推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

[灌水] Tomytec (N-gauge) 專區

引用:
原帖由 psw123 於 2011-8-10 00:12 發表
福你$14% - 如果仲有貨, 消防員都喺 - 應該差不多喺平
覆你分分鐘已被清倉,y拍出現了消防局炒家,!&)至!(),至少賺你二十幾蚊,未入手的兄弟要開始捱炒價了!

引用:
原帖由 cata 於 2011-8-10 13:12 發表
請問TOMIX那幾SET貨櫃係咩比例?
Tomix 有生產HO及N比例的貨櫃,這裡展示的是N比例!
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2011-8-10 17:43
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2011-8-10 17:43
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2011-8-10 17:43

JR巴士東北2台set 日本見街!

魚就等訂貨到,祝各位好運!
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2011-8-11 23:11
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2011-8-11 23:11
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2011-8-11 23:11

引用:
原帖由 kimsin 於 2011-8-11 17:11 發表
!$) + !%) + $%x2 + !@)

=%))蚊

Fast-trade:650

好野。
雖然呃唔到老pet pet,但係有機會呃到一些新人嘛......

而且拳拳同覆你大把貨,仲夠膽起勢吹「只餘少量貨」,大家可以不用理會「他」!

相關搜索目錄: Pet

引用:
原帖由 bt_jp 於 2011-8-13 01:35 發表
遲黎報到...
其實我都係黎左個forum先發覺原來香港有人玩Nゲージ ^^|||
想問下...有人在2011年去過秋葉原的TAMTAM嗎?
有發覺多左個香港人打工嗎?
我叫bonnie, 在tamtam akiba度到打工, 若果大 ...
bonnie兄,你是留學生嗎?

多多指教了!魚將來到訪東京一定會拜候師兄!

相關搜索目錄: 留學

引用:
原帖由 bt_jp 於 2011-8-13 20:37 發表

我係拎左個WORKING HOLIDAY VISA過黎日本玩+打工的女仔, 2011年1月入職TAMTAM, 大家黎到秋葉原買鐵道, 一定要上黎睇下呀, 我敢擔保, 新品的話我地公司真係便! 不過中古我地都冇賣...ORZ
咁師姐你會「玩」到幾時呀?

這裡沒有甚麼異種人,這區應該只有玩家、炒家及路人

引用:
原帖由 lic 於 2011-8-15 14:11 發表
昨天入了E259系N’EX火車...., 遲D補相比大家睇

我D火車毒越黎越深呀....點算呀
咁咪努力d搵錢去填這個毒坑! 不過唔好做炒家搵錢喎

引用:
原帖由 kimsin 於 2011-8-15 20:24 發表

魚兄所指的炒家是...?

某版友說捐錢到慈善機構,不是他

那會是誰?
kimsin兄誤會了,玩家、炒家、路人都可以只觀看,不一定會留言。

魚相信這裡的cd-rom玩家會遠多過魚這些多口玩家

Tomytec網站8月11日更新:

巴士17有產品圖片了,熱切期待中!

Car 基本Set E3 :

情景小物給水塔•給炭塔:

以上產品2011年9月發售預定。

2011年11月新產品:

翻炒產品「巴士走行系統 - 大阪市交通局仕樣」 不貼圖了!

本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +10 精品文章 2011-8-16 00:14
  • 冰河 威望 +10 精品文章 2011-8-16 00:14
  • 冰河 體力 +10 精品文章 2011-8-16 00:14

見大家貼得咁開心,魚亦都舊相一貼:

魚已經進入「暴走」狀態,無藥可救了
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2011-8-16 15:42
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2011-8-16 15:42
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2011-8-16 15:42

引用:
原帖由 Justice2002 於 2011-8-16 21:41 發表
唸住一心幫下你地新手入貨時有個合理少少既價都俾人扣分

都係一段長時間做CD-ROM 潛水好過..........保重
其實justice2002兄你真係唔知自己衰咩?這裡不可以「明目張膽」去宣傳呀!

引用:
原帖由 小岩井 於 2011-8-16 21:47 發表
近排買左led加上車站
這些Led燈是甚麼燈?

JR巴士東北2台set 覆你返貨,價錢幾多自己睇,有少許炒味......

圖片及資料來源自<<覆你面書>>

祝各位好運!
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2011-8-20 01:14
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2011-8-20 01:14
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2011-8-20 01:14

引用:
原帖由 JRFANS 於 2011-8-22 23:51 發表

唔計225系
已中209系武藏野線
其實自己本身有d車想買
只係係咁俾新品攪到係咁押後
假設1000大元一抽,JRFANS兄有咁多抽,真的是大富豪呀!

最新攪作:

全個Tomytec系列只有這所小屋能令魚全數入手!
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2011-8-29 20:47
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2011-8-29 20:47
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2011-8-29 20:47

引用:
原帖由 psw123 於 2011-8-29 14:55 發表
多謝魚兄分享
你喺咪自己轉咗屋仔啲外牆顏色?
當然不是,魚是一等懶人,非必要不會幹這種麻煩事。

這是Tomytec的原創、翻炒、及三炒建物產品,圖左兩幢是「狹小住宅A2」、圖中間兩幢是原創「狹小住宅A」、圖右兩幢是最新翻炒「狹小住宅A3」

引用:
原帖由 psw123 於 2011-8-29 21:18 發表
根據上次住宅楼走勢 - 荃灣同英X會入 [九龍區]
不過英X啲住宅蟹咗好耐
信和都會入貨,不過價錢就......
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2011-8-30 20:31
  • 冰河 威望 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2011-8-30 20:31
  • 冰河 體力 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2011-8-30 20:31

引用:
原帖由 psw123 於 2011-8-29 21:34 發表
哎,我只喺買咗單楝;跟手双楝仲抵 - 但喺冇買, 有點後悔
信信 - 唔會再去
魚都是入了單楝(3號屋),單楝屋有特典:棉被、電視鑊同埋窗簾水貼

走行巴士Y拍出沒注意!

似乎已經有貨到香港,但係這個價格炒味很濃!

引用:
原帖由 東北新幹線 於 2011-8-30 12:28 發表
我都知佢係一模一樣, 但如果得一幢o既話冇咁似一個真正団地嘛
咁咪單楝 x N,如果師兄有米的話

引用:
原帖由 東北新幹線 於 2011-8-30 14:14 發表

邊好似魚ching咁入手xN

每次去你個blog睇......
就發覺自己好多筍野都冇, 就算有價錢都...
No la, No la...

魚的收藏宗旨是「要齊,不要多」,魚很少同一產品入多個一盒(別色產品不算,只有新型都營巴士魚同款入了數架),所以魚都很少會做到入手 x N

不過,確實部份筍野入手時要大出血 ,還有一些筍野尚未登場,得閒入來逛逛!

相關搜索目錄: 收藏

引用:
原帖由 JRFANS 於 2011-8-30 21:59 發表

魚兄你有既
都未及JRFANS師兄你啦,魚都被敢掂「鐵路」......

引用:
原帖由 JRFANS 於 2011-8-31 22:33 發表

唔係呀
你都掂左富山輕鐵啦
咁魚改改留言:

都未及JRFANS師兄你啦,魚玩「鐵路」都未到JRFANS師兄的有米境界!

魚入手富山輕鐵都係想襯返個大街景,那個大街景行Tomytec改動力車有點浪費

引用:
原帖由 JRFANS 於 2011-9-2 23:59 發表
巴士17實買啦
今次17彈入一box分分鐘要過七百!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。