推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 minghin 於 2006-11-26 01:24 PM 發表
暫時未有新發現.
只係懷疑有一兩點小白點.
minghin 兄,

Dr HO有冇話果𪊲小白點係腺體.我都有一兩點小點,Dr HO話果𪊲小點係腺體唔係疣.佢話疣表面係諧而且會變大粒.腺體表面係滑的.你留意𠗐𪊲小白點有冇變化.

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-11-27 11:49 AM 發表
小弟今天發現又多了二粒,我現在用o個隻GEL搽
我已經keep得好好,但依然復發
小弟自從得到這個病之後都好大壓力,好緊張
但小弟發覺就算keep得幾好同轉醫生,要來的都要來,根本係冇辦法
我相信我是這裡復發得最多 ...
Kurtlau 兄,
我咪同你差唔多,由5月中到而家..第一次做冷凍賫位置每隔兩個零三個月到就覆發.上星期先做冷凍.我都keep得幾好,但一樣覆發.真係要來的總會來.現在我會以平常心去面對,再唔會比自己太大壓力同緊張.Kurtlau兄,一切努力.

引用:
原帖由 icetea 於 2006-11-29 03:22 PM 發表

我都係咁話, 千其唔好拖, 早醫早著.....
係呀,千其唔好拖,早醫早著.如果耐�W先去醫會野開同易返發.

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-12-1 12:36 PM 發表

都是這樣....都唔知幾時好...
我咪同你一樣心情..半年有多囉,每隔個零兩個月到就覆發一次,早幾日才做完冷凍...唉......都唔知要出到幾時先唔出......

如果負擔得起,最好都係搵個好賫私家醫生睇.

家庭醫生好多都會先醫治,到冇進展時才轉介專科醫生.到時可能已錯過最佳醫治時間.

引用:
原帖由 Tony1 於 2006-12-18 01:11 AM 發表
icetea
如果有一天這題目沒有「質」,便沒有人再來.希望可是keep到「質」.
我們以過來人身份,把感受說出來,身歷其境並不是憑空吹水,這便是這題目的[質]之所在.希望有多些人能把感受說出來...
各位兄弟們近況好嗎?預祝各兄弟身體健康,聖誕快樂.
特別係伙記兄新婚兼聖誕快樂.

引用:
原帖由 minghin 於 2006-12-21 10:16 PM 發表
今日做第四次冷凍了.
唔好遲,一發現有新位置.馬上做冷凍.
唔好俾佢增新長大.
係呀!醫生都話一出就即刻清�W,可以減少野開同復發機會.

引用:
原帖由 SonyEric 於 2006-12-25 04:59 PM 發表
Tony & Kurt,

I agree with both of you. According to my experience, don't think YMT give you any good or useful treatment. At least, my case was delayed for a week. At my view, I am disappoin ...
If you contract genital wart, don't delay in treatment. It would be more troublesome and take longer time in treatment if the wart spreads out.

引用:
原帖由 bkandwh 於 2006-12-26 02:32 PM 發表
一波未平一波又起
上星期一做的冷凍還未復完, 冷凍位置旁邊又起, 有冇brother有經驗?
我之前有兩次復發都係咁.做完冷凍後醫生都叫留意冷凍位置附近睇𠗐重有冇疣出.

引用:
原帖由 bkandwh 於 2006-12-28 10:37 PM 發表

我已做了冷凍, 大家努力
我上次做完冷凍已經4個星期,現在都OK.希望唔好再復發啦.大家努力戰勝病魔.
近來各兄弟都少報病況...看起來各位兄弟近況都好.成kurtlau兄貴言..唔好賫野全部走哂,好運纏身.
kurtlau兄,你的跌傷好番末?祝你早日痊癒.

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-12-30 08:56 AM 發表

放埋next week會返工,但要日日去洗傷口
唔知點解重有出,可能大粒搽藥真係冇乜用
inflammation已好好多了
咁你唔考慮做番冷凍.大粒會容易野開.如果係唔同位置出就係野開�W(問過dr 佢係咁講).

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2006-12-31 08:22 AM 發表
重有十幾個鐘,就可以過左我廿幾年裡面最谷底的一年
時間請快一點過去!!
kurtlau兄衰運已隨2006年而去,好運就隨2007年而臨.今年一定好過舊年.
祝各位2007年事事如意.

引用:
原帖由 伙記1 於 2007-1-3 12:55 PM 發表
hello

各位, 我回來了, 你們情況如何??
Hi!伙記兄.你好.新婚愉快.去那裡渡蜜月呀?
我近況一般啦.寄望07年唔好再復發啦.

伙記兄,
澳洲好玩呀.𪊲青邊鮑,泥蟹,皇帝蟹,龍蝦好好食.有冇試𠗐?
我都係唔知點呀.每隔個零兩個月到就復發,早5個禮拜才做完冷凍,現在都OK.冀望07年唔再復發啦.

引用:
原帖由 伙記1 於 2007-1-4 06:56 PM 發表
DEAR MOCHILO AND STANLEYSEX

我去澳洲都幾好玩, 海鮮無食 除O左蠔, 我食好多, STANLEYSEX 你一定會行好運, 放心啦, 明天會更好, 大家努力
伙記兄,
你食咁多蠔進咁多補,係唔係新婚嬿焉,晚晚都...
恭喜你脫離這disease.冀望好似你咁脫離這disease.承你貴言,明天會更好.

minghin兄,
自冷凍完疣後,我都試過係冷凍過賫位置出果一粒粒野Dr話果𪊲唔係疣而係腺體.

引用:
原帖由 minghin 於 2007-1-6 11:47 PM 發表

咁你點樣治療呀
Dr話𪊲腺體係正常冇事但有時都會增大.如果大粒�W而我又覺得唔自在賫話都可以用冷凍除去.有兩粒大粒�W咁咪用冷凍除去.

引用:
原帖由 bkandwh 於 2007-1-7 06:15 PM 發表

mochilo兄,
腺體的型狀係咪好似水泡圓圓地? 我上2個星期做冷凍的粒粒不像以往的扁平尖疣。
傷口都未好哂,旁邊又起左,由5月起已是第7,8次...................
bkandwh兄,
果𪊲腺體開頭出時都好似疣咁,一粒肉色賫細小粒仔(唔似水泡),圓圓地但又有少少橢圓形.當初我都以為係疣但dr話疣冇腺體咁大粒.疣摸落去係諧諧地/吉吉地而腺體摸落去係滑賫.

bkandwh,
咁你有冇輕輕摸𠗐𪊲粒粒,感覺𠗐係唔係滑賫.如果係諧/吉手賫就多數係疣.唔好估俾醫生睇𠗐問𠗐佢哩𪊲粒粒係唔係疣.
Dr話出腺體係正常可以唔使理,冇問題.亦可以用冷凍除去.
我都唔知點解會有.

bkandwh,
我7個月都拍�W10集,比你仲多兩集啦.

引用:
原帖由 penguincolala 於 2007-1-9 03:54 PM 發表
very scaring. don't know what to do
Why scaring? Are you also infected?

引用:
原帖由 bkandwh 於 2007-1-9 12:46 AM 發表
mochilo,
可能Dr見我奏哂眉, 都落力鼓勵我......positive thinking, 俾d耐性, 一定會好,......
因我多次係上次冷凍位置旁邊起,佢suggest盡量減少交叉感染(A位置感染B位置)的機會.
水泡爆, must早晚清潔傷口.
...
bkandwh,
除�W兩次係原來冷凍位置再出外,其餘的都係係冷凍位置附近出.Dr話一發覺出粒粒就要即刻處理,減低交叉感染機會.所以真係唔好遲疑,一有問題即刻去搵醫生睇.

相關搜索目錄: 清潔

minghin兄,
繼續努力,終有好的一天.
我已經個半月冇復發啦.希望繼續落去唔再復發.

引用:
原帖由 jackylai 於 2007-1-18 09:59 AM 發表
Shit!!, i got 非淋 大x獲

有無兄弟有好的醫生

any suggestion on DR 賴 (woman in jordan) who is easy to find in website

祝各位早日康復
係呀,Dr HO係一個唔錯賫選擇.哩度都有幾多兄弟睇佢.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。