推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

87 1234
發新話題

第一次中招(新版開始)

回復 9870# 的帖子

我既case係經老公 野到耶菜花+hpv 而加重有子宮病變
但老公就無野生出來, 睇左一位dr,講無野生就無得醫,耶菜花有d人係唔會發出來重要自然好反, 搞到我好鬼驚, 因為我都比佢搞到咁人件事, 佢無理由一d事都係架嗎
你地pm dr ho phone,address比我
我想叫老公睇多過dr安心d
唔該哂

回復 9878# 的帖子

man002

唔該哂

回復 9880# 的帖子

man002 ,stanleysex
我中左2隻hpv 一隻另到我生了花, 另一隻重要係高危 另到我有病變
所以好肯定老都一定有呢2隻hpv
你地都講得arm 可能佢生左係一d睇唔到既地方 or 要好細心睇先睇到

你地係咪睇dr ho 15/f 我怕去錯

man002
記得先剪短陰毛先??
個d位都會生? 不是只會生係陰徑 or pat pat?

希望老公肯去睇多次, 等我買多個安心

回復 9889# 的帖子

man002

明白了

引用:
原帖由 man002 於 2010-1-12 15:36 發表

多口問句,你用幾多時間先原諒你老公?
我未願諒佢
我只想佢check清楚 有得醫就陣早醫
唔好以為未發出來 就當無事
而加我有事 我都唔想多個出事

你呢? 你太太原諒了你啦?

man002
是 女人耶真係好大件事
有機會變子宮脛癌 條命仔都比埋d男人
佢地就玩得開心

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-13 09:50 發表

錯在佢先,佢都冇理由會唔肯去睇啊嗎? 佢知唔知衰而家?
子宮病變我都有,,我都係受hpv影響,但so far 冇見有出花,,,(我同我先都冇)可能我感染既係高危hpv既病毒
咁你而家子宮病變係去到邊一級? 我就係有異變叫我 ...
叫佢去睇多次問多個DR意見 佢初頭唔肯 講講下話我自己去唔洗我一齊
都唔知諗咩重唔知驚唔怕死,  定重要野門住我呢?

你要做左先知CIN I, II, III架 你CHECK左未

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-13 09:50 發表

錯在佢先,佢都冇理由會唔肯去睇啊嗎? 佢知唔知衰而家?
子宮病變我都有,,我都係受hpv影響,但so far 冇見有出花,,,(我同我先都冇)可能我感染既係高危hpv既病毒
咁你而家子宮病變係去到邊一級? 我就係有異變叫我 ...
如果你係感染高危hpv病毒
你要先做內窺鏡先知CIN邊一型 如果係II / III 要做LEEP搵左D壞細胞出來
你問清楚好呵

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-13 16:51 發表

你有冇去check埋其他既性病? 咁你真係要同你先生好好溝通下,點解佢會咁,,衰左都仲唔面對!

我上次個report係有異常未係去到CIN 1 , 所以要隔3-6個月做多次柏氏,,我會下星期初去做,,,, IF 係再有問題咪入廠照 同 ...
可能怕DR問佢難為情無面子
我估你不是HPV高危, 如果係一定要做陰道境檢查
女仔生花 通常係陰唇周圍

想問一下
成日見你地講 前列腺炎, 淋巴有事 係咩來 請教一下

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-14 12:30 發表

我啊,成日下面發炎loo,冇另外既唔舒服既,,, 不過係係柏氏到,,,出現問題loo,有hpv影響到細胞有變異

生小朋友我唸等你冇生疣 1年半先開始行埋會安全d,, ,,, so far冇再發既,, 一定唔會影響生育既能力既~

祝 ...
原來生過疣,
要格一年半先好行埋呀  
原仔咁先會安全

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-14 13:02 發表

醫生說隔1年至年半沒有再出疣才生孩子,是因為疣的潛伏期長,如過了這段時間再不復發,應該是沒有了病毒在器官上,( 對只是一方有感染而言,這才安全 ,怕感染對方) 婦科醫生說沒問題,因為是用剖腹方法生產,所 ...
唔好意思想了解下
你太太有無HPV , 有無病變?
如果生BB 行埋 怕唔怕會有交x感染?

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-14 13:55 發表

我冇生花,,但大多數會影響到子宮細胞既hpv 都係高危,,, 所以我大機會,, 原先醫生話去check hpv,, 用意係if我中既hpv唔係高危個d,, 就去打返子宮頸疫苗針,但我已經打左2支,,, 所以醫生話我只要打埋剩下個支就係,, ...
我"角"哂 4-5個月後反去比dr睇有無反發
其實我都唔係好清楚d花係咩樣 日日都會check下有無生出來
唉 真係好想cry

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-14 15:16 發表
你再細讀我所寫的,就知情況,我太太和我都有相同的 hpv ,是我不知情下感染了她。
唔好意思 我係新手
請問係邊到可click到你所寫既post

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-14 15:23 發表

1) 如果單方面有  hpv ,要停了1年至年半就不怕。台灣綱頁資料說是半年不再出就算好了。
2) 如兩個都互相感染了對方相同的 hpv ,就沒有所謂,除非再接觸第三者的病毒,否則只要當時沒有出疣,就隨時生孩子及行房 ...
我地既case同你差唔多,  估我都係3個月發花出來+子宮病變, 但老公就無任何病徵,
驗哂主要既性病都無事.
我都好怕d hpv高色好毒 幾個月咋 就搞到我子宮病變
同老公行埋 真係好似搵命pok咁 怕怕

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-14 16:29 發表
咸染了低危 hpv ,三數個月病發出疣是有可能,但子宮病變好像不是感染病毒 3個月就會出現,會不會是妳很早已感染了hpv 病毒而不知呢?我和我太太的情況是,當時不知自己感染了hpv出疣,沒有用套和她行了一次房就感染 ...
3個月 只係我自己估咋
DR話我感染左2隻HPV 一隻低危另我生花, 另一隻高危另我有病變

老公話唔記得邊個月去玩 只係打機 (佢答我5月至9月是但一個月呵) 一次就比佢中左野埋我....唉

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-14 17:24 發表

無謂再深究係幾時,時間唔係一個問題,,,,最緊要自己身體病毒清理到,,,,  

咁你幾時要再去check 子宮柏氏啊? 係咪都係同我一樣係最初步有問題既子宮細胞有異常? 未去到CIN 1, 2?
是 再諗都係自己唔開心

我囉左細胞驗到係CIN 1
DR叫我4-6個月反去再驗抹片+花, 無事就半年後再CHECK
DR講有一半人會自己好反, 有D人就上上落落, 真係好擔心 自己身體本來就係MAMA
而加睇緊中醫 希望有幫助啦

你呢幾時有報告出, 希望你都無事啦
你老公真係好 肯原諒你 相信無一個男人會做到, 倒轉男人出去玩 出左事 就理所當然要身邊既女人去原諒自己 真係唔公平

唔好意思 唔係想係到傷害其他人 我只係有感而發

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-14 18:12 發表
candy,其實我都有點煩惱,因為太太只檢查有高危 hpv,低危 hpv 沒有出疣便知有沒有感染,所以都不知好不好叫她打針,如只染了高危,打了針還可防低危。但她的婦科及 Dr ho 都說現在打針也沒有用。
我睇左2個DR 講感染了HPV 打針沒用了

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-15 10:31 發表
高危hpv 增加患子宮頸癌風險。
是 有99.9%子宮頸癌都係因為有HPV

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-15 15:24 發表

你講得岩,我真係無想過我先生會俾機會我,其實會結婚都係因為都拍左咁耐好似結一結一定要點都,, 但而家我先知,,,, 原來佢係愛我,唔係都唔會俾機會我,,, 我仲一路覺得大家好似好好好好既朋友咁,習慣左大家既存在 ...
通常cin ii , iii先要做leep
因為做了leep 子宮頸d肉就會無左 第日生bb有機會流產
所以dr唔建意我做 遲d再check下再決定
你係醫院睇 定診所咁?

要原諒一個人對你不忠可以用時間來忘記 但搞到你有生命危險 就真係好難受
似中心裹一定有條"次" 一世都忘記唔到 重要日日擔驚受怕佢再會出錯 咁樣真係好倦
而我個件 佢知我有病變知會搞到我生癌 佢真係知驚 不果都只係個一陣 轉個頭又係好似平時一樣 樣樣都想head反住我
我比緊機會佢改過 佢都話會為我改變 配合我
但次次我一有要求 佢就起哂"剛"事事保護自己先 今次重講到出口佢原來個心係諗定我點對付佢害佢
樣樣要求都係我迫佢 而唔係佢知錯而去改變 我真死心

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-16 09:33 發表

我又真係唔知leep完冇左d肉會影響到第日流產既機會,,我下星期去睇婦科時問一問佢先。我係係診所睇,if要做leep跟呢個婦科去私家醫院到做。

我都好明既,如果我做錯野唔係真心去改,真係另一半一定會死心,,, 講真 ...
係到見到出左事既人, 佢地好後悔做左呢d錯事,重連累埋身邊愛你既人, 佢地都識知錯,會真心改過

至於我, 我知我唔可以原諒到佢, 我自問pok心pok命為個家為佢, 付出所有, 到頭來得到咁既結果. 佢要求我留低為左個家佢會改, 不果佢重比我睇到佢好自私, 樣樣都好保護自己 重怕我會點對付佢, 我諗都未諗過, 佢已經咁..........
而加只係見一步行一步, 我係怕下次check到有惡化, 我有事家人無人照顧, 所以分開又死唔分開我又好唔開心
dr都叫我放低唔好諗 都出左事 只好接受現實 唔好再諗咁多野 而加最緊要係保命
餋好身體

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-17 22:20 發表

老實我自己都係做錯左,,都冇資格去講你老公既不是,,,因為真係發覺自己錯得好緊要。唉,時間冇得返轉頭,,都唔明仲乜自己咁自私,咁唔理人感受,,每次唸起個心都會那住那住。

你老公唔知錯既,,真係會令你好難去面對 ...
知錯能改 而你先生又接受反你已好好 起馬唔洗去煩感情既事
可以專心去醫好個病先嗎
你成日發炎 DR有無叫你食多D乳酸菌, 小食SWEET野, 著DRESS唔好著咁多褲?
有幫助架

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-18 14:25 發表

都係,,,煩少左感情野,主要係要顧自己身體同埋呢排搞緊搬屋

有啊,,DR.有叫,不過我仲未開始,,,, 實行,, 你講既DR.都有講過晒架,,勁勁!!! LEN 88  THX~
希望幫下人, 唔幫多都幫小嗎

相關搜索目錄: 搬屋

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-18 14:29 發表

咁你黎緊幾時又要去做柏氏啊?
4-6個月後 再反去check柏氏+花.........好驚
如果柏氏又check到有問題 我係咪又要做多次陰道境, 你知唔知?
如係就慘啦 做完好唔舒服又貴
你dr收得貴唔貴?

87 1234
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。