推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-27 11:50 發表

你日日正骨? 大陸?
當然大陸啦!
香港正常都要幾舊水!
大陸佰幾兩佰蚊!
干,濕蒸,然後按中式骨!
如果用按骨錢,我真系可以買返間香港樓!

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-27 12:02 發表

你要係大陸工作,所以先成日去???
但大陸而家個消費都唔低啦,平時去按一按,,都要2xx蚊埋單
當然系大陸做野!

記得1994年系大陸酒店按正骨中式都198元,一般規定都要簽200小費!
按腳就45元,全部中年男技師,手指背骨都變型!好好技術!多數系江西,河南師父!

當年深圳火車站中年盲人都系30-35元!一個鐘!

我都按骨按十幾年!

現在就愈來愈平宜!不過反而少去按骨,因為技師技術差!

>>>>>>>>>>>>>>>
皇室假期都系98元優惠卷!簽30-50元都系佰幾元走得!
三仔苗仔間桑拿都已經六折優惠!

相關搜索目錄: 酒店

養生睡覺時間:

一、晚上9-11点为免疫系统(淋巴)排毒时间,此段时间应安静或听音乐 。
      二、晚间11-凌晨1点,肝的排毒,需在熟睡中进行。

三、凌晨1-3点,胆的排毒,亦同。
      四、凌晨3-5点,肺的排毒。此即为何咳嗽的人在这段时间咳得最剧烈,因排毒动作已走到肺;不应Medicine,以免抑制废积物的排除。
      五、凌晨5-7点,大肠的排毒,应上厕所排便。
      六、凌晨7-9点,小肠大量吸收营养的时段,应吃早餐。疗病者最好早吃,在6点半前,养生者在7点半前,不吃早餐者应改变习惯,即使拖到9、10点吃都比不吃好。
      七、半夜至凌晨4点为脊椎造血时段,必须熟睡,不宜熬夜

..................................................................................................................................

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

人体24小时使用手册
1∶00 人体进入浅睡阶段,易醒。此时头脑较清楚,熬夜者想睡反而睡不着。
2∶00 绝大多数器官处于一天中工作最慢的状态,肝脏却在紧张工作,生血气为人体排毒。
3∶00 进入深度睡眠阶段,肌肉完全放松。
4∶00 “黎明前的黑暗”时刻,老年人最易发生意外。血压处于一天中最低值,糖尿病病人易出现低血糖,心脑血管患者易发生心梗等。
5∶00 阳气逐渐升华,精神状态饱满。
6∶00 血压开始升高,心跳逐渐加快。高血压患者得吃降压药了。
7∶00 人体免疫力最强。吃完早饭,营养逐渐被人体吸收。
8∶00 各项生理激素分泌旺盛,开始进入工作状态。
9∶00 适合打针、手术、做体检等。此时人体气血活跃,大脑皮层兴奋,痛感降低。
10∶00 工作效率最高。
10∶00-11∶00属于人体的第一个黄金时段。心脏充分发挥其功能,精力充沛,不会感到疲劳。
12∶00 紧张工作一上午后,需要休息。
12∶00-13∶00是最佳"子午觉"时间。不宜疲劳作战,最好躺着休息半小时至一小时。
14∶00 反应迟钝。易有昏昏欲睡之感,人体应激能力降低。
15∶00 午饭营养吸收后逐渐被输送到全身,工作能力开始恢复。
15∶00-17∶00为人体第二个黄金时段。最适宜开会、公关、接待重要客人。
16∶00 血糖开始升高,有虚火者此时表现明显。阳虚、肺结核等患者的脸部最红。
17∶00 工作效率达到午后时间的最高值,也适宜进行体育锻炼。
18∶00 人体敏感度下降,痛觉随之再度降低。
19∶00 最易发生争吵。此时是人体血压波动的晚高峰,人们的情绪最不稳定。
20∶00 人体进入第三个黄金阶段。记忆力最强,大脑反应异常迅速。
20∶00-21∶00适合做作业、阅读、创作、锻炼等。
22∶00 适合梳洗。呼吸开始减慢,体温逐渐下降。最好在十点半泡脚后上床,能很快入睡。
23∶00 阳气微弱,人体功能下降,开始逐渐进入深度睡眠,一天的疲劳开始缓解。
24∶00 气血处于一天中的最低值,除了休息,不宜进行任何活动。

旅行去陌生地方要適應環境,就算正常人都要些一點精力適應,
初初康復米旅遊,用掉精力
你重覆發更不用去!

相關搜索目錄: 旅遊

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-12-3 17:32 發表

Man兄, 多謝意見, 我都係去啲唔會辛苦既地方, 係香港返工仲晒精力啦 我都唔煙唔酒又唔會點捱夜, 既然醫生話我都算係返發, 我都無計, 唔再去玩就一定要, 不過我都唔想enlarge會返發呢件事, 雖然 ...
最大問題系旅遊會水土不服,生活氣候,生寶床,我習慣自己個床,自己熟悉環境,一去什麼地方都吾系好習慣!
酒店床,宿舍,朋友家都好難睡覺!
睡三,四幾個鐘就睡不下!
所以做成無零晨兩三點都吾睡!身體變差!

中三野之前,我之前兩星期去旅遊十天,虛勞精力去玩,去食!回來病了成個星期,之後就去威就中焦!

無啦,當佢系難康復皮膚病,有未醫囉!都無計,
就算覆發出了又吾會立刻死人,遲幾日,一星期又吾系大問題!
祇要吾好不要不理它,要處理它!

吾好等它變太大增多才處理,吾理它變成爛!變癌!或者包爛膿那麼誇!要切!

我就不煙,不過成日吸2手煙!
酒就系隊和玩骰子時飲!
不過中焦後,煮野都吾加酒作調味!
蝦蟹濕毒就吾敢吃!無鱗魚又系毒都無食!

我都煩家裡維修事,骨事,手,背,腳傷,重有工作!重有好多事,錢事!
所以今年都圍繞著麻煩事! 明天會更好!

相關搜索目錄: 酒店 旅遊

之前食四環數,成日開慳電燈睇野,可能吸些紫外光多,總覺得,皮膚和小弟弟都黑好多 所以檢查自己時黑蚊蚊,難觀察!

凍三次,隔三星期,幾日先觀察,細心檢查,發覺多黑色印,
不過細心分析下,蚊緊下摸下都系平,又吾像,都系睇多幾日下有無變有無凸出先!(發覺已經自己不自覺為了檢查條jj,已經當它吾系jj,左拉右扭好像弱代它添)
等下先有無變化先睇醫生! 因為祇因窮! 無謂浪費彈藥!

引用:
原帖由 terryt1122 於 2009-12-9 23:25 發表
我都想去check多次呀   但搵唔到地方..之前去過一間,但佢話要驗既話要比成8000蚊-.-
現在都成十幾日那麼長時間,你粒野有勿野變化?

引用:
原帖由 terryt1122 於 2009-12-10 16:19 發表

冇咩變化呀  好似多左少少咋.....

仲有呢  可唔可以比DR.HO既地址我呀...我既E-mail:terryt1122@ymail.com
唔該哂~!!
睇翻前面十頁左右啦!

多了就睇醫生比較好些!
政府上次十粒祇話幾粒系,然後幫我冷凍,我都去私家補飛冷凍其他粒,現在都冷凍三次,都成四個星期無發現什麼!

引用:
原帖由 terryt1122 於 2009-12-12 15:11 發表
今日上左15樓睇DR.HO喇    佢話我冇花   但要等5日後睇報告先知有冇其他
點都好   依家個心定左好多
醫生話果些粒粒系勿野?
幾舊水買個安心都賺凸!心安最重要!

引用:
原帖由 decartes 於 2009-12-16 18:04 發表
我有左花花年幾 由好細粒變到好大粒 我果陣冇理佢 又自己變返細 好多都自己冇左

但係仲有幾粒一直係度,呢排仲有變大 於是我終於去做左激光

我呢幾日睇, 見到仲有2粒好細好細既黑色突起物 唔知係咪花呢 仲有以 ...
冇理佢 又自己變返細 好多都自己冇左??
自動消失應該有這樣機會都好微! 生了出來,祇有生長點會無端端自動消失,除你切去! 或吾系花
慢慢變化就有可能!

引用:
原帖由 bad-man 於 2009-12-16 12:33 發表
我早兩日又發現左兩粒疑似, 响舊位附近, 尋日上左15F check, 好采佢話係毛囊, 但我唔放心, 所以叫佢凍左佢...今次400蚊, 最平係呢次...
醫病,真系錢好鬼重要!好鬼貴!祝早日康復!

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-12-17 14:39 發表

CHING 你出左報告未啊?

我呢排個心理唔平衡,好驚之前90多天去CHECK唔準,, 我今日又死去叫E生幫我CHECK多1次, 仲有淋,
我都又係到等緊REPORT, 我既NF話我WOR, 我其實應該係要去睇心理醫生, 但我好驚之前CHECK ...
里D米叫做or 完屎無野做的心態囉!屎忽痕!

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-12-22 00:46 發表

緊係要啦, 之前已去日本出晒血, 唔減價真係買唔起 邊叫我地都係中意瓥戊ㄕn貴....不過今日又見到個袋袋好似返發, 白白地, 唉h:" />h:" />  都唔知點算好
早排,先施,永安,一田,崇光大減價,七折或更低,我都掃貨了!我都喜歡實用野多些!貴野用吾慣!兩野攪爛,肉痛!

哈哈,你去完美元反彈,日元跌!

引用:
原帖由 suicide 於 2009-12-23 22:52 發表

我跟你年紀差唔多,你想知道d物,可以的話我會覆你,不過我好少上呢到,你可以留個msn比我,交流可以快好多
suicide
想問一問,兩年半後,你現在重有無常覆發?
網上和醫生說多數頭一,兩年會常覆發!多數慢慢反發時間會變長!次數少了

政府講得話系應該都無勿大錯,不過就祇會講少吾會講多!
祇系醫療方法系米最快最理想!
有錢就去私家專科會快醫好些!有得選擇點醫!

不過點解無情情你比佢睇肛門?

睇左幾隻藥都係一個星期3次或者連續用3日===>果隻系3M出品?

引用:
原帖由 yeyesh 於 2009-12-31 01:51 發表
man002兄
唔好意思,我講野一舊舊
係我發現肛門有D粒粒野,我先去睇醫生
藥就我係網上面睇到,有隻叫X定寧就係3M出
其實一般黎講,查政府D藥會幾快好番?(我指脫落)
其實可唔可以要求攞藥自己查?
政府好像無得拿藥回去搽,要去醫院搽!好像搽好久,幾個月都吾奇!政府應該吾系3m
我自己第一次睇政府,佢同我冷凍一次,然後我就轉私家專科冷凍兩次,現6 WEEK都好像無再出現!
共用千幾元醫療費!

引用:
原帖由 neoguy5555 於 2010-1-11 10:11 發表
我有夜訓呢~~但係已經比起以前小左好多咖啦~~
而家生活真係大改變~~戒煙戒酒戒玩做運動仲要早訓~~

依家既生活真係健康好多呢~~
三個月反發吾奇,好正常!我都系10月開始醫!

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-12 10:51 發表

最近應該冇野啦你?
係啦,,發炎,,應該唔會係個d STD,,因為都CHECK過晒又DOUBLECHECK過之前中過既淋,都冇事,,,,
女人發開炎就成日發,比較難攪,不過發到黃黃綠綠那麼誇!
都系做男人幸福些!

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-1-12 02:44 發表

熊貓兄:
你個中醫貴不貴?
我d手腳好冰冷, 我都想去睇下,
調理下身体.
試下現在冷凍天氣,食下羊肉!暖下身!
有人教泡手,泡腳,幫助血液X環!
中醫診金一般$30-50另加藥費!不過有些中醫一次開5日藥!我比較喜歡日日睇把下默像個隻!!

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-12 11:18 發表
我既case係經老公 野到耶菜花+hpv 而加重有子宮病變
但老公就無野生出來, 睇左一位dr,講無野生就無得醫,耶菜花有d人係唔會發出來重要自然好反, 搞到我好鬼驚, 因為我都比佢搞到咁人件事, 佢無理由一d事都係架嗎
你 ...
話睇頭十頁!.............

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-12 11:18 發表
我既case係經老公 野到耶菜花+hpv 而加重有子宮病變
但老公就無野生出來, 睇左一位dr,講無野生就無得醫,耶菜花有d人係唔會發出來重要自然好反, 搞到我好鬼驚, 因為我都比佢搞到咁人件事, 佢無理由一d事都係架嗎
你 ...
我自己理解,可以有病毒系身,但無發出來系可以,因每人體質和對抗病毒吾同!
但無出來是等於無機會傳染就系一個問號?祇系話生出來傳染性高!
其實我覺得要醫生好細心觀察,因為可以好細細粒都得!好癮藏性!
所以話這病危險!

同hpv好多種,祇系某些種系出花!

以上吾知有無錯,有錯請告知!

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-1-12 12:27 發表

老友你而家點呀, 應該過翻正常生活啦, 你同期既都唔見哂啦, 你都應該好翻哂, 我過幾日去check多次dr ho, 我而家唔敢肯定ok未
其實自己系幾難CHECK,皮脂,毛囊,都好像差不多!有時就系要點下腊測驗下先知!

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-12 13:02 發表
man002 ,stanleysex
我中左2隻hpv 一隻另到我生了花, 另一隻重要係高危 另到我有病變
所以好肯定老都一定有呢2隻hpv
你地都講得arm 可能佢生左係一d睇唔到既地方 or 要好細心睇先睇到

你地係咪睇dr ho 15/f 我 ...
用多四佰睇多個買個安心都吾算貴…

記得先剪短陰毛先,自己CHECK 1次,有些懷疑點,就等醫生CHECK完全部先,然後再問你懷疑的部份!
好多醫生都幾求期!

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-12 14:01 發表
man002
記得先剪短陰毛先??
個d位都會生? 不是只會生係陰徑 or pat pat?

希望老公肯去睇多次, 等我買多個安心
正常系陰徑,不過陰毛那麼多那麼長,鬼有醫生慢慢細心拔開草慢慢睇!??
醫生無心拿開,左住麻煩,佢由點會細心慢慢CHECK...自己CHECK都左住睇!(如果少毛,光雞另計!)

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-12 15:33 發表
man002

明白了
多口問句,你用幾多時間先原諒你老公?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。