推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 dennieshiu 於 2011-8-4 22:20 發表
各位師兄小弟第一次上黎想問下我上星期去完玩呢幾日發覺小便痛痛地..膀光位有一粒野..唔知咩黎..大脾位有d麻脾下..唔知咩事呢..我打算明日去油麻地個度睇性病科呀....
大比位可能係輸精管,快d睇,唔係d菌走左入去就煩

引用:
原帖由 dennieshiu 於 2011-8-6 20:52 發表
我還要等3星期睇初期部告到第3個月再要驗多次愛滋先得 ...過在今次無事的話真的下要去嫖啦......
想快d就睇私家,貴係貴,但咁樣先會記得以後唔會再去玩!

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-8-7 00:12 發表

好耐無見了, man師兄, 我同你都係同期, 我都一年零兩個月了.
我同你一樣, 無乜事都唔想返上來, 勾起以前D回憶.
而家呢度個個都係新師兄了, 有D陌生咁.
見到你地好返就好,我就黎又食晒d藥,12/號會再去睇dr......

呢個星期諗住睇中醫....

引用:
原帖由 maksim169 於 2011-8-7 21:49 發表 一轉眼已經到454頁了@.@  新朋友你地好 我係一個口交冇戴套中招既嫖客 ,中左非淋 ,附睪丸炎更新一下 ,我夠70天果陣已經即時去驗過晒冇事...岩岩7月尾時再回到dr.ho到覆診,因為我陰囊仍然有d 舒服 漲+谷 (橋腳坐 ...
你好,我睇曬之前的post,記得你同我情況差唔多,仲以為你冇事

加油,我今星期試中醫。
星期六可能上深圳c醫院heck 下,睇下抗生素外有冇其他辨法,如中西藥加埋咁

Ching, 你總共食左幾耐葯?

引用:
原帖由 maksim169 於 2011-8-7 22:36 發表
新朋友,你好, 係呀我睇左咁耐都變左慢性病了 ,你情況樂觀好多,因我驗血真係驗到有沙眼衣原體的, 旦旦既痛法由最初頭睪丸炎火燒悶痛,變左宜家得閒無聊先FEEL到既墜住唔舒服咁囉心態都由開頭既精神崩潰到宜家既處之泰然 ...
坦白講,食左一個月抗生素,係明顯好左,但未好晒,我諗好左7-8成,一般都係早上/晚上差d......。.今日開始唔茶醫生比尿道口的藥膏,去完小便就小小拿拿地,始終入要的發炎未好晒。

但上網同大陸醫院的人QQ查詢過,佢地好肯定就抗生素唔可以食咁耐,好傷身,佢地懷疑我上次係食緊抗生素第4日做的小便和分泌test 因為食藥關係唔準。佢地建議我停藥5日後上去佢地醫院睇。

講真,食左一個月已經好辛苦,如果要再食左幾個月先好返就真係大獲!除非d菌真係咁勁,無理由抗生素食咁耐先好~

相關搜索目錄:

而家15/16,諗緊要再找dr ho定係上大陸試一試!

希望佢地d中西療法work.....

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-8-8 10:02 發表

好似話係有d地方抗生素好難去到所以先要食咁耐
我係有好到,而都好得好明顯,由痛到難入睡到而家只係坐左幾個鐘先會有d漲漲地急小便咁,由小便好痛到現在唔痛只係小便不乾淨餘下的小便會小小拿拿地,大約拿5-10分鐘就無事。

而家坐得耐尿道口先會有d紫同種,問過Dr 佢話發完炎紫色係正常,慢慢會退........

Ching 講得好嗤,因為呢d野無得同人講,一個人受晒,加上每當見到身邊人對你好你就越內疚,屈住屈住..........

只可以話我太心急或者壓力太大唔識得處理,一心想迫自己快d好,我由唔運動到隔日跑2km.....仲要買支滴露返黎日日浸,好拿,但希望拿完可以殺死d菌。

多謝  maksim169]我,佢講完我個人都醒一醒。明天我會睇多一個西醫,羅多個意見,然後星期5再睇Dr Ho. 呢個星期會食一個星期普通中藥 (話左比佢知喉嚨發炎同尿道炎) ,如果未好下個星期會乖乖地再食西藥。

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 freedomx2345 於 2011-8-8 18:21 發表
太好la~~~今日去化驗所睇結果都係negative~~~~
lee 3個月大大話話驗左十次血........睇左二十幾次醫生.............中醫西醫牙醫都睇晒......
我大大話話都玩左十幾年.....
今次lee窩野....真係搞到我精神漰潰... ...
恭喜,以後乖乖地做人啦

相關搜索目錄: 牙醫

引用:
原帖由 omg1157 於 2011-8-9 04:19 發表
hello everyone,我想大家幫一幫我,thanks
小第今年17歲,男仔一名,之前無卜過野,直至我係上年8月,11月同埋今年3月總共3次去左叫雞,我到依家都記得嗰3條女個名:s,我3次無論吹嗰陣時定係卜野嗰陣時我 ...
叫雞都要幾百蚊啦,拿一千幾百去睇下啦。點都要問個明白

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-8-9 09:43 發表

恭喜帥兄! 我仲有一個星期先驗得, 希望冇事啦
係咪好返晒拿?

引用:
原帖由 dennieshiu 於 2011-8-9 22:48 發表
我明日都要去睇多次醫生食在之前d藥感覺好在d但是尿道揀和蛋蛋都有點痛痛地還有好似 熱熱地攪到我下身都有點熱..我之前話有膀光位有粒野政府和私家醫生都話係d蒼黎呀不是性病個d野..政府比在枝藥膏我用..用在幾日都無 ...
發炎係好耐先好,我都食左食個月,慢慢黎啦

今日去左睇Dr. Au,一來Dr Ho 放假二來睇左成個月都想要多個醫療意見。

Dr Au一樣好好耐性,我把我成個病歷講晒佢知,連我食過咩約都睇埋。然後佢同我做檢查。

由於我唔能夠講清我小便和分泌驗左d咩菌,只知驗唔到有事。佢睇完我食d約覺得我可能係支原體,因為佢話驗支原體除非係special order,否則一般的test係唔會驗的,而Dr Au都話我食開隻 ciprofloxacin 對支原體一般,會清唔晒,所以可能係因為咁食左三、四個星期都唔好。加上另外食的兩隻消炎藥,佢覺得對我個case 幫助不大。佢解說完就只係開左一隻抗生素比我食7日(doxycycline),佢一樣都係話我個case 唔嚴重,食7日藥就會好。佢唔比咁多藥我食係因為佢主張對証下藥。

而家食緊第一日,睇完再update 大家。不過覺得大家如果有人睇左好耐都唔好,真係可以找多個醫生,Dr Ho 份人真係幾好,只係多人睇會趕忙,都係叫我食藥,又無話叫我要驗d咩咁(驗分泌同小便都係我第4日再去找佢主動提出)

Dr Au 好清楚同我講d藥的分別同唔同用途。最後,Dr 都叫我唔值得再去玩,當然我完全同意啦,都話打死都唔會再去!

(由於內疚,我唔敢話我係佢的長期讀者,我覺得間接影衰左佢....)

引用:
原帖由 maksim169 於 2011-8-10 14:28 發表

好醫生, 醫生講幾句真係好過我地自己上網找資料睇半日
放心啦師兄, 跟住醫生指示去食藥 ,一定好快可以康復架喇
多謝你,如果我好得返一定會上黎同大家報喜

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-8-11 00:11 發表

doxycycline, 我醫生都有開過比我, 不過係醫我D暗瘡, 之前冷凍完傷口發炎都有開過呢隻藥. 但仲有一隻抗生素仲勁過呢一隻, 叫roxithromycin 150mg.
呢隻我食左已經好多side effect,頭痛和想嘔,但不能否認呢一隻藥對我的病情進展 (食左兩日) 絕對好過我之前係Dr. Ho 食左4個星期藥。

照咁睇我中支原體的機會真係好大,而之前隻藥係殺唔死支原體,所以食極都唔好。 而家我好有信心食埋黎緊5日藥就會好返。

而小完便已經唔痛,大脾內側的痛減輕了很多,缸門都無成日痕,睇黎d菌真係減小緊.......

早知食嗤藥就唔使白食左4個星期抗生素........當然,最怪都我係為左一時之快,苦左兩個月.......

相關搜索目錄: 暗瘡

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-8-11 11:45 發表

澳門打令2套票要成1500蚊架
唔再理呢d野啦,我決定以後做電車佬係屋企打飛機睇AV算......死都唔會再上當

今次好彩,下次未必

今日情況又差返小小,(尋晚一點半訓加上食左杯雪糕,中午食左d煙三文魚)......唔知關唔關事

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-8-12 22:46 發表 唔關食物事.
一差返心情又好差

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-8-15 12:40 發表
今日見完 Dr. Ho, 睇驗精report, check埋冇花, 只係非衣原體既非淋, 而家等多幾日出blood test report, 如果冇事就冇事, 好緊張
祝無事,

師兄就好,好得咁快,我d非衣原非淋都仲未好,不過食左dr au 藥就係好左,只係坐得耐缸門和尿道口充血又會興興地.......谷住谷住

明天覆疹,睇下使唔使再食多次藥

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-8-16 10:42 發表

其實我3個月都未好晒, 我前前後後都食左兩個月抗生素, 病情比教反覆, 可以一排完全冇事跟住又唔舒服幾日咁, 不過冇中其他大鑊野已係不幸中之大幸, Dr Ho 話要完全冇晒病徵既時候再check多次精冇白細胞先叫做真正 ...
我睇家Dr Au,比佢我食隻抗生素真係work 過Dr Ho 那隻,因為Dr Ho那隻我食到後期根本無咩再幫助。

但食左7日Dr Au好有信心話會殺晒d菌 (其實第一次見Dr Ho 時佢都係一樣咁有信心,話食7日無事).....我話未好晒仲有小小,Dr Au都係話比多兩日藥我已經好夠,唔使再食!

佢仲話我係因為緊張和心理影響先會覺得未好,我唔否認我係緊張,但絕對唔係年也搵野驚!我肯定係仲有唔舒服同埋坐得耐(2-3 hrs)尿道同缸門充血又會有返d發炎的症狀。

而家唯有住Dr au 食多兩日藥,然後睇下發炎的症狀會唔會慢慢消失。 唉

計計數,玩左幾次就出事,睇醫先都睇左6千蚊,仲要食足兩個月藥........而家仲要驚醫唔好!頂,點解我要為幾次高潮受咁多苦

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-8-16 10:42 發表

其實我3個月都未好晒, 我前前後後都食左兩個月抗生素, 病情比教反覆, 可以一排完全冇事跟住又唔舒服幾日咁, 不過冇中其他大鑊野已係不幸中之大幸, Dr Ho 話要完全冇晒病徵既時候再check多次精冇白細胞先叫做真正 ...
試下唔好成日坐,同埋可以的話換個醫生/換過隻藥,我好肯定同你講,我呢一個星期的改善係好過我之前食兩三個星期藥的改善!試多個意見無壞

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-8-16 16:26 發表

等真係好痛苦, 唯有令自己忙d冇咁多野諗
a 仔我又唔驚,始終唔係玩得多同有用套,其望好返晒就真

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-8-17 14:13 發表

我都諗住轉醫生, 不過諗緊好唔好轉睇泌尿科, 反正都唔係性病
Dr. Au 收費貴唔貴?
$500 + 藥錢,算啦,食得好都唔差在一兩百。 Dr Ho 一餐比4隻藥我食,成左成個月都未清。 Dr Au 比一隻食7日就KO左!(Dr Au 都有泌尿科的文憑)

我而家食緊第8日藥,病徵己經得返好小,連最煩的缸門痕都無咩事!我諗真係無晒菌,我估係剛發完炎係會敏感d掛。食埋明天當自己好返了,哈哈!

呢兩日有時無咩病徵到我唔記得左我有病.....今次我信我真係會好返。

尋日打飛機試一試有無事,一打家當堂差左。好在d精正常返。無再一粒粒。

但好怪,一打完可能充血,缸門同尿道都發熱嚴重了一點,同埋又會小小急尿。訓醒後同埋今日都有小小唔自然。所以大家都係忍下唔好搞野住。希望只係細菌感染發炎後的後遺証同埋會自然好返啦。

明天會取第一次驗梅毒和AIDS report,好緊張......10月會再驗多次

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。