推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 PATSY 於 2011-8-19 12:22 發表
們CHING~你地好,我係新會員,我最近睇到性知識,知道有幾個CHING亦曾中左非淋,我睇左社衛,食左DOXY一星期,感覺好似冇明顯改善尿道口依然紅腫,到底其實好返未?唉~我真係好後悔,希望CHING可以比D建議我應該點醫
都係食抗生素 , 介口 酒同辣都唔得, 不過社衛d醫生係就係好有經驗, 但就醫得好求其, 睇私家可能快好d

比d時間啦, 如果d菌勁冇咁快清

相關搜索目錄: 性知識

引用:
原帖由 PATSY 於 2011-8-19 13:42 發表

痕就冇乜~社衛果d醫生攞左支捧伸入我尿道入面
之後就話見到有炎菌,係非淋
果一下係咪好痛

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-8-20 00:33 發表

今日HIV + 梅 Negative,10月再驗。

congrats! negative !

我個report成個星期都未有, 等死人

太好 Dr. Ho 打黎 HIV + 梅 Negative, 安樂晒, now 專心醫非淋

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-8-20 12:49 發表

我諗你會無事,你睇左dr au未,佢多人book到爆,加上佢睇証比較慢,所以好full.....我尋日都要book 到星期二
未book 呀, 諗住食晒藥先book, 睇下停藥後咩反應

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-8-21 14:23 發表
身邊個個男性友人都話去玩無事........我當初就信以為真,我希望我今次小事當買個教訓啦
其實都唔係小事喇, 醫得唔好可能係手尾長既病, 不過真係買左個教訓, 最緊要知錯能改

成個星期都冇事, 點知一飲杯coffee之後又有唔舒服一日, 之後又冇事, 唉.....都唔知係好番晒未. 原來非淋都可以咁仆街.

Markchan兄, dr. au有冇幫你驗係咩菌? dr. ho 只係話普通菌, 我見泌尿科果d好似會驗埋係咩咩菌

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-8-26 22:23 發表

Dr Ho 之前都話我係普通菌,但d普通菌真係成兩個月都唔好........普通到咁
haha .....好一句 普通到咁 , 身同感受

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-8-28 00:13 發表

我想應該係後遺証,可能我身體差加病發時飲過一杯紅酒。

我諗要驗都驗晒,已經兩個醫生都叫我唔使返去睇,再係有事都無計,唯有休息多一兩個星期睇下有無好轉啦。
ching d 精仲有冇一粒粒? 我仲有少少

相關搜索目錄: 紅酒

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-8-31 01:20 發表
又食晒d藥,又係仲未好,尿道谷住同缸門痕仲係咁..........

我好快隱門唔到咁耐.............好辛苦
真係食抗生素食都人都癲, 食到個人勁易病, 我決定去驗多次仲有冇菌, 如果冇菌就唔q再睇西醫

引用:
原帖由 Love4U 於 2011-9-1 16:06 發表

師兄食左幾耐抗生素?
連食一個月, 跟住醫生話冇事, 停食一個月, 再番發又再食多一個月, 每兩星期轉一隻抗生素, 都未好.......

人地話晨早第一次既尿,有細小又密又唔散既白泡(似架啡泡沫)就係等於有菌, 因為有蛋白質先會咁, 大家有冇相同情況?
正常撞擊既泡係大小不一,好快散

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-9-1 21:45 發表

讚成驗多次,我今日又比左$550 見dr au......。佢都係再一次解釋返 我兩個星期驗晒衣原,支原同種埋菌都無野,得小小亂酸桿菌,是正常的。

dr au 一再強調藥正常已經可以殺晒d菌,而我食左 7 + 14日 (Dr ho)  ...
Congrats mark兄清晒d菌, DR. ho 都話正常兩星期咩都清晒, 叫我停藥後一星期驗多次菌.
不過泌尿又話抗生素入唔到前列線, 同埋就算冇菌前列線都可以發炎, so confuse 呀

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-9-2 21:26 發表

我都有泡嫁wor.....去驗多次啦,所有野驗晒,$1400 +疹金=$2000到。( 係Dr Ho 我驗過一次 , 兩個月後係Dr Au 都驗多一次)

你係咪睇緊Dr Ho? Dr Ho 有醫德,但你話唔舒服佢就會再比藥你食,食好多,我試過食到 ...
我都用左$10000以上疹金

引用:
原帖由 紫亞 於 2011-9-6 01:48 發表

師兄, 你好丫, 我岩岩既8月15岩岩一年了, 係8至10個月入面 驗晒麥都冇,,,, 叫雞唔帶袋,
到而家只係中左大腸杆菌 JJ炎, 冇其他,  我係DR.HO之前仲睇左DR,CHAN, 最好都係DR.HO
成一年了, 睇醫生洗左萬幾兩萬, 自 ...
大腸杆菌成年都醫唔好咁pk, 醫生都話我多數係大腸杆菌, 唉........醫唔好咪要一路帶住個套做人!

引用:
原帖由 worryme 於 2011-9-13 20:14 發表

有呀, 驗衣原, 支原, 解尿支原都無. 但係精到搵到有普通細菌...
証狀係會陰肛門慶痛, 由其是係小便大便之後... 好慶好唔自然咁...
幾個月了, 食中西藥都無用...
我都一樣4個月都未好, 最後一次驗醫生話d普通細菌清晒, 唔再開藥比我, 而家既病徵係精有啫哩狀粒粒, 射精有少少痛, 小便都有小小灼.

我而家每日食兩粒蜂皇膠, 發覺一早小便既白泡明顯少左好多

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-9-13 11:35 發表

一樣,無好轉,諗緊係唔係前列腺炎
mark兄前列腺炎照超聲波一照就知

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-9-14 22:24 發表

自己擔心姐,心大心細,因為區醫生話無事,再驗都係其它醫生無醫德賺我錢咁...........

尋日嬲嬲地,去左游水,游完缸門位置好左,至於尿道口諗緊係咪前再日食錯野..........我成日飲汽水同茶的,同埋食雪糕
既然無菌, 我都諗住唔再睇醫住, 等佢自己好

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-9-15 21:27 發表

我之前都試過一排"精有啫哩狀粒粒, 射精有少少痛, 小便都有小小灼".....呢排d精又無咩事,呢幾日尿道差左,紅紅地,但缸門又好小此小。

電郵查詢 Dr Au ,回覆話如果我好擔心可以去睇Dr 郭文偉 (泌 尿  ...
郭文偉係好醫生, 之前係d forum見佢解答d人既問題都好pro同好有禮貌, 我都想睇佢, 不過應該okay貴

引用:
原帖由 PATSY 於 2011-9-16 00:06 發表

非淋菌性尿道炎
呢排都有幾個人中非淋, 唉……..呢個唔係大病, 但慢慢咁折磨你, 真係好仆街

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-9-17 02:02 發表

$500-800 未計藥.........

算啦,都使左萬,當股票輸左算啦...........以後乖乖地賺返一世人返黎
以後真係要乖乖地, mark兄你做左幾多次test呀, d人話要做兩次先準

d醫生就講到好易好咁, 好快冇事, 但d forum就好多人都醫極都唔好, 唉!

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-9-20 00:48 發表
事發差唔多3個月,今日懷疑陰囊有疣.................唉.......好想死呀
mark兄 唔使咁灰住, 其他師兄d疣好似出得好快, 好少可隔咁耐先出

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-9-20 23:36 發表
我懷疑有疣係因為見到陰囊好多突出黎的粒粒,今日再看全都時毛囊位置,所以我想應是毛囊發炎/敏感.......
(尋晚真係嚇餐死..........)

今日睇埋Dr Que (myDRDR 那位) ,是Dr Au 介紹的,睇左半個鐘,帶晒report  ...
mark 兄你最初驗係咪都係有普通菌 後尾清晒?
我都冇白色分泌, 係d精既粒粒一直都唔好

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-10-3 02:37 發表

如果真係d菌,兩個星期係夠。好多人都話食完藥會無事,我d醫生都係咁講。 但我好早發現到而家都未好晒,變成慢性了。

記住唔好飲酒同食海鮮,我發頭幾日食過,之後即刻嚴重左。多飲水會好好多。不過蛋蛋腫我又 ...
好一排冇係香港, 唔覺唔覺都成個月冇再睇醫生, mark 兄近排有冇好轉?

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-10-31 01:44 發表
我明天可能要求驗多次,雖然三個醫生都無話叫我再驗.....
mark兄係咪仲係睇緊皮膚科呀? 我有兩個幾月冇睇醫生冇再理, 而家平均一個月有一至兩日先會覺得有少少唔舒服, 已經好左好多, 而家最大問題係龜頭仍然有脫皮同持久力大跌, 唔知係前列腺未好, 定係心理成日型住自己有病, 老實講而家同女友做都覺得驚自己仲有病

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。