推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

90 1234
發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 doslam 於 2011-3-25 12:52 發表
慢性非淋呀,3年啦,都係攪唔惦....去政府度睇左好多次都好唔返
所以想找個專科睇下
C-hing, 是醫生告訴你嗎???   會不會是前列線問題, 有做檢測嗎???  有何病徵???
3年???

引用:
原帖由 後悔男 於 2011-5-13 22:05 發表
現在終於明白什麼叫渡曰如年!!
我好驚中a士吖!!!
請給我一個改過自新的機會吧!!!
C-Hing - 吾好自己嚇自己,沒有那麽容易中, 夠90日便可驗了,把注意力放在其他地方吧!!

引用:
原帖由 灰心中的人 於 2011-5-13 01:34 發表
其實我都仲驚緊~~

我想問花會唔會生係pat pat度架?

中間"拿"位有一粒都唔知係咪,又唔好意思問醫生.....
有甚麽不好意思呢,有病便要看醫生,如男醫生覺得不好意思,可找女醫生
香港醫生網有很多,她們是專科,每天都是看這類病,沒有不好意思的

引用:
原帖由 後悔男 於 2011-5-14 12:08 發表
其實有用dom中a士既機會係吾係好低加??
Thx
廣告也有講啦,正確使用安全套能大大減底傳染性病及Aids,但最好還是潔身自愛.
夠90日便去驗吧!!!!

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 灰心中的人 於 2011-6-9 19:05 發表

今日驗聽日知~?驗一次血幾錢呀?同埋只驗HIV?有冇驗埋梅架?

咁今日驗完之後DR HO第2日會直接打黎話你知個RESULT??????????
我都好驚自己會中..............

淋病其實有咩病徵架,我會唔會一次中哂幾樣架. ...
應該是白帶和汾泌增多,有異味,其實驗尿便知道,最好還是不看病徵,驗下最穩妥,因綱上說也沒有病徵的

驗HIV最好還是夠90日才驗,因不到90日驗了,還是心思思和害怕不準確,不境test是要花金錢的

引用:
原帖由 後悔男 於 2011-6-9 18:26 發表
咩咩睇完dr ho  佢話正常用dom中a既% 係very very very very very very very
低!佢用左個比喻話一對夫妻有仔女,但老公有左a士,但太太
無!佢話我中既%係9成無!!
仲有係下面生果2粒野,有一粒肯定吾係,有一 ...
中Aids的機會是非常微細,你不要太擔心,把注意力放在其他事好了,夠90天便去驗

引用:
原帖由 freedomx2345 於 2011-6-10 09:20 發表
今日從新工作......大家加油ar~~~~~~~
C-Hing 做得好,你會沒事的

引用:
原帖由 freedomx2345 於 2011-6-14 11:04 發表
我想問下各位ching,c姐......你地會唔會好明顯摸到頸下面個粒淋巴核.........................
C-hing - 從有HIV抗體到Aids,我相信是有一段時期,驗到HIV抗體而又不冶療才會較快地轉為Aids
有很多病也會引起淋巴漲的啊,怕便提早驗但夠90日還是要驗多一次, 你是自己嚇自己

引用:
原帖由 灰心中的人 於 2011-6-14 11:15 發表
我晚上先去
因為佢係7-10點架咋
我而家驚地震哂呀
如果中左點算好呀?
15mins就知,好大壓力呀
放心喇,吾會有問題,聽說還可以驗梅的

引用:
原帖由 freedomx2345 於 2011-6-14 11:31 發表

嗚~~~~今日41日.........我已經做左5次test.................
那不是已說明你到現在還沒有HIV嗎??  淋巴漲是其他事引起吧,緊張,不夠訓或....

引用:
原帖由 後悔男 於 2011-6-17 10:48 發表
死得喇!!!!!
淋巴腫左同個頭興興地,好似發燒有啲!!!,
仆街喇尼次!!!!!!!!
你吾好時時自己嚇自己喇,都話無事嘅,怕就去驗下囉,是免費的,順便可驗梅,為甚麽不預約呢?

緊記這次教訓,張來不要重犯,愛惜自己,努力未來

引用:
原帖由 後悔男 於 2011-6-21 00:14 發表
我衣加覺得我父母好白痴!!
佢地白痴在生左我尼件廢物!!
我讀書又吾得,出尼做野又吾掂!
咁大個人20碎一無事處!!
成曰令人擔心,吾死都無燃用!!!!
唉, 未過空窗期,醫生也不能說沒事,過了空窗期,醫生也不能說100%沒事
但被傳染愛滋的機會是微乎其微,勸你還是放開心情,做好現在, 真的放不
下便到免費驗愛滋的地方驗一下,這樣短時間內你可回復心情,過了空窗期
便雨遇天晴了

引用:
原帖由 freedomx2345 於 2011-6-24 10:28 發表
我之前個d綱講.....如果中hiv.....最先出係p24.......所以高危後2-4星期就可以check到.........
pcr就係check RNA.......同p24既情況差唔多........又係頭幾星期就有...........
佢地話LEE兩個方法.....就係等D人太 ...
希望這個網址能有消楚些解釋

http://tw.knowledge.yahoo.com/question/question?qid=1609081707307

其實是兩種檢驗

引用:
原帖由 iwantcry 於 2011-7-12 14:37 發表

師兄可否提供dr. ho 聯絡方式..thx!!!!!!!!!
C-hing - C-hing 之前講過,Dr. Ho 頭10多頁便能找到, 你也可到香港醫生網查看一下有沒有適合的性病皮膚科專科醫生,
如你是前列線問題可查看祕尿專科, 聽說灌注是不能亂做, 要小心,

引用:
原帖由 catzy 於 2012-2-1 21:07 發表
仲有7日復診  自己睇5到希望醫生都系甘講啦
事情已發生,維由面對,花有自限性的,一定會好的,可是你一定要做柏氏檢查
HPV是有很多種,一些高危的HPV會使子宮頸產生病變,但不用檐心,人是有
免疫力的,可把HPV驅除,跟從醫生指示吧

90 1234
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。