推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

非誠勿擾

引用:
原帖由 dynmv 於 2011-5-9 13:05 發表

宜家d年青人,點解咁難搵結婚對象,係咪因為經濟好,唔識同甘共苦...?

其實唔係難咗,係時下啲後生仔女要求高咗!

佢哋自少食即食麪大,慢慢同你捱,等你發達喎,蛇都死啦!

相關搜索目錄: 結婚
筆懵懂  字敦厚  不以人廢言  不為世俗而避諱  當非董狐  惟學董筆  時扮小丑以娛人娛己  偶亦撰嘻笑怒駡怪論以玩世

引用:
原帖由 suewong 於 2011-5-10 12:32 發表

王子與公主一起生活/相處, 誰 斟茶遞水 ?

Good question!

請恕我响度又試噏亂話!

黃小妹妳詩禮傳家,我哋孔聖先師愛徒孟Sir倡議嘅五倫妳實聽過,夫婦乃第一大倫,最重要一點,乃夫婦有別,i.e. you do your bit, and he does his bit, why bother to do others, eh?

乜唔係公主斟茶遞水俾王子嘅咩?點解唔叫婦夫呀?點解唔叫個老公跟個老婆姓呀?

妳哋啲港女點解咁鍾意奪權,爭做中央領導人嘅

部車都唔會有雙軚盤,要两個司機一齊揸係話?想車毀人亡呀?

相關搜索目錄:
筆懵懂  字敦厚  不以人廢言  不為世俗而避諱  當非董狐  惟學董筆  時扮小丑以娛人娛己  偶亦撰嘻笑怒駡怪論以玩世

引用:
原帖由 dynmv 於 2011-5-10 20:09 發表

聰明嘅女人會喺適當時候扮蠢,我就係死係呢d女人手上.

你話我大男人都係咁講,小弟絕對認同老版兄此講法,不獨只喺適當時候要扮蠢,仲要「時時」响老公面前都要扮蠢添!

大家或許聽過呢句咁抵死嘅講法:

男人一生有三大喜事,分別係升官、發財、死老婆!  

講呢個正C6,但諗落未必全係佢錯。

死鬼陳寶蓮曾講過,一隻筷子夾唔到餸,damn right!

C婆亦要反省一吓,因乜解究個C6會搞到有福都唔想同妳一齊享呢?

君子求諸己、小人求諸人,有否檢討吓自己是否太霸道、太自以為是呢?自己是否冇哂做女人嘅温柔,變成男人婆 and/or女強人呢?我知妳好勤力揾錢/湊仔/做家務,so whatSorry,呢啲嘢統統都可easily be done by 任何女人,有啲甚至賓賓、印印都做得到。  

我亦唔係娶妳番嚟做我嘅Guardian/Supervisor/Auditor/ Commander唔係要妳日日响度指手劃脚、說三道四、叻過我呀!

我係要一個賢良淑得可傾心事嘅賢內助呀!更加唔需要一個always say no永不落台嘅反對派呀!

而事實,每個家都容不下两隻老虎,亦無容太多噪音,明冇?蠢女人!

引用:
原帖由 ali 於 2011-5-11 17:51 發表

唔好意思,路過搭咀呢番說話令我想起某些發咗財男人用嚟甩屋企老婆嘅理由/藉口,

多謝Ali兄肯搭咀小弟之胡扯!

其實各司其職,又有何不妥呢?只要大家唔好烚大家,做女嘅咪大方啲讓出個主權俾男方,自己又樂得退居二線,何樂而不為呢?

其實鼓吹女權至上根本係一近代國際大陰謀,意圖及企圖坑害婦女。

原來第一及第二次世界大戰後,打死咗好多麻甩佬,工業又開始發達,社會唔夠labour force,於是俾朶大紅花啲婦女,話佢哋掂,卒之搞到佢哋生不如死,又要生育子女,bring up and look after子女之外,家務已夠煩,仲要返工面對工作以至office war,俾啲別有用心者滚咗做slave都唔知,慘!

引用:
原帖由 維圓阿伯 於 2011-5-11 18:10 發表
Good evening 阿筆蛇 {男人一生有三大喜事,分別係升官、發財、死老婆!}  尼D係成班麻甩佬happy hour 飲Beer時吹水唧 ...

哈哈!維圓兄乃civil servant,所以一定放工後响pub聽過!證明唔係小弟老作!

引用:
原帖由 維圓阿伯 於 2011-5-11 18:10 發表

𡃁女新聞小弟最留意..尤其好身裁的..記憶中未聽過..係咪同死鬼黃任中有關 ...

我跟維圓Sir有相同僻好,尤以美女而言!

有呀!係佢死前講㗎!

引用:
原帖由 suewong 於 2011-5-11 19:15 發表

May I ask how do u treat your wife ? have u ever ask what are her requirements / needs then?

To be honest, she couldn’t find another man like me in this world that could treat her like a Queen as what I’m doing.  

Her comment to me is: Can’t complain!

引用:
原帖由 suewong 於 2011-5-10 21:27 發表

個人很欣賞聖經關於夫婦之道  --- 哥林多前書13章4-8節

「愛是恆久忍耐,又有恩慈;愛是不嫉妒;愛是不自誇,不張狂,不做害羞的事,不求自己的益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不喜歡不義,只喜歡真理;凡 ...

黃小妹妳有所不知矣!

哥林多先知講呢揸嘢係見到有個大婆等佢老公因唔番歸去咗二奶度,發爛渣容字形咁瞓响度阻街,出言相勸,妳㗳真句句叫佢萬事要忍、要化呀!

引用:
原帖由 suewong 於 2011-5-11 19:15 發表

May I ask how do u treat your wife ? Have u ever ask what are her requirements / needs then?

With regard to your question asking if I know my wife’s needs and wants, frankly speaking, what I’d like to say is that no one on earth can ever really know what all her needs and wants are, neither can herself.

Having said that, I do believe that I’m the person, who’d know most of them, probably more than she herself.  

I can read your mind, my dear Sister Sue, and I know what you’re going to say after reading this post, “Ah Pen, you’re damn INCH!!”

引用:
原帖由 liao_marco 於 2011-5-11 20:34 發表

不過女人睇男人基本要求係咪有責任感。因為愛人與否係感性既事,照顧愛人係好理性一定係左度

你話我話啦,香港好多所謂女仔/人,再咁落去遲早自絕於雄性動物!

呢班聲稱為女性,physically都幾似(Tom Boy另計),mentally根本跟佢想嫁嗰條C6同一性別,即是話,佢哋成家/住埋/行埋之後,個家physically係一男一女,但mentally係两男共處一室,變作所謂雙頭馬車,有時無疑係會行得快啲啲,之不過稍有差池,冇默契,唔合拍就不難人仰馬翻收場!

Now, let’s go back to老版兄之忠告,聽就聽、唔聽就罷: 聰明嘅女人會喺適當時候扮蠢」plus我之增值: 「聰明嘅女人會時時扮蠢」!

可惜吖,或許因為hormone分泌偏差,easier said than done, can’t help! Women!

引用:
原帖由 liao_marco 於 2011-5-12 23:37 發表
  PEN兄前輩即係前輩,都睇得相當部份既港女既思維好有問題,  ...

Marco兄太客氣喇,小弟睇呢家嘢咁通透,皆因平時收集得同業投訴太多,致有此功力而已。

話時話吖,都係要多得老版兄唔少,開放呢個平台叫乜鬼嘢「飛臭襪•妖!」forum俾我哋老、中、青三代,即過氣、當代及未來嘅宅男、毒男、…共聚一堂,大嗚大放,盡訴心中情,抵讚!

小弟在此謹代表敝會 - 國際河東獅子共存管理執業人員協會大中華區分社,向此forum送上祝福,xocat長存萬歲!老版兄萬歲!香港哥哥仔萬歲!早日脫離苦海,揾到件靚北姑萬歲!

順祝各形义燒,實猪扒港女早日俾仔飛、賣剩蔗、攝灶罅!  

引用:
原帖由 liao_marco 於 2011-5-15 01:10 發表

現在既港男又有幾多人肯試去做一個男兒中男兒? 老何兄,PEN兄同其他前輩係時候過吓料好喎...

叫我哋呢亭40-50後嘅過氣毒男過料俾你哋啲當代青年才俊,真係不敢當,慢吓手,仲係問道於盲添!

猶幸小弟諸事八掛,與時並進,對呢家嘢亦久唔久都有update吓,尤其是响當年在港英政府工作時,因緣際會,認識各紀律部隊之真正男子漢,周不時於工餘上pub摸酒杯底互相交流,致有此功力。加上接受咗同業委任做咗相關業界組職會長,增廣見聞,致略有心得而已。

老兄有志做man of men,實屬可喜可賀。惟想表現男子漢之威武於現今一衆變態港女之前,乃痴心錯付,故大可不必矣,因老兄找錯時空揾錯人種!

其實我哋亦無須太苛責時下啲港女,佢哋都係受害者而已。君不見,氣候改變到連天文台亦剛公佈香港今年冇春用,所以四圍都見啲乸形、同志、好兄弟,成行成市到直認話自己興呀,吹呀,咪歧視我哋呀!

加埋港女細細個辰早就食食埋埋啲避孕藥,將雌激素、女性荷爾蒙搞到亂哂,隨街都見美人生鬚,Tom Boy十指緊拘扣,真係吾不欲觀之矣!

嗱,老兄一定要明白時世唔同喇!香港家陣做男子漢已冇市場喇!皆因啲港女因為基因改變致令有愛冇性都得。阿坤買水就冇得講啫,生勾勾有得睇冇得食,就唔係幾好囉。所以點解今時今日北姑咁吃香就係咁解!

咁啲港女究竟想要乜呢?無它嘅,一個雄性觀音兵,企得出嚟押吓陣,鎮得住個場就夠嘞,不涉其它。

換句話說,要一個銀樣蠟槍頭嘅紙老虎而已,而返到屋企就係handy man一個,搬搬抬抬、換吓燈胆,最緊要識得set好部新買嘅iphoneipadii物就得嘞,唔係要你嚟做乜呀?乜話?嗰味嘢?咁麻煩!唔係話?咪講笑喇哥哥仔!不嬲你都知我鄉下唔興呢家嘢𠺝!你要嘅話我咪俾錢你叫囉!我好大方㗎,去上面包乜奶代替我都得𠺝,總之咪帶番屋企就okay

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。