推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

164 1234567
發新話題

第一次中招(新版開始)

大家好!
我係新仔,大約睇晒呢個post......

我的故事如下:

因為同另一半性生活唔得,所以去左叫酒店G......第一次應該係講緊舊年年尾。
雖然有性無愛,但有時為發洩都去左,約一個月一次,姐係去左8-9次到。
大部份都係環保吹加用套ML.....

事發係上個月底,又去左,條女沖涼時好大力擦我個龜頭,(我估有小小整損左都唔出奇).......
咁佢又含啦,又毒龍咁..........之後第二日就仆街啦! 小便痛,缸門痕,似足非淋的特徵.....
咁當然上網睇下點搞啦,我仔都未生,唔想咁就一世......

去左睇DR Ho.....我一次講晒d情況比佢知,佢話應該係非淋,食7日-14日抗生素會好返......聽完安心左......
之後一路食約一路睇呢個thread,見到好多師兄手尾都好長,又複發又成咁.......(我係睇醫生前飲過一杯紅酒同香檳).....
又驚會變慢性同埋唔好.....因為太太想生仔,過多一個月要body check,check 到有事等離婚都得.......晚晚訓唔著
食到第四日,見只係好小小,又好鬼驚會有其它野.....

又去睇多次Dr Ho.....今次講晒佢知我驚d乜同埋問佢有咩可以驗完快d好返咁......佢叫我做左兩個test,一個DNA 一個驗尿道口d分泌........要等5日先有結果........呢幾日停藥等消息......(只keep住食紅色約清水便)

等左5日,一早9點打去問report,話叫我等回覆......12點Dr. Ho 打黎話個report 驗唔到有非淋 的菌如衣原,大腸桿菌等,Dr Ho 話可能係皮膚病的菌入左去,叫我唔使擔心,會自己好........但我自己試過係郣起清況下,見到尿道口入面有d又紫又種的肉,仲好似有d傷口,問Dr Ho 便唔使睇到次,Dr Ho 話叫我食埋d紅色約,唔好就返黎比佢望下。

如事者,食晒後我又去比Dr Ho 檢查,佢好好地比返晒d report 比我,講多次話種唔到菌,所以唔係性病.....係皮慮d 菌如金葡萄菌等等,再檢查過後佢話我尿道口的情況唔算嚴重,比多7日紅名約同約膏比我查。仲話如果無唔舒服可以唔使返黎睇。

雖然而家未好晒,缸門仲有d痕 同埋尿道口仲有d紅,一來好返d,只有小小唔舒服,最緊要係驗到無事,成個人定晒.....
呢三個星期日日無心機做野,成個月都生意,灰到驚家庭破碎......而家心理上定返,可以同自己講,就算未好晒都唔使驚,好小事,好快會無事。當然仲有準時食藥同埋查藥膏.......而家真心食埋呢次藥之後無事同埋唔使返去再見Dr Ho.....

小弟今次如果無事,真係算好好彩........d死人同事仲成日話叫g唔會中招好衛生.......我諗我以後都會乖乖地做人....

玩返d男人玩的 相機,音響,養下魚算啦,過去呢一年,呢個壞習慣連睇醫生都用左我萬幾蚊,去次歐洲都得啦......諗返轉頭唔知為乜。

最後: 大家努力,好返後真係唔好啦~!!!! 唔係次次咁好彩

相關搜索目錄: 酒店 紅酒 香檳

回復 13481# 的帖子

你而家只係驚AIDS ?
其它野有無事?好返未?
其實AIDS 用左套唔使驚,真係無事的

回復 13483# 的帖子

咁又唔使驚
我反而諗緊我幾時會好返......個尿道口入面都仲係有d紅種........

回復 13487# 的帖子

無事的,放心啦!

你就好,好返,我都要努力!

唉,我呢幾日大脾內側痛,睇左Dr. Ho,都唔知係淋巴定係輸精管痛,總之鍾左小小........

又要食多7日抗生素......加上個尿道口發炎都係有d柴柴黑黑咁......

已經20日了,食咁耐都唔好,我開始諗緊係咪我好大問題,定係使唔使換醫生睇下........唉

引用:
原帖由 後悔男 於 2011-7-18 22:27 發表

穳好c兄們的睇法~~希望個天可以比機會我la
我都想,我仲未好,好慘.....

引用:
原帖由 Love4U 於 2011-7-21 14:09 發表

有無分泌物流出?
平時小便完就無乜,.只係成日剩返小小 尿係個尿道出口位,坐係道耐會易左急尿......

可能仲食緊紅色藥同尿道口有查藥膏,唔大覺有咩分秘物。

食到第四日藥,好似好d,但我驚食多兩三日都未好,請問Dr Ho 係咪放緊假,咁我想配多7日藥得唔得?睇到一半轉醫生又好似唔知點咁

相關搜索目錄: 物流

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-7-22 15:30 發表
兩個月前玩了一次之後, 過兩日開始經常尿急, 睇私家話係尿道炎, 食了3星期抗生素, 做左test話冇事, 之後過多一個月又再反發, 仲要尿道口有d紅同不適, 終於去左睇Dr. HO, 結果Dr HO話我似非淋同急性尿道炎同前列線炎, ...
唉,我同你個情況差唔多,玩左幾次就出事,睇醫生睇左成個月,加加埋埋貴過晒去玩d錢,仲要身心都唔好受...........
Dr. Ho只係同我驗左小便,只係話驗唔到衣原等菌,話唔係性病,可能係皮膚病之類感染。初頭好開心,食完7日抗生素佢話好返唔使食,點知無食幾日就輸精管到痛,睇多次又由頭食過抗生素,而家第5日,好左但未好晒,仲痛痛地,我諗住話食多一個星期清埋佢。

至於龜頭上尿道口的紅鍾,Dr. Ho 一直話唔嚴重,比左普通抗真菌藥膏,但又係成兩個星期無咩改善。一過鐘無食藥或
下午又會開始赤赤地.......

好鬼灰....Dr. 成日話無咩事,叫我無野可以唔返黎,但我就一直都唔好.........玩左幾次開心唔夠幾個鐘,痛苦了一個月,仲有慢長的日子。仲要唔敢同太太講........好驚比佢知.......

引用:
原帖由 sunbayyan 於 2011-7-23 19:26 發表
睇左咁多頁, 個個都話梅好難中, 我剛剛去做測試...証實中左招
突登開個account 同post奉勸各位巴打真係唔好去玩了, 環保吹也不好試呀
我而家都仲係好驚會中其它野..........雖然話唔係非淋,但細菌感染的尿道炎一直未好.........輸精管又有d發炎...........

每次食7日抗生素就好返78成,但好驚一唔食又會發返

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-7-23 10:06 發表

我都係, 大大話話已經睇左成5千蚊醫生, 不過Dr. Ho話未知咩菌, 叫我忍多一星期出左report先開藥比我食...............
最煩係點同另一半講!
倒水咁倒,我而家一星期睇兩次Dr ho....星期一諗住問下有無咩要再驗或者要食多幾耐藥......

stanley 兄  / 其它大哥:

想問下呢道多唔多人中非淋之類? (我見好多都講中花之類。 )係咪大部份都好得返?

我而家成個月好驚自己好唔返,日日一起身缸門又痕,前面尿道好紅種咁.......大比內側陰陰地痛......

已經down 左成個月,家人個個都唔知我咩事,又唔夠膽同人講.......過多兩星期就去做body check 話準備生BB.......

我而家真係唔知點交代..........

相關搜索目錄: Body check

C hing 點樣中招嫁?我而家都好驚中其他野

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-7-25 17:39 發表 有冇師兄感染到變左前列腺炎呀?
我覺得輸精管有事,但dr ho話大脾內則的淋巴發炎。

而家食緊第三次療程,今次食14天。而家好返5成到,前面仲發緊炎,後面缸門仲痕,睇下食完點啦...唉

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-7-27 13:29 發表
終於出左驗精報告, Dr. Ho 話冇性病菌, 但有其他菌所以發炎, 同我一個月前睇普通科結果一樣, 個炎隔一個月就反發, 係咪要轉睇秘尿科呢?

而家等過空窗期驗埋A, 就可以暫時安心, 雖然doctor話中大鑊野機會唔大, 不過 ...
你同我情況差唔多,我未驚中大獲野住,但呢獲野可唔可以快d好~~~~...........

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-7-27 09:59 發表

好似個個病d病徵都好似咁, 唉……..都唔知咩事, 藥又冇得食, 唯有等報告, 等過空窗期. 而家只係知d精一粒粒, 上網睇係前列腺有事而引至精液不化, 會影響生育. 有冇師兄試過? 人地話抗生素好難入到前列腺所以好難 ...
我都係d精一粒粒,今次PK啦,黎緊8月頭仲要約左做body check 準備生仔,快d好啦~~!!

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-7-28 10:20 發表

搵個借口推遲d個body check同生仔計劃,
d人話 精液不化係因為前烈線炎, 醫好前烈線炎d精就會好, 不過好似好多人都係醫好多年都唔好.....

Dr. Ho 話佢放假, 開左兩星期抗生素叫我自己上去拎, 食完都唔知仲睇 ...
你呢幾日有無好返d?

我而家食到第5日 (14日) 我諗係體質差加上返工d褲太緊同埋成日坐壓住,呢幾日改善不大,黎幾放兩日假會訓多d同去跑步,睇下點.......

Dr Ho 話抗生素一般係後期好得快d.....開頭無咁明顯,我諗我同你一樣d菌走左去其它地方,要慢慢好

我仲有一個星期,一定要好返呀~

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-7-30 10:42 發表

兩個月前食左兩個星期抗生素, 之後尿液常規測試話冇發炎, 好番唔洗再食抗生素, 點知隔左一個月又番發, 唉…….都唔知點先係真正清晒d菌, 呢幾日仲要作感冒, 未過空窗期真係少少事都超驚
不過你剛剛開始食新約,希望你快d好,我食緊第6日,今朝又忽然差左小小,小便完拿拿地......

這兩天食葯外用新方法:

1) 用滴露浸浴,一缸水落4蓋滴露,o拿o拿地,睇下殺唔殺到d菌
2) 跑步,今最跑左3km ,約半小時......
3) 食水果,每日都食幾份水果。

心理作月覺得好左小小,但一坐得耐缸門都係會痕同埋尿道口都會赤赤地

引用:
原帖由 garamon 於 2011-8-1 13:01 發表
肛門癢會不會是穿的內褲不是棉質,不透氣及敏感,試穿Boxer 型棉質內褲。
不是這原因,因為中招那次個女女有毒龍.......所以前後一齋中

不過由於驗到唔係性病,Dr 話似係皮膚上的菌感染而中招,食左幾個星期藥都好唔晒,我體質一向差,但Dr 一路都覺得好小事會好快好。

諗左好耐先決定用滴露,因為如果係皮膚病菌如金黃葡萄之類,無理由殺唔死。

而家又落去跑步,跑完30mins 再焗10mins 桑拿再浸滴露,如果work 的話應該好快好得返。

(P.S. 今朝到而家感覺真係好左d,唔係講笑,如果我試多幾日work,會話比大家知)

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-8-2 10:35 發表

Dr 有冇叫你食完藥再覆診? 佢又冇叫我覆診,都唔知食晒藥係咪等於好番
我睇左佢5-6次,佢無咩都唔會叫我返去覆診,頭幾次我問佢,佢只係話到時食晒藥無事就唔使返黎,一般食一個星期約就會好,特別係佢驗完小便話我無衣原之類的菌時。

後尾都係我自己返去再睇,佢都話無咩事,只係慢慢好緊,普通菌黎,我係佢放假前專門睇多次,佢就話我好得7成,比兩個星期約我,食晒好返就唔使返黎睇啦。(今次佢就係幾confirm )

而家我發現幾樣野

1)返工坐足8-10個鐘,會充血使尿道口的舊位置紅腫,放假走黎走去同訓覺就無事

2)滴露真係得得地,可以一試!

3)我平時體質差,兩年無運動,呢兩日跑返步真係好快左!

相關搜索目錄: 運動

雖然而家尿道口有時都會又紫又腫,但小便開始唔痛,同埋唔o拿,睇黎傷口在康復

希望無咩感染同前列腺之類,早點康復

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-8-3 11:02 發表

我小便都唔痛, 不過射精就有少少痛, 希望前列腺冇事啦.
不過而家感冒成個星期都唔好, 好擔心會中A, 呢種心情仲要捱多2星期
A 我就覺得無咁易! 但願而家好得返,以後會乖乖地做人.....

得藥多感冒係無咁易好.....射精上個星期都痛,今個星期唔夠膽,因為覺得尿道未好晒,唔想佢惡化。

話時話,有無諗過眼多個醫生拿個意見?

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-8-4 11:05 發表

我都係希望好番冇事, 以後會乖乖地做人
至於醫生我都睇左兩個, 驗左兩次都話冇事, 係普通菌, 只係兩個醫生都話未過空窗期唔比我驗A
我真係用你好似,又話係只係普通菌,而家好左8-9成,諗住食埋呢4日藥去睇中醫,因為食得太多抗生素,雖然一直好緊,但好慢,所以想試下抗生素以外的方法。

因為上網睇,如果抗生素work,其實7-14日都得,我都食左成個月.....

引用:
原帖由 dennieshiu 於 2011-8-4 22:20 發表
各位師兄小弟第一次上黎想問下我上星期去完玩呢幾日發覺小便痛痛地..膀光位有一粒野..唔知咩黎..大脾位有d麻脾下..唔知咩事呢..我打算明日去油麻地個度睇性病科呀....
我會建議你睇私家,如果你粒野係中招,可以已中兩樣野,非淋加"油"......比私家check 下啦

我一開始發左一個星期到去睇私家,可能中間飲過酒,總之成一個半月都未好晒,日日食藥............

呢d錢唔好慳,成世嫁

164 1234567
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。