推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

[灌水] Tomytec (N-gauge) 專區

引用:
原帖由 fhx 於 2012-3-22 23:13 發表

唔知點解upload唔到圖片, 無效的圖片
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 fhx 於 2012-3-22 23:14 發表

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2012-3-23 00:22
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2012-3-23 00:22
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2012-3-23 00:22

引用:
原帖由 fhx 於 2012-3-22 23:21 發表

仲有, tomytec 1/150 貨櫃就係香港平.
但係香港特別版就炒得好貴...

那set HATO bus 好似要 2800 yen. 仲心大心細好不好手入. 因為都唔平, 成半架火車頭了.

如果唔介意買好新的二手野.  KATO東方之星, 藍盒那2大盒, 每盒 12,600

今日仲過份 去左tokyo roundhouse 之後, 行行下街, 又被我搵到間 30% off
太強了, 等一陣食完飯返來會post 相... 平到嚇死你. 係新品, 100% 新品.

而roundhouse 竟然有貨品做50% off, 又咁好彩係我要搵的野, 平過yahoo jp bid 都很多下, 仲要係新品!

引用:
原帖由 fhx 於 2012-3-23 18:02 發表
今日仲過份 去左tokyo roundhouse 之後, 行行下街, 又被我搵到間 30% off
太強了, 等一陣食完飯返來會post 相... 平到嚇死你. 係新品, 100% 新品.

而roundhouse 竟然有貨品做50% off, 又咁好彩係我要搵的野, 平過 ...
一定要打夠十二個字

引用:
原帖由 fhx 於 2012-3-24 00:26 發表

一定要打夠十二個字
一定要打夠十二個字
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2012-3-24 00:38
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2012-3-24 00:38
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2012-3-24 00:38

回復 3337# 的帖子

大埔廣場竟然有? 佢賣野一向少少貴

回復 3351# 的帖子

頭先去左, 無晒, 下次要加積分先睇到好d

引用:
原帖由 snowman731 於 2012-3-28 20:11 發表

師兄們我想知 tokyo roundhouse  即係邊間...係邊的....
謝謝
Hello, 係 落合南長崎

係新宿 坐 都營大江戶線 E27 坐到 E34  210yen
之後係 A 出口出, 見到 McDonald 行 8分鐘

走的時候, 返到McDonald 行去對面, 搭  池11 巴士 去中野方向,  尾三的站, 叫  新井中野通, 就可以行個好多玩具的商場, 我係那裡出左唔少血... 血拼!!!!

相關搜索目錄: 玩具
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2012-3-28 21:42
  • 冰河 威望 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2012-3-28 21:42
  • 冰河 體力 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2012-3-28 21:42

y拍香港特別版要 399, 好過去搶

引用:
原帖由 psw123 於 2012-3-28 22:48 發表
好羨慕啲師兄可親身去大出血
另外太空有米高A仕啲特別車; Kato 冇出過架
MicroAce 咩model?
太空又話唔賣其他, 只買KATO?

引用:
原帖由 JRFANS 於 2012-3-28 23:48 發表
KATO本身都有出N SCALE車仔
但款式唔多,KATO本商品目錄都有得睇
我就覺得好多野買, 佢d parts 多到嚇死我. 我係那裡影左100張相.
佢連tomix, greenmax, microace 都有得賣架.
外國車都有, 不過就係貴.

仲有, 記得自己帶火車去放車, 好好玩.
我第一日無帶自己車, 第二早上去買定幾部車之後去放車... 平日唔多人, 成日都係得兩三個人, 假日唔清楚

引用:
原帖由 psw123 於 2012-3-29 00:18 發表
其實只是代有師兄訂啲貨,唔多款
據店東話 : 有啲貨唔收/准訂添
我集咗
A7370 京成新AE形 スカイライナー8両セット ...
A7370 京成新AE形 スカイライナー8両セット 係round house 日本見過真車, 手工麻麻地, 放棄了.

引用:
原帖由 fhx 於 2012-3-29 00:21 發表

A7370 京成新AE形 スカイライナー8両セット 係round house 日本見過真車, 手工麻麻地, 放棄了.

引用:
原帖由 fhx 於 2012-3-29 00:17 發表

我就覺得好多野買, 佢d parts 多到嚇死我. 我係那裡影左100張相.
佢連tomix, greenmax, microace 都有得賣架.
外國車都有, 不過就係貴.

仲有, 記得自己帶火車去放車, 好好玩.
我第一日無帶自己車, 第二早上去 ...
大門口

放車的地方

早知買呢d 現成野, 之前買那個團地, 砌到死.

好鬼真實
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +10 多謝分享 2012-3-29 15:35
  • 冰河 威望 +10 多謝分享 2012-3-29 15:35
  • 冰河 體力 +10 多謝分享 2012-3-29 15:35

引用:
原帖由 babuwa 於 2012-3-30 02:06 發表
K-Line 同MOL 五隻貨櫃旺角見街!!

**** 本內容被作者隱藏 *****
灣仔188長毛, @%% , 掃左兩盒K-Line

但係入面唔係五個都一樣樣, 有兩個同一款, 有三個同一款, 但係佢地的number全都不同, 有趣.

引用:
原帖由 tokyoto 於 2012-3-30 13:06 發表
到東京買鐵道模型IMON或TAMTAM會平少少
請問平幾多, 去唔到去30% off?

相關搜索目錄: 模型

引用:
原帖由 JRFANS 於 2012-3-31 00:51 發表

無咪買火車囉
大空入左歐洲車頭, KATO近來出的, 都算齊色了, 但係個盒怪怪地.

回復 3408# 的帖子

龍門架正呀!
風力發電機唔跟比例的

回復 3414# 的帖子

太空有得賣, 不過一早比人買晒了
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2012-4-2 23:18
  • 冰河 威望 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2012-4-2 23:18
  • 冰河 體力 +5 熱心幫助其他會員解決問題! 2012-4-2 23:18

又收集多兩部

本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2012-4-4 11:37
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2012-4-4 11:37
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2012-4-4 11:37

請教燈泡!

各位高手, 小弟只係會收集, 從來都無時間玩,
前排bid左盒MicroAce返來, 發覺頭燈好暗, 想學下點整,
請問知唔知圖中左手邊透明燈泡係邊有得買, 同麻幾錢?

D51 498 Photo Hunt

本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2012-4-4 11:38
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2012-4-4 11:38
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2012-4-4 11:38

引用:
原帖由 JG2524 於 2012-4-3 23:06 發表
有得必有失...

失既,就係要$*%)入手一整盒先可以有佢...
呢2日都行過好多間問 ...
好貴, 請問知唔知葵涌會賣幾錢到?

引用:
原帖由 perspex 於 2012-4-4 04:00 發表
以小弟所知...
燈泡仔可以去鴨寮街的電子零件店搵, 十幾年前學校做project買過都只係兩三蚊一粒,
覺得太暗而又有足夠空間的話, 可嘗試用d比較光既LED代替, 亦都係電子零件店有售.
但 購買時要注意電壓, 因路軌供 ...
謝謝!謝謝!謝謝!謝謝!謝謝!謝謝!

(最唔喜歡有字數限制)

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。