推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-12 16:14 發表

我未願諒佢
我只想佢check清楚 有得醫就陣早醫
唔好以為未發出來 就當無事
而加我有事 我都唔想多個出事

你呢? 你太太原諒了你啦?
哦!
我未婚,所以無勿這個問題!因為之前手腳受傷無SEX好久!

其實花有時都要等時間過,有時懷疑都要等花大先可以決定系吾系!因為都幾難分!(自己覺得)
醫生就話有殺錯無放過的心態醫病!先去掉!
我自覺就算去掉反發,當出現覺得系先睇,因為都要長時間康復期!又不會像內科有危險性!
不過女人就比較男人麻煩復雜和危險,易變種,子宮問題等!

你停性,無大家互相傳染就OK!

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-1-12 18:54 發表

lee排尾企打得邊爐同食得羊肉多.
爛嘴(生唇倉)
食羊肉有羅白,馬蹄,豆腐,平衡返就好些!
我一連食三日,都要停下手!

引用:
原帖由 95555052 於 2010-1-13 01:06 發表

我個次連續食一個月, 是中醫叫的
同一濟藥方吃一個月?
藥方是解毒?還是補身調理身體?
食一個月,有勿感覺改變?

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-13 09:50 發表

錯在佢先,佢都冇理由會唔肯去睇啊嗎? 佢知唔知衰而家?
子宮病變我都有,,我都係受hpv影響,但so far 冇見有出花,,,(我同我先都冇)可能我感染既係高危hpv既病毒
咁你而家子宮病變係去到邊一級? 我就係有異變叫我 ...
如果人人做事都這麼有理性,就無人吵架,無人做錯事!
好多時好多野都無理由…

引用:
原帖由 killer_law 於 2010-1-13 21:33 發表
上星期驗左血..今日出報告
冇Aids,冇梅,冇疱疹二型,冇乙型肝炎
總算可以暫時放心一下
而家努力醫緊前列腺炎
醫生話你要食幾多個月藥醫緊前列腺炎?八月到現在差不多五個月…

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-14 15:23 發表

1) 如果單方面有  hpv ,要停了1年至年半就不怕。台灣綱頁資料說是半年不再出就算好了。
2) 如兩個都互相感染了對方相同的 hpv ,就沒有所謂,除非再接觸第三者的病毒,否則只要當時沒有出疣,就隨時生孩子及行房 ...
不過都有幾個難題:
太過短時間
一怕互相感染(因為有時花都幾癮藏)
二怕短時間,老婆要保持身體強壯,對抗本身病毒不再反發,如果又大肚,大肚都幾用精力!

我就覺得吾急於一時,等下先生BB對女人好些!安全些!

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-14 16:22 發表

唔好怪我多事,其實可能你老公俾你既係一d會生花既低危hpv,,,, 個d 影響到子宮既 hpv可能係之前你既bf / 你老公之前去玩 / 你老公之前既gf 傳俾佢,, 呢樣野真係冇得去計時間架(醫生講我知既)。  有時要行埋咪帶套 ...
中鬼左,都米鬼猜想邊個比你找第一兇手,最緊要清自己野先和伴侶!
其實好像無人話男人同時祇得一種hpv系身上?
無生花的hpv種都系米應該都可以有,但又無醫生話點傳染比人?真難明

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-15 16:36 發表

通常cin ii , iii先要做leep
因為做了leep 子宮頸d肉就會無左 第日生bb有機會流產
所以dr唔建意我做 遲d再check下再決定
你係醫院睇 定診所咁?

要原諒一個人對你不忠可以用時間來忘記 但搞到你有生命危險 ...
睇來之前系你喜歡佢比重大些!他是被愛果隻!
女人都系被愛經貴些和幸福些!

今日系農曆十二月初一,就來又到新年,今日走上去醫生都覆診check check,
冷凍第二次後,踏入第八個周,check ok 無勿問題!
康復進度都吾錯!放下半個重胆!

今日去隔離街買幾斤土伏苓明日煲來飲!

不過估不到現在睇私家專科好像睇政府街証幾分鐘就一位,next pls...........
吾會慢慢溝通暸解下talk下!

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-18 12:39 發表
955 , 不要太擔心,現在的經濟比之前好,你應該很快便找回工作,你做的行業方不方便透露是甚麼?有沒有供樓付擔?
如果系製造業做出口野就比較麻煩,就算今年上半年都應該無勿景!舊年尾段都系少量急單!
舊年好多人都出半工資頂住!今年就............

引用:
原帖由 09251234 於 2010-1-19 15:29 發表 [img]http://forum.timway.com/f/images/common/back.gif[/im作g]
neoguy5555:我宜家都係 政府衛生科診所 到睇緊...
原因係因為小第仲讀緊書關係...所以無資金去其他專科到睇...
加上聽人講 aldara 5% 隻藥好似幾好..但好唔知真定假所以想上黎問下各位大哥 ...唉
你d 花生得多吾多?
我一開始有五六粒去政府睇做冷凍,然後出到有十幾粒去專科做冷凍,一次用千四元就脫所有疣!

不過隻疣定寕,我覺得幾蝦人用,不過隻野好像系初初脫疣後,再長出新點用來干擾和脫疣花先有作用,
不過又好用易有損傷口,都幾麻煩!損傷後易野到生!

政府隻搽藥有無用?
政府野,你急佢吾急心態,多數都吾會好快見效,你一星期回去搽一次?
如果你不停生,又生得又多,都系去專科冷凍一下,一次過脫光,等疣不會散開生長,會比較好方法!
問父母借千幾元先!不過醫病事,其實真系幾用錢SUPPORT!
不過好多時脫一次,兩次都吾奇,第二次脫就平些幾佰元!

冷凍系吾痛,放心!

引用:
原帖由 neoguy5555 於 2010-1-19 15:23 發表
09251234:不如去試下睇専科醫生啦~~
幾k野點都要跌咖啦,點都好過你去試咁多唔同既野咪仲驚~~~
好在我共睇兩次專科,祇系跌千幾元

引用:
原帖由 neoguy5555 於 2010-1-19 16:20 發表
09251234:但係依d野唔好拖喎
不過最攪野系我有五粒花粒,佢祇系話兩粒系花,話如果有變你再回來!

引用:
原帖由 neoguy5555 於 2010-1-19 16:43 發表
我前後睇依個病使左我七k啦
上星期去覆一覆診都要一k
仲要俾個醫生話你o固啲唔係花黎咖喎,但係穩陣起見幫你搽藥水先~~咁就一k啦~
我上星期先去覆診,醫生佢話果 d點系皮脂,睇五分鐘就五佰幾!
本來聖誕前已經見到圓點,不過自覺吾系好像花,像皮脂,因為吾覺得又增大!
見都系等下先,聖誕和除夕隊兩晚酒,隊到半醉狀態,
到一月中先覆診,結果無勿事!
所以用一次千四,一次五佰幾,未過兩千!

搽藥水?你拿3m藥?千元醫藥費?
你其實吾洗嚇自己,花系會大,如果吾增大,
你等時間睇下佢會不會增大,(你無問醫生點樣分疣?)
吾系多多錢吾夠你用!
幾佰元就幾分鐘診斷…

引用:
原帖由 neoguy5555 於 2010-1-19 17:23 發表
我有問醫生點樣分啲疣, 佢話係尖尖地仲會係發開去既
但係有時自己摸係摸得唔清楚呢所以就穩陣起見去睇個醫生
屁股就真系要麻煩人幫忙睇 我自己都無睇到!

我自己就見過兩類型疣,一類系黑色扁圓疣,一類系圓形粒狀頭頂像雞冠的疣!

引用:
原帖由 09251234 於 2010-1-20 02:09 發表
多謝咁多位大哥意見..
我諗緊買唔買隻藥試...因為我都覺得政府真係好慢..
其實我都想睇專科..但係睇一次就成千....萬一一次唔好跟本無能力睇第2次..
唉..真係唔知點好..有無d專科平小小又好嫁..

其實點樣分係唔 ...
隻藥都要六,七佰元,重要醫生紙買,
同好易損傷口又容易增生!

有時有病都要睇,無錢無能力就告訴家人朋友商談幫助!
專科平貴,其實都系相差幾佰不大分別!四佰,五佰診金,加藥費加冷凍八佰至一千左右。
除騙錢的醫生例外!

引用:
原帖由 armstrongami 於 2010-1-23 01:24 發表
大家好..我新黎架...8個月前跟同學仔返大陸玩....玩完先識驚....成日形住自己點都會中返2隻病....驚左大半年...每日都好後悔....日日都諗點樣死好.....我同自己講如果過左8個月無生野無唔舒服就無事...就重頭黎過... ...
有時有些野無謂多想,已人憂天!
人系活在今天和未來!
那麼久都無勿野米當無勿野!
想求個明白,
有錢米去醫院診所body check
無錢米去些免費醫療機構 check check囉!
求個安心!
下次做野,記得系做之前想,吾系做完先想!不過又有幾多個人有那麼理性先得啊!

相關搜索目錄: Body check

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-26 11:49 發表
出左報告,今次細胞正常,但係個hpv 出左黎,,我有好多高危既hpv,, (但冇低危),, up得出既高危都有,,死唔死

而家要keep住check得密d loo

所以各男士,可能你地去玩時都有左high risk既hpv,,傳左俾另一半又唔知,,,到 ...
HPV和乙型肝炎都系有10%人有!所以中幾會基實好大!已經系好平常病!

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-27 09:32 發表

我有好多類型既hpv,, 16, 18, 31, 33, 52,,,59,,,, 有成十多隻,,真係,,, 全部都係high risk黎,,, low risk 就冇搵,,,,,

我之前打既防疫針都冇用,,,因為我本身都有,,所以打黎都冇用。

而家我就唯有keep住 6 ...
八卦問下,你其實系米以前,隊酒吸煙成日溜連酒吧,的士高果類人?

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-28 09:52 發表

多謝你啊garamon兄~~~

其實都冇咩大不了既

我唔煙唔酒唔去bar/disco,, 係衰賤格同過3,4個 nf 上床(每個上過3,4次only)。

就係咁,,,,, 中左
因為見網上有些研究數據講,吸煙,飲酒,早有性行為,講女性中焦的機會率的百份比率增加!

相關搜索目錄: Disco

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-28 14:22 發表

車,,駛乜數據wor~

唔好濫交啊嗎,,安全性行為,,單一性伴侶,, 當然不煙不酒就緊係對自己身體有益啦

而家先知,會唔會太遲,,,,hehe~
一路我都吾地除啊!祇系知道有無運講運!

今日逛網頁見有這樣的資料:應該男女都系這原理!

中藥治本

中藥治療濕疣,去除疣體比較慢,但優點是比較治本,濕疣去除了不輕易復發。

從中醫的角度看,女性陰部長濕疣,主要是在性生活中受感染,濕熱邪毒進侵肝經(肝的經絡剛好循行經過陰部),繼之在陰部結聚而引致。治療方法常常內外兼施,內服包括清熱解毒和軟堅散結的藥物,例如板藍根、土茯苓、龍膽草、浙貝母和莪朮等(還要按病情加減藥物);外治則可用虎杖、龍膽草、大黃、石榴皮、莪朮和紫草各一兩,赤芍和枯各七錢,加水煎成兩公升的藥液,每天熏洗陰部十五分鐘。

較大的濕疣,可考慮中西結合,先用激光等方法去除疣體,再用中藥防止復發。

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-2-9 00:07 發表

ching自己睇翻前面十頁啦, 點解我發覺而家d人好似好平常既中左, 點解唔同我當時又急又驚, 咩post都去搵同睇哂......................
講真,在某角度看男人方面可以祇算一種皮膚病看,但在女人就大大煲!問題多多!

引用:
原帖由 Lawrence_12_9 於 2010-2-16 13:33 發表

唉..係有既...
....好唔開心.... 成個日死晒.... 出左好多, 成日冠底下都有...
我想問係一次會出咁多???

.
會吾會長大?平時不拉扯表皮見吾見到?手指頂下去系米硬!

如果答案系no
就可能系皮脂肪粒,
好多指幾多粒?
醫生話成瑰鬼日攪jj,皮下脂肪粒會多

引用:
原帖由 Lawrence_12_9 於 2010-2-19 16:01 發表
今日見o的點又唔係咁覺眼...岩岩去tiolet 時, 又冇之前見時咁明顯
我好唔好觀察一排先睇dr.ho?

係中左既~花花會大得幾快ga??

dr.ho 有時間, 但時間唔岩我, 睇唔到
個人認為:當辛苦勞累,或有其他病,對抗力弱時就會大得好快!可以兩星期大得好明顯!

要不要觀察下,我覺得系要比下時間自己觀察下,自我分析一下,等時間比佢確認有長大成形,好多時都吾系真花!因人總是猜疑多!
(當然在你初發時,發得特別厲害就不同講法!因可以在生長期,有些還未出來!發緊出來!

講真一次五佰,一懷疑小小,你看你有幾多個五佰?
當然如果你心裡老是想念,老是猜疑,心理壓力大,睡又睡不著,當然五佰是值得去確認和平息疑惑的,總不想日後變成心理病!

個人觀感,男人有花可當著皮膚病一種來看,祇是壓力上說不能殺清病毒令人增加壓力和怕傳染另一半使她受罪!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。