推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

[灌水] Tomytec (N-gauge) 專區

貨運收集站:

thx for watching..
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2011-6-20 01:29
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2011-6-20 01:29
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2011-6-20 01:29

引用:
原帖由 babuwa 於 2011-6-21 15:15 發表

where can find right hand side two set?
右手邊個2 set市面上應該搵5到架啦, 始終流通量太少...
**其實右邊個set都係trailer 1and 2入面抽出黎...

引用:
原帖由 新月 於 2011-6-21 21:46 發表
看不到有關的東西=-=
可能佢個頁數移動左,你依家可以參考第60頁的#1794 文章..
搵5到的話,PM for me la...

貼下今日改的模先:

當然...失敗的仲多..
由於屋企個D水貼紙5能夠PRINT到出黎(即係PRINT出黎D圖,字就即刻化哂),所以唯有用普通白紙貼上去,質素亦相對較劣...
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +10 多謝分享 2011-6-27 00:05
  • 冰河 威望 +10 多謝分享 2011-6-27 00:05
  • 冰河 體力 +10 多謝分享 2011-6-27 00:05

引用:
原帖由 暴走之魚 於 2011-6-27 17:21 發表

魚不時也會去大埔,但真係唔覺有......
如果係大埔廣場的話,應該係個間大埔唯一的模型店有貨架啦...因為小弟幾個星期前行過都見到有樓主貼個款TOMIX賣...但就5係成日都有..

相關搜索目錄: 模型
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2011-6-27 19:08
  • 冰河 威望 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2011-6-27 19:08
  • 冰河 金錢 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2011-6-27 19:08

引用:
原帖由 版屹場佃戥11 於 2011-6-29 22:38 發表
?ib_____DfWY8A1R_
重金禮PING番黎
呢4盒夾埋要5要成$5000?

引用:
原帖由 reeves 於 2011-7-5 09:25 發表
有冇師兄買了呢set? 昨天見到$!$%)
小弟就冇買啦,其一:太貴....二:買左都5知安放響邊好...始終地方有限..

(5知以下呢番話有冇違反板規,如有,請各師兄提醒....THX)
ACI其實都不失為TOMYTEC貨櫃以外的另一個選擇,價錢相比其他貨櫃品牌已經算平,(ACI好似係港資企業黎),而且係好MATCH TOMYTEC個D貨櫃拖架用...而且呢隻牌子個D櫃的舊化係做得5錯,當然,開到門又係另一個賣點啦...

講開又講,如果係買ACI出品的N SCALE貨櫃,小弟首選推介係EVERGREEN,其次係P&O, HYUNDAI(5知有冇串錯) 其次係CMA CGM,呢幾隻款都好多FANS,同埋都好知名下......      另外如果好似小弟咁想要HK或者大陸景的話,小弟都推介買返一,兩隻中鐵櫃<-雖然只係個4隻字有D悶,或者可以買返去改裝既(CCNI係首選,倉底貨,冇咩人買,而且係ACI貨櫃系列中最平)...

至於價錢:以小弟所見最平30蚊到都有交易,至於邊度買係最平,PLEASE PM ME....

**以上係小弟以往累積而來的意見,不是任何商業形式的廣告!!! 各位師兄可以作為一個參考作用,當然,資料有可能隨時日而有所出入,購買前最好預先搜集更多有關資料及分析,比對...   

相關搜索目錄: 廣告

follow番Babuwa 師兄先:
my ACI N scale containers

主要以evergreen為主

P&O 新舊版對比

有舊化同冇舊化的對比

CHINA RAILWAY + P&O + CMA CGM (白色個件恐怖野就係自家改(using CCNI 20") ..搵日都要甩油再上過..)

開左門之後的櫃內情況

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +10 精品文章 2011-7-11 22:31
  • 冰河 威望 +10 精品文章 2011-7-11 22:31
  • 冰河 體力 +10 精品文章 2011-7-11 22:31

引用:
原帖由 fhx 於 2011-7-11 22:28 發表

好似係yahoo 拍賣網見過, 有d 有舊化的, 你是從yahoo那裡買的嗎?
回師兄,小弟並5係響個度購入的..不過小弟也曾在該處詢問過邊度有售
如果師兄係有與趣知邊度有的話,PM我同你講啦..

岩岩打左落Word度,如果報表內容有問題及違規,麻煩板主del文.... thx

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 kimsin 於 2011-7-11 23:54 發表

我地主要都係圍繞 N-scale 作討論,

如果開放到 tomica 1:64甚至其他比例 可能就會太零碎而討論唔到

如果要開,不如直接開一個新既討論串?
其實如果咁樣編排,會5會好D呢?
•我們依家呢個版面就只係用作N比例或者圍繞TOMYTEC相關產品討論 (可容納小量1:64 TOMYTEC產品討論)
•跟住另開一個版,討論1:50,1:76,1:87的交通模型(因為呢個就大眾化,多TARGET)
•最後個D大比例或者市面上5多見的比例交通模型就再另開個板

相關搜索目錄: 模型

岩岩某bidding web site睇到的消息, 呢set加isuzu個set「物體」竟祭高價炒到近400蚊
仲要只限tai po center交收,其他地區,鐵路沿線交收再加$50   賺到佢丫...
多得呢d人,以後想玩平野,冇可能啦   

計下條公式先: (以住大埔者計)
KMB 73X 9.1x2=18.2
2set around 260 to 280
加埋都係300蚊多少少...出去買都平成舊啦...炒到咁貴

引用:
原帖由 kimsin 於 2011-7-13 19:11 發表

人地低價set199嫁,不過之後會有幾多"人"爭,就唔知道了
我覺得就算真係有人要,有人爭的話,如果個價5岩佢心水,咪又一樣可以重拍。
所以我覺得依家個價只可以做參考指標...實際的話可能就係佢個個「驚為天人」或以上的價啦
p.s:不過預左佢都係要變長期架啦...條件,價格咁「吸引」....

引用:
原帖由 fhx 於 2011-7-13 19:55 發表

係唔係bandai isuzu ar?
超平啦... 之前見過跳樓貨HK$!^)可以手入 要麻特別版HK$@))
5係bandai個隻...
而係tomytec響今年年頭出個款isuzu and hino工地車輛set...
已我所知,響3月中呢款set在市面已是少之又少...當然邊度有..5講啦...

引用:
原帖由 fhx 於 2011-7-13 20:02 發表
係唔係有黃色同綠色呀?  如果係, 我好似買左唔少 =)仲有佢個盒係有凹, 唔完美的.不過好好笑, 地鐵交收另加50, 咁約佢去東涌交收都幾好玩 50蚊可以洗佢出來
係個隻款黎架。至於地鐵交收,東涌個d都5錯,最好緊係叫佢去機場(坐E41另計),羅湖,落馬州個D有咁遠得咁遠的地方度交收啦,等佢差5多賺都冇得賺

引用:
原帖由 暴走之魚 於 2011-7-13 21:36 發表

師兄你要去落馬洲、機場咁遠地方交收,你都要蝕水啦。
咁又係丫..不過既然個位人兄要求其他地方交收要收多50蚊咁多既話,死都有少少5份氣架啦..緊係要玩大佢啦... (好似有D激...收下火先)
P.S:其實去落馬州,機場呢D地方點都會有D平少少的方法既...

引用:
原帖由 Fred-perry 於 2011-7-14 11:50 發表

南丫島 laaaaaaaaa
咁不如石鼓州,蒲台島個D仲正...
5爭在叫佢上到大陸交收...

[quote]原帖由 crazy_toyman 於 2011-7-14 16:18 發表

... [/quote

放左d櫃出去都仲有咁多......
p.s: 好期待d Wan Hai貨櫃....

hino 家族:
new and old dophin...

hino 700 vs hino super dophin:

tomytec係咪好似仲有一款hino大車個屋仔仲未出...

本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2011-7-17 18:45
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2011-7-17 18:45
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2011-7-17 18:45

trailer sp03 and sp04 ....(全屋得呢2隻tomytec sp...)
全部sp都係殘缺不全...
03: 車架去左紫hino 700個度... (拖架已塗改成紫色)

04: 車頭.. (似乎冇咁顯眼)

反正呢2 set sp都5係值$$野...由得佢亂咁溝lu...
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2011-7-17 18:45
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2011-7-17 18:45
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2011-7-17 18:45

無聊小作..
china railway mix tomytec.......................

逆哂光......

又黎hino 700... (hino車款一向都係小弟比較鍾意......)

dophin...

dangers 小心你條尾丫!!!!!!!!!

等埋tomytec隻鷹歸位之後,應該暫時5會再入貨住lu...
睇下到陣時trailer 6出黎係點先再入lu... <----不過5知要等幾耐就真...

本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 版屹場佃戥11 於 2011-8-4 12:20 發表

我係TAOBAO見D手工好似幾好....可惜冇AC又唔識玩TAOBAO

http://img03.taobaocdn.com/imgextra/i3/283888998/T2X.BMX ...
哦...原來係呢隻,深水埗某店咪有得賣law... 有CRH 1, CRH 2 同相中個隻款...當然價錢就.....
P.S 一間:呢隻5係HO SCALE咩?
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2011-8-4 20:35
  • 冰河 威望 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2011-8-4 20:35
  • 冰河 金錢 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2011-8-4 20:35

近呢幾日改既野...

+紫色軍團...其實仲有架紫色日產...but冇出現到呢...
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +10 多謝分享 2011-8-17 23:55
  • 冰河 威望 +10 多謝分享 2011-8-17 23:55
  • 冰河 體力 +10 多謝分享 2011-8-17 23:55

今日新入手.. 比炒價只係平左幾蚊>.<
如果5係佢隻WAN HAI櫃,我一定5會去買.. too expensive..
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2011-9-24 22:35
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2011-9-24 22:35
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2011-9-24 22:35

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。