推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 himan12321 於 2011-8-18 22:42 發表
我今日都睇左醫生 驗埋血 用左成千銀   我D病徵好似性病 周身痕傷風之類 佢睇完之後話唔係有病
聽完佢講D野 個心冇咁DOWN  個心都係悶悶不樂  
但係凝住自己好似有野咁  過兩日先出報告
仲係有肚痛 ...
成身痕係皮膚病多wor......

肚痛都無咩關係.....可能因為緊張.......

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-8-19 09:47 發表

我都係一打飛機就會有d唔舒服, 不過我d精仲未正常番, 雖然已好左好多, 但仲有d粒粒

我聽人講話要每星期打一次飛機放炎

應該呢兩日會出blood test report, 好緊張
我諗唔好成日打,我打過兩次,一打完就差返!我覺得因為充血黎.....

今日HIV + 梅 Negative,10月再驗。

呢兩日停左藥差左,星期2會再覆診!

引用:
原帖由 yinkin 於 2011-8-20 00:12 發表

但我覺得好那痛
篤完全日都仲有被篤個種痛覺
去小便又痛
第二日先無咁覺

加多句
食左抗生素完左療程停藥
都仲有d 感覺唔自然架
因為剛剛好返,尿道仲好脆弱
每當小便時d尿經過會少少唔自在
又忍尿能力會 ...
我而家就唔知係未清定係好似你講個情況咁,總之而家尿道同缸門會好敏感,一坐得耐充血後就唔舒服,去完小便會有幾滴係道慢慢流,同埋之後會小小拿拿地咁。

你呢個情況停藥後仲keep 左幾耐?我停左三日,有小小覺得差過未停藥之前。雖然醫生成日話無事,但下星期二諗住去睇多次睇下再比醫生檢查下

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-8-20 10:32 發表

congrats! negative !

我個report成個星期都未有, 等死人
我諗你會無事,你睇左dr au未,佢多人book到爆,加上佢睇証比較慢,所以好full.....我尋日都要book 到星期二

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-8-20 13:10 發表

未book 呀, 諗住食晒藥先book, 睇下停藥後咩反應
可以睇下當聽多個意見先,都係幾百蚊......

引用:
原帖由 PATSY 於 2011-8-20 13:32 發表
其實非淋係咪仲麻煩過淋病?只不過病徵冇咁明顯
我就黎搞左兩個月.......你話呢

剛發現原來發現不停仲有透明分泌流出

引用:
原帖由 OH..KENNY 於 2011-8-21 02:22 發表
各位~小弟第2次係呢度留言,之前2個月都係靠睇呢個版..一直都好大壓力
咩病徵都出晒黎~皮膚痕,發燒,淋巴腫,真係以為中招就咁玩完,無晒心機
雖然日日CD-ROOM 無出聲,但呢度D巴打既討論真係幫到我好多,終於 ...
大家 加油

身邊個個男性友人都話去玩無事........我當初就信以為真,我希望我今次小事當買個教訓啦

引用:
原帖由 stanleysex 於 2011-8-21 22:36 發表

我夠係啦玩左咁多年個個friend都無野中係我中哂哎...........重要最黑係度個個, 所以大家可以放鬆d, 萬事有我包底
你好返d未呀最近

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-8-22 13:30 發表

其實都唔係小事喇, 醫得唔好可能係手尾長既病, 不過真係買左個教訓, 最緊要知錯能改
係,我都未好晒,一坐得耐又黎料,尿道谷住痛,缸門充血.......如果只係發炎後遺証跟一世都算,最驚係野到身邊人..........

引用:
原帖由 PATSY 於 2011-8-22 19:15 發表
MARK CHAN兄
請問你係咪因為非淋既菌走左去缸門?因為我只有尿道口充血問題多,唔多覺缸門有事
係,因為條女同一時間毒龍我,所以前後中晒.......XXXXXX!!~~~

明天再去睇Dr Au,如果佢都話無事我就pk了,咪姐係分分鐘成世唔好!......而家壓力又大返d.......

引用:
原帖由 PATSY 於 2011-8-23 18:35 發表

非淋唔係性交先感染?口水都可以傳播?
CHING~你唔好咁擔心
其實我完全明白你既壓力!
口交都係性交一種,加上個女女之前同上一手又口交又性交,又手又口,唔出奇呀!
最慘係係d 女女,唔用套就含落去,唉........

今日睇多次Dr  Au ,今日無咁多人檢查得耐d,佢都係覺得我問題唔算嚴重,我講多次d病徵比佢知。
結果由頭驗多三樣野,咩衣原支原淋病再驗。我主動話食多一個星期藥,邊食邊等結果。
今次食埋殺念珠菌的藥,食左一餐已經覺得缸門無發得咁緊要,好左d.....(絕對唔係心理作用)......
而家食多一個星期等結果.......

大家真係唔好去玩啦,我玩左幾次使幾千蚊,睇醫生都睇左成皮野............仲要痛不欲生

引用:
原帖由 fastfit 於 2011-8-23 20:25 發表
新人報到....真係好後悔好後悔搞到JJ 同陰囊,大脾內側都係花!幸好睇到舊板先知道有Dr Ho....但我面積太大,在Dr Ho 冷凍了幾次也沒什麼效果,一直用3M Aldara塗於處,斷斷續續用了2年半了,由於3M 是激發自身抗體來 ...
你個case 比我復雜好多.....祝早是康復

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-8-23 20:23 發表
今日睇多次Dr  Au ,今日無咁多人檢查得耐d,佢都係覺得我問題唔算嚴重,我講多次d病徵比佢知。
結果由頭驗多三樣野,咩衣原支原淋病再驗。我主動話食多一個星期藥,邊食邊等結果。
今次食埋殺念珠菌的藥,食左一餐 ...
話說Dr Au比左隻Sporonax 的抗生素我食一天,話用黎抗念殊菌,唔知隻藥好勁定係真係對我有用,一食左幾個鐘下身就發熱,之前尿道和缸門谷住谷住的感覺無晒,仲要唔痕.........搞到我以為好返晒。

當然,好景不常,第二日下午d藥過左缸門同尿道的不適又再出現,但真係得返好小好小,好過之前停藥前。但由於未出report 同埋doxycycline 今次只食左2日,雖然好想找Dr Au 叫佢開多一星期的Sporanox 比我食,但忍住等埋星期6個result 先。

呢兩日就住食緊dozycycline 下,感覺就好左好多(只有些微不適),但感覺dozycycline 已經對我作用不大。不過好頭好尾,食埋先再覆珍。

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-8-26 09:52 發表
成個星期都冇事, 點知一飲杯coffee之後又有唔舒服一日, 之後又冇事, 唉.....都唔知係好番晒未. 原來非淋都可以咁仆街.

Markchan兄, dr. au有冇幫你驗係咩菌? dr. ho 只係話普通菌, 我見泌尿科果d好似會驗埋係咩咩 ...
我比多$1400 驗三樣野,明天知結果。因為Dr Au 話衣原支原係要分開驗,睇黎幾百蚊的test 只係驗一隻菌。

如果你無咩非淋病徵/唔舒服,阿多一排如果再驗多次無菌,就當好返羅。

我就一直飲汽水果汁,只係無飲酒。呢排食緊藥,不適又小左,不過似隻藥對我已經無咩效/好得好慢。睇下會唔會下星期二轉隻新藥先,我想食多次sporanox

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-8-26 09:52 發表
成個星期都冇事, 點知一飲杯coffee之後又有唔舒服一日, 之後又冇事, 唉.....都唔知係好番晒未. 原來非淋都可以咁仆街.

Markchan兄, dr. au有冇幫你驗係咩菌? dr. ho 只係話普通菌, 我見泌尿科果d好似會驗埋係咩咩 ...
Dr Au 都有泌尿科文憑,可能會全面d

引用:

Dr Ho 之前都話我係普通菌,但d普通菌真係成兩個月都唔好........普通到咁

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-8-27 09:42 發表

haha .....好一句 普通到咁 , 身同感受
今日dr au 出左report 打比我,又係話重要的菌都驗唔到,話我食晒藥無事可以唔使返黎睇。

想問下其它師兄,非淋的後遺証係咪咁嫁?咁耐都唔好

引用:
原帖由 Love4U 於 2011-8-27 18:31 發表

但有時不太影響生活,我覺得不服藥也行
我想應該係後遺証,可能我身體差加病發時飲過一杯紅酒。

我諗要驗都驗晒,已經兩個醫生都叫我唔使返去睇,再係有事都無計,唯有休息多一兩個星期睇下有無好轉啦。

相關搜索目錄: 紅酒

又食晒d藥,又係仲未好,尿道谷住同缸門痕仲係咁..........

我好快隱門唔到咁耐.............好辛苦

尋日個媽咪竟然打比我話有新女.........話好靚女$1000........

當然即刻話唔使然後收線.........點都要介左佢.........加上都未好晒~

大家都唔好再去玩啦

引用:
原帖由 灰心中的人 於 2011-8-31 12:14 發表
唉,dr ho要9月5先返....
又放假?

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-9-1 10:48 發表

真係食抗生素食都人都癲, 食到個人勁易病, 我決定去驗多次仲有冇菌, 如果冇菌就唔q再睇西醫
讚成驗多次,我今日又比左$550 見dr au......。佢都係再一次解釋返 我兩個星期驗晒衣原,支原同種埋菌都無野,得小小亂酸桿菌,是正常的。

dr au 一再強調藥正常已經可以殺晒d菌,而我食左 7 + 14日 (Dr ho) 和 9 +7 日 ( Dr Au ),就算咩抗藥性菌都無可能未死。

他再一次講而家的不適主要係發炎後的地方會較敏感,加上人為會主觀不停留意,所以心理想會一直覺得未好。佢話這些不適因人而宜,等於隻手受傷,埋口後傷口都會痛的情況一樣,好返係事實,痛都係事實,呢個感覺要可能好長時間先會消失。

佢仲好有趣話佢做左咁多年,好多時成日返黎睇的病人都係唔係成日出黎玩/玩過一兩次的人,反而玩開d人就無乜野。叫我如果覺得唔舒服,就去分散下注意力,跑下步咁。

同埋佢話無晒菌,唔使擔心會傳染比另一半。只要夠三個月驗多次aids 和梅毒就ok.....

所以我都決定唔再睇了

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。