推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-19 14:18 發表

多謝!!!
等我睇完後有報告再報上黎
等你好消息

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-26 11:49 發表
出左報告,今次細胞正常,但係個hpv 出左黎,,我有好多高危既hpv,, (但冇低危),, up得出既高危都有,,死唔死

而家要keep住check得密d loo

所以各男士,可能你地去玩時都有左high risk既hpv,,傳左俾另一半又唔知,,,到 ...
見你無事就好啦
過幾個月就到我啦 好驚呀!!

是千萬唔好去玩 害人害己
比小小$換開心 可能之後付出既緊多
3思

恭喜發財
祝各位身體健康

candycandy 你最近點呀

引用:
原帖由 garamon 於 2010-2-25 10:15 發表
Candy , 放鬆點吧,我就太太最近抹片檢查沒有問題,但感染hpv 仍未轉陰性,但醫生對她說就算現在懷孕生BB 都可以。感染病毒不一定有問題,但一定要生活正常,最好不煙不酒。
garamon
醫生有無講hpv幾耐先會無哂
我4月要去做抹片,希望無問題, 我唔想再做手術

candy
我都有心理作用晚晚都check下先安落, 好驚又發, 我唔想再受苦

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-2-26 15:20 發表

多謝你地俾咁多支持我!!!

不過係有時個個醫生既說法都不一,會令人成日好不安!

我都明既,,而家唯有就係自己得閒就check住佢,, 加上我每半年都要做一次柏氏,,順便睇下入面有冇野loo

不過我都成日有發炎問 ...
candy
你有試下食多d YOKA, 飲益力多, 唔好著褲改著dress, 改著棉質既底底
好有效

醫生有無講 唔係花咁你個幾粒係咩?有無藥膏比你搽下

引用:
原帖由 garamon 於 2010-2-26 10:08 發表
我太太發現感染 hpv 1年半,已檢查 3 次, 醫生說可以再用 dna 測試是否轉為陰性,但結果未變,據以往我曾看過香港大學婦科教授的文章說,無論感染高危或低危 hpv ,身體會在 2年左右將病毒清除,但清除的定義則沒有 ...
garamon
你太太好堅強
我就唔得 重係好唔開心
我醫生都講1-2年內會自動清除hpv & cin i
你太太係咪次次做抹片都有check埋hpv dna?
你太太hpv dna有異常 有無做陰道境手術?

我上次係check抹片有異常 醫生再叫我check hpv dna 出來high risk 就要做陰道境
我都唔知下次要唔要check埋hpv dna 如果又異常係咪又要做多次陰道境手術?
真係好擔心 又要做手術

回復 10249# 的帖子

candycandy
我驗血報告出左啦
無事啦 好YEAH!

candy
梅毒我幾個月已驗出無事
我今次係驗HIV (要等3個月)
出來結果無事啦

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-3-17 09:14 發表

呢一part冇事真係放下左心頭大石~~~ 你最近好嗎?
係呀, 我都好擔心, 呢幾個月都唔咁同自己個小朋友KISS
而加無事 安心D啦

我而加同先生分開冷靜緊, 佢野到我而佢又無生野出來
佢唔似呢到D C HING已經醒悟, 後悔搞到個老婆一世, 佢重未色去珍惜眼前人
佢想要個家, 但唔想去餋家去成擔個家, 又唔想無自由 我真係唔知佢係咩男人來
佢做錯事, 我都肯接受反佢, 而佢.............

candy
你無野嗎?
你生左咩出來呀?
我都好似你咁, 成日以神以鬼,擔心又生野
月頭我去竹睇多次醫生, 佢話我格了5個月, 應該唔會再花生出來啦
我聽完鬆哂, 當然我日日都會check下啦

各位ching
我問了dr ho既護士, 男人係有得check hpv dna test, 係在壞意既位抽野去驗
但又見到呢到d ching話男人hpv無本得驗, 即係點? 咁咪自己都唔知幾時會反好反哂囉?

引用:
原帖由 Roby123 於 2010-3-25 16:54 發表

生左粒野, 咪可以好清楚咁驗囉, 冇生o既係冇得100%確定.

體內既 HPV病毒係咪撤底清除, 以現今既醫學水平, 係無法確定架, 因為病毒有可能俾你既免疫系統控制住,得翻好少量, 少到驗唔到, 傳染同復發機會好微.
嘩! 無得準確驗, 咁男人咪唔知自己幾時會無HPV (唉 好易害死人呵)
DR HO有無講過大約要等幾多年後會自動清呢?

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-3-26 09:36 發表

冇啊,係牙齒前面,,下唇入面,有粒野突左出黎,係係d皮下面既,另外仲有散開幾粒好小好小咁,,,專科醫生都見到,,,,但佢話唔係花,,,, 佢尋日打俾我話我乙型抗體好好,,(即先前打個3針起到作用),, 我又再問佢,,佢話粒野 ...
你講個D粒粒, 我下唇成日都會有, 無事架呵, 我估係熱氣多囉
保D羅難果女飲下
唔好咁擔心啦! 無事既

我上星期發燒, 可能休息唔夠, 今日又口龍痛+好倦, 真係一有病, 所有病都蝦你, 要發哂出來咁呵!

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-3-26 15:40 發表

唔知啊個醫生剩得話唔覺得佢係花loo,, 叫我唔好成日咁神經衰弱,,,,

原來你都會架???

係啊我聽日都去睇中醫~~~ 去調理下, 可能呢排太忙又唔夠訓,,,,, 個人又成日亂唸野,,,,

LEN88多謝你啊~~~  你有冇睇 ...
我都有生白點架 熱氣嗎
我d感冒好反啦 有心
中醫個到我停左無睇啦 我頂唔順日日要飲中藥, 好苦呵
我今個月要反去覆診CHECK花
我發現陰唇上面好似生左d肉, 又唔SURE係咪呵, 好擔心呀, DR講花係"high"既, 我都唔色分呀

引用:
原帖由 Roby123 於 2010-3-26 19:59 發表

兩年左右,  但好難確係咪100%冇晒事
咁就死啦
2年內行埋, 個女既咪又中超囉

引用:
原帖由 man002 於 2010-4-8 11:27 發表

真的會自己好?我以前年幾發現過有粒,祇覺得會增大,好少見自動會脫落!自己好

你條女有會中到?你無傳染到佢?

不過這病對女人影響大好多!
係呀, 係呀
我就係人板

引用:
原帖由 95555052 於 2010-4-14 02:00 發表

你下次覆診, 叫醫生教你, 花其實在皮膚的表面, 如果在皮下應該不是
我係係表面一堆肉凸起, 好驚好擔心又生過
DR講細粒可搽藥水"啦"死佢但就要搽耐D, 唔知痛唔痛

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-4-14 06:53 發表

我而家都睇緊中醫啊,佢又有開d藥俾我浸,佢話之前有人睇都係有高危HPV,佢話佢浸左1X包藥,就冇左D高危既HPV,,我都唔知WORK唔WORK但都會KEEP住睇LOO,
咁你今個月早D去覆診,順便俾佢CHECK下下面有冇事得唔得呢,,
呢 ...
係咪真架 高危都浸到無!!
本來想上個WEEK去睇 但又唔方便, 咪推到今個WEEK先去睇
琴日我自己睇來, 我估多數都係花, 重偷偷地CRY左出來, 唉!
我又要為男人去受苦啦

我6月反去CHECK 抹片, 而加都不知幾擔心, 唔知有無嚴重到, 因為睇唔到嗎!!
你都係要一齊加油, 我緊強左好多 哭都小了啦

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-4-16 09:47 發表

LEN88

如果係真係花我覺得快D用"電/冷"整死佢先,唔好用咩藥水啦,,,越開左就煩!  
抹片個到唔好太擔心啦,,而家我地都知自己身體有左呢D HPV,咁自己密D CHECK一有問題就睇下要唔要做手術,,係唯一呢個方法。當然 ...
電好痛架, 好似比人用火燒咁我唔想再為個衰人去受苦啦, 真係唔值得
如果佢都好似呢到d ching中左超, 身受其害, 就唔會重咁自私, 對我咁絕  
我地女人都有冷凍? 痛唔痛架?
係咪真係浸下就無hpv?

引用:
原帖由 95555052 於 2010-4-16 18:29 發表

出花總有過程, 先是一粒, 之後一粒粒, 你有一堆前, 肯定留意到的
就係之前好平滑, 呢個月先有一粒粒, 真係好擔心
花係咩色架? 唔知dr有無相可以比我睇
上個月dr先講咁多個月無發, 應該無事架啦, 我重鬼咁開心

引用:
原帖由 95555052 於 2010-4-17 02:08 發表

早見有一粒粒就去check下, 安心一些.

我的是白/肉色, 但聽過紅/黑的
我上次個粒係紅肉色, 原來有咁多顏色

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-4-17 09:13 發表

我見相,花應該係,, 肉肉地色又有d帶白咁,,,,   
你約左今日去睇醫生??? 希望你冇事啦~~~ LEN~
check了,醫生話唔係來, 又比左d相我睇花係點既樣, (原來有好多款, 有d好似"默"咁 )
但醫生都答唔出, 我個達野係咩來
叫我遲多幾個驗抹片時再睇下
重叫我唔好咁緊張同擔心

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-4-19 15:15 發表

太好啦,我都鄧你鬆一口氣,,既然佢話唔係就唔好亂唸咁多野,,,,,要信下醫生既專業意見~kaka~(不過我份人都係,,咩都驚一餐)

咁你下次係6月去做抹片啊? 我就應該8月頭loo
各位
係呀無事啦, 我都鬆一口氣了!!
前一晚我重係到哭

引用:
原帖由 neoguy5555 於 2010-4-19 14:22 發表
恭喜晒len~~~

我上次係紅底白色粒粒呢~~
原來有好多種類架

CANDY
琴日我去睇多個醫生, 佢話我達野有可疑, 可能係花, 話正常既應該好平滑, 唔會"hihi"地有肉生出來.
重轉介我去偉生科到睇
重以為無事, 而加好驚呀

去唔去好呀

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-4-22 17:16 發表

LEN88
我想問你之前睇個個話唔係花個醫生係咪皮膚及性病科醫生?  咁你自己尋日睇多1個係普通科醫生定係都係皮膚及性病科既專科醫生先?
其實切D出黎拎去化驗就應該會知係咪花。但一定會好痛!    咁佢轉介你,你 ...
之前話我唔係個位, 就係一路跟開我個位婦科醫生來,
睇多次個位都係政府既婦科醫生,
而加點算好呀

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。