推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

本來想做CD-Rom算, 今日先至係第32天, 仲有好多日要等, 唔知仲有d乜未發出o黎 , 上來睇得多仲驚…不過互助分享下

等精及尿報告等o左一個星期, 今日睇o左, 無衣原, 不過中o左大腸桿菌, 幸好不是O-157等那類勁菌…
由輸精管脹痛, 到睪丸痛, 發唔到力, 唔知點解喉嚨痛…

依家日日後悔, 希望無其它病, 怪o個日熱熱o地, 上一樓一, 口交(初時無套後有套)… 各位, 睇樣真係睇佢唔出...

引用:
原帖由 紫崇 於 2011-1-20 07:56 發表
我就終於叫做醫好左大腸桿菌jj炎啦,
黎緊就到政府睇番泌尿科
希望dr.Ho隻抗生素我無問題, 因為我之前食過幾種抗生素醫過其他病.
想問紫崇兄, 你上次食了幾多天藥才醫好大腸桿菌? 病情會否擴散?
我的痛是走位的…Dr.話有d要一個月先好.

回復 12706# 的帖子

引用:
原帖由 後悔男 於 2011-5-17 22:24 發表
我都係等緊曰子!!真係好巴!!
我完全明你既感受,我都係好怕同後悔!
我今曰先係第28 日!真係好怕中a士,
其它都無咁怕吖,起馬有得e!!
心想轉工, 擔心呢邊辭職, 那邊簽約後, 過唔到體檢, 係咪自找麻煩!

年輕人, 好好記低、寫低今次經歷, 戒甩心癮, 作為警剔!
我自己一次話唔去, 之後唔開心, 又上去, 咁衰o左.
生日快樂!

回復 10559# 的帖子

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-4-26 11:13 發表
政府應該加強d個性病資識宣存落去而家d後生仔既教學到,等佢地有基本資識,,唔好細細個就咁濫,咁樣一代傳一代既做法先會有效。
我而家成日都睇到阿 ...
雜誌、廣告所標榜的邪風, 長腿、低胸、熱褲、短裙, 近來夏天, 我到MK見到呢d, 我都擰開面;
所有鹹片丟晒(在香港這個避談性的失敗教育裡, 過往我以為係認識性既途徑), 太多誘惑, 見到暴露都要重新定義, 不可與性連繫, 因為會上癮, 心郁郁!!  心思、意念、眼光要改變…

o係度先知道"性"既真實面, 有d野係唔可以買, 專一係唔戇居, 係有原因…
呢一課來得遲, 中招及到呢版先知…
打jj都可中, hpv原來可由男傳女, 女可生cancer, 而我... 希望無其他...
真係好多人唔知, 香港唔令人會死既病, 政府都唔造多d宣傳教育... 好在有這一版, 多謝Candy, Stanleysex, 各位...

真係唔值得為短暫快樂… 賠上健康及金錢, 始終家人親人陪我地走人生漫漫長路, 呢d先長久…
人生有許多事更值得去做...

相關搜索目錄: 雜誌 廣告

回復 12711# 的帖子

引用:
原帖由 熊貓 於 2011-5-18 22:58 發表

Keith, 我同意你講法, 相信係呢版既兄弟姊妹都係中左招先搵到嚟呢版, 先知自已對呢啲病真係好無知, 套只可以減少中招, 不過套保護唔到妳其他周圍地方, 皮膚磨擦都會傳染, 真係問你死未......h:" />
依家先明白, 個d女次次都主動女上男下, 佢識得就力, 唔會掂到對方d毛, 一話轉男上女下, 一撞咪….唉

我都有疱, 不過係一出世就有o個d, 個咀唇一年四季都唔可乾, 食完要抹咀, 唔係就發, 關鍵在於紅但未起水泡之前塗Aciclovir, 阻止蔓延, 唔係到穿水泡就好痛. 加油, 你的情況, 我可理解.

回復 12710# 的帖子

引用:
原帖由 後悔男 於 2011-5-18 22:45 發表

多謝你吖~我尼世都會緊記尼幾個月既野,作為以後對自己同以後對朋友及同事旣警剔~
仲有1.5個鍾生曰喇~
我今年最想要既禮物係自己先千其吾好中A士,同尼區出事同未出 ...
N年前係柴灣驗血, 驚一輪, 無事, 又同自己講都係唔好再去….
之後年中梗有一兩次, 心癮+無好好節制誘惑, 次次都話想上去按摩下咁….
加上近兩年d日本片好誇張, 攪到衛生安全意識低晒…

唔係唔俾信心你呀, 年輕人, 日子漫長, 三個月後真係要做個好漢...

引用:
原帖由 stanleysex 於 2011-5-19 02:11 發表
係呀, 你地年青重好d, 我上左30歲後先有, 而且黑到破紀錄一野5年, 5年黎見到一個個兄弟失蹤後自己好多既都係, 個種feeling真係.................., 而且用既藥費.................,  到而家先過左一年暫時無事, 所以你地幸福好多, 我咁既年紀生好定唔生好???? 所以你地都可以從另一角度去睇, 早d知道原來咁樣都係錯既, 好好努力做人, 日後更愛自己老婆同前途, 可能會更好既將來呢!!!!!
Stanley兄, 真係唔好灰心, 一定有明天, 你知道嗎, 你們提供了寶貴資料, 打關健字好容易便找到這一版… 幫了許多人.
市民反而較接受, 街上會見到Gay, Les, 我地呢d好似唔見得光, 一聽到就驚, 無人可以分擔 … 有你們, 大家先敢放膽問, 放膽說…
你地係鬥士, 加油.

我d桿菌食o左一個星期藥仲隱隱痛, 希望食埋呢個星期藥d菌甩到喇…仲要挨時間呀…

引用:
原帖由 keith033 於 2011-5-17 20:57 發表
唔知仲有d乜未發出o黎 , 上來睇得多仲驚…不過互助分享下

等精及尿報告等o左一個星期, 今日睇o左, 無衣原, 不過中o左大腸桿菌, 幸好不是O-157等那類勁菌…
由輸精管脹痛, 到睪丸痛, 發唔到力, 唔知點解喉嚨痛…
好耐無上來報告,就來三個月喇,桿菌都未清,仲隱隱痛,每兩星期一次見醫生,醫藥費可想而知;

下星期四便足90日,未中大洃w經長期服藥! 仲要挨幾耐!

我上星期4(90天)即驗左血, Dr.之後果晚打電話話我梅同Aids無中, 真係謝天謝地, 三個月真的難耐 .... 大家真係要好好愛惜自己.

依家大腸桿菌仲有少少痛, 挨.... 希望無疣 喇...

回復 13480# 的帖子

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-7-16 18:48 發表
小弟今次如果無事,真係算好好彩........d死人同事仲成日話叫g唔會中招好衛生.......我諗我以後都會乖乖地做人....

玩返d男人玩的 相機,音響,養下魚算啦,過去呢一年,呢個壞習慣連睇醫生都用左我萬幾蚊,去次歐洲都得啦......諗返轉頭唔知為乜。

最後: 大家努力,好返後真係唔好啦~!!!! 唔係次次咁好彩

好有同感呀師兄, 就算人生有幾不如意, 也不應"冒不該的險", 人生仲有好多洏i以做.

引用:
原帖由 maksim169 於 2011-10-10 15:21 發表
嚴重影響工作隔幾日之後呢個病徵冇左 ,旦睪丸明顯地開始痛, 變左附睪炎,最後變左精索曲張dr.就話會退 ,唔痛已經好好耐 ,旦果抽精索就一直都係維持咁上下 ,宜家都係 忙既時候原全冇事 最得閒睇電視/睇書 既時候就會feel 到旦旦既存在感........一齊加油 ,希望明天會更好啦....ps:我覺得食辣 ,食熱氣野之後 ,似乎墜感覺出現會更多更明顯 ..重有係連續攪野時 ,例攪左2次出左2次之後...都會明顯地feel到旦旦......想玩環保既人睇到 ,希望你會改變主意 ,我就係第一次試環保即中招既代表.......記得向環保說不,向損友說fuck ...
PATSY, markchan2323, maksim169 你地好番未呀… 我都一樣咁黑….

4月中出事, 睇得4仔多, 又係衰環保, 我咁耐冇上來係因為想正面過人生….
六個幾月喇, 感覺同maksim169差不多, 附睪炎+小腹漲痛, 好似撞淤左咁, 初大腸桿菌, 食o左幾個月藥, 不煙不酒不辣, 不過有食海鮮, 時好時壞, 今個月頭好痛, 再驗, 變左做肺炎菌, 龜頭炎第5, 6個月先發出來…之後食左兩星期藥, 又痛番…我個病好好似一個大佬俾人做瓜左, 二佬出來作惡, 沒完沒了...
依家轉去Dr. Au, 同向你地所講一樣, 轉食Doxycycline, 若仍痛, 可能神經敏感居多…希望… markchan2323 你話係咪?
我做運動無問題, 不過我食得太多抗生素, 副作用累積至膝關節痛, 有時拐下拐下, 所以建議大家同一粒抗生素食一個月好喇..

相關搜索目錄: 運動

Jonny1996,

你要控制唔好俾d菌走位, 我初頭右邊輸精管痛, 走位去附睪, 然後去左邊輸精管.

附睪炎既痛, 比輸精管痛辛苦,
輕則粒告睪丸赤赤痛, 好唔舒服, 好難集中精神做其他野;
重則好似有人搾你粒睪丸咁, 痛到想叫出來, 但又唔敢叫出來... 扯到上個腎位都怨痛.

引用:
原帖由 PATSY 於 2011-10-10 22:39 發表

我而家擔心緊有冇傳染左比女友
我有時痛, 交唔到貨俾身邊個件, 佢都唔開心喇...
佢未知, 呢個病我自己一個人受都夠難頂喇, 身心都疲累, 自己都唔知仲有冇能力去安慰佢..

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。