮地方無咩異樣, 不過反而發覺袋袋位無端端會結左醮既情況, 因為我日日都會自已檢查, 假如返發出水泡我會知道, 我都唔知點會損左結醮, 我未中招果時有時都可能會無端端損左結醮, 可能乾燥或者自已R損都唔定, 不過中左皰之後, 依家都唔知係正常, 定係移左位發病位係袋袋, 上次我問過政府醫生, 佢話返發都會出水泡, 不過上網查, 因為返發有時症狀輕微未必察覺到, 任何無端潰傷都可能係...頂, 有無師兄有類似情況

引用:
原帖由 0017564 於 2009-11-16 03:27 發表
有樣野我真係好想大家幫幫手 係咁既 早2日第一次上大6玩 咁條女就冇用套吹 但係就有用套做 做做下時發覺佢肛門有d好似耶菜花咁既野 個時因為第一次上去玩冇諗到咁多野 我本身冇傷口 但係唔知掂到會唔會傳染到......  ...
我只能夠講, 好多師兄都有戴套做, 不過都中招, 因為套保護地方有限

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-17 11:42 發表

小兄弟,,,

我勸你以後都唔好再去玩啦,而家D STD 好似感冒咁,,咁流行,,, 去玩過一陣,,,以輩上一世既暗影,真係十分不值,,,  希望你冇另一半啦,,唔好傳到俾另一半,唔係仲大獲!

三思~~~
Candy 妹, 最近無點見到妳留言, 幾好吧!

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-17 13:45 發表
我之前中過一次疱疹.....我個時可能自己出去玩中左招都唔知....其實已經係上年既事, 之後幾個月都出返, 後期去左睇醫生, 之後都係食藥同埋浸藥就好返~~ 其實我都知道冇可能會好得返....只要一發返出黎, 就要去 ...
師兄, 我9月中中左皰, 想問下你係上年幾時確定中皰呢? 你話幾個月後返發, 係係第一次發既地方, 定係第二到?  因為我係毛髮皮膚位出水泡, 但最近發現袋袋無故有結焦情況, 但又唔覺出過水泡, 師兄有無遇過咁情況?  同埋你係係邊部位發病(出水泡), 請講講.  另外, 你都無再玩啦, 所以想知你到底隔左幾多個月先出花

引用:
原帖由 man002 於 2009-11-17 13:50 發表

聽聞中兩樣野,真系比較麻煩!因為兩樣都系本身對抗病毒!

求証多個醫生都好!
dr ,這裡要版規系自己系版內找,無記錯系100頁左右!

不過我花都有幾年先發現添! 第一次睇醫生中三樣!
Man 兄, 第一次聽到你話花都有幾年先發現  無理由咁耐先發吖

引用:
原帖由 man002 於 2009-11-17 14:45 發表

黑點物體,像"默  ":"  字",扁平,
正常人點會猜想系花!同生長得好慢慢變化!像老人班果類

吾系中林和衣,之後身體弱好多,先系頭都出圓粒物體,我猜想我還隊酒中作樂!

所以,我先話世界幾危險,帶菌者 ...
Man兄, 有無問過醫生點解會幾年先發大?  定係自已最近去玩先中招?

引用:
原帖由 0017564 於 2009-11-17 16:51 發表

諗住人一世物一世 咩都要試一次 點知第一次就俾我見到d咁既野.....講真 以後我都唔會去玩 唔想傳染到俾另一半....同埋我想知 如果真係中左 我睇網上多數話 1-8個月 但係多數d人都係咩時間就會知到有冇中 同埋除左 ...
我聽政府醫生講過, 未有症狀係無得測試, 你睇下之前既師兄啲留言啦, 多數都會一至三個月都會發出嚟, 當然都有例外, 我相信樓上 Man 兄例子係Exceptional 吧 !

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-17 18:28 發表

我其實係上年八月到中左一次, 之後食藥同浸藥先好返...之後隔左一年之後到生返係同一個地方....而我發個時就好似一D爆左水泡既樣, 會痛既~ 所以醫生知我一中就要我浸藥, 大約四至五日就會好返
你係話上年八月中招發左一次後, 成年後先係同一地方第一次返發?  請問上年醫生有無抽水泡既液體去測試? 確實係皰疹2型嗎?  因為皰疹有時會誤疹.  你係發係邊個位?  睇薨O年你都有同另一半做, 佢無被感染吧, 因為無症狀都會皮膚傳染, 所以我都唔敢同老婆做.  我最近係袋袋發現有結焦情況, 你呢年有無無端端潰傷結焦啊, 因為我中招雖然出水泡, 但都唔痕唔痛, 所以我怕無端有潰傷其實係返發自已都唔知, 雖然我見唔到有水泡

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-17 23:09 發表

我上年中個時,醫生叫我驗曬幾樣野,HIV, 皰疹, 淋病,同埋梅毒個D....之後我記得冇樣中......但係醫生話我個症係皰疹....我冇理由唔信佢.....依一年我同我另一半做,但係佢又冇野....我間中都有問佢重要部份有冇 ...
你驗血都無中到, 即係你個醫生憑經驗判斷你中皰疹, 我真有躞h疑到底係咪, 確定係咪中皰疹最好方法係抽樣本培值菌再化驗, 避免有錯, 我當時係私家同政府都有抽樣本化驗, 係政府驗埋梅同HIV, 都唔洗比錢, 最終兩份報告都係CERTIFY我中皰2型  依家等12月中夠90日再去驗果兩樣多一次.  想問下你係JJ既症狀係咪出一撮細少水泡, 有無痕痛呢?  我係JJ旁毛髮地方發, 所以戴套做都怕傳染到另一半.  如果你都係睇上次個醫生, 我唸師兄你最好搵多個醫生確定係咪花先!!

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-18 00:02 發表

如果政府唔洗錢,我諗我都會去驗多次~  我上次中\,似係爆左既水泡.....我記得係痛嫁喎,痾尿都有痛∼∼ 今次我已經轉左另一個醫生睇,但係佢又話我中左花,因為當時佢即刻幫我搽藥水,佢話見到個傷口變左 ...
如果你仲有返發係JJ到, 有症狀即刻去抽樣本化驗, 咁先確認到.  另外, 如果真係花, 唔會咁易搽藥水就無左, 其他師兄可以比禶N見, 不過我個人認為搵多個醫生RE CONFIRM 好

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-18 09:52 發表

係未其實有時發返出黎都唔知呢? 但係我平時又唔係好覺有發返出黎~~ 可能今次個位置係JJ, 所以好緊張啦
你係話花同皰都發係JJ到?  你成年無再玩, 想問下你上年八月中皰前幾多日中出過, 有無用安全套呢?  正常中皰4-5日就會出病徵, 花就潛伏期比較長

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-18 14:47 發表

我冇留言,但係我日日都有黎睇你地留言啦,,,,睇睇下又會感觸下,,,, 自己搞到咁樣,,,,  我都係要等1月份去做多次柏氏睇下我d細胞點,,因為我有hpv,,到時會去做埋hpv test睇下搵唔搵到係邊d hpv no.,,,

希望大家 ...
Candy妹, 你同老公都係keep著做係咪?  至少你老公完全接受妳, 希望大家都會好快無晒事, 其實我對往後一直心理都有壓力, 洗手又多左, 連自已打都有壓力, 幸好仲對女人有反應h:" />h:" />仲未性無能

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-18 17:58 發表

我上年七月中左之後就冇再出過, 但係我之後同另一半做都有用套....之後突然八月中又出返黎....醫生話個身體差都有機會出返, 之後我又去睇醫生, 食左藥同浸埋藥之後又冇野....
好似我之前所講, 我真懷疑你上年七月係咪真係中左皰, 驗血又話你無事, 單憑水泡唔可以斷症, 雖然皰疹一定會出水泡, 不過出水泡有可能係其他事, 想問你出水泡前最後一次玩相隔幾耐?  同埋我都懷疑你係咪真係中花, 第一, 你成年無出去再玩, 第二, 睇見咁多師兄都係要冷凍先無花花, 剩係搽藥就無左真係咁易?  我同意candy妹建議叫你另一半檢查下, 仲有你搵多個醫生確定, 咪比人誤疹

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-19 09:49 發表

發生左呢D事後我都真係對性唔係有熱愛,,而家可能一個月做1次,,最多2次,,,,(以前我唸都係2次到做)

我都希望快D冇事啦,,,,

壓力一定有,,我日日都會拎塊鏡係到照下下面,睇下有冇生野,,,, 有時又會形住形住,,, ...
Candy妹, 我無小朋友, 因為我同老婆無唸過要小朋友, 不過以前係自已選擇, 依家中招連做都唔敢做, 莫講話要小朋友, 唉...........女人同男人唔同, 男人原始獸性比較重, 對樣靚身材正既女容易有衝動, 不過依家都係剩睇, 唔敢再亂, 一來已經係驚弓之鳥, 怕怕, 二來唔想再有咩傷害另一半   

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-19 10:00 發表

我其實上年中左招個時, 我真係癲左一樣.....我既心情係差到冇可以再差.....有時真係想死左佢算!! 同埋個時好後悔自己出去玩, 雖然唔會打真軍, 但係中左招之後都好驚會搞到另一半都有......好彩地到而家佢都未有特 ...
你心情我同其他師兄都好明白, 我知自已中皰都成個人傻左 有另一半壓力更大, 我報告証實中招果晚即同我老婆講, 好在佢都無張件事放大, 呢件事令我對老婆睇法完全唔同, 以前我對佢都唔係幾好, 中招後我要好好珍惜佢, 希望唔會太遲  想問師兄你7月中招前出去玩, 有無無戴套比人吹, 因為你講你做係有戴, 不過JJ都仲招

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。