推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

67 123
發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 Jonny1996 於 2011-11-1 02:46 發表
我呢排飲涼茶多,介色介酒介口幾個月啦

你食緊?
涼茶不能亂飲亦不能飲太多, 飲多d水係最好

我有食緊蜂王膠覺得效果唔錯, 希望抵抗力好d可以自己殺死d菌同唔好再反發

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 Jonny1996 於 2011-11-1 15:28 發表

C兄有冇介口同酒精?
最初幾個月有, 而家冇喇, 而家飲酒食任何野都唔會唔舒服, 反而有時射完之後果日會有d唔舒服, 之後過一兩日又會冇野

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-11-1 23:17 發表

我比較死心不息,keep 住睇緊之前的醫生,一個月睇兩三次。尋日dr ho雖然話好小咁耐未好.....但都只係叫我驗多次,無比藥我食。

我同意我都係好左,不過每日仍有不適,時好時壞和好得好慢。佢好得慢唔係問題, ...
我覺得心理其實真係好影響, 醫生話無菌就唔會傳染, 發炎後神經會變得好敏感, 要時間好的

之前我都試過好番再復發, 所以都諗住過多個月去check多次有冇菌, 冇就當自己好番晒lu

引用:
原帖由 Jonny1996 於 2011-11-2 14:54 發表
C兄仲有冇分泌同紅腫?
你都好一開始驗到對症下藥,我第一次種菌報告冇菌,我話驗支原同衣原,dr ho 話冇需要
我冇分泌不過有紅腫, 我一開始驗晒所有野, dr ho話只係普通菌, 但冇再進一步check係咩菌, 所以都試左幾隻抗生素先搵到隻效過好少少, 食足成個月呀.

不過我見其他forum有人講係可以 check埋係邊一隻普通菌再test埋隻菌對咩藥教敏感先再開菌比個病人食

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-11-2 23:32 發表

我成四個月都係咁.......你地都好返晒啦......我上兩個星期食左d酒煮的西餐即刻痛足幾日幾夜......只係痛完係無食藥的情況下佢又慢慢好轉返d........好慢好慢

你由發到好返太約幾耐時間?
兩個月到啦, 中間食左一個月藥

引用:
原帖由 Jonny1996 於 2011-11-3 00:37 發表
我見coffee 兄一早見check到有菌,好快可以對正下藥

好想飲酒食海鮮呀....
其實停藥10日後去驗, 驗兩次都冇菌既話, 其實就真係冇菌架喇, 當番自己正常人可能會好d

引用:
原帖由 maksim169 於 2011-11-3 08:55 發表

咁大件事 .我覺得食辣反而會唔舒服多d
加油師巳
其實刺激性既野都唔好, 例如辣同咖啡

相關搜索目錄: 咖啡

引用:
原帖由 Jonny1996 於 2011-11-3 15:02 發表
你兩次都係種菌?你唔係衣原?都成3個半月仲腫,真係想死
性病菌一隻都驗唔到

我都腫左兩個月, 之後睇dr ho, 佢開左隻抗生素比我搽, 之後就冇腫. 不過side effect係令皮膚變薄

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-11-3 21:29 發表

我有時都好迷......Dr Que話只要無白色分泌,就唔係發炎,係唔使食抗生素,自己會好的。開頭以為佢吹水,但諗左再諗其實可能有d道理。

因為我好轉的速度好慢,但其實有時唔食藥都係會慢慢好左小小。不過有時差 ...
我見Dr Que係個forum reply d人話其實只要唔係性病菌就不怕傳染, 因為其他普通菌一般人身體都已經有, 只是去左唔同部位, 女性陰道內酸性的環境對細菌有一定的殺傷力, 可以抵抗外來細菌, 只是性病菌毒力很強殺不死, 所以先會傳染

所以我都覺得唔係急性發炎係唔使食抗生素,自己會好, 而性行為不能太多亦不能沒有

引用:
原帖由 maksim169 於 2011-11-4 09:35 發表

酒我就冇飲....旦咖啡同辣.都....
辣都唔敢了.....我抽線體都係幾發達 ,旦好似比起前2個月退左小小
ANYWAY 宜家長時間一個坐姿 ,坐好耐 /巴士.船等等.....都係好感覺到蛋蛋既存在
師兄加油 ,
唔可以坐得耐, 因為充血對個病唔好

相關搜索目錄: 咖啡

引用:
原帖由 maksim169 於 2011-11-4 09:43 發表

我發覺....唔知係咪錯覺....
出事後....ALL尿多左出現分叉 ,同埋射精時冇左咁遠
唔知會唔會係發過炎尿道窄左,.......
以前一星期冇射...起碼頭2下都噴好遠...宜家就算2星期.,..都冇左以前果隻FEEL......
分叉可能係有少量分泌係尿道, 個病係會影響性能力, 不過會好的, 但唔知要幾耐, 唉............

希望大家都可以重震雄風

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-11-5 01:12 發表
今日dr ho 驗精的報告出左,終於驗到大腸桿菌 (唔算好多)......配藥後佢比左兩星期抗生素我食。希望今次堅會好返。

尿道紅腫真係自已好返d,而家仲有小小,真係成2-3個月先好......我諗好晒又要多2-3個月。飲多d水 ...
大腸桿菌好煩, 抗藥性強, 生長速度快, 如果殺唔晒, 好快又會生好多, 我都怕自己有.........

射完一定要去小便, 唔好比d菌留係尿道, 唔係你會好唔舒服

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-11-6 22:45 發表

我都係咁,驗唔驗到有無菌?驗多一兩次啦,有時係驗唔到。

我都係驗到而家先驗到大腸......試下驗之前唔好飲太多水,之前飲得太多可能沖到驗唔到.....
最好一早起身留sample, 先再去小便, 再即刻拎去lab, 運送中d菌會死架, 所以新鮮d好.

我聽人講係lab係可以test埋隻菌對咩有反應, 下次可以問下醫生, 好過食多左冇用既藥

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-11-6 23:51 發表

希望呢兩個星期的藥夠啦.......唉.....
我地都唔已經唔係急性, 一個treatment可能唔至兩星期

幾個月冇上過黎, 同我同期既人都已經唔見晒, 睇黎好多人都康復晒, 各位比心機!

引用:
原帖由 Jonny1996 於 2012-3-9 23:57 發表
退佐d 冇味,紅紅地
jonny 兄, 都成9個月, 好番晒未呀?

引用:
原帖由 Jonny1996 於 2012-4-5 19:27 發表
少少紅,你?
簡唔中有一兩日會唔舒服啦, 不過 DR. HO 同 DR.AU 話係正常神經痛, 人緊張就會易痛d

67 123
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。