推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-7-5 01:47 發表
核酸化驗技術是一種能準確地檢測病毒的技術,可以將小部份的病毒或遺傳物質放大至十億倍,因此血液樣本中即使很微少數量的病毒也可以檢驗得到。為提升血液安全,輸血服務中心自2002年中採用了核酸化驗儀器以測試捐血 ...
lee樣我都問過dr ho........不過我問佢個時.....我已經係個半月....佢話唔洗倏lee樣.......
我而家差唔多都成為專家................日日都上綱搵資料..........
我上d台灣綱睇.....有d人話6-8週....d hiv抗體都出晒黎......都唔知真唔真...........
問dr ho....佢話3個月係超保守...又話其實無定3個月....又話d病徵....係好明顯.....我個日係41日做test....dr ho話有90%準.........
養和個醫生佢話見過d hiv病人......係感冒,發燒,淋巴腫....連續幾個星期唔退........我個日係47日去做test.....佢話有99%準.........
之後我打去衛生署同choice,關愛度問.......佢地回我話有d人感染後全無病徵......一定係3個月後test......先至準..........
再上世衛個site睇......佢地話空槍平均係22日...............
唉........個個都講既野唔同............都唔知信邊個.................

引用:
原帖由 後悔男 於 2011-7-4 21:51 發表
痕吾痕吖咁你果啲??????
有少少.....今日好似又散左d...........

唔知點解......我覺得針手指好鬼痛............

我今日都63日了..........

我又約左去dr ho度.......諗住又做test..........

引用:
原帖由 TTTT1 於 2011-7-5 19:25 發表
唔該大家唔好再講中a la,有用condom果d係無可能中,freedom兄你test左咁多次無事咖la,唔好再日日睇,日日諗,日日係度講,只會令其他兄弟睇完更驚~~長此下去,只會用成心理病,當3個月test 完又會諗6個月,6個月test完又會諗 ...
sorry~~~我收歛下............

引用:
原帖由 後悔男 於 2011-7-7 11:07 發表
仲有12日~~~
左边下巴有2粒淋巴腫~~
我牙肉腫痛.希望係尼個原困
尋日我都係認唔住去左dr ho度.......原來佢地都係做p24+hiv抗體~~~同埋佢地係用第4代~~~
尋日我係64日......dr ho話做完今次........唔洗再做test..............話而家d技術2個月同3個月都係差唔多.......叫我放心...........

太開心la............dr ho打番黎話無野..........叫我唔洗再做test~~~~~~

引用:
原帖由 後悔男 於 2011-7-7 17:07 發表
其实a士急性期會吾會係空窗期第3個月先出加~~~
我尋日都有問dr ho lee個問題.....佢話十年得一個人係咁~~~~

引用:
原帖由 goldenproof 於 2011-7-8 08:15 發表
恭喜師兄!
已經過左八週都係陰就真係冇事嫁喇
原來何醫生都有做p24
咁就唔使再去咁遠到恙和
不過我想知何醫生收費和恙和差幾遠?
重有佢幾時會出報告嫁?
養和$5xx只係做hiv........dr ho度做hiv $8xx~~~~~我估dr ho因為係專科所以貴d..........

真係好煩........隻手成日起左d粒粒出黎...............

大家努力ar~~~~~~

大獲~~~~我想問下食左類固醇會唔會對test個結果有影響~~~~~

引用:
原帖由 ming8959 於 2011-7-16 13:55 發表
Freedom ,你不是說無事嗎?
我今日睇度台灣d website見有個醫師話.........類固醇會影響test結果..........
我諗番...........我驗之前食左3日類固醇.................

引用:
原帖由 goldenproof 於 2011-7-18 15:30 發表
打算後日去恙和驗血
但岩岩打電話去問時,佢地話要轉介信,而且結果佢地會報告返何醫生知,我冇得好似上次師兄咁可以即日等到結果

最麻煩就係,何醫生返埋聽日就放兩個星期假,咁恙和就叫我搵過另一個醫生寫轉介 ...
你去睇門診.....同個醫生講.......佢就可以叫姑娘幫你驗la~~~~~~

引用:
原帖由 goldenproof 於 2011-7-18 23:35 發表
咁你之前話個test五百幾
咁如果睇埋果度醫生,咁收費咪更多?  
唔係ar~~~~total 5百幾~~~~

引用:
原帖由 後悔男 於 2011-7-19 20:04 發表
各位兄弟我無事喇!!
大家都會無事加!!!多讖大家大個月來的支持同鼓勵吖!!
公喜~~~~以後唔好再玩...................

引用:
原帖由 ming8959 於 2011-7-20 17:45 發表
今日係第43日,我己經又忍吾住,今晚去關懷到 test!希望係陰性,keep住係陰性直到永遠!真係好怕!
頂住AR~~~~我LEE幾日都周身痛.........http://www.youtube.com/watch?v=qUsgHpZi8SE 今日係YOUTUBE搵到......係講P24同空槍期~~~~P24好似就係而家D人講既第4代.........

引用:
原帖由 goldenproof 於 2011-7-20 18:22 發表
可能加左價,收六百二
係AR~~~我上次都要等一日~~~~

死la~~~~lee幾日成身都好痲痺咁................唔知做咩事~~~~~

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-7-27 11:13 發表
驗梅同疱診要幾耐驗先準? 我係day14食緊抗生素既時候驗會唔會唔準?
我之前問左好多人.....抗生素唔會影響test結果............

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-7-27 13:29 發表
終於出左驗精報告, Dr. Ho 話冇性病菌, 但有其他菌所以發炎, 同我一個月前睇普通科結果一樣, 個炎隔一個月就反發, 係咪要轉睇秘尿科呢?

而家等過空窗期驗埋A, 就可以暫時安心, 雖然doctor話中大鑊野機會唔大, 不過 ...
有d人話梅毒無空槍期.....有d話有........我諗你2星期應該都ok.............
我見d ching講......花好似一粒粒........好明顯見到......

引用:
原帖由 reborngirl 於 2011-7-27 16:04 發表
大家好! 我係新黎既女仔, 我今年好唔好彩證實左有花,唔開心左幾個月, 但人總要向前行, 要面對個病,而家D花已經處理好, 三個月黎都冇返發, 但就有好多問題要面對, 想問下大家1. 個病幾耐唔返發先叫好返?
2. 自身既免 ...
有個c姐話食奇異果好好~~~~~~

引用:
原帖由 sunbayyan 於 2011-7-27 19:58 發表

我個人經驗, 梅毒絕對有空窗期, 特別做快速測試
這是實實在在發生在我身上的
心之谷又見到你, 你都好擔心wo
係ar.......我8週個時係dr ho做hiv test....佢話我無野la.....唔洗再驗.......但係到今日我都未過空槍期.....唔多唔少仲係有d擔心..........

原來我今日已經91日................

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。