推介:| 汽車配件 | 汽車維修 | 汽車雜誌 | 汽車保安 | 汽車音響 | 汽車代理 | 駕駛學院 | 汽車維修 | 洗車服務 | 電單車 | 二手車 |

發新話題

[疑難] need help again

中尾期款 應該冇咩問題既 不過呢架好似係四氣缸 我聽講好似比六氣缸 多野壞D 呢到都有朋友楂緊 E46 既四氣缸款式 你問佢會好D

引用:
原帖由 Jeff9394 於 2010-7-5 15:01 發表
中尾期款 應該冇咩問題既 不過呢架好似係四氣缸 我聽講好似比六氣缸 多野壞D 呢到都有朋友楂緊 E46 既四氣缸款式 你問佢會好D
記錯左 320i 應該係六氣缸 168hp 先arm
有時間買本今期TopGear睇下 今期有專題講選購二手BMW E46 3系

車 就 一 定 架 325 快 D 型 D 架 啦
係 唔 知 架 車 D condition 同 保 養 邊 架 好 D
睇 相 硬 係 覺 得 架 320 好 似 新 D

引用:
原帖由 james1616 於 2010-7-9 12:05 發表
That 325ci is really in bad condition(I saw it), the 320 have been sold and at last I deposited this one:
http://www.28car.com/sell_dsp.php?h_vw=y&h_id=436627
any common on that??
其 實 你 想 要 四 門 定 單 門
四 門 車 身 軟 D 冇 咁 好 入 彎 同 尾 椅 拍 唔 低 架 喎
呢 架 condition 叫 好 過 架 325 不 過 有 冇 得 平 D 呀
同 呢 架 係 前 期 款 來 架 喎

楂 出 來 俾 jkjkelvin 同 fishman1123 老 強 返 轉 就 咩 問 題 佢 地 都 答 到 你 架 啦

引用:
原帖由 james1616 於 2010-7-13 17:11 發表
rear cam is good thing especially u can see kids or dogs at the back, just add one 5 inch mon or connect to the central control/hi-fi mon is ok...
After my busy season i will join you guys...
其 實 裝 得 就 最 好 裝 前 後 CAM 加 錄 影, 小 哈 架 車 好 似 裝 左

搵 人 裝 啦 自 己 攪 奶 野 就 唔 好 啦

引用:
原帖由 james1616 於 2010-7-31 12:06 發表
now I am planning to get a new car audio with monitor...then go to install the cam..but fear the car audio with monitor cannot pass the gov. check
唔 會 架 喎 邊 個 同 你 講 話 唔 得???

引用:
原帖由 james1616 於 2010-8-2 15:42 發表
換水箱水
any advice?? does it fit any water(distilled)??
用 原 廠 野 加 蒸 餾 水 啦

引用:
原帖由 james1616 於 2010-8-2 16:37 發表
that means buy offical one then mix water....rartio is ??:??
樽 上 邊 有 寫 跟 返 個 spec 好

引用:
原帖由 james1616 於 2010-8-3 14:04 發表
Before the car checked by BMWHK, they said that need to change 和尚頭 and ABS cable (ZONE) ??? dust cover broken...need to change...these 3 question will it coz the engine off...however when it off th ...
佢 有 冇 講 要 整 幾 銀???
大 問 題 果 個 應 該 係 ABS Cable 其 他  野 問 題 不 大
我 呢 個 星 期 好 忙 下 星 期 睇 下 得 唔 得 啦
再 唔 係 呢 個 星 期 日 我 睇 下 我 港 島 用 開 間 車 房 有 冇 開 有 同 你 過 去 望 下

引用:
原帖由 jkjkelvin 於 2010-8-3 15:31 發表
ABS Cable 好少問題, 副廠料3,4百搞掂,
重要係ABS 腦冇死就得, ABS 腦要成$8000一個...
不過就算死咗都可以唔整, 只係冇咗ABS 同traction control, 一樣行得走得~!!

和尚頭有問題只會搞到行車時有響 ...
過 到 唔 會 有 問 題 不 過 落 雨 就 對 楂 開 新 車 既 人 就 有 D 危

引用:
原帖由 james1616 於 2010-8-4 15:59 發表
I mean BMW advise me to change...
Thank you 師兄們, 港島邊樹, 小弟九龍人!
一係你問下jkjkelvin架車係邊整
整歐洲車車房我熟叫冇咩手尾跟我係識我屋企附近果間
土瓜灣果D我好耐冇去唔知點款唔敢介紹俾你
我都想知九龍新界區整BMW邊間整得又好又唔貴

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。