推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-9-2 10:04 發表

連食一個月, 跟住醫生話冇事, 停食一個月, 再番發又再食多一個月, 每兩星期轉一隻抗生素, 都未好.......

人地話晨早第一次既尿,有細小又密又唔散既白泡(似架啡泡沫)就係等於有菌, 因為有蛋白質先會咁, 大家有 ...
我都有泡嫁wor.....去驗多次啦,所有野驗晒,$1400 +疹金=$2000到。( 係Dr Ho 我驗過一次 , 兩個月後係Dr Au 都驗多一次)

你係咪睇緊Dr Ho? Dr Ho 有醫德,但你話唔舒服佢就會再比藥你食,食好多,我試過食到口有水泡,仲要白色,等我以為生野!佢d藥仲要幾重手,食到我發晒脾氣!

好坦白咁講,我有d後悔唔早d睇Dr Au,我buy佢有病有菌先食藥呢類做法,無事如果只係敏感/食左d酒辣野唔舒服就以為反發再食藥就無謂,除多飲水同運動,其它只係要等時間過就會好返。

以Dr Au 所言,d菌其實一個星期就殺得死,在極小數先有抗藥性,最多轉一隻藥就得,實死!但呢d地方始終係敏感,加上坐下充血咁,實會唔舒服。

如果無菌,咪好似我咁有小量不適但唔使再食藥羅,無菌就唔會反發啦,慢慢好,係咪先?

我知我講你都未必信,我都係一樣,一直覺得醫生醫我唔好同埋好難好,只係我用左$10000以上 睇左兩個醫生,驗左兩次接近全餐 (衣原,小便,AIDS,梅毒,支原,念珠等等)

如果咁都醫唔好,除非真係講緊AIDS 啦~~......

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-9-2 10:12 發表

Congrats mark兄清晒d菌, DR. ho 都話正常兩星期咩都清晒, 叫我停藥後一星期驗多次菌.
不過泌尿又話抗生素入唔到前列線, 同埋就算冇菌前列線都可以發炎, so confuse 呀
你去睇Dr Au 啦,佢皮膚加泌尿文馮,仲有好多Cert,佢高才生黎嫁......又有醫德又有耐性。

前列線無菌發炎都唔係我地呢個年紀啦.....加上我地玩完先有事,源頭一定係菌!無菌發炎等佢自然好!

尋晚睇書睇到5點幾先訓,加上食有好多提子,今日差左d.......先兩日無咩痕和痛,只係尿道同缸門有d野咁,唔多自然姐

引用:
原帖由 fastfit 於 2011-9-4 14:12 發表
用錢能解決的問題=沒問題,錢可以賺回來,但患這種病對自己身心的壓力是不為人道.....
我一開始玩以為一千幾百蚊爽一爽好低,當發洩,一個月去一次姐,諗住無事。

點知幾次中出事,使錢以陪數計仲要有手尾~.....唉

引用:
原帖由 monster00888 於 2011-9-5 19:19 發表

CHING, 咁醫生斷定你咩病??

我想問我有搞野至病發約5日, 有冇得驗下係咪真係中左疱疹, 因為個醫生佢只係問我病情同檢查我尿度口同水泡處, 已斷定, 及開了7日一個療程藥比我.
我只可以咁講,信醫生,準時食藥,食完如果好返就驗埋其它病,最後無事就唔好再去玩啦

引用:
原帖由 monster00888 於 2011-9-5 19:19 發表

CHING, 咁醫生斷定你咩病??

我想問我有搞野至病發約5日, 有冇得驗下係咪真係中左疱疹, 因為個醫生佢只係問我病情同檢查我尿度口同水泡處, 已斷定, 及開了7日一個療程藥比我.
佢話我非淋,正常食7日藥就好,但我食左兩個月都有.........原因可能有兩個:

1) 好多人的想法(包括我),d菌未清,所以成日有問題未好...........

2) 照醫生所講加前後的化驗報告(兩次),已經無菌,只係發炎後未好的後遺証............

兩位醫生都信2) 多,認為已經無菌,病理上不適似心理作用加上後遺証,因為發炎後皮膚會比正常敏感,加上坐得耐血行得唔好所以會充血,有不適反應。

由於睇左咁耐,加上最後發現其實再食唔食抗生素個種不適都係差唔多,所以而家停左藥一個星期有多!總括而言,尿道和缸門的不適仍有,但再輕微了一點。只是有一晚睇書睇天光第日就差左小小,所以現在相信已經無菌,只係發炎仍有一點,唯有等自然好吧!只要不停有改善(就算很慢),只要能好就得,抗生素對我來說已經沒大作用吧!

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-9-6 11:11 發表

大腸杆菌成年都醫唔好咁pk, 醫生都話我多數係大腸杆菌, 唉........醫唔好咪要一路帶住個套做人!
我驗唔到有菌都煩成咁........唉.......而家都係信醫生嫁炸,有唔舒服但要當無事。但其實............唉..............

我始終缸門問題難好過尿道.......灰

引用:
原帖由 fukkk123123 於 2011-9-7 23:50 發表

CHING請問有冇機會永久無症狀/只有間唔中紅腫痕癢?
如果抽左血測HSV-2抗體係POSITIVE即係已經算"帶菌者"以後都有機會傳染俾人?

唉....我已經測左2次都係POSITIVE....睇黎已經中左招
c hing,咁就早d找個好醫生醫返好佢.....同埋以後乖乖地羅

引用:
原帖由 strange 於 2011-9-7 23:29 發表
我的菜花已經好了一年, 到而家仲無復發.  JJ炎也相應好了.
不過到現在, 晚晚沖涼都要自己檢查一下有冇復發.

勸喻各位師兄,  大陸的囡囡真係幾污糟!
開大會中菜花, 口交會中JJ炎.
我前後醫咗一年, 用 ...
尿道炎和缸門發炎真係好難好難,我而家只係情況慢慢好轉,有時又會差左d......間中都想返去再睇醫生(不過我肯定 Dr Au 唔會再開藥我食,因為驗唔到有菌)......

睇黎太部份非淋的都好快無事,只係得我成日上黎

引用:
原帖由 Love4U 於 2011-9-12 14:14 發表

ching有無test過?
病徵同我有d似wor

引用:
原帖由 Love4U 於 2011-9-13 11:34 發表

mark兄宜家點?
一樣,無好轉,諗緊係唔係前列腺炎

大家有無咩中西醫介紹?我仲係未好,今朝起身又有透明分泌同埋尿道熱........

3個月都未好...........好辛苦

引用:
原帖由 worryme 於 2011-9-13 20:14 發表

有呀, 驗衣原, 支原, 解尿支原都無. 但係精到搵到有普通細菌...
証狀係會陰肛門慶痛, 由其是係小便大便之後... 好慶好唔自然咁...
幾個月了, 食中西藥都無用...
同我一樣呀........我只係無驗精........但病徵同你一樣又成幾個月唔好

引用:
原帖由 worryme 於 2011-9-13 21:56 發表

你有無菌
乜菌都驗唔到

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-9-14 09:54 發表

mark兄前列腺炎照超聲波一照就知
自己擔心姐,心大心細,因為區醫生話無事,再驗都係其它醫生無醫德賺我錢咁...........

尋日嬲嬲地,去左游水,游完缸門位置好左,至於尿道口諗緊係咪前再日食錯野..........我成日飲汽水同茶的,同埋食雪糕

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-9-14 09:53 發表

我都一樣4個月都未好, 最後一次驗醫生話d普通細菌清晒, 唔再開藥比我, 而家既病徵係精有啫哩狀粒粒, 射精有少少痛, 小便都有小小灼.

我而家每日食兩粒蜂皇膠, 發覺一早小便既白泡明顯少左好多
我之前都試過一排"精有啫哩狀粒粒, 射精有少少痛, 小便都有小小灼".....呢排d精又無咩事,呢幾日尿道差左,紅紅地,但缸門又好小此小。

電郵查詢 Dr Au ,回覆話如果我好擔心可以去睇Dr 郭文偉 (泌 尿 外 科),我當然都book 左下星期二帶晒d report 去睇一睇先,又當再聽多個意見。

整體黎講,我係未好返晒,但好似Dr Au 咁講,我呢排唔食藥生活如常,比起上兩個星期都好左小小。只係呢幾日尿道口又有分泌,所以找多個醫生check 下。

可能呢d就係後遺証,始終發過病要好耐先可以回復,無可能立刻變回未有事前排......唉

引用:
原帖由 worryme 於 2011-9-14 23:09 發表

ching 介下口啦
今日仲不停食乳酪.....哈......等睇埋Dr Kwok 再睇下點先

引用:
原帖由 PATSY 於 2011-9-15 21:38 發表
唉~尿道口仲係紅紅地,比較容易痴住條底褲,所以小便既時候要慢慢攞出黎
其實食完DOXY一個星期係咪真係可以殺晒非淋菌?
Dr Au 話得。

我就答你唔到,因為我由食藥第4日開始的所有test都驗唔到有菌......

引用:
原帖由 worryme 於 2011-9-15 23:05 發表

睇泌尿科好, 同意呀, 加油呀ching... 記得叫佢驗埋精呀今次...
驗唔驗睇醫生決定啦,如果覺得無需要其實.......

講真,我都好真心咁問過Dr Au,其實我地驗唔驗佢地個醫法都係咁上下,只係驗左安心d......但好似我咁由頭到尾都驗唔到,驗唔驗又咪係一樣。

睇埋 Dr Que ,睇下係咪正常發炎後真係要幾個月先會好返,係就唯有乖乖地等........但真係好得好慢好慢

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-9-16 15:26 發表

郭文偉係好醫生, 之前係d forum見佢解答d人既問題都好pro同好有禮貌, 我都想睇佢, 不過應該okay貴
$500-800 未計藥.........

算啦,都使左萬,當股票輸左算啦...........以後乖乖地賺返一世人返黎

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-9-16 15:28 發表

呢排都有幾個人中非淋, 唉……..呢個唔係大病, 但慢慢咁折磨你, 真係好仆街
睇多個醫生啦,多個意見!

兩次都驗唔到有野但又唔好咁羅......

呢排呢道水靜河飛,睇黎大家都好返,一切如常了

有無其它之前中非淋的兄弟講下佢地而家點情況?我眼之所見,個個未好,好似醫唔返咁...........唉,

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。