推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

36 12
發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 kin28 於 2010-9-4 01:10 發表
粒粒會幾大粒到??明顯嗎??會唔會痛or癢??
if there is no 粒粒...can i see doctor and check with hpv dna test???
其實我果2粒好細的 , 唔痛唔癢唔硬 , 軟林林 , 19日來沒大過 ( 可能之前都有,不過之前沒事 , 怎會左睇右睇呀 ) , dr都是懷疑是 , 唔confirm的 .

老婆剛做了抺片同HPV DNA test 看看有沒有感染HPV18 , 佢醫生同佢說 HPV18發生到CIN2,3的比率比HPV16小好多(唔知真定假),叫我老婆放心同不用担心 .... 仲同醫生傾到哈哈大笑.
老婆都說我仲好緊張 , 說明天同我一齊上大陸按摩 , 放鬆下心情(我地兩公婆都好喜歡按摩的,當然是正經果d啦) , 我地都會用私家毛巾同穿自己的內衣褲的,   ,
祝各位兄弟姐妹身體健康 , 免疫力強過超人 .

引用:
原帖由 TTTT1 於 2010-9-4 19:44 發表

師兄,想問下你上次去做hpv dna test 幾錢???
其實只要無花出,有hpv 都唔係咩大件事,好多報告指,有性生活,或者性伴侶多過3個或以上
都已經有50%有hpv,女人最多咪keep住半年,做一次抹片,
呢排見到心情都放鬆左好多 ...
幾$ pm左比你啦 ,
恩 , 我都看過好多 , 如果老婆沒有 , 咪打預防針 , 有就keep住check , 性生活停2年再看醫生check下看看行埋同生bb ok唔ok ,

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-9-5 07:56 發表

我正正係hpv 16
CANDYCANDY 唔好咁啦 . 加油呀
其實我都唔知真定假 , 好多都說1-3年 , 9成受感染都會比自身免疫消滅的 .

引用:
原帖由 xotam 於 2010-9-6 11:17 發表

但好像說子宮頸感染高危的hpv後,要變癌都係有一個演變過程,可能係好多年後,一般病毒繼續存在人體一年後,才會開始變成癌前期病灶,便要接受治療.
不過就算無的女人,25歲後又有性的話,一年都要做一次抹片,有高危的 ...
其實都不一定會變 , 睇過好多網都說其實有條件才會的 , 最常說就是反覆感染,感染多個形号,有其他性病(好似同時有泡疹,比只有hpv多幾倍) .... 不過點都好 , check密一點都安心點 , 加油呀咁多姊妹.

今日鬆了一口大氣 , 71日驗 A 同梅 , 用第二代同靜脈抽血驗 , 醫生都說好淮架啦 , 90天唔使再驗 .

引用:
原帖由 ifeelsad 於 2010-9-7 21:03 發表

恭喜 師兄~
順手問下 貴唔貴呀?
如果同一d免費比 ... 就一定貴 . (如有需要pm我pm個費用比你知)
不過我頂唔順了 , 最多食多幾餐面包買個安心 , 等多20日 , 唔病都屈到病 ....

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-9-7 22:42 發表

無錯,,鬆了一大口氣真係,,, 加油啊!!!
呵呵 , 做也笑到咁....唔好笑我啦. 真係好驚 , 好担心中a架 ,雖然說難中,不過你知大陸的人,太多人都沒呢樣知識 , 意識又低 (自己都好似是咁).近日又公報d新感染 ,仲要男女性接觸人數都唔低下, 睇埋深圳,廣州d數字 嚇到訓到訓唔到 , 只是深圳估計不知道自己是帶菌者都估3000人......

至於我的花花 , 醫生都是懷疑 , ( 真的不像) , 不過dna驗到有 , 冷左佢都安心d既 , 呢d痛楚就當是自己做錯事既反省啦 .

引用:
原帖由 kin28 於 2010-9-7 23:01 發表

恭喜 師兄~..
想問如果冇HPV(椰仔)症狀...
可以test嗎??
定係要過三個月...
下 , 基本上無得test 的 , 你看我的事 , 我的朋友確實左是花花 , 同我都說得幾清楚比醫生知道我當時的情況 , 醫生才同我做hpv dna test , 因為男人好大可能是假陰性的同取樣本的地方太多,不知道取那一個位置才正確(我都是睇呢到的師兄說的), 醫生都說 , 沒生出來無得check的 .

就算我現在冷了的都是懷疑 ?

咁多位師兄/姐 , 近日身體好嗎 ?
沒上來個多月 , 好似多了點兄弟 ( 不知開心好還是唔開心好啦 )

呢排忙到去Dr.HO到都沒時間 ( 其實上次凍左果2粒懷疑之後 ) 一直都沒出過 , Dr.都說 , 我自己見到先上來都可以.
可能呢5個多月,生活定時 , 又有足夠睡眠 , 就連濕疹都沒咁痕 .星期日放假就同老婆上去按摩同周圍搵野食....兩公婆d感情仲好過以前.
咁多位兄弟姐妹 , 放開點 , 心情開朗d對個病都好d架.

咁多位你地好呀 , Stanleysex , CANDY .... ETC你地幾好嗎?
我都幾人個月沒上來了, 轉眼都快一周年了,D懷疑花花沒出過, 現在煙介了,身體好好呀 , 仲好過以前, 就連我D多年濕疹都不藥而俞.
祝各位早日康復 , 身體健康呀...

36 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。