推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 後悔男 於 2011-6-20 12:56 發表
今曰去睇dr ho  Ar  你!!!
唔係ar....dr ho放假.....我今日去香港個面睇............

尋日去左養和睇.....我個friend個相熟醫生幫我檢查.....醫生話我唔似....佢叫我做p24抗原+hiv抗體 test.....佢話如果今次check唔到....
都有99%準確...........1%做保留...........應該聽日有結果..........希望無事........

引用:
原帖由 後悔男 於 2011-6-21 12:50 發表
去養和添吖!!!
要幾$$吖???
唔係好貴~~~$5xx~~~~

醫院打左黎.......話check唔到有野.............

引用:
原帖由 goldenproof 於 2011-6-22 17:39 發表
第一次入黎傾,其實點解會入到黎,係因為我起雅虎搵"空窗期好難過"就七見到大家起度討論緊

事實上今日先係第二日,真係好大精神壓力,打電話去衛生署同姑娘傾左陣
。唉,真係好想知結果
係.....真係好大..........我而家先過左一半.........
ching如果你有錢.....去私家醫院睇下........有一隻藥.........係高危期頭幾日開始食.........可以減低80%感染率..........
係我近期先知.........

引用:
原帖由 後悔男 於 2011-6-22 18:28 發表
Freedomz2345   咁味好囉!!!我仲有28曰先到我!!!希望到時我可以同大家報喜喇!!!!!!真係好希望!!!!

Qolnenproof  咩事吖你身體又????
我都唔知.....我而家都係過左個半月......但係我問過我好多friend....都同我講好準..........叫我唔好諗.......

引用:
原帖由 goldenproof 於 2011-6-22 18:41 發表
師兄,你好呀
我精神好似失常,終日都搞到我好似魂遊緊
前日發生嘅事,到宜加只係過左兩晚,但我真係好明白咩叫渡日如年
成日上網搵資料

岩岩睇到師兄話台灣有個RT PRC測試,其實我都見到台灣政府果面都好 ...
我問過醫生....美國個邊做過.....不過只係80%......個醫生同我講因為有d醫護人員可能唔小心接觸到d血.....就比lee d藥佢地食........
你試下去dr ho度問....我之前問過佢關於pcr d野......佢都答到我........不過佢好似放假放到25號.........

相關搜索目錄: 醫護人員

我個半月做左6次test......前日醫生都話我.......平衡一星期做一次test..........我連中醫......大大話話今個月都睇左好多次醫生......

golden......pm左你....希望幫到你......

引用:
原帖由 後悔男 於 2011-6-22 19:42 發表
freedomx2345伱仲有無病精吖???
今日睇中醫......我問佢我仲有無淋巴腫...佢話無......個中醫話係我可能條頸好梗........
不過今日飲左中藥之後........隻右手出左好多疹.....個中醫話飲左d藥係咁............話lee d係出濕......我都唔知點解..........

尋晚我都訓唔到..........

引用:
原帖由 goldenproof 於 2011-6-23 01:57 發表
醫生有冇話過左幾多日空窗期先可以做呢個測試?
宜加咩都試下嫁喇
我去左dr ho同醫院做.....佢地同我講空槍期其實無定係唔係3個月........
但係我打去關愛同衛生署......佢地就同我講....一定係3個月................
我聽其他人講.....世衛個綱話係22日..........都唔知邊個岩............

引用:
原帖由 goldenproof 於 2011-6-23 13:48 發表
我未睇呀
因為都唔係好耐嘅事
我諗大概兩星期至一個月左架先睇第一次
唔知咁做好唔好,有錯請各位師兄姐更正
做有如果去check,咁應該叫何醫生驗啲乜野先叫詳細?重有價錢相對會貴成點?
直接講.........做hiv test..............

引用:
原帖由 goldenproof 於 2011-6-23 14:15 發表
重土有淋同非淋.......
我只係test左梅,hiv同肝炎...........

去油麻地做la.......免費test晒.....唔洗錢....

引用:
原帖由 regretman 於 2011-6-23 15:21 發表
見到NEW COMER 真係有D 唔開心, 不過希望幫到你地.
去CHECK 全餐搵 關懷AIDS 個WEBSITE, CHING C打去過都OK, D 人NICE, 唔會俾人歧視 (DON'T GO GOV), 不過女仔好似無全餐, 得AIDS.

C打, 如果D 花係係DOM以外地 ...
死la~~~~你咁講....我都係唔太放心.............我早幾日係47天空槍期做test.....醫生話可以有99%準.........都唔知信唔信............

引用:
原帖由 goldenproof 於 2011-6-24 08:34 發表
Freedom兄係咪做過p24?請問你係第幾週做嫁?
因為我上網見到人話個test最好起第三同第四週之內做
我係空槍期第47日做.....p24+hiv抗體一齊做.......

引用:
原帖由 Nomoodgirl 於 2011-6-24 09:24 發表
個花開始甩啦!=)好開心!
接住落黎就係去做埋個Test!
去何醫生度做Test大約幾錢?
$1100有找.....hiv+梅毒 test......

不過我上次有開藥.........可能無藥會平d..........

引用:
原帖由 goldenproof 於 2011-6-24 09:57 發表
Freedom兄
我剛打過去養和,佢地駁左幾個單位先問到有關p24+hiv test嘅資料
但化驗師就講唔到我究竟可以幾時去(出窗期)check先有效?
佢就咁叫我去門診先問醫生

咁我想問你當時去驗時,醫生有冇 ...
係ar~~~要睇左門診先可以做test......要見左醫生先........你直接去la....d化驗師唔同你講咁多.........因為個報告出左都係醫生睇過....再由護士打比你講有無野........
d化驗師只係做化驗..........

我之前個d綱講.....如果中hiv.....最先出係p24.......所以高危後2-4星期就可以check到.........
pcr就係check RNA.......同p24既情況差唔多........又係頭幾星期就有...........
佢地話LEE兩個方法.....就係等D人太驚.....又想早D知........就用...........

我之前去過有間醫院做TEST.....佢地都唔知咩叫PCR..........

我LEE幾日都係訓到成身汗...................晚晚都有夢發.........

引用:
原帖由 後悔男 於 2011-6-24 11:56 發表
哎!!!真係好 驚吖!!
點解咁耐仲有啲擬似病微加???
我之前咪同你講....我口腔有好多白點....
DR HO,醫院同中醫都話無咩野.....上次係醫院睇......個醫生仲係我銷骨位....搵到一粒淋巴核..........
不過上述所有人都話無事..............
跟住我尋日去左睇牙醫.....問關於口腔D白點.........個牙醫話係過濾性病毒........
開左D類固醇比我食..................

相關搜索目錄: 牙醫

岩岩係個website搵到......話口腔出白點....可能係非洲淋巴細胞瘤病毒.....
聽都未聽過............

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。