推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

龍虎門討論區

我都同意大家對新著看法,實在有好多問題

不過我幾欣賞今期講老妖果段
So far,由老妖改邪為正,角色塑造得幾好
今期講老妖有情有義,夾在舊老板同新兄弟之間
在心理同行為上都描寫得幾好,有血有肉
我依家反而唔想老妖早死

引用:
原帖由 火雲邪神西城勇 於 2008-8-24 12:18 發表

3.有日尊者,自然有月尊者la...分分鐘有金木水火土尊者

以下為惡 ...
其實,日尊者又名「彩虹化身俠」,可以以金木水火土的化身出現,仲識得彩虹合體術...

天與地之靈,日與月之精,山與河之稀,人與物之情,上天下地賜我無窮力量,高山流水助我濟世為懷,彩虹化身俠∼∼∼∼∼變!

引用:
原帖由 isxman 於 2008-8-27 11:16 發表

真係5夠你地玩
一記得d口訣
一個仲記得d歌詞
真係另小弟佩服得五體投地

我淨係依稀記得好似係呀"田長老"唱的
既然大家咁高興, 就一齊重溫一下
http://www.youtube.com/watch?v=SXuekIwKw8M

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2008-10-2 14:43 發表
家下金如來都變左盲佬, 仲點夠金羅漢打丫 ...
谷次郎盲左都可以醫番大半視力
華英雄同華劍雄都可以移植眼睛
咁...問下龍劍飛借對金龍之子醫眼都可以丫
再唔係,搵多兩粒舍尼子塞入眼洞,點都有效過塞金龍之子掛?

引用:
原帖由 魯魯修 於 2008-10-3 09:55 發表
今期玉兒畫到走樣 , 仲要帶點毒婦嘴臉 !

但偏偏旁白不斷讚佢點靚點靚.............
其中有一版,金如來一掌打落玉兒小腹
可能令玉兒腹部既肉走位,上左心口

明明之前玉兒心口肉冇咁誇張,上身都係露小小肉
被人打一掌後,玉女心經即係升左幾級∼∼ooops,係「Cup

引用:
原帖由 阿左 於 2008-10-18 14:48 發表
其實有d自打嘴巴,邪神同洪東都有戰紋,點解聖上又冇既,唔通九陽神功唔入流?
九陽神功的練功方法是倒樹
所以,戰紋是出現在腳板底架

引用:
達摩,張三豐先後出現,下一個會係王重陽嗎?
仲有...郭靖..楊過...張無忌.....

引用:
原帖由 a1771550 於 2008-11-27 08:23 發表
只不知在這樣壞的經濟氣候下,香港的漫畫業受到的衝擊有多大? 因為有可能連我地呢D讀者都係間接受害者。
...
幾十年前,小流氓年代,經濟也不見得好
人工低,而幾毫子的小流氓,相對來說是奢侈品
但是,每一出書即被搶購一空
原因?是故事能夠惹起讀者對當時社會不公的共鳴感

今日的龍記,天馬行空,故事了無新意
只著重武功層次,而人物描寫和故事內涵則欠奉
要追求官能刺激,不如睇DVD,何必睇公仔書?

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-12-4 13:08 發表

我有少少保留,邪神利用韋陀...
但話唔埋係韋陀亦利用邪神將九霄九章推上頂峰...
要戰後餘生就睇吓邊個最快推上功力頂峰
我未睇今期.不過,想想下
會唔會,老黃借今次邪神利用韋陀,達到兩個目的:

1] 提升邪神,因為現在龍虎門太多教主級高手啦,唔提升邪神,仲邊有故事講丫
2] 韋陀之前太早upgrade啦,喧賓奪主,雪藏咁耐都唔係辦法,不如來一次轟轟烈烈同邪神打,既可以打傷邪神俾三皇執死雞,又可以將韋陀徹底消失..

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-12-18 16:28 發表
十二路譚腿同鐵線拳...點解冇五郎八卦棍?
功夫電影?

五郎八卦棍出左啦,楊….遠塵?死左啦∼∼

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-12-18 22:48 發表
今期銅猩一拳打死伊賀鬼武,仲搞gag咁話:"黑龍習慣叫我...猩爺."笑到我死
不過真心果句,今期銅猩的表現真係好型,
屋外的銅使&石使都似有金鐘六,七關 level左右,
銅猩跟咗洪東都一段日子,我諗都喺 ...
我都覺得銅猩表現好型
呢個二打六角色好有潛力發展落去
當佢講: 如果是真的黑龍, 多好!
挺胸, 望出面, 迎接挑戰...個感覺, 同當年佢罵醒小龍, 好有feel
希望老黃手下留情

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-1-15 18:36 發表
1) 銅猩只係冇左一隻眼而已,話唔定將來有眼角膜移植,又冇事.
2) 編劇對醫護常識一知半解,斷肢是不可以直接放在冰雪上,因為雪有水份,會破壞神經線,要先搵野包好隻手,才在外面放冰
...
銅猩既右眼, 左手, 都變成與眾不同既超人
銅猩依家佢...堅強, 敏捷, 智勇雙全
(音樂) 旦旦旦旦~~~~~~~~~~

洪東:主力以招式纏著邪神
小龍:配合洪東遊鬥邪神
黑龍:金鐘罩擋邪神攻擊
玉兒:著低胸裝擾亂邪神
小虎:執死雞

引用:
原帖由 isxman 於 2009-3-20 21:52 發表

細胞重組

係喎,洪老頭有"戰紋"
直頭係"白無邊"
谷次郎對眼咁精靈,唔駛再帶黑超
現代科技,真係神乎奇技

幾十年前舊著白骨丞相都已經有機械臂啦
今日何止機械,洪東直頭可以來一招「鐵甲飛掌」
仲可以有artificial intelligence追蹤能力,外加laser死光

P.S. 咁,玉兒俾邪神揸成咁,駛唔駛改造「愛美神飛彈

聽聞.....

1] 九陽只有教主可以練,如果唔係,點解要廢伏虎一組經脈?

2] 月仙兒好似「叫慣」媚娘做「契娘」定係「契媽」,所以改唔到口,而唔係「月聖母」?

仲有,

3] 北海家代表係邊個? 大水牛?

4] 有速成貓紙點解唔俾真龍?

5] 如果盟主世家之戰是可以搵外援,不一定用家傳武功,咁...咁多年來咁多代,就冇人想過去搵乜乜經乜乜神功的人去打?反正都係為左錢之嘛,又唔係要令家傳武功No. 1.

時空有些感到亂了
聖上和劍魔在王風雷傳打打打
又在新著出來傳功/搵仔
何者先?何者後?

照計,聖上知道提升至十陽的要訣,先會傳功
即係,在韓國打完檑台,同凶星浸完芬蘭浴之後先「飛」去日本傳功?

仲有,老邪同邪神已經心照定係已經講明本身非親父親關係
所以兩個可以夾埋去對付邪神生父?

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2009-5-13 15:06 發表

九陰共有幾多章?
九陰共有幾多章?

九陰固名思義有九章
不過,以九陽為例
分分鐘會 有「終極十陰」,真陰公....

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2009-5-15 10:51 發表

下陰最勁?................
陰"勁", 顧名思義, 係勁......

引用:
原帖由 王風雷 於 2009-5-21 23:39 發表
根據金羅漢之前的表現黎睇
第10關=黑級初階
第11關=中階
第12關=高階
........金鐘罩咪鬼再分啦唔該

...
金鐘罩十二關仲可以分好多級架

ACupBCupCCup...

真不明白,當年銅聖老,銅像功頂峰都只係得金鐘罩九關貨仔
就想去爭白蓮教主位
塗冰又會咁傻跟佢

係呢?小虎又幾時練九陽天殘腳?
好早期佢對腳斷過,用天蠶絲駁番
係咪即係唔駛再打斷腳,就可以即刻學成?

阿彌陀佛~~善哉~~善哉~~

一句講晒,天下武功,殊途同歸

能否打贏,要視乎本身資質、個人努力or傳功,仲要計埋體重

如是者,10關金鐘可打退陽世冰火聯手
翻版香港降龍腳,可勝正版金庸降龍掌
孫明揚的暗黑微調,可以反轉10年母語功...
九陽+九陰,加埋10關金鐘=28級功力,都未必可勝終極邪神
7 級浮屠 x 4 先有 28,即係黑級終極一間,至少四倍於黑級初階?)

引用:
原帖由 a1771550 於 2009-6-5 14:40 發表

老黃咁照住佢契仔, 話唔埋俾小虎將大霹靂融滙成新版天殘腿, 當然會有另一個名稱, 但威力相仿, 腿招都係有超強爆炸力...
舊著小虎自悟出大霹靂,一腳踢爆天機上人∼∼

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-6-11 15:17 發表
低能羅剎女,有好戲唔慢慢睇,自己走去落場打,抵佢比傲雲射死
羅剎女俾邪神食左之後,完成了呢個慰安婦任務就玩完?
好似藍浪角式咁,浪費左d
話晒,都做過幾日教主丫

九陰可以打出降龍大霹靂????
即係,咩武功都可以大霹靂?

小龍可以打出九陰降龍大霹靂,的士高打燈專用
蚩尤可以打出盤古雷霆大霹靂,打band專用
黑龍可以打出金鐘刻骨銘心大霹靂,溝女專用
風雷可以打出暗黑冰火大霹靂,骨場專用
老妖可以打出閻羅奪命十八層大霹靂,鵝頸橋打小人專用
金童可以打出童子金身大霹靂,學童專用,免受流感感染

引用:
原帖由 桃花居士 於 2009-6-11 15:26 發表

羅剎女俾邪神食左之後,完成了呢個慰安婦任務就玩完?
好似藍浪角式咁,浪費左d喎
話晒,都做過幾日教主丫
睇左今期啦, 我估羅剎女冇咁快死
如果媚娘都可以用蔘王救番, 咁羅剎女都會有羅剎教既神醫起死回生啦 (死火, 小虎契爺出場唔多, 一時醒唔起叫咩名...)

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。