推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

們CHING~你地好,我係新會員,我最近睇到性知識,知道有幾個CHING亦曾中左非淋,我睇左社衛,食左DOXY一星期,感覺好似冇明顯改善尿道口依然紅腫,到底其實好返未?唉~我真係好後悔,希望CHING可以比D建議我應該點醫

相關搜索目錄: 性知識

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-8-19 13:07 發表

都係食抗生素 , 介口 酒同辣都唔得, 不過社衛d醫生係就係好有經驗, 但就醫得好求其, 睇私家可能快好d

比d時間啦, 如果d菌勁冇咁快清
我呢排冇飲酒,但煙就有食
其實我初初都奇怪係咪一星期既doxy就可以醫得好,定還是其實已經醫好左,只不過併發症就未完全康復?
我而家修心養性,同好多ching一樣都係做返個on居既電車男算數,其實男人有時要傻吓傻吓先叫好男人!

引用:
原帖由 Love4U 於 2011-8-19 13:37 發表

除左紅腫,會否痕(尿道內)?
有無做過Test?
痕就冇乜~社衛果d醫生攞左支捧伸入我尿道入面
之後就話見到有炎菌,係非淋

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-8-19 16:16 發表

果一下係咪好痛
我開頭都以為好痛,但只感到有點敏感,大約2~3秒就ok了

其實非淋係咪仲麻煩過淋病?只不過病徵冇咁明顯

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-8-20 13:49 發表
剛發現原來發現不停仲有透明分泌流出
我之前都有,尤其是朝早瞓醒覺果陣
初頭以為係夢遺
但呢排好似唔多覺
但間唔中尿道口有比針吉既感覺
大家真係唔好再去玩了!
唔值得咁做!
做返個好男人!

回復 13696# 的帖子

唔係~有部分要驗分泌物,DNA

引用:
原帖由 OH..KENNY 於 2011-8-21 02:22 發表
各位~小弟第2次係呢度留言,之前2個月都係靠睇呢個版..一直都好大壓力
咩病徵都出晒黎~皮膚痕,發燒,淋巴腫,真係以為中招就咁玩完,無晒心機
雖然日日CD-ROOM 無出聲,但呢度D巴打既討論真係幫到我好多,終於 ...
講得非常啱
有時大家做男人真係心照啦
但大家要記住,呢個世界仲有好多野我地未睇過,還未好好享受自己既人生
相信好多ching係果幾個月老左10年咁
不過會比以前更懂得珍惜

回復 13705# 的帖子

ching~你邊度驗啊?

回復 13714# 的帖子

MARK CHAN兄
請問你係咪因為非淋既菌走左去缸門?因為我只有尿道口充血問題多,唔多覺缸門有事

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-8-23 00:06 發表

係,因為條女同一時間毒龍我,所以前後中晒.......XXXXXX!!~~~

明天再去睇Dr Au,如果佢都話無事我就pk了,咪姐係分分鐘成世唔好!......而家壓力又大返d.......
非淋唔係性交先感染?口水都可以傳播?
CHING~你唔好咁擔心
其實我完全明白你既壓力!

唉~尿道口仲係紅紅地,比較容易痴住條底褲,所以小便既時候要慢慢攞出黎
其實食完DOXY一個星期係咪真係可以殺晒非淋菌?

引用:
原帖由 worryme 於 2011-9-15 23:00 發表

CHING 你中左咩?
非淋菌性尿道炎

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-9-16 15:28 發表

呢排都有幾個人中非淋, 唉……..呢個唔係大病, 但慢慢咁折磨你, 真係好仆街
我今日去左社衛CHECK多次,佢話仍然有少量炎菌,之前已經食左一個week既doxycycline,可能清唔晒!
再開多次一個week比我,可是當時已經下午5時,藥房已關門了~
冇錯~呢個病同淋病好相似,但病徵冇咁明顯同嚴重,但好多時療程較長!
上面有位CHING話去機場,我建議唔好去了~一齊做返個比人話傻仔既電車好過
最近我真係變左好多,因為呢隻非淋對我黎講已經好可怕!
                                                                                        [url=space-uid-730257.html]TO markchan2323,[/url]                                                                                        [url=space-uid-731973.html]coffeeboy[/url]
一齊戰勝它吧!

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-9-18 00:24 發表
有無其它之前中非淋的兄弟講下佢地而家點情況?我眼之所見,個個未好,好似醫唔返咁...........唉,
我未好返~ching尿道仲有冇紅腫?

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-10-7 23:36 發表
呢排小左好多舊人上黎,同埋都無人再問我醫生資料,我諗好多c hing 都好返,可賀!
Mark hing~
我前日去社會衛生科覆診,再驗唔到有菌,事實上我自己感覺真係幾乎冇晒任何不適既感覺,尤其是尿道口,所以我諗你大可放心,如果前列腺問題,大部分報導指出中醫既方法先可以有效醫得好

引用:
原帖由 maksim169 於 2011-10-10 09:37 發表

恭喜晒你呀 ,可以咁快斷尾
我就重係咁.............變左精索靜脈曲張之後 ,坐長途車/ 太大旭動 /做運動做得耐 /踩單車 都會有不適
咁多年都未試過咁感覺到旦旦既存在.......
都唔快~差唔多用左2個幾月
我完全感受到呢隻病帶比ching既痛苦,尤其係坐得耐,尿道口會充血,仲feel到入面唔順暢,有d墜吓墜吓,我自己除左食doxycycline 2 weeks之外,亦好注重熱唔熱氣,一個星期飲兩次中藥(24味,夏枯草,雞骨草......)
仲有doxycycline原來係空肚服用最有效,如果好似markchan兄咁覺得前裂腺不適,應該多吃蔬菜,尤其係蕃茄,因為入面既茄紅素好有效,另外國珍牌松花粉亦都係針對前裂腺療效,好似話尖沙咀海港城有專門店)

相關搜索目錄: 運動

回復 13999# 的帖子

記得向環保說不,向損友說fuck>>>講得好!
Ching有冇拍拖?

引用:
原帖由 maksim169 於 2011-10-10 16:56 發表

係....宜家聽到人話咩吹唔用冇事我會即x...........教壞晒人, 唔係唔發病就=冇事
講出呢句果d人可能已有感染了衣原體 ,旦呢個感染徵狀有時會係好輕微.....唔多覺
我有女友 ,旦好小行埋+做足安全 ,

恭喜師兄過 ...
我而家擔心緊有冇傳染左比女友

回復 14077# 的帖子

師兄~我想問社衛比果D APO DOXYCYCLINE"橙色"抗生素可唔可以係藥房買到?

回復 14129# 的帖子

Ching~我明白你而家既狀況
我依然尿道口紅腫,同底褲磨擦既時候會唔舒服
非淋既話早上起床時會有透明液體流出,好似夢遺咁,呢d有黏性液體乾左之後,會黏住尿道口,如果唔為意小便既時候就會塞住1~2秒先通到,或者有分叉尿情況。

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-11-6 01:57 發表

之前係doxycline ,而家係unsyan.......呢d藥我識晒點用咁.....上網勁search....
我都有search!不過doxycycline有分第一代同二代,亦有分膠囊,丸,藥水,我之前社衛果隻應該係右加拿大apo藥廠所製~
唉~我仲以為自己好番晒,原來係虛火黎,星期二再上dr au覆診

回復 14214# 的帖子

主要尿道口仍然紅腫,時好時壞~其他如陰囊隱痛就好間唔中先有

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。