推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 PATSY 於 2011-9-18 12:46 發表

我未好返~ching尿道仲有冇紅腫?
小小腫,但多左分泌物和有小小痛。缸門一樣未好,但呢排尿道差d。

真係咁難好?

引用:
原帖由 fastfit 於 2011-9-18 16:13 發表
Mark 兄及其他師兄:加油努力,希望大家早日康復!
隨左不停睇醫生,都唔知有咩可以做

事發差唔多3個月,今日懷疑陰囊有疣.................唉.......好想死呀

我懷疑有疣係因為見到陰囊好多突出黎的粒粒,今日再看全都時毛囊位置,所以我想應是毛囊發炎/敏感.......
(尋晚真係嚇餐死..........)

今日睇埋Dr Que (myDRDR 那位) ,是Dr Au 介紹的,睇左半個鐘,帶晒report 去,由頭到尾Dr Que 都無睇過我的尿道/缸門。佢聽完我的病徵和我所說的病情(由6月到今)..........他竟然說我不是發炎.........因為發炎的話會流白色的分泌,而我的一直透明。而其它不適都唔係發炎的病徵。他甚至認為我不需要吃抗生素..........他和Dr Au 一樣強調不適很大機會是心理影響,會使不適的反應陪增。他也強調很多人看過後都不相信,以為醫生誤疹而再睇其它醫生。

雖然這使我得懷疑如果沒有發炎為何一開始我會這麼辛苦和痛..........不過我想他認為沒菌的發炎也不算是發炎吧,最後只係再驗埋精以防萬一,其為其它野我已經驗晒,除左庖外,但我沒有病徵所以可以不用驗。我這類他說是"前列腺"不適,但沒菌就不算前列腺炎。

最後,我諗我真係唔會再睇醫生......因為再睇都係無咩用,可能西醫角度驗唔到有菌就姐係無事,不適但無菌就係心理作用。有機會呢種不適唔會好,但似呼就算點樣再睇都係唔會有幫助。

最後,share 一驗 Dr Que 比我的文,我覺得值得大家一看。

http://www.miu.com.hk/index.php? ... ;id=27&Itemid=3

引用:
原帖由 fastfit 於 2011-9-20 02:53 發表
mark 兄: 我一諗到屋企人及太太就很內疚,死我都有諗過 但諗深一層死自己以為可解決問題,其實會令愛你的人更痛苦.....大不了一世冷凍及食藥....科技進步,難保有一天有一種特效樂可以澈底消滅呢D病毒!努力保持 ...
多謝你..........

年尾結婚,心理壓力很大。有時越諗越............唉,都係內疚..........

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 worryme 於 2011-9-20 15:44 發表

mark 兄, coffeeboy 兄, 其實我都好擔心... 我事發到而家都三個月了(12個禮拜)... 但都仲係好怕會出...
其實其他師兄大慨幾耐會出... 我而家朝晚都睇住... 我仲銻埋d毛黎睇, 我就痴線了
大家都要放鬆d......

引用:
原帖由 worryme 於 2011-9-20 22:37 發表

strange 兄, 之前我同個net friend 搞左一次... 全程有帶套... 搞完就除套沖涼...
但我唔知佢乾唔乾淨... 所以好擔心囉... 其實仲好怕有會皰, 網上d人話就算無出水泡都未必無中招, 可能係隱性...
其實我係第8個 ...
驗左就唔使太擔心

引用:
原帖由 winters0601 於 2011-9-21 19:18 發表

strange兄,
相信你當時都係驚左好耐....當時有冇出現咩徵狀以為係中左A?
我事後3日口腔上顎一片瘀血...睇左E生話食野太快太大舊....[但當時嘴唇角生左一粒血點]
而家12日喉嚨發炎....好驚中招....
我想知我要 ...
a 唔會咁快發掛,唔使太擔心,驚就驗血啦

引用:
原帖由 winters0601 於 2011-9-21 22:41 發表
好鬼驚,我係咪應該四星期去dr ho到驗?
去檢查一次睇下有無其它病徵,之後就等夠三個月驗a

引用:
原帖由 worryme 於 2011-9-21 11:13 發表
mark兄... 今朝大便時發現有一滴灰白色既分泌係尿道口...  我有前列線痛以來既第一次... 係咪正常架... 我都想睇下dr. que

唉... 好驚好擔心.... 聽人講呢d 係滴白... 有無師兄有相同經驗分享一下
睇下羅,我諗佢都係叫你驗下野....有菌食抗生素,無菌佢唔會比你食。

(佢聽完我講無望過就話我唔係發炎,連藥都唔肯比我食,有驗精,等緊結果,但佢好有信心我係無炎).....唔知佢解佢咁有信心話我由頭到尾根本無炎,而所有不適只心理壓力做成......唉  (鬼叫我驗唔到菌咩)

引用:
原帖由 k@n 於 2011-9-21 22:56 發表
我想問睇dr.ho大約要幾錢?
我生左疣,但係用左3m同wartec之後好左好多,
但係仲有幾粒細既,我想快d整走佢~
$400 + 藥

驗完精又係無炎.........妖,姐係咩事呀

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-9-23 10:31 發表

mark 兄你最初驗係咪都係有普通菌 後尾清晒?
我都冇白色分泌, 係d精既粒粒一直都唔好
由頭到尾都無驗到發炎和主要細菌,後尾驗到d 乳酸桿菌,正常野。
粒粒我病發中段都有,後尾食多兩次doxycline (唔知關唔關事) 就無事。

而家Dr Que 只開 Lyrica 75 mg 比我食,主要係等d神經線反應純d,無咁覺痛......所以痛放面就係好左,但不適仍然..........

諗緊係咪皮膚菌/大腸桿,但見幾個醫生都唔覺得呢個機會好大........唉

引用:
原帖由 winters0601 於 2011-9-23 21:23 發表
ching, rna最快幾耐出報告呀?
三幾日點都要啦

引用:
原帖由 紫亞 於 2011-9-29 22:55 發表
大家好, 我好耐冇上黎的了, 我係10個月果陣驗左血, 冇Aids 麥都冇, 我係2010年 8月15日叫雞唔帶袋的, 但件事發生到而家都年幾, 岩岩呢個月開始, 大脾位有紅點, 好似毛囊炎的, 但就多囉, 大家覺得我應唔應該再睇dr ho ...
aids 之類唔使再驗,講真,發都唔會只係得d經點,但可以睇下皮膚科,應該皮膚病多

引用:
原帖由 fastfit 於 2011-9-29 18:52 發表
我也好不了多少......3M 藥力繼續在我下體發作,出水,發炎藥力發作跟住傷口結焦,坐得耐陰囊受壓,結了焦傷口又再爆裂.....想比Dr. Ho做 冷凍也不成......真痛苦!還要等幾耐呀!
加油,不過有無諗過睇多個醫生睇下有無其它方法?

再睇多次Dr Au,今次連滴蟲的抗生素都食埋,唔得就又係無計..........唉。

感覺係無菌,因為無惡化,但一坐得兩三個鐘就會充血同埋好唔舒服...........可能心理作用,食藥後覺得好左些小。

引用:
原帖由 fastfit 於 2011-9-30 11:18 發表
Mark 兄:多謝!現在只可默默等陰囊及龜頭不發炎才可以再去冷凍,其實已經比之前好,不過見傷囗反反覆覆又痛,情緒低落而已.....
情緒低落,我絕對明白,這亦是我點解不停睇醫生咁解,因為呢d野,真係個個醫生唔同醫法!唔係話食藥就無事。

講你都唔信,我星期2睇完Dr Au﹐今日再睇Dr Que,如果真係想好返同安全,我好想要兩個醫生以上的意見。Dr Ho 唔係唔好,不過我鐘意Dr Au 同 Dr Que 多d。

Dr Au 係我再三覆疹下,比左隻滴蟲的抗生素給我吃,以防萬一。而上次Dr Que 驗精的report 出左,雖然上次姑娘話無發炎,但今日Dr Que話白血球高,算係小小發炎咁,但就話我驗唔到菌。

佢話呢d慢性尿道炎要好耐先好,三幾個月都未好好正常 (我估真係因為我病發時飲過酒同食過蠔的關係).........話要食隻Lyrica 食兩三個星期就會好........佢仲打賭話食晒之後會好反,佢覺得係我心理壓力和成日留意所做成的不適是一個主要原因。我諗佢覺得呢d係我壓力所做成。

我主觀覺得只係d發炎太輕微到佢地係尿道口取sample 驗唔到,要驗精先驗到。但Dr Que 無話叫我進一步驗,因為話其它問題的機會很小,驗很多時是沒需要,亦唔需要食抗生素。

我只可以講從病發到現在三個月,我是好了點,我想好了6-7成吧,不過以好返的情況和速度,有時我覺得很慢和似跟食藥的幫助不多,有時放假不用坐一整天,痛的時間只要好幾個小時和很小,但我想要好是要很長的時間和似西醫沒有一個方法去醫呢!

引用:
原帖由 紫亞 於 2011-10-1 18:29 發表

但Aids 10個月驗都冇就準架啦? 紅點係大脾我唔驚, 但好似愈黎愈多, 我驚成身都係~
aids 驚咪驗多次,但唔使驗全餐。紅點咪去睇醫生,佢地就分係咪性病

引用:
原帖由 raul7_2002 於 2011-10-1 22:28 發表
我九月頭中過珍珠疣....初頭去左睇醫生...做刮除手術.整過9粒....早兩個拜又生過....跟住去左睇第二個醫生...cfm都係珍珠疣....都冇咁驚....今次做左冷凍....佢話安全d...似係既都幫我做埋.做左1x個傷口...一個星期前 ...
Ching ,你係去滾定係去ONS ? ONS 都咁易中嫁咩? (我無去過,無知所以問下)

你非淋兩星期好咪好羅,我幾個月都唔好,而家話無菌性前列腺/尿道炎,總之我係滾完先發,但驗唔到菌食藥又唔好得晒咁......分分鐘跟一世,最慘係驗唔到菌但驗到發炎,驚會傳染比家人。

引用:
原帖由 raul7_2002 於 2011-10-1 23:06 發表
ons ar.....珍珠疣就係去玩
去玩咩人都有,好易中,真係唔好試。

ONS......都......好危

引用:
原帖由 raul7_2002 於 2011-10-1 23:16 發表
係.可能惹我果條女惹完我已經又惹到其它人.
師兄我睇番post你都好似以前中非淋?
係中到而家都未好晒

引用:
原帖由 UnluckyEric81 於 2011-10-2 19:52 發表
唉 我中左非淋衣原體 性接觸後幾日唔舒服
去左驗 唉 家陣好驚

醫生開兩星期四環素過我 夠唔夠架?醫生話發現得早好快無事 師兄們 你地幾時發現病情架?食左第四日藥好似好左
不過蛋蛋腫起有點痛
醫生都有開消炎 ...
如果真係d菌,兩個星期係夠。好多人都話食完藥會無事,我d醫生都係咁講。 但我好早發現到而家都未好晒,變成慢性了。

記住唔好飲酒同食海鮮,我發頭幾日食過,之後即刻嚴重左。多飲水會好好多。不過蛋蛋腫我又無,總之一路發病一路驗唔到主要的菌,但驗到有發炎。

記得驗埋其它野,中得一樣就費事中埋其它。消炎藥無咩用,止下痛咁,最緊要隻抗生素得!

引用:
原帖由 UnluckyEric81 於 2011-10-3 09:16 發表
會記住師兄所言
我頭一日驗埋愛滋梅毒疱疹
雖知有空窗期 但都想先驗一野
不過其他都無事先 家陣提心吊膽
我想問師兄們食完十四日藥後 立即覆診再驗嗎?
沒菌多久才可繼續造愛呢?
食完藥過5日可以再驗。你食埋睇埋個效果先決定啦,你驗到係咩菌應該好易搞!

剛夠三個月,驗多次AIDS 和梅毒,all negative.........

而家只係尿道炎,要等佢好返........不過我真係發現飲完茶和可樂係差左,試過有日狂飲水,中午到晚上真係唔痛.........

我諗要好返仲有一段時間........但我會努力

相關搜索目錄:

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。