推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 TTTT1 於 2010-12-16 22:41 發表

不過老實講人生咁多病,驚得邊樣,自己做好自己,其他聽天由命啦
樂觀D啦

引用:
原帖由 henryfd12 於 2010-12-16 23:17 發表
唉~~究竟睇邊個醫生好~~
皮膚及性病科醫生.

睇番之前果D留言啦, 或者留意下ROADSHOW.

節錄以前既大師兄. 我覺得新來既師弟無理由搵唔到資料既.

"以下既說話是就我自己的case來講,不要自己對號入座
我有玩、俾錢既有溝也有,今日有呢個病是自己攞來的
上網搵囡囡咁難都識,冇理由搵醫生就唔識
所以就我自己來講,即使我搵唔到醫生....我會慢慢搵
仲有...就算xxxx或其他大哥唔幫我,我覺得冇問題
因為人地冇義務......
大家有事就呼天搶地........冇事冇幹就唔會再入來.....有時我覺得這樣頗令人灰心
有講錯請見諒"

引用:
原帖由 Newnam 於 2010-12-17 12:36 發表

大陸的廣告真係咪信,醫唔好不特止,唔知俾乜藥你食,食壞個肝、腎就喊都無謂!
疣是由病毒引起,而病毒處於細菌和「非細菌」之間的灰色地帶,以基因作為活動單位,
並非一句「用藥物針對」咁簡單。
係公司無乜野做同佢CHIT-CHAT下啫.

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 kksick 於 2010-12-17 14:13 發表

C-hing 戎煙啦
唔好食啦...戒煙基本上對自己好D.

我都認同Stanley哥, 做冷凍真係比較徹底一點. 我係呢一個forum成半年, 未見過有師兄去政府搽藥水可以醫番好.
呢D錢唔好慳, 盞手尾長, 搵一個有醫德既醫生搞掂佢.

引用:
原帖由 man002 於 2010-12-20 20:35 發表

應該最少兩個鐘以上無去呵尿,拿頭段尿液做樣本!

上次就7個鐘頭多尿液
係用頭段D尿喎, 開始痾果時就拎個樽仔裝住佢, 一drop都唔好漏. 我都要忍成2個鐘先痾出來.

引用:
原帖由 kksick 於 2010-12-23 16:15 發表

那可慘了,我是年多前和數月前驗的,都是中段尿還沒有規定時間
但其實前段+忍2小時, 都係想個結果再準確D啫, 如果你有事, 中段都會驗到出來架喎.

引用:
原帖由 aaaa2002 於 2010-12-23 20:31 發表

多謝師兄既解答

兄弟睇翻我前一兩頁或之前幾年既post都講過好多次藥水係無咩用, 只係for差唔多好翻時用最好都係冷凍夠深入同方便.
本人中左花已經一年...之前係睇政府~~睇左2-3個月睇好左~~~9個月無事
但呢 ...
第一次通常都係冷凍整甩D花, 打後使唔使再凍就睇你仲有無甩剩既. 第二次覆診, 見甩剩一粒仔, 我醫生話, 唔好凍啦, 搽藥水後會甩架啦. 咁樣就甩晒, 打後3個月就每2-3星期比佢上去睇下個傷口, 小弟埋口埋得好慢, 可能醫生重手左. 而家大約做完7個月, 無乜野事.

冷凍大約做30秒左右. 零下百幾二百度, 做半粒鐘? JJ都凍甩埋啦, 哈哈.
我覺得無話乜野療程既, 見未甩晒咪繼續凍, 凍到甩晒為止. 如果3個月都無再出就叫穩定. 過一年都可以叫好番既.

我係度咁多個月, 見咁多師兄既經驗, 最麻煩係尿道口, 跟住就肛門.

小弟都係拋磚引玉, 望各師兄能多給意見.

引用:
原帖由 灰心 於 2010-12-23 22:21 發表
在下新黎報到∼
想請教咁多位師兄如果生花係咪會係個個部位一直痕同好似俾針吉住既感覺架∼
我無, 無痕無盛.

引用:
原帖由 灰心 於 2010-12-23 23:26 發表

多謝師兄解答
唉,,,
我而家都唔知自己中左咩,,,去睇醫生就叫我3個月後先好驗血
而家個心情真係好無助
你見有乜野唔舒服? 有乜野明顯徵狀? 醫生話你乜野事?

呢度個個都捱過3個月架, 唔使太擔心.

引用:
原帖由 灰心 於 2010-12-24 00:05 發表

個龜頭左邊近尿道口一直俾針吉住既感覺同痕...但係右邊就無咩野正係間唔中痕~同成日條周扯住咁痕痛
成日好似流d分泌咁既野出黎~但無紅無腫睇落正常~1個泌尿醫生就話我尿道炎∼1個就話我前列線炎.今日去埋社衛睇 ...
社會衛生科....好求其下喎....
咁你既泌尿科醫生有無比藥你食? 炎証其實好易醫架喎, 食抗生素都搞得掂.

驗血, 你驚的話, 可以去驗下先既, 3個月係最準, 但45日都初步可以知道有無中招架啦. 你可以去D唔費錢既地方驗. 再者, 你而家流緊D分泌, 可以CHECK下係唔係淋/非淋, 因為包埋驗.

師兄, 你去玩有無帶套啊?

引用:
原帖由 灰心 於 2010-12-24 00:47 發表
如果而家去驗尿驗唔驗得出∼定等多1個星期
係到睇晒成板留言咁濟....見好多師兄話dr ho到睇好.....
我諗住去佢個到睇下...因為我睇個個泌尿科我同佢講我件k屎佢好似唔係咁蘇我~
又話性病唔係佢個科..又話轉介又乜 ...
社會衛生科有無話關佢事? 如果係性病, 可以去睇皮膚及性病科的.

你上次玩幾時? 玩乜野中左招啊.

引用:
原帖由 灰心 於 2010-12-24 01:27 發表
社衛就正係用個放大鏡好閪林睇一睇用條雪條棍了2了
個袋佢都冇睇過咁濟就話唔係性病~叫我3個禮拜返黎睇報告.3個月後驗血.又叫我排街症睇皮膚科.問多下都唔想答咁~
就上個月尾...
政府野你問多兩樣都黑面啦, 行埋D又驚你野到佢. 靠佢地醫, 唔係唔得, 機會細D囉, 用來用去都係果D藥水.

3個星期睇報告, 即係你留左小便比佢驗喎. 血你可以去志願機構驗, 又係唔使錢的.

又唔係性病, 又唔係泌尿, 佢地好似當你人球咁喎.

引用:
原帖由 灰心 於 2010-12-24 01:45 發表
唔係牙~正係了左我d分泌驗咋~佢話呢到正係驗血同驗菌......
去驗埋尿同血啦. 我近呢半年都驗左兩次.

想問下各位師兄, 做完冷凍後D色素大約幾耐會散呢? 我醫生話會散, 但唔知幾耐. 請問下各位有無試過做完後係包皮後留有色素?

Merry Christmas to all of you, recover soon!

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-12-25 01:12 發表
聖誕快樂~
祝各位早日康復~~~
你都要努力啊~

引用:
原帖由 hime123 於 2010-12-25 15:53 發表
各位c兄,小弟有花...但比dr ho用冷凍醫好左,+覆診confirm左甩哂(甩左1個月)...之後同女友做有幾下無用到套...想問大唔大機會傳染到佢...宜家個心囉囉戀...有冇兄弟試過咁既case or試過好番同自己伴侶做有冇傳到比 ...
甩晒1個月當自己好番? 師兄你都好勇喎. 花無話完全醫好架, 就算你自己打嬴左D病毒, 都要過左一年/年半先至叫好番.
甩左D表面野唔當表好番晒左. 我過左7個月都覺得自己叫穩定, 做愛(帶唔帶袋),我暫時都無諗過.

你女朋友知唔知道你中過花?

引用:
原帖由 bigcanon 於 2010-12-25 18:53 發表
可否告訴我DRHO的地址。

我是在尿道口發現了花,做愛有戴套,唔只係咪之前住醫院一個月用尿兜染到,又或這係去按摩。

想問做冷凍之後會痛幾耐?一般睇完醫生幾耐可以做手術,我想即刻做。
政府, 你去衛生署果度會搵度地址. 唔使錢, 唔使預約, 但你會覺得幾無癮, 醫生會驚你傳染佢.

何生, 你係頭100頁可以搵到佢詳細地址.

唔好淨係上來攞料, 然後走左去. 各位師兄無義務幫你的. 個個都可以自己搵到料, 點解你自己唔得呢?

冷凍做果時唔太痛, 做完會痛30分鐘左右. 醫生CHECK完之後, 會睇下點整走D花, 凍? 電? 多數唔用藥水.
我覺得唔妥時走去睇醫生, 我開頭仲以為係念珠菌, 結果係花. 醫生就講下乜野係花啦, 點來啦, 點醫啦. 解釋完問我做唔做, 我都要問下佢要收幾多錢, okay, 簽份生死狀, 係條J度搽D藥膏 (應該有少少麻醉成份), 45分鐘後入房做冷凍.

引用:
原帖由 hime123 於 2010-12-25 23:50 發表

佢唔知...dr ho話過帶袋就9成9無問題甩哂果陣,因為佢話甩哂即係病毒數量好少,d病毒係皮膚既底層,但唔帶..我就唔知啦,我宜家都好後悔...樓上c兄講得好岩...唔應該累埋女朋友
已成過去, 無野可以做得番. 無事就OKAY啦, 下次記得帶套啦.

你有女朋友都出去玩既?

引用:
原帖由 hime123 於 2010-12-26 00:01 發表

c兄有冇番發過呀?
托賴, 7個月都無事. 希望呢一年惡夢快D過去.

引用:
原帖由 TTTT1 於 2010-12-25 19:42 發表

師兄之前有冇去玩???基本上用尿兜染到唔會lor,dr ho 資料係頭20板搵,唔俾post ,會ban acc
即上去即睇,你既case 都唔好諗睇正苦,尿道口好煩,快睇醫生
有機會口交傳染番黎
我似係咁樣中, 做愛次次都帶, 但口交唔係, 中招!!!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。