推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 man002 於 2009-11-20 17:51 發表
以下網站都有些疣資料和圖片,
不過果些圖片就幾嘔心的感覺!米亂睇!怕你食吾落野!睡吾到覺!

http://www.hpvsos.com/wz/z018-condyloma-diagnose.htm

http://www.hpvsos.com/bbs/dispbbs.asp?boardid=2&re ...
師兄你講到咁, 我都唔敢睇

引用:
原帖由 bigdog33 於 2009-11-22 02:15 發表

==========
點分出花和字?
醫生話同皮膚面平衡就系"字"
微微凸出就系表皮系花,會長大!生長速度人人不同
CHING
請問聲..生長的速度謠.. 即係話.如果係椰菜..一定會長大?...
即生得慢..都會生長吧! ...
3撻? 唔係一粒粒先係咩, 可唔可以講形容下啦

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-22 18:43 發表

星期五終於去睇左Dr Ho, 佢話我係中左\一型+花.....我個時都覺得好奇怪...明明今次得花, 點解無啦啦又有\出返黎, 佢話可能係花影響到\都返發~~ 佢個時即刻幫我做冷凍, 我有兩個位置都有, 一 ...
Dr. Ho 當時點幫你介定係中左皰一型?  有無講一型同二型既分別, 同處理方法?  本來星期六想去佢到睇睇, 因為之前講過我袋袋無端端有潰傷結焦(似皮膚龜裂)情況, 擔心係咪皰返發, 不過傷口暫時無咩, 都係12月中一次過去檢驗同問清楚佢

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-23 00:18 發表

我上年中左招之後, 到今年既年中先再返發多次....佢話如果我中二型唔會隔禁耐先返發~ 如果係二型, 正常第一次同第二次唔會隔一年禁耐先發, 所以佢話係一型既機會好大~~ 其實如果你之前搽皰既藥膏未用曬, 可以搽返 ...
咁醫生有無講一型既傳染性係咪同二型一樣?

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-23 10:08 發表

佢話一型係好多人都會有, 例如有時口爛都可能係一型都唔定....佢話香港有機會80%既人都人一型而唔知~~ 但係二型就一定係sex先會傳到~~ 佢話我可能係oral 個時野返黎都唔定
醫生有無講一型生係下面都係算性病, 不過睇嚟一型無咁嚴重掛, 但係都一樣唔斷尾

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-23 11:03 發表

算唔算性病都唔係重點....重點係唔斷尾....感有咩分別....
至少比二型返發次數少已經好好, 醫生有無講一型皮膚都會傳染?

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-23 12:07 發表

佢話都會傳染, 但係最好等好返幾個月先同另一半做....不過我下次會問埋佢會唔會影響我之後同另一半生BB
皰既問題就係無症狀都會傳染, 所以我都唔知點生小朋友

引用:
原帖由 man002 於 2009-11-23 14:24 發表

熊貓,

其實系網上search下,都已經有好多基本資訊和好多答案!
我都吾系好明點解你找不到?還是懶search?
其實我覺得你那麼多問題和憂慮,真系用幾佰元睇私家等專業醫生答下你。
不過網上 free lunch資訊 ...
Man兄, 我中左招已上網睇左好多資料, 包括你提供既, 我一瓥ㄜ躞i   我對皰都可算好了解, 網上只會講一般情況, 好似我發病既症狀, 除左出水泡外, 一瓥ㄜ囍中左皰, 所以我先成日問其他師兄實際情況, 我知人人體質對病毒反應都唔同, 至少有個 reference.  我會按原定12月中先一次過問晒醫生, 其實我之前都分別係政府同普通科醫生問過情況, 不過佢地無咩耐性聽我問咁多

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-23 23:44 發表

有時你自己發緊都唔知個下先死......到時另一半中招就仲煩....一係平時自己多D留意啦為有.....清潔方面做好d....機會都少D
That's my concern!  怕自已返發唔知, 怕無症傳染, 我上次問醫生, 醫生話無症狀先做, 跟著話安全瓥ㄚY戴套做, 我話我係毛髮地方發病, 戴都cover唔倒, 佢都無野好講 我中招証實左皰2型之後, 我早夜都會自我檢查, 仲專登破費買左塊鏡仔照

相關搜索目錄: 清潔

引用:
原帖由 bigdog33 於 2009-11-24 00:45 發表

=======
C HING
3達淺啡既..其中兩達係正毛囊位..有條毛生係正中既
另一達即生係平時囓捰滮礞捰.
用手.按住邁.只係好似一片碎髐p麥片..鼻尿一片甘既SIZE.無明顯突起& ...
師兄, 我係幅圖睇到個袋袋有一粒一粒黑色既野啊, 一撻撻就睇唔到

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-24 11:14 發表

不過醫生話如果你生係個到, 好少會走去第二到嫁喎...但係我生係JJ到...未仲煩
我分別問過政府, 2個家庭醫生, 我話會唔會返發係第二到, 佢地咁講;

1) 政府醫生 : 發都會係三角褲範圍 (方死講錯.....)
2) 第一個私家醫生 : 皮膚都會傳染, 手沾到病患都有可能傳到身體其他部份 (比佢嚇Q死.......)
3) 第二個私家醫生 : 手同下體皮膚構造唔同, 經手傳到其他地方機會低, 不過當發病時水泡穿左, 液體都有高傳染性, 如附近地方有傷口的話, 有機會令到其他地方發病 (呢個肥仔醫生中肯啲)

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-24 09:58 發表

其實你都過左咁耐啦,又俾左咁多個醫生睇包括dr.ho咁有經驗既性病科醫生,,ching 你係咪個心理病問題?  好多時自己驚就會咁,,不停係咁覺得自己係有野有事,,講真啊if你真係有花啊咁, 你太太都應該有左啦,,又點會到而 ...
Candy 妹, 我太太好耐之前都有真菌, 好小事, 食藥搞店, 不過都係唔好著窄既褲, 內褲都唔好, 我都打算買啲鬆身既內褲著

引用:
原帖由 garamon 於 2009-11-24 15:25 發表
都停了幾個月,多數都不是,可能是腺體。Dr Ho 曾說,如停了3個月,有 80% 以上不會再復發,放心!
師兄, 你最近點吖?

引用:
原帖由 bad-man 於 2009-11-24 16:35 發表

希望如你所言啦...
雖然話有左呢個病咁耐, 應該已經習慣左, 但早幾日發現到時, 心情不期然又down起黎, 尋晚仲搞到訓唔著...
師兄, 相信每個師兄都會有咁反應, 莫講話懷疑個案, 唸起都有時會............不過我會儘量克服

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-24 18:52 發表

感都好驚姐....如果你感講.....即係點都有可能
所以我先擔心, 生仔先唔好講, 就算戴套我都驚傳比老婆, 至少師兄你係上年中皰後, 都有同另一半做而佢無被感染, 可能你生係JJ到, 戴套可以減少傳染能力, 你下次可以問下Dr. Ho

引用:
原帖由 garamon 於 2009-11-25 17:32 發表
快點再去冷涷吧,不需要等,否則會惹開。
同意, 快啲去睇啦, 唔係越生越多, 順便問下上面關於皰問題

引用:
原帖由 garamon 於 2009-11-26 09:53 發表
事實如此,唯有再忍耐吧。你留意這幾個月有沒有吃了甚麼,因為我之前吃了些普通頭痛藥,都有少點敏感。
Garamon 兄, 食普通頭痛藥唔會有咩掛?

引用:
原帖由 man002 於 2009-11-26 13:15 發表
吾知系吾系病了特別易累,
所以一到十一,十二點就累,就走去睡覺到七,八點鐘。
以前都睇下西甲,歐冠,現在都睇錄播就算!吾捱夜!

其實睡不著飲某些湯水好睡好多!蓮子百合花參肉竹湯!或者安神湯水!
另外 ...
Man兄, 你日子有功, 睇嚟都可以寫個"湯水篇"  最近炒股炒成點吖

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-26 15:46 發表

GARAMON 兄

你太太之前咪話感染左HPV 16既,, 咁佢當時ONLY CHECK到有1種HPV?

佢係咪而家都係每半年KEEP住CHECK一次柏氏? 暫時柏氏報告都正常嗎,,

你應該都見我之前寫啦話我柏氏有異常,叫我3-6個月再CHE ...
Candy妹, 係你老公唔想用套做係咪?  為佢好, 我唸叫佢用啦, 唔好貪一時之快

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-26 18:20 發表

我今日去睇多次Dr Ho 喇已經.....同埋問左佢皰既問題.....佢話如果好返之後兩年唔再生返....佢話可以過返正常生活....佢話男仔好易睇到自己有冇返發, 雖然佢冇話100%好返....但係傳染既機會已經好低....當然依個 ...
Thanks! 師兄.  政府都係話兩年唔返發就基本上唔會再返發, 如果正常出水泡我都會睇得出,  不過好似最近係袋袋疑龜烈潰傷結焦情況, 我都唔知係咪算返發, 不過唔係第一次發病既地方

引用:
原帖由 LEE624 於 2009-11-26 23:00 發表
好9沒上來..公司年尾多野做左做鬼死人...
師兄, 你情況點?

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-26 22:45 發表

我知啊,,其實我而家都好驚,,係咪都叫佢要用返個套,係有1次,, 佢冇用,,

唉,,你唔明架啦,有時我話要佢用,佢就話點解做老公都要用,我去玩又唔用,, 我當堂,,真係,,, 唉,,,,, 萬劫不復,,自己衰,,,,,,,,  我都唔明點 ...
算啦, 既然妳老公都唔驚, 佢咁話妳又真係無野好回答!  唔好再怪自已啦, 發生左既都改變唔到, 最緊要往後唔會再犯就得啦   其實阿妹妳又唔係出皰出花, 都唔會咁易傳比妳老公既, 放鬆下啦, 唔係同妳老公做, 佢都唔會Enjoy

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-26 23:48 發表

問題係而家話check到應該受到hpv 影響我先會子宮有事,, 所以咪怕會唔會有野loo,,, 事件黎到而家都8個月有多,, 我都想時間過得快d,,, 我之前有淋病,, 都係野左老公,,,, 所以中過1樣就好怕中埋其他,,我唸呢d心情你 ...
阿妹, 我絕對明白, 我都過左差唔多2個半月, 自已都驚會唔會有其他野, 不過無之前咁極度恐慌, 等12月中去CHECK多次  最近我個朋友仲問我點解無晒聲氣, 我仲邊有心情上去玩啦, 就算正常食下飯K下骨都唔想  不過我唸自已遲早谷爆

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-27 09:41 發表

谷爆咩? 係怕自己悶爆? 定係心情唔好差到爆?
邊個人有事都會咁架啦,,睇開D,,有時,,, 都冇得唸咁多,,唉
我而家去大陸按摩都唔敢去,,但都怕佢個到D毛巾DIRTY,地方DIRTY
有多方面都會谷爆  我正骨都有唔係好想, 莫講邪骨啦

引用:
原帖由 man002 於 2009-11-27 10:41 發表
康復一個月,無損傷,正骨都無勿問題!我以前日日正骨囉!
我朋友仲有叫我去機場, 唸起地方毛巾, 我都怕有事

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。