推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 man002 於 2009-11-27 12:15 發表

當然系大陸做野!

記得1994年系大陸酒店按正骨中式都198元,一般規定都要簽200小費!
按腳就45元,全部中年男技師,手指背骨都變型!好好技術!多數系江西,河南師父!

當年深圳火車站中年盲人都系30-35元 ...
師兄, 我差不多每個月都會去"三哥"賣廣告果間, 貪佢比較舒服同無皇室咁多細路都幾嘈

相關搜索目錄: 廣告 酒店

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-27 11:51 發表

呢d地方少去為妙
中招後睇多左有關呢灝f既資料, 真係搞到連機都唔敢, 都唔知係咪好事

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-28 12:19 發表

機都冇......有都唔會影響到呀?? 感樣遲早死人喎, 到時忍唔住又死出去玩未仲衰
自已起都有衋ㄓO, 比人起都有蠷嶀

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-28 12:12 發表

我而家都有, 但係我係做完冷凍先係感....醫生話等佢好返先再check都未遲
你而家有咩, 情況點?

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-26 22:43 發表

Thanks! 師兄.  政府都係話兩年唔返發就基本上唔會再返發, 如果正常出水泡我都會睇得出,  不過好似最近係袋袋疑龜烈潰傷結焦情況, 我都唔知係咪算返發, 不過唔係第一次發病既地方
心情又少少down, 之前講過我最近係袋袋有潰傷結焦情況, 趁我出發去旅行前, 頭先走左政府又睇左個四眼醫生, 正如我所料, 佢話都算係返發, 我話第一次唔係發係果到, 佢話唔一定係原位, 不過都只係係3角地帶, 我話似皮膚龜烈損左咁, 又無咩水泡, 佢係正常下面係唔會無端端損, 返發可以輕微無出水泡, 所以都該係返發  唉, 即係有咩損傷都當係返發啦, 開頭唸著原位無發以為無事 佢開左支藥膏比我 (Chlortetracycline 3% Ointement).  仲有, 本來唸著12月中等夠90日試去15樓再檢查下, 不過個醫生話依家同月中驗無分別, 有就有無就無, 咁我咪係佢到抽埋血驗多次啦, 點都有啲擔心.......唉, 煩死

引用:
原帖由 man002 於 2009-12-3 14:43 發表
旅行去陌生地方要適應環境,就算正常人都要些一點精力適應,
初初康復米旅遊,用掉精力
你重覆發更不用去!
Man兄, 多謝意見, 我都係去啲唔會辛苦既地方, 係香港返工仲晒精力啦 我都唔煙唔酒又唔會點捱夜, 既然醫生話我都算係返發, 我都無計, 唔再去玩就一定要, 不過我都唔想enlarge會返發呢件事, 雖然我點都會唔開心, 不過正如師兄之前都同我講, 既來之則安之, 成日擔心都改唔到會返發

相關搜索目錄: 旅遊

引用:
原帖由 man002 於 2009-12-3 18:41 發表

最大問題系旅遊會水土不服,生活氣候,生寶床,我習慣自己個床,自己熟悉環境,一去什麼地方都吾系好習慣!
酒店床,宿舍,朋友家都好難睡覺!
睡三,四幾個鐘就睡不下!
所以做成無零晨兩三點都吾睡!身體變 ...
Man兄, 大家都希望明天會更好, 係香港地好多都為錢為工作煩, 大家努力啦  我比你好, 去到邊唻嚆, 唔會認床, 所以都會唻 皰返發都無計, 依家希望今次再檢查無咩野啦

相關搜索目錄: 酒店 旅遊

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-12-3 23:46 發表

無事既,,唔好太擔心!!!我地好多人都會支持你!!!
多謝Candy妹, 皰返發已係事實, 只希望再檢驗結果無事啦, 3星期後先知, 不過我都唔理得咁多, 後天飛左去玩先

引用:
原帖由 95555052 於 2009-12-4 01:27 發表
報告一下!
皰已有一年無出(停藥也停了8個月), JJ炎也有4個月無發了,
但個人生活則好煩, 之前太太試了人工受精, Fail. 工作可能過不了新年.

各位C hing, 還好嗎?
見到你真好, 因為唔係好多人中皰, 我自從9月中係JJ旁毛髮地方出水泡確定中皰疹2, 到最近差唔多2個幾月發覺係袋袋似皮膚龜裂損左結焦情況, 尋日去政府睇個醫生話我都算係返發, 雖然發生係唔同地方同無咩水泡, 我想問下師兄你之前返發既情況, 多唔多, 同埋係咪每次都唔一樣地方, 因為我記得師兄你之前返發次數都算多, 第一次發病私家醫生有比3日藥我食之外, 我都無食咩藥, 因為政府唔建議食藥, 除非返發頻密又或者症狀比較嚴重, 今之政府話我返發都係比支藥膏我, 其實唔渣都差唔多無事.  師兄你都一年無再返發, 點解唔等年試下自然受精?  我都有太太, 絕對明白唔想有任何機會傳比太太, 我都為呢件事煩死

引用:
原帖由 sohoeast 於 2009-12-5 17:27 發表
Bro. Panda

I have been given the following to treat my HSV1 ;

"Acyclovir 400gm & Acyvir Cream 5%"

You can look it up for yourself.
師兄, 你一型生係邊?

引用:
原帖由 95555052 於 2009-12-6 11:18 發表

我情況有不同,
感染1周後出JJ炎, 報告無事, 15F看過也話無事, 但JJ炎無停過.
2個月後JJ頭出皰, 我在其他Lab 的報告才驗出, 但JJ炎依然無停過
15F 比我食醫皰藥足5個月, 但我keep住查膏多幾個月JJ炎才停

15 ...
師兄, 你係中2型定1型? 同埋你食足5個月先無再返發係咪? 除左係JJ頭出皰外, 有無返發係其他位置?

引用:
原帖由 terryt1122 於 2009-12-12 15:11 發表
今日上左15樓睇DR.HO喇    佢話我冇花   但要等5日後睇報告先知有冇其他
點都好   依家個心定左好多
師兄, 至少過左一關, 醫生有無話妳一粒粒白色野係咩?

引用:
原帖由 sohoeast 於 2009-12-13 01:42 發表
Bor Panda

It was on my "shaft" but not on the "head".

I had a blood test done & it shows I have HSV1 positive but HSV2 negative
師兄該係口交時感染, 返發多唔多?

引用:
原帖由 terryt1122 於 2009-12-13 13:53 發表

DR.HO同我講果D係毛囊,唔使理佢  但我都驗埋HPV同淋病
唔係HPV, 係驗皰疹HSV嗎?

引用:
原帖由 terryt1122 於 2009-12-13 13:57 發表

依家真係安心好多...唉...以後打死都唔會再出去玩架喇
今次咁好彩無事就真係唔好再貪一時之快去玩啦, 我地中左招既就後悔莫及

引用:
原帖由 95555052 於 2009-12-14 02:24 發表

在15F驗p出, Dr HO 話係1型, 但另一Lab驗出2型, 所以我不清楚.

而我只係JJ炎, 沒有再出皰, 相信Dr Ho怕係返發, 照食葯.
其實停了葯, 我都重有JJ炎. 8月才完全沒有, 但這星期發燒, 又有JJ炎, p過不用藥/膏, ...
師兄, 最準確方法係水泡直接抽液體培植化驗, 我係政府同私家都有做, 同樣係2型.  我唔係好明, 師兄你中左皰之後, 有無返發過呢 ?  定係你連續食左 5 個月藥就無再發 ?  我好煩, 醫生話返發可以係唔同位置

引用:
原帖由 terryt1122 於 2009-12-14 22:49 發表

唔夠膽喇~  依家個心都未定哂  要等星期四既報告先知    果時真係貪一時之快   唉...  嚇左我幾個禮拜
我都係等緊愛同梅既報告, 個心都有蠷嶀, 我中皰已經一世

引用:
原帖由 sohoeast 於 2009-12-13 01:42 發表
Bor Panda

It was on my "shaft" but not on the "head".

I had a blood test done & it shows I have HSV1 positive but HSV2 negative
師兄你返發次數多唔多, 同埋係咪唔同位置?

引用:
原帖由 sohoeast 於 2009-12-15 13:25 發表
Bro Panda

I took the medicine for 5 months and then stop. It came back one month later then I took the drug again for 7 days. After slightly more than a month, it came back again but  this time I o ...
師兄, 唔該晒, 你同另1個師兄都係食左5個月藥就停, 我無理解錯既話, 唔計第一次, 你係果5個月返發左兩次, 係咪?  想問你無再返發有幾耐?  我煩緊係我第一次係JJ旁邊既毛髮位, 3個月無係果到再發, 只係袋袋位有輕微龜烈潰瘍結焦, 個政府醫生話都算係返發, 雖然唔同位置   第一次出私家醫生有比藥我食, 之後無再食, 袋袋位政府比左支藥膏我搽, 依家無咩

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-12-17 14:39 發表

CHING 你出左報告未啊?

我呢排個心理唔平衡,好驚之前90多天去CHECK唔準,, 我今日又死去叫E生幫我CHECK多1次, 仲有淋,
我都又係到等緊REPORT, 我既NF話我WOR, 我其實應該係要去睇心理醫生, 但我好驚之前CHECK ...
Candy 妹, 政府叫我3個星期去睇報告, 我3號驗, 可能聽日或星期一去聽報告, 我再驗果時只有2個半月, 個醫生話都可以驗到, 有就有無就無, 所以妹妹妳唔好自已嚇自已, 因為妳上次報告都無事, 淋又好左, 唔似我地中花中皰, 成世都帶菌, 反而我真係有躠摮茬孎i  希望無其他啦

引用:
原帖由 95555052 於 2009-12-17 10:52 發表

我在中了2個月才出皰, 之後沒有正式皰的出, 但其間有JJ炎又食藥, 所以我也不清楚.

Internet上是有說連食幾個月藥可使皰不出, 但醫生一般不建議, 用自己扺抗力較好
唔該師兄, 政府醫生都係咁講最好靠自已免疫力, 不過有時見到自已下面皮膚有異樣真係好down

引用:
原帖由 man002 於 2009-12-16 23:57 發表

醫病,真系錢好鬼重要!好鬼貴!祝早日康復!
Man兄, 最近我工作壓力越來越大, 都怕影響免疫力, 成日擔心又返發, 唉  你最近股市店唔店, 幫補下睇醫生

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-12-18 09:34 發表

希望今次都冇事啦我,咁我就唔會再去check架啦,,,

熊兄,,,  其實你個a report都唔會有事啦,政府個d如果你係check到有事,,,,佢已經會一早call你返去睇架啦,我識人以前去睇時都係咁講,,,,

至於你話\ ...
Candy 妹, 我今日下晏趁老板出左去開會, 跑左去睇報告, thanks god, 都無中愛同梅, 仲有機會重新做人  我都問左醫生, 下面中左1型或2型原來都有唔同, 1型返發比較少, 而2型返發比較多, 不過話時間越耐返發既次數越少, 唯有慢慢處理佢啦, 急都無用, 至少唔駛死先啦 妳朋友中左咩? 咁大獲

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-12-18 22:15 發表

有包疹, 介食辣同一定要夠睡.
多謝師兄提示, 我會留意, 打算開始睇中醫 師兄你最近情況點?

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-12-21 00:26 發表

恭喜晒你,, 我都係個再check一次report冇事,,, 9個月了,,, a 呢d真係可以完全放低,,,,, 接住就要去面對返一d 受hpv影響既女人問題

我朋友唔係中左大獲野,係佢話個d 護士講if 係政府check到有a or report有事既 ...
Candy 妹, 妳唔駛再擔心啦, 第一次驗左無就無, 知自已無中大獲野心情開心很多, 雖然仲有皰, 最多慢慢搞, 放下大壓力都趁減價買左禮物比我老婆  大家努力啊

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。