推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

44 12
發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-23 12:33 發表

皰既問題就係無症狀都會傳染, 所以我都唔知點生小朋友
我都係感諗.....我都唔知點算

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-23 14:54 發表

你結左婚未啊?

其實當前最緊要既野係控制左自己個病先,,,日後既野唔好唸太多啦,,, 唸得多咪仲唔開心,,,
而家你搞好自己身體,,做多D運動,,, 身體好左我唸D病毒都會少D發出黎,,,, 成日唸,,個人唔開心,,咪仲衰 ...
雖然我而家未結婚, 但係問題遲早都面對.....不過依排太多野煩, 做野又煩, 身體又感.....而家搞到個人成日都唔係好開心....

相關搜索目錄: 結婚 運動

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-23 23:23 發表

Man兄, 我中左招已上網睇左好多資料, 包括你提供既, 我一鱓都唔懶   我對皰都可算好了解, 網上只會講一般情況, 好似我發病既症狀, 除左出水泡外, 一鱓都唔似中左皰, 所以我先成日問其他師兄實際情況 ...
有時你自己發緊都唔知個下先死......到時另一半中招就仲煩....一係平時自己多D留意啦為有.....清潔方面做好d....機會都少D

相關搜索目錄: 清潔

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-23 23:57 發表

That's my concern!  怕自已返發唔知, 怕無症傳染, 我上次問醫生, 醫生話無症狀先做, 跟著話安全鱓都係戴套做, 我話我係毛髮地方發病, 戴都cover唔倒, 佢都無野好講 我中招証實左皰2型之後, 我早夜都會自我檢查 ...
不過醫生話如果你生係個到, 好少會走去第二到嫁喎...但係我生係JJ到...未仲煩

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-24 13:18 發表

我分別問過政府, 2個家庭醫生, 我話會唔會返發係第二到, 佢地咁講;

1) 政府醫生 : 發都會係三角褲範圍 (方死講錯.....)
2) 第一個私家醫生 : 皮膚都會傳染, 手沾到病患都有可能傳到身體其他部份 (比佢嚇Q死. ...
感都好驚姐....如果你感講.....即係點都有可能

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-24 22:06 發表

所以我先擔心, 生仔先唔好講, 就算戴套我都驚傳比老婆, 至少師兄你係上年中皰後, 都有同另一半做而佢無被感染, 可能你生係JJ到, 戴套可以減少傳染能力, 你下次可以問下Dr. Ho
我都可以會問下既.....我而家搽藥膏.....D皰已經冇曬.....之前有兩個位有花, 其中一個位已經冇左....而家仲有一個位置搽極藥膏都唔甩.....十二月可能又要睇多次.....

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-25 09:54 發表

ching 醫生有冇同你個D花做 冷凍/電灼?
就係做左冷凍喇, 個到都唔甩....都唔知個到係唔係花....但係佢話係花, 我睇又唔係好似

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-25 14:16 發表

你係咪都係睇dr.ho?
係呀, 上個星期囉, 我所有位置都搽好曬, 差一個位置未好....唉

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-25 14:59 發表

IF個個位唔好,,我唸你要去凍多次
我都知, 但係之前見到d c ching講唔好禁快又做.....等三,四個星期先好做....因為D皮膚未recover曬

引用:
原帖由 garamon 於 2009-11-25 17:32 發表
快點再去冷涷吧,不需要等,否則會惹開。
我睇下聽日會唔會去做多次

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-25 17:52 發表 同意, 快啲去睇啦, 唔係越生越多, 順便問下上面關於皰問題
我已經約左dr ho喇, 聽日又要上去多次....

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-25 17:52 發表

同意, 快啲去睇啦, 唔係越生越多, 順便問下上面關於皰問題
我今日去睇多次Dr Ho 喇已經.....同埋問左佢皰既問題.....佢話如果好返之後兩年唔再生返....佢話可以過返正常生活....佢話男仔好易睇到自己有冇返發, 雖然佢冇話100%好返....但係傳染既機會已經好低....當然依個世界冇絕對

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-26 22:43 發表

Thanks! 師兄.  政府都係話兩年唔返發就基本上唔會再返發, 如果正常出水泡我都會睇得出,  不過好似最近係袋袋疑龜烈潰傷結焦情況, 我都唔知係咪算返發, 不過唔係第一次發病既地方
我而家都有, 但係我係做完冷凍先係感....醫生話等佢好返先再check都未遲

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-27 23:02 發表

中招後睇多左有關呢鱓病既資料, 真係搞到連機都唔敢, 都唔知係咪好事
機都冇......有都唔會影響到呀?? 感樣遲早死人喎, 到時忍唔住又死出去玩未仲衰

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-28 21:48 發表

自已起都有鱓壓力, 比人起都有鱓擔心h:" />
唔好諗禁多喇, 唔好出去玩就夠喇

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-28 21:54 發表

你而家有咩, 情況點?
疱冇曬....而家JJ 個口有少少損左, 同埋個花好似未好曬....已經做左兩次冷凍, 同埋搽左差唔多十日藥膏

引用:
原帖由 bad-man 於 2009-11-29 00:58 發表

兩次冷凍都甩唔到? 你個花生得好大?
唔係喎, 我都諗緊係唔係花囉個位...又唔係好似

引用:
原帖由 bad-man 於 2009-11-29 01:19 發表

正路唔會咁架喎, Dr. Ho有冇話點解?
佢又冇特別講D咩, 佢只係同我講, 可能第一次噴唔曬個位, 之後我再去噴多次....其實個位都差唔多冇曬...但係好似仲有少少未好...佢又叫我唔洗禁快又去睇佢, 佢話如果真係未好, 大約十二月中再去都未遲

引用:
原帖由 NEW_MAN 於 2009-12-1 00:15 發表
各位加油~~
報告一下 , 月頭上左15/F 例行檢查 , 冇問題 ! 已經一年了 ! 大家加油 !

ps  : 我都係尿道口有 , 要整開佢先睇到 ! 所以尿道口生o既朋友唔駛驚 , 一定會好 !

stanley兄 , 你好近來好嗎?
我都係尿道口有.....不過都冇左

44 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。