推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 後悔男 於 2011-5-28 13:55 發表

放鬆~~花有得醫既又~
絲打你幾時夠三個月吖????
我7月10先夠...............

我好灰.........真係好唔開心

DR HO又未返.....而家都唔知點好....
BOOK左好多醫生都要6月中先有得睇

我又唔敢睇第2個
因為我估都要做冷凍
所以我想等DR HO返黎先
但佢6月7先返
會唔會真係好遲?

但第2個我又唔知睇邊個醫生....

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-5-29 19:51 發表

我自己個皮膚科醫生walk in都得喎, 你CHECK真D?
我而家都唔知可以點
又唔知睇邊個醫生.....

諗住等dr ho先,我係女仔,好辛苦先克服到男醫生都照睇,點知佢又出左trip.......

我今日都睇左dr ho了
佢真係好好人,好認真,好專業
我即時做左冷凍
佢話我都算多但唔嚴重因為好細粒,話好有信心半年之內我會好返

但之後我問佢要唔要驗血佢就話多數都冇野,驗左安心d者
之後又叫我遲下驗埋淋病同非淋病呢d ,攪到我勁驚,之後佢就話其實呢d 發出黎都有病徵,話我唔似有,不過安心d者,但我真係好驚,我一入去睇,手都震埋架...成個過程差唔多35mins,dr ho好細心,係咁同我傾下計令我冇咁驚

其實我真係好想知中既機會有幾多~??我指aids,淋病同非淋病..........

佢叫我一個月之後先返去覆診~~

另外,dr ho6月20-6月27放假,各位ching如果要睇就快d去睇喇~~

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-6-8 20:09 發表

凍左幾多錢啊, 師兄?
我係女仔黎架
我做左冷凍+化驗HPV型號+抗生素藥膏同藥 TOTAL $1560

引用:
原帖由 freedomx2345 於 2011-6-8 18:44 發表
岩岩dr ho打比我....話d血暫時無問題............我都追問佢....我中hiv既機率...........
佢話而家個令月......其實有80%唔會中............
但係仲有樣大獲野就係....dr ho開比我d安眠藥....尋日食完.....訓覺發 ...
驗左HIV?
驗左血幾耐之後知結果架~??
DR HO直接打比你通知你~??????

而家你老婆點呢~?

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-6-8 20:19 發表

唔好意思, 最緊要睇左醫生同做左冷凍, 時間問題啫, 一定會好番的.
咁ching你而家又咩情況呢~??

驗左血未呀~?

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-6-8 20:24 發表

我舊年六月中花的, 唔係何醫生跟開的, 我做過一次冷凍都無翻發過, 但最初三個月都KEEP住兩星期去跟一次.
最近天氣熱, J生左一粒大瘡, 去番佢度睇, 順便CHECK埋舊患同肛門. 粒瘡而家都仲有D, 未散晒, 聽日自己去 ...
你一次都冇發返咁好既~??你身體一向都好好架~???
你就好啦,咁耐都冇發,我都唔知要攪幾耐

我之前驗左一次血,但未夠一個月驚唔準
而家岩岩2個月,諗緊驗唔驗好,但醫生話其實一般2個月都準架喇
仲叫我驗埋淋病同非淋病

我想問呢幾樣野係咪好易中~???
其實我都好驚中aids架.......

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-6-8 20:44 發表

絲打, 花呢D野好睇自己個人架我醫生話, 最緊要唔好煙酒夜訓, 唔好成日盈住, 心境開朗D, 我身體一般啦, 都係成日坐, 小運動, 但我唔煙唔酒多水果, 而家仲戒埋浦. 我最初三個月都好似想死咁, 又驚又成日上來呢度呻 ...
其實我都唔煙唔酒,但我就慣左自己上網上到好夜先訓囉....同埋我身體一向麻麻

淋同非淋病徵好明顯?係咪會有黃綠分泌物~?我之前醫生都話野到好快就會發~但而家dr ho叫我去驗所以我好驚呀
其實點解dr ho好似好有信心我可以半年好返呢~???個個都話好耐先好.......不過我都對佢有信心的

aids 會唔會好易中架..........我真係好驚呀............

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-6-8 23:10 發表
我想比何生睇下個舊患, 想問下佢係唔係好多人睇架?
好多人睇架,你要早D BOOK呀~~

引用:
原帖由 louis_888 於 2011-6-9 03:56 發表
唔該晒師兄...
我今日做完冷凍LA...唔知幾時會甩呢

不過我有個問題..佢比我果隻藥膏...

寫住:
---------
每日2次
搽患處
10日
損口
外用忌食,抗生素(外用)
--------
甘樣即係 有損口既地方可唔可以搽 ...
我都有呢隻野
我諗住冷凍左既地方就搽架喇

不過都未開始搽........成日唔記得左....

各位ching,但我真係好驚會中呀.......點算好呀????????????

引用:
原帖由 freedomx2345 於 2011-6-9 00:31 發表
灰心中的人:今日test,聽日知...........我老婆而家黑我面........鳴...........
後悔男:仲有20個%...我都好驚.......我仍然係日日都訓唔到.........
bebebaba:係ar.....唔知點dr ho比d藥我.....食完唔係好晏訓.... ...
今日驗聽日知~?驗一次血幾錢呀?同埋只驗HIV?有冇驗埋梅架?

咁今日驗完之後DR HO第2日會直接打黎話你知個RESULT??????????
我都好驚自己會中..............

淋病其實有咩病徵架,我會唔會一次中哂幾樣架......................

你老婆個度佢唔出聲你唔好理佢住啦

引用:
原帖由 freedomx2345 於 2011-6-9 19:31 發表

係今日驗聽日知......$980 test hiv+梅毒~~~~~~
我miss左call....打番去姑娘飛比dr ho同我傾~~~~~~
反而我其他野我未做test~~~~~
我驗左hiv+梅毒+衣原體+皰疹二型

但全部都係第17日就驗............

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-6-10 01:05 發表

淋病你會下面流好多有味既分泌. 男性會下體好似燒咁樣.
咁我呢2個月又唔多覺有喎
有都係勁少個隻囉...........

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-6-10 01:04 發表

多數無事, 唔好成日盈住啦.

唔好意思, 我太耐無上來, 你D花係邊度得來架?
其實我都唔肯定自己係邊野返黎..................
應該都係衰男朋友身上吧..........................

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-6-10 08:29 發表

我醫生話過花呢樣野, 男既一係出去玩, 女朋友, 二奶. 唉~.
快D醫番好, 重過新生活啦, 絲打.
其實真係唔知,我男朋友身上唔覺有呢d 野,問左醫生話可以係體液傳染
其實咩都好,追究源頭都冇用,最緊要快d好返

同埋我都好驚中埋其他,因為多數我地都冇用套的.....
如果佢真係有去玩.....我中左咪死............?????所以我真係好驚呀

引用:
原帖由 kksick 於 2011-6-10 12:03 發表

應該是白帶和汾泌增多,有異味,其實驗尿便知道,最好還是不看病徵,驗下最穩妥,因綱上說也沒有病徵的

驗HIV最好還是夠90日才驗,因不到90日驗了,還是心思思和害怕不準確,不境test是要花金錢的
但我真係勁驚自己中aids呀............

dr ho話一個月之後先覆診
我太驚了,想下星期都去覆診喇..............

我想問其實冷凍完之後幾耐d 花會甩出黎呀~?
我冷凍左第3日,沖涼時有d一粒粒,我估都係...拎上手好多人驚呀.....
會甩幾多日到架~?
我一直都唔敢照鏡睇.....................

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-6-11 16:27 發表

我果時都係好細粒, 但第二日已經甩皮, 但腫得好緊要. 兩個月先原先去腫. 條J右邊係左邊既雙倍咁大 但腫得好緊要. 兩個月先原先去腫. 條J右邊係左邊既雙倍咁大.h:" />

我果D, 又細粒又唔鞋手.
我又冇咩點腫喎
淨係有d 粒粒甩出黎,同埋有少少紅,好似損左咁囉
醫生有比藥高我搽.,不過我成日懶又訓左成日都唔記得搽囉...........

我而家仲係驚緊,而家岩岩2個月....我諗住都差唔多去驗多次血喇................
因為醫生話其實都已經好準架喇..............

點解你地有安眠樂既~???
因為你地同醫生講訓唔到~?????????

死啦,我今日都病病地,又喉嚨痛,心口痛咁......

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-6-13 00:48 發表
我條J毛囊炎後, 皮膚底層下面好似有粒核咁, 又唔痛又擠唔出.  點算好?
睇睇醫生好喎

邊個位腫

我而家驚驚地
想早d 去驗血
我6月尾其實都差唔多夠3個月架喇
但而家又好想去驗
dr ho20-27放假,如果係睇一係18去,一係就28去

咁幾時去睇好呀~????

引用:
原帖由 freedomx2345 於 2011-6-13 14:16 發表

條頸粒淋巴...........我一陣約左dr ho 3:30pm睇......我而家都好驚~~~~~
你即日約都約到~?
死啦,dr ho20-27放假
我諗緊好唔好17去驗血
但我其實28去驗都應該好準架喇

咁17去定28去好...我驚自己如果17去check左自己月尾又驚唔準又去驗多次呀
但而家真係好辛苦,日日驚,攪到自己成日病

不如你一陣幫我問一問2個幾月去check 有幾多%準啦~~???
問埋dr ho其實易唔易中啦~~~

我約左聽日去d機構做快速測試下,知唔知準唔準架?
我因為太驚喇,所以想驗一次先.........

再咁落去,我真係會死.........我真係好驚呀...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。