推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

[灌水] 吊頸呢單嘢,的確有好多疑點

引用:
原帖由 Peter+PANG 於 2012-6-11 22:44 發表
經細心想想,呢單case的確有好多疑點,小弟有以下幾點見解:

1.  死者腳可以到地,一樣可以吊頸自殺,呢個絕對唔係奇聞,已往發生過多次,專家(法醫)亦在報章上解釋過。

2.  如果老共想佢 ...

1. 有冇專家提出先例盲既可以咁樣自殺?

2. 据聞已經關左21年,由正常人變殘障人,折騰21年後才收佢皮,夠皮未?

3. 公安咁有能力監視,又怎會有人吊掛都不知道?

据說有個同房,但第二早不見了

4. 物先腐而後蟲生,奈何?

引用:
原帖由 無神論狂徒 於 2012-6-12 12:55 發表
我沒有先置假設,暫時冇證據證明係政府出手,反而家人疑點較重。

懷疑係佢家人做既?願聞其詳

引用:
原帖由 無神論狂徒 於 2012-6-12 12:53 發表
因為盲,所以高點吊頸唔易,站立手觸之地作為掛點較易,所以掛點較低,所以解釋為何雙腳落地吊頸。

由他人謀殺,例如下毒,謀殺後再縛上去會唔會更容易?

引用:
原帖由 杏仁豆腐 於 2012-6-12 18:38 發表
但香港D 8、90後,聽到"你確淫"話李旺陽係被自殺,就諗都唔諗撲出黎,有d仲話痛心疾首,真係仲慘過死老豆咁款h:" />

咁周司長今日咁講又是否應該定性為反中?

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2012-6-14 18:05 發表

有一個倒轉嚟嘅怪 case ︰
老味嘅牙力幾乎遍及成個地球
老味要擒你﹐你躲到邊都好難走得甩  
偏偏大陸就係老味牙力唔係咁好使嘅地方
呢個怪例就係張大教授
大教授唔踏出大陸半步 ...

可惜係個華人,如果係番鬼就好

引用:
原帖由 杏仁豆腐 於 2012-6-14 20:53 發表

他在事後的一份聲明中說,自己擔心遭到不公平的審判,咁先啜核

當年佢陪過 Freeman 見趙紫陽,六四後佢怕老共對付佢 tim

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2012-6-13 18:25 發表

如果話大陸有人疑似禽流感或者沙士瓜咗
周一鑊可以表示關切﹐要求大陸俾多 d 資料
但一單自殺疑似死因有疑命案
關香港同佢卵事? 佢全靠傳霉報導而去表示意見唔係 seafood 痕係乜?

咁香港人選特首又關中聯辦卵事 ?

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2012-6-14 22:37 發表

如果聯合國有一個會員國叫香港 Republic of Hong Kong
又或者香港係英國殖民地或者老味託管地
咁就真係唔關中央駐港聯絡辦公室嘅事
獨立尚未成功﹐同志還需努力  
哈哈 ... 係人都知果度至係 Head office,特首傀儡政府扯線公仔

特首講得、候任特首講得、人大講得、局長唔講得?   關佢卵事? 呵呵 ...

解放尚未成功﹐同志還需努力

李剛說湖南公安查證 ...

奇怪?

遺體都火化了,查什麼?

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2012-6-15 17:55 發表

係人都知特區政府唔只係傀儡﹐仲係殘廢
基本上除咗派錢俾市民少 d 人反對外﹐冇咩政令可以落實
要填海- 唔得﹐想晌邊度起垃圾焚化爐、骨灰龕 - 唔得
話要起居屋﹐又驚俾地產黨報復玩殘 - 政府每年收入一 ...
始於多年前有人想在禮賓府幫人做生日

被人一喝就縮

引用:
原帖由 monalisa 於 2012-6-15 17:56 發表
查出真係自殺既話,d友仔實唔信,又話你造假又盛
查出真係有人殺佢既話,就算定左凶手死罪,你班友又話搵人頂包

總之其實查出個結果係乜,d民主自由人士都會吠
不是,是反中的人吠,與自由、民主無關

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2012-6-15 17:39 發表

乜都唔做﹐就話老共作賊心虛﹐唔敢掂件事
家下組成刑事專案小組去查﹐就話查乜呢?點查呀?
總之閃向左一刀﹐閃向右都要捱刀

其實好多命案都係搵唔到屍體
一樣可以查案﹐屍體唔係唯一證據
以前有單案有個 ...
平心而論,捱呢刀真抵吊

吊呢班庸官無能禍國

唔吊你你唔出聲唔去查?

人人喊打 先話去查

抵唔抵吊?

引用:
原帖由 杏仁豆腐 於 2012-6-15 18:32 發表

我個人忖測,可能係阿旺自己了無生趣,擺係度都唔知捱得幾耐,
加上莫財,醫療費又貴,費事害個妹,所以就同老味駐港代表阿淫傾掂數,
賣籮鹹鴨蛋俾阿淫,然後阿旺個妹再做場戲、拍埋片跟手收錢,
一家便宜兩 ...
而家阿旺玲再收一舊後行出黎話:係我同意火化既 ...

再搞幾件阿姑出黎認做老二小三 ... 唔係公安打盲,係滴臘滴盲 ...

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2012-6-15 21:20 發表

冇錯﹐庸官禍國﹐民不聊生
國家債台高築﹐靠借度日﹐國家每花10 蚊﹐有 4 蚊係借返嚟
國家債劵被評級機構評為垃圾級別﹐想借都冇人願借俾佢
中央財政就飲鴆止渴式狂印銀紙﹐遲早就好似國民黨當年 ...

別看所謂報導當係別有用心 ... 全部係做假

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2012-6-15 21:32 發表

講到所謂唔出聲就唔去查
段 video 顯示得好清楚
短短幾分鐘內所有劇情晌病房內搞掂
然後醫院被告知有人自殺
公安接到報告﹐表面係一單簡單因病嫌世自殺案
其他咩驗屍、火化乜乜叉叉細節都係港傳霉一面之詞  ...
"有疑點" 是人大說的,不是港毒或什麼 ...

"公安調查" 是副主任說的

堂堂國家公安局

要聽港獨、傳媒的話?

春夢 ?  哈哈 ....

上海、廣州 都有民眾要求徹查

我就不信李旺陽是自殺

相關搜索目錄: Video

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2012-6-15 22:50 發表

所謂人大係港區人大﹐幾時港區人大晌你心目中咁一言九鼎?
某 d 人大話香港要為23條國家安全立法時你又唔咁重視佢地 d 身份?
或者你係啱聽時就係人大﹐唔啱聽時就 shit  

冇錯公安調查﹐ ...
嘻嘻,港人大係非港人選出黎既代表,我從無覺的啱聽與否,
如果問我港人大係乜?就係一群政治奴才

今次連班奴才都驚覺到 .... 唔敢太昧著良心講話

竟說: 有疑點  

那不是干預大陸司法?

大陸有個人吊臘鴨,關你港區人大卵事?(借用飛毛腿用語 ,十分傳神 )

Anyway, KMY 無野補充,也不想扯太遠

我就不信李旺陽係自殺

希望有公義,查出真相。

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2012-6-16 01:00 發表

計我話呢﹐你啱聽與否就係睇佢哋屎忽坐邊度而定 - 立場問題
跟是否港人選出完全冇關係
民建聯﹐工聯會班議員好多都係港人選出嚟﹐你覺得有邊個啱聽呀又?

香港從來不缺政治奴才 ...
阿乜哥簡直係港人之恥

佢以為未回歸,乜都夠膽講

表叔打個電話讚佢老婆賢淑、個千金靚 ...

都未攞繩出黎

佢已經嚇到腳軟劈炮收爹

正廢人

學下鄧玉嬌嘛

候任行政長官梁振英出席公開活動時,應大會要求,為內地民運人士李旺陽默哀。

梁振英今天下午應街工邀請,在葵芳與居民會面,聽取意見。

開場時,大會要求為突然死亡的內地民運人士李旺陽默哀,梁振英和在場眾人一起低頭默哀一分鐘。(即時新聞)

如果是個普通殘障人自殺,為什麼要默哀?

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2012-6-16 17:33 發表
阿乜叔唔係自殺又唔係被殺
咪成棚人默哀
總之掛上所謂民運呢件外套﹐恐共植物人就好似俾加藤鷹挖中G 點咁典床典蓆
香港鷹家下就學加藤鷹去刺激植物人 G點﹐又可以做下政治公關﹐何樂不為 ?  
就算以後證明係 ...
佢份六四聲明被用了N次

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2012-6-16 17:37 發表

阿乜哥係香港良心就真
不失時機去製造白色恐怖假象
雖然事後證明根本就係流料
不過一如慣例﹐砌老共生豬肉係冇人會指責佢

砌下生豬肉唔緊要,千期唔好躲貓貓

即管又睇下個報告如何.

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2012-6-18 22:48 發表
無論個報告如何
都唔會令港毒滿意
港毒根本就懶九理旺陽點死﹐最緊要就係可以向老共潑屎
然後努力向一班90後00後幼齒洗腦去代入旺陽角色
-  拿﹐老共做莊就係咁恐怖架嘞﹐你哋遲早變港產旺陽  
聽下到時特首、人大又點講

引用:
原帖由 Peter+PANG 於 2012-6-19 00:15 發表

依上文理解,死者親友真係最可疑,幾乎可以肯定凶手係佢地!
但呢位有線記者仍然蒙在鼓裡

兇手會唔會係李卓人、長毛?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。