推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-17 13:45 發表
我之前中過一次疱疹.....我個時可能自己出去玩中左招都唔知....其實已經係上年既事, 之後幾個月都出返, 後期去左睇醫生, 之後都係食藥同埋浸藥就好返~~ 其實我都知道冇可能會好得返....只要一發返出黎, 就要去 ...
聽聞中兩樣野,真系比較麻煩!因為兩樣都系本身對抗病毒!

求証多個醫生都好!
dr ,這裡要版規系自己系版內找,無記錯系100頁左右!

不過我花都有幾年先發現添! 第一次睇醫生中三樣!

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-17 14:22 發表

Man 兄, 第一次聽到你話花都有幾年先發現  無理由咁耐先發吖
黑點物體,像"默  ":"  字",扁平,
正常人點會猜想系花!同生長得好慢慢變化!像老人班果類

吾系中林和衣,之後身體弱好多,先系頭都出圓粒物體,我猜想我還隊酒中作樂!

所以,我先話世界幾危險,帶菌者帶幾年先知!

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-17 17:02 發表

Man兄, 有無問過醫生點解會幾年先發大?  定係自已最近去玩先中招?
醫生都無勿好解釋,身體好米無勿增長!

其實初初系一細黑點,像臉上黑頭,吾庠吾痕,無勿人會理,當大些少,看濕疹時問醫生又無勿問題,無理,幾年內慢慢生長到像臉上"默"!因正常一般人系吾痛都吾會理它!
常識話花會開花爆開!
本身jj body都好多黑色類似默!吾系花,

平時我好多補湯飲!身體都可以!壯年嘛,\
現在老年

點解最近發出:
因為我去十幾日流浪背包式自由旅遊,人玩到疲累,超身體負可,然後感冒病一排,然後去玩,就這樣一次過中焦同發出來!
我覺得林和衣時重感冒,當時真系累到死,食藥重好累,大煱!

相關搜索目錄: 旅遊

引用:
原帖由 bigdog33 於 2009-11-18 00:42 發表

===========
不過我花都有幾年先發現添 ???
C HING。。你咪吓我。。花仔。幾年後先出嚟???
但係查過網頁。。都無呢種病例。
可否分享多啲。。
定係你長期有出去風流。。唔知邊次中 ...
我意思系早幾年出黑點好細粒好慢慢生長,幾年後先証實系花!吾系幾年後先出!
應該早幾年中花!不過突然雞冠頭花就上個月先出現!所以好易發現

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-20 10:12 發表

佢話幾年前都有d 黑色一粒粒,, 但花係黑色既咩??????  
不過醫學既野好難講,,睇完佢咁講我尋日都又去望下,,, 又係到少少野都疑神疑鬼
不過我覺得呢個ching 係係自己之前中左都唔知,,,又無細心留意,,而家生係冠 ...
如果生咗幾年。。咪大過棵西蘭花???
如果系爆開和出到成群大花已經無女同你做和自己都嚇壞啦! 點會多舊西蘭花都吾知道吾研究下!病變成這樣都幾大鍋!我估會好快變成癌!

我以前觀念同你差不多,花吾系肉色/白色一粒粒凸出珠球,然後會爆開出雞冠或者生成群!

之前我就祇系生出獨立一粒黑點,

點分出花和字?
醫生話同皮膚面平衡就系"字"
微微凸出就系表皮系花,會長大!生長速度人人不同

其實如果無聽皮膚醫生解釋,
你多數認為"默"或"字"!原因長得好好...慢!吾痕癢吾痛!

正常人都吾會成日研究jj,一般有事先睇!之前睇門診醫生話無問題更不用理!

所以,我之前話世界都好危險,跟本好多帶菌者都吾知自己帶菌,
重有你吾知另一半的其他性伴背景!
一個有可以好多人有!
所以有病醫好一陣,吾好想自己菌壓抑了就無事,因為世界重系有好多菌好易奶多隻菌!覆發,禁慾禁玩一,兩年比較好!
我就十幾年都有用condom習慣!

我就發覺同時奶...林,衣野和感冒,人就弱些。虛弱!
所以花一時出得多,生長速度快!
現在冷凍三次,睇見脫疣,和暫時吾覺再生新點。
我都是西藥抗炎藥和土伏苓飲!

林,衣,吃藥應該好了,應該今星期已三星期再覆檢!不過下星期先去!
醫病真系要時間醫,吾好想太多,懷疑就尋資料和看醫生!
最緊要找個自己認為可信醫生就得!當然醫療方法正確!
想太多又有其他病,又食其他藥,又無精神,重麻煩!無勿幫助!

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-20 13:48 發表

係架我都好認同你講法

對方個sex exp你又唔知,可能佢搭上d 千年病菌自己都唔知,,好快咁又傳俾另一d人,,,

頭先我去左睇醫生(性病科) 因為大脾拉痕同有一邊黑黑地,, 又微微突出一小粒粒咁,,怕係上面ching咁 ...
基本上花好難生系大脾拉,
一般系女人陰部裡或陰唇旁,或男人性器!應該皮層不同結構!

有時吾好想得太多!吾系精神會有問題!
女人又易有婦科病,又有性病,就比較麻煩...

>>>>>>>>>>>>>>>>

如果佢咁講,,, 好多野都可以推返啦,,,, 唉,, 我都唔多清楚~~~ 聽到一頭濛水??????

有時有些野系無人會確定100%可以話比你知,90%已經滿足,足夠資訊!
想多也無謂,醫好就得!
你永遠都無收到電話調查你看邊間電視台!都有調查結果!

不過我可以講系十月頭有性行為後,吾洗兩個星期已經出雞冠頭果類白色珠粒粒系龜頭海棉體部份!
同我講幾年前黑色點系jj 陰徑中間系有分別!<====(私家和政府醫生都話系花)

以下網站都有些疣資料和圖片,
不過果些圖片就幾嘔心的感覺!米亂睇!怕你食吾落野!睡吾到覺!

http://www.hpvsos.com/wz/z018-condyloma-diagnose.htm

http://www.hpvsos.com/bbs/dispbb ... p;skin=0&Star=1

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-21 09:40 發表

係無錯,你講得岩,想得多易有常神病,可能我都開始痴痴地,哈哈,,一唸起其實個心情都好down,,我老公都冇我咁好氣,話我太杞人憂天wor,,,, (真係好難得佢仲反過來安慰我,,真係好對佢唔住!!!)

你話你10月頭? 同你 ...
你又無聽書!
黑點系jj條野中間部份
花(雞冠頭式花)在海棉體部份生,
系兩個地方生不同形狀的不同外表的花!
十月已經睇第一次政府已經做冷凍,
現在三次冷凍,吾覺有增加,
要28日一個周期!皮層康復才知道,等..............
基本上康復都幾理想。
政府或者私家都還有能力比到診金!算幸運!
不過醫病有病起來真系錢系個大問題!

我都無勿想得多,想多都無勿用,已成事實,又無幫助,都算震定。
長出來米冷凍脫去,應該我同你老公心態差不多!
錢解決到都吾算大問題!
我覺得我的case吾算嚴重,系煩擾些常去覆診!驚日用品傳染到家人!
去到相片case爛和惡臭真系幾嚴重,laser或切去!

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-21 09:44 發表

我早早就開過黎睇啦,,有時我都話如果有人仲想去玩,,一開呢d圖黎睇包保你驚到唔敢再去玩loo,,好work架,,,, 萬事萬寧,但相對地有時睇到會好不安,,,,,,

不過呢我都好認同,真係好多人去玩,,你同佢講唔好去玩啦會 ...
你又講錯,以前好多人都睇過這些類似圖!
不過各人心態系點會中六合彩。
人生苦短,吾出去玩過,死也後悔!這點應該好多人有這個想法!
玩定義系bar disco KTV sauna,ONS 等!

相關搜索目錄: Disco

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-21 00:57 發表

師兄你講到咁, 我都唔敢睇
如果你睇完無勿反應,我請你食番茄肉粒飯!包多支紅牛!

介紹套最後生還者比你睇,好正!

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-21 11:15 發表

唔係冇聽書,不過係我STUPID聽極都唔明姐,,哈哈

咁你話10月頭性交你同乜水性交先,,出去玩定同你固家另一半???

2個唔同外表的花,,即係經2次唔同既人傳染? 定係花都睇心情出唔同型態???   你有冇問過醫生呢 ...
你應該借老公jj用筆畫上記號,就有圖易明好多! no photo no talk hahaa

引用:
原帖由 bigdog33 於 2009-11-22 02:15 發表

==========
點分出花和字?
醫生話同皮膚面平衡就系"字"
微微凸出就系表皮系花,會長大!生長速度人人不同
CHING
請問聲..生長的速度嚟講.. 即係話.如果係椰菜..一定會長大?...
即生得慢..都會生長吧! ...
第一,任何病野在身體上會生長或增生,等於病變,組織結構可能變,吾系點會肉膢驚變癌?肉粒又驚…
所以任何野生長或會長大,都怕,不過,所以點解要檢系良性,還是惡性膢!

講返你CASE,
14 MONTH你有無問佢有無其他方法去除?點解吾去除?永遠跟身?點解吾同其他疣?
正常會長大,增生,不過身體壓得住,就生長慢些或停頓!===>有錯米打我!

另外,如果有懷疑,佢又答吾到你問題,睇多個醫生有數,多個議見,保檢些!

以上個人病者議見!

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-22 18:43 發表

星期五終於去睇左Dr Ho, 佢話我係中左疱一型+花.....我個時都覺得好奇怪...明明今次得花, 點解無啦啦又有疱出返黎, 佢話可能係花影響到疱都返發~~ 佢個時即刻幫我做冷凍, 我有兩個位置都有, 一 ...
我之前都話中兩野花和包,兩樣野都系要自身對抗病毒,所以一起發機會大好多!
我就覺得搽消炎藥膏會皮膚比鮮粉紅些。算幾紅,可能系醫生出手堅過頭,噴重手!感覺jj裡凍到痛和麻痺!
因為系之前政府做冷凍無野搽系白些偏淡淡粉紅,

我記得冷凍一次同一個地方要等3 weeks or 28日等皮膚組織結構康復,吾可以成日做冷凍同一位,傷完米好返又傷又破壞!

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-23 00:23 發表

我就係搽藥搽到好紅....我之前用緊solution, 對皮膚已經好傷....而家又搽緊消炎藥....所以我搽埋依個星期, 等多一個星期如果再冇起色先再睇多次....同埋我第一次做冷凍, 我都覺得好痛.....我唔知係唔係個個都係感 ...
我都系傷口出水地方或者損厲害地方先搽,平時都無勿搽,都傷口康復吾錯!我凍十個地方!祇系搽頭三,四日!

因為私家無用飲管式噴嘴冷凍器,噴出來吾集中果點和分散,吾射準,所以噴多幾野,又噴到大面積,凍到入JJ裡邊,麻麻地痺痛感覺,我兩三日先無這感覺!

可能噴得散都有個好處噴大面積,吾驚噴溜旁邊花邊位,等佢有機繼續生。一野攪好吾洗煩,自我安衛!

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-23 12:33 發表

皰既問題就係無症狀都會傳染, 所以我都唔知點生小朋友
熊貓,

其實系網上search下,都已經有好多基本資訊和好多答案!
我都吾系好明點解你找不到?還是懶search?
其實我覺得你那麼多問題和憂慮,真系用幾佰元睇私家等專業醫生答下你。
不過網上 free lunch資訊都好多!
你這樣好易神經衰弱,幾佰元你賺!

http://www.novartis.com.tw/skincare/vzv_2.htm#5

單純皰疹病毒在發病時會傳染,即使症狀消失了,仍然具有傳染力,差別只在於發病時的傳染力較高,無症狀時傳染力較低而已。

生殖器皰疹不屬於遺傳性疾病,不會遺傳給下一代,在症狀消失後患者仍然可以結婚生子。但須注意的是,孕婦若患有生殖器皰疹,新生兒可能在生產時經由產道而受到感染,因此建議採取剖腹生產的方式。

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 bigdog33 於 2009-11-24 00:45 發表

=======
C HING
嗰3達淺啡既嘢..其中兩達係正毛囊位..有條毛生係正中既
另一達即生係平時啲白色毛孔位.
用手.按住嚟睇.只係好似一片碎咗小麥片..鼻尿一片甘既SIZE.無明顯突起& ...
睇完你D圖其實都同我類似,都系初初黑色凸起祇得一粒,吾會生成群,但我會幾年內慢慢長大!會變成一達1mm大吾系變成圓珠型狀。
不過你吾系三達野,系好多粒粒分散才真,你覺得無凸起?你用光旁邊照射,圖片都見到凸起了。

你有無醫生吾搽藥膏,可以用冷凍,焊,laser去除?吾去除米有傳染性?米好大煲!
如果系花?你條女有無去睇啊?有無生?
我都系覺得找多醫生聽多個議見!

你重鬼嚴重過我,好多粒,好像變成粒粒圍緊一群群!。快快攪攪佢!
我凍3次,現在兩個星期都無勿見到新點!脫焦!結口!
我系生在jj條野位置中間

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-24 10:00 發表

man002 你誤會左佢啦,,bigdog 呢張相係係網上面搵,唔係佢本人個袋袋,你睇下張相個右下角有個logo架

請冷靜d~~~
嘻嘻,無細心留意,因為炒股睇個市,又答問題!
佢不如拍照上來,JJ好普通,桑拿洗澡都成個場幾十條,條條FIN!

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-24 10:23 發表

我唸冇乜人會鐘意自己影自己jj上黎同人分享啊嗎,,可能你比較特別d,,,

佢拎得出黎俾你睇,不如俾醫生睇好過,, 你答左佢未必係專業,,係咪?!

你錯啦,當病了懷疑,病者JJ無勿大件事,你睇返舊POST 好多JJ相

病者成鬼日疑神疑鬼:成日上去PAY FEE 幾舊聽兩句,你估錢多!又要請假!

其實我毛囊發炎黑色凸起一大舊,我都有問醫生,佢話發炎就算!我都無理到,
繼續殺花

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-24 09:58 發表

可能個d 一達達黑左既野係普通既皮膚病,,, 好似我咁,,, 咩真菌,,有時可能下面沖完涼未夠乾你又走去著條under cool 住佢,, 焗到痕, 可能係念珠菌, 又可能係夏天熱時焗到發炎,,,,   

你應該相信下d醫生,, 放過你自己啦,,,, 好似我下面有2,3粒仔突突地都好驚架之前,,,,係都要俾多千幾蚊去搵醫生睇,,,, 不過俾左2個性病科醫生,包括dr.ho同我1個女既家庭醫生睇佢地都話,,呢d冇野既,,,
你就錢多,應該買兩條貴野名牌厘屎花邊內衣衭著好過啦!起碼吸引老公都得益!

garamon

你醫好花?

吾知系吾系病了特別易累,
所以一到十一,十二點就累,就走去睡覺到七,八點鐘。
以前都睇下西甲,歐冠,現在都睇錄播就算!吾捱夜!

其實睡不著飲某些湯水好睡好多!蓮子百合花參肉竹湯!或者安神湯水!
另外現在我都由不是常吃早餐變成每朝一杯美國雅培金裝加營素和餅乾。

引用:
原帖由 garamon 於 2009-11-26 13:36 發表
我記得之前曾提及,我看過關於免疫系統的書,要加強自己的免疫力,睡眠是最有效的做法。
因為器官都有特定休息時間!2300-0300系最好休息!

康復一個月,無損傷,正骨都無勿問題!我以前日日正骨囉!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。