推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

懷疑有j頭炎,因邊位紅腫起黎,好驚有咩事

兩樣都冇
不過一定有事。

Dr. Ho幫忙?.......

佢話你係乜?又醫左幾耐呀?

明白曬!但我琴晚食左辣野囉

恐愛生活仍然過後好辛苦,好辛苦,我好怕冇能力支撐再走落去

我聽日就walk in見何醫生睇下細佬有冇事

後悔男,其實比著我真係立即check,因為上網睇人講,以現在嘅技術真係能夠起你呢九個八個星期已經有九成九準確嘅結果

而且你情況又唔算上高危,起碼見到有血嘅我,你嘅感染嘅程度真係好鬼低

快快搵人打救小弟,宜加先過第一週。真係唔想中招,我問其他醫學人員,佢地都唔敢評估,就一直叫我夠時間去驗,我好一直都陰性冇事呀!

我會起第三週開始猛咁驗,且到第八九週後驗少啲

岩岩睇左醫生,真係有龜頭炎

佢睇完係咪會立即幫你清?
引用:
原帖由 Nomoodgirl 於 2011-6-29 10:17 發表 醫生話都幾多,好似三粒,我都唔知叫唔叫大粒。

我上網睇到話大部份感染者,其實起兩個星期後就驗到antigen
而重有其他小部份人有機會驗唔出係因為感染後做過大手術或者曾經輸過血

但你仍恐慌都好正常,我今日見過何醫生,聽完我個案都話香港未曾有個案係因為愛滋而感染愛滋

當然普通口交嘅感染率幾乎等如零,但我就。。。
其實何醫生咁講完,我仍然係驚,所以今日買左驗血嘅kit
因為唔係好知篤手指頭邊個位係最好,所以好求其篤
點知搞到我死推爛推先整到的的血,最後結果仍然陰性,我仍然懷疑因為唔夠血而影響左結果

所以我都係下星期搵關懷##幫手

而點解我要咁試?其實有人講宜加好多驗血(第四代)儀器都能夠驗出抗體同抗原,所以我上個星期開始會多左去驗愛滋,到第八週打後都係陰嘅話,我會放鬆大部份去迎接第三個月嘅test

希望大家一直陰到尾,再同斷絕高危

非淋好似係會經尿道傳。。。我唔知有冇,要下星期先出報告

第三代只可以驗抗體,而宜加好多儀器已經係第四代,可以同樣驗埋抗原
感染者得到愛滋後兩個星期,抗原同抗體個數開始會被新一代儀器測得到(但準確度仍然偏低,五成都冇)
特別講一講,一個正常被愛滋感染嘅人,抗原起第二週至第八週會經過由一個低峰標升去高峰再跌返落黎
其實當抗原已經跌落黎同時,抗體仍然繼續向上升,呢個時候,基本上只驗到抗體嘅第三代儀器都有一定準確度驗出結果

所以嘛,其實第四代已經減去唔少壓力,第八週都係陰嘅話,已經係99%再繼續無限9999嘅準確度
freedom兄同後悔兄要相信科技,一齊做埋第三個月嘅

我唔知咁講幫唔幫到你地,始我仍然處於泥培薩過江嘅環境,諗起都想喊,希望一直陰落去
引用:
原帖由 freedomx2345 於 2011-6-29 20:21 發表 即係如果中hiv......頭2星期就test到???

其實以上資料都係國內嘅人講返黎,的確佢地果啲第二週至第八週嘅論點真係好似幾兒嬉

所以我今日都問何醫生,點解香港個數咁保守,反之國內同胞咁開放
咁何醫生當然都支持三個月驗多驗就心安理得,不過同樣支持科技嘅發展同進步

咁就就唔多知,你已經第八週,就算第三代已經有超過九成嘅準確度

大家食完何醫師開嘅安眠藥係咪真係會好快訓?我食完冇耐已經乜都唔想諗,只想訓
希望下次可以叫何醫生比多啲

每次收你幾錢?
我琴日去試j頭炎時唔記得叫醫生睇埋尿道有冇事
而且一驗要五日先有結果,另外又怕宜加食緊嘅藥會影響結果

唉,其實我覺得今次上去睇都冇問清好多問題就怕到走左

引用:
原帖由 freedomx2345 於 2011-6-30 10:06 發表

唔好食咁多ar.....係好快訓......不過好燥......我燥到咬到條莉...........
我每晚都眼光光,好想每晚都好似食左果種藥去女心訓教
特別當好多人話口交冇事,但我跟本由一個口腔有血嘅人幫口交時就覺得自己好黑仔

引用:
原帖由 MissGirlie 於 2011-7-1 14:42 發表

Hello 我都係女仔黎架, 上年中過花,, 我諗我有成年都冇上黎呢度喇.. 我爬左好多版先睇到呢度..!

我同ex Sex 果陣有用condom, 6-7 個月後生左幾粒野, 原來係花 (果陣已經同佢分左手), 同佢講佢竟然話我同第二 ...
多謝絲打嘅分享,雖然我未發現有花,但我會同樣自愛,唔敢再玩

我日日都想驗,根本每日驗左先可以有返心情做其他野

我都算儘量放鬆自己心情,但幾乎晚晚發惡夢,而且每日諗住吉手指驗血,所以前日都去屈臣買左doctoreyes個kit,同樣好難唧啲血出黎

不過咁岩琴日何醫生打黎覆返J頭炎報告時,同樣叫我唔洗太擔心

師兄,我聽說過口交(特別被口交)嘅人要得到A係要有好多苛刻條件,機會唔係冇,而係就算患者口腔有血幫你口交,你細佬都會有傷口先做到液體交換

雖則係咁,但我聽完都重怕怕地
引用:
原帖由 ming8959 於 2011-7-6 10:07 發表 今日先至28日渣!有排捱,無套口文會吾會中架?我跟本就吾知對方有無血聲口,就咁中左非淋先識驚中a士

恭喜師兄!
已經過左八週都係陰就真係冇事嫁喇
原來何醫生都有做p24
咁就唔使再去咁遠到恙和
不過我想知何醫生收費和恙和差幾遠?
重有佢幾時會出報告嫁?
引用:
原帖由 freedomx2345 於 2011-7-7 15:36 發表 尋日我都係認唔住去左dr ho度.......原來佢地都係做p24+hiv抗體~~~同埋佢地係用第4代~~~尋日我係64日......dr ho話做完今次........唔洗再做test..............話而家d技術2個月同3個月都係差唔多.......叫我放心 ...

好多師兄師姐除左靠藥物醫病,佢地都會配合健康生活儘量早睡早起,師兄要加油
引用:
原帖由 keith033 於 2011-7-7 23:33 發表 好耐無上來報告,就來三個月喇,桿菌都未清,仲隱隱痛,每兩星期一次見醫生,醫藥費可想而知;下星期四便足90日,未中大洃w經長期服藥! 仲要挨幾耐!

我諗你講一千吧
同埋唔好懷疑咁多先啦,報告好多都指如果真係受感染會起頭二,三個星期發現
你都差不多過三個月
引用:
原帖由 後悔男 於 2011-7-8 08:31 發表 師兄!好早起身!!!我果時你dr ho test a 同梅,用左10000養和就聽freedomx2345師兄講好似五百幾!!!牙肉腫痛加左邊有2粒林巴痛!!死得都似尼鋪

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。