推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

有些醫生看病人的衣著,打扮開價.這些醫生就要小心.

BLACK_SARENA
有沒有考慮說去大陸浸溫泉?因大陸的溫泉很多人知道唔多OK.

stanleysex
小弟試過看感冒+check.沒有問題加藥落去收費.

今天去15/F(DR.HO)那裡看.他叫我不要這樣擔心.沒有事了.只是近來受另外一些事情困擾.近來很少來這裡.
各位,加油,努力.

醫生我大大話話看了5個.5個得2個算是講野唔會太寸.
3個專科,2個非專科.
專科,得15/F的是好一點.
非專科,1個好,一個不好.
政府例寸.

各位努力,加油呀!明天會更好.

引用:
原帖由 svsick 於 2009-2-23 15:58 發表

係架, 如果細公司就一定問添.
大既可能叫你去做BODY CHECK..
咁BODY CHECK 又會有O個D 問題.

即係唔會有私隱的其實. 講就無敵. 唔知有冇師兄有辦法
最大問題是公司一定CHECK到.私家醫生有機會CHECK唔到.政府100% CHECK到.

相關搜索目錄: Body check

小弟之前的應該沒有再覆發.所以是會好的.希望各位相信.

沒有錯,我是樓主.我又回來.因我患病了.

現在有另一樣.今天去看15樓,醫生說應該是非淋至前列腺炎.因只是尿頻+腿根痛.........自己估計醫好非常漫長

引用:
原帖由 95555052 於 2009-2-23 17:37 發表
曄! 多咗甘多人上嚟!
3年多了.在XOCAT總瀏覽人次裡這題目排第七位有25萬人次瀏覽,相信是全香港這類題目最多瀏覽人次.

stanleysex
小弟我回來了.今次我的CASE可能很難搞.但我相信希望與明天會更好.

引用:
原帖由 sadsadlife 於 2009-2-24 05:04 發表
我睇左Dr.TAM (紅磡)  唔知有冇師兄睇過佢後好番呢? 佢同我查左d啡色藥水睇可下可否那死佢  而家紅左一部份 但佢d態度都幾求其...   d  蕉都冇左  我e+ 搽緊CHLORHEXIDINE GLUCONATE消炎 (好似淺紫透明)and 搽FUCIDI ...
這題目的頭段stanleysex兄就是看DR.TAM.DR.HO是醫德好.唔似某些醫生獅子開大口.

引用:
原帖由 sadsadlife 於 2009-2-23 15:39 發表

敢我揾個名岩 ma     ?     惠豐中心?

我  only  找 一個X 家强醫生係將軍澳  不過我覺得唔係....
DR.HO在將軍澳某醫療集團有掛單.只限星期六下午看診.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-2-24 13:35 發表

Tony兄:
咁你好返咁耐, 有無不用袋同生BB?
你女人有無感染?

你又仲乜事發炎?
去玩野到定點?
我一向沒有女人,大家都知道.

引用:
原帖由 sadsadlife 於 2009-2-24 18:19 發表

我覺得Dr.TAM  就有d 球其 佢好唔多願答我敢~~  but  see 左好多post 覺得Dr.ho關心病人多d

乜有醫生獅子開大囗ga ? wa 敢 第一次see Dr . ho  要帶定幾多錢ga ?   Tong兄你之前都生過椰仔?
我是樓主,這題目我開,你話我有沒有?DR.HO可以用信用CARD

引用:
原帖由 bad-man 於 2009-2-24 15:31 發表

仲有就係好多病都比椰仔嚴重, (好以肝炎, 糖尿等), 唔通呢d又唔批? 咁咩病先批?
有糖尿不用買,98%唔批.我媽有朋友試過.

引用:
原帖由 garamon 於 2009-2-25 07:48 發表
Tony , 你前列腺炎是看 Dr Ho ? 他有沒有幫你檢查?我亦有慢性前列腺炎症狀,但不知看 Dr Ho 或找泌尿科醫生。另外以前衣原體檢查發現有抗體,不知是否已感染了前列腺。
泌尿科如沒有玩,有應酬(=玩,DR.用這字很好)多數由非淋引起.衣原體,支原體引起,找皮膚,性病科.我看DR.HO.因尿頻+大腿根酸痛,DR.HO第一句就問有沒有應酬.其實看什麼科都是試不同抗生素(中醫除外)

引用:
原帖由 ccwork 於 2009-2-25 08:15 發表

可唔可以講下非淋有咩徵狀?
上網有大把資料.

引用:
原帖由 k28keung 於 2009-2-25 13:26 發表
ching 我都是花花病人, 等待康復..
乜dr. ho 可以幫病人睇尿頻症嗎?
因我都有這病, 看了泌尿科剩係說我說我是膀胱敏感症,
剩係比我天天吃藥.
你出來應酬,可能同時感染多種病.小弟是尿頻,近前列腺附近酸痛.醫生說是沒有即時醫治至去到前列腺.

引用:
原帖由 k28keung 於 2009-2-26 08:29 發表
我都有一年多了, 依家都未好返. 但我無出去應酬喎.....
我是看仁x泌尿科. 醫生叫我日日食藥.
是減少膀胱敏感藥. 前列線佢都check過, 話無事,
但我唔係好想食, 有些人話心理都好大關係. 唯有做多d運動.
其實可能 ...
我有應酬.所以自己知自己事.

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 garamon 於 2009-2-26 01:55 發表
Tony , 我不太明白你的意思,你沒有看其他泌尿科醫生,只是找 Dr Ho ?因為你覺得沒有用或甚麼?
是超貴.去隔離論壇看看.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-2-25 15:26 發表

Tony兄:
咁現在只能食藥控制?
試藥中,看看怎樣.

引用:
原帖由 garamon 於 2009-2-26 02:00 發表
k28keung , 你看了泌尿科多久?醫生有沒有幫你檢查前列腺?現在還有沒有看泌尿科醫生?每次約需多少錢,希望你給些資料。因我有慢性前列腺症狀,想找泌尿科醫生看看,但驚會不會被拖症。
去隔離論壇看看.便知道.

引用:
原帖由 garamon 於 2009-2-26 10:33 發表
Tony , 那個論壇?我想看看知多點。我已預約了一的個泌尿科醫生,先去檢查,再作打算。
最出名那個.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。