推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

發新話題

過檔無線電視女記者-藍可盈

講樣,可以做明星,應該fight低唔少現役電視演員.

乜有記咁多靚女記者走咗去做財經新聞,藍可盈同劉皓韶都係財經新聞環節先出現

回復 38# 的帖子

係囉,真係估唔到姖身材咁好

引用:
原帖由 800 於 2011-10-8 00:33 發表
跟據維基百科的資料她已經離開了有線。
http://zh.wikipedia.org/wiki/%E9%A6%99%E6%B8%AF%E6%9C%89%E7%B7%9A%E6%96%B0%E8%81%9E%E6%9C%89%E9%99%90%E5%85%AC%E5%8F%B8
呢個維基網頁啲資料可信度一半到啦.好似王沛然係高級主播,個網頁都無update.

不過,有線應該有部份記者走咗,因為最近見到唔少新面孔.

無法,做傳媒好辛苦,加上出面個市好,好多讀傳理出身,個樣又見得吓人o既女者,都轉行做公關.

引用:
原帖由 陳志雲 於 2011-10-9 00:47 發表

今日見到佢wo維基放流料
可能係倉底貨,睇多幾個星期先可以落判斷.

回復 76# 的帖子

j 兄,玩到連腳都玩埋

王沛琪走,何盈大把機會發圍

引用:
原帖由 陳志雲 於 2012-7-13 19:03 發表

我以為係fredng,睇黎又係超級版主仗義幫忙
版主去咗浮潛,難為超級版主

引用:
原帖由 PLKLSPC2 於 2013-2-21 00:35 發表

熱切期待有一日時事多面睇由藍衫黃紫盈和黃衫藍可盈一同主持!形成滑稽的場面!
有幾滑稽呀?!蔡雪塋食雪菜/去滑雪夠唔夠滑稽?張文采寫錯字,一啲文采都無,夠唔夠滑稽?馬秀荃唔識騎馬/原因真人好肥,一啲都唔瘦,夠唔夠滑稽?滑稽?

引用:
原帖由 無人地帶 於 2013-5-29 01:50 發表
做得記者,我相信冇乜邊個會鍾意著住裙去跑新聞(除左專訪,著suit著裙會較為適合),我認為TVB喺呢方面較為彈性,著裙或著褲,悉隨尊便,只要喺廠著返對高跟鞋出鏡,keep番個formal look就ok.........至於話以前喺ca ...
咪傻啦,CABLE係牟利機構,TVB都係架.所以如果你話CABLE要啲女記者/主播著裙SHOW腳吸引啲人睇,TVB都一樣可以咁做.所以同啲機構牟利無關係,反而係電視台(或新聞部)取態,以及記者/主播個人選擇影響大.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。