推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

168 1234567
發新話題

有線新聞女主播/記者-鄭閩菁

31-3-2013 新聞最前線 19:00-20:00

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

31-3-2013 國際最前線 20:00-21:00
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

1-4-2013 有線新聞 18:30-19:00

1-4-2013 國際最前線 20:00-21:00

1-4-2013 國際最前線 22:00-23:00

4-4-2013 上午要聞 10:00am-11:00am

呢排Trista集中錄外電旁白,做乜洠ヾH

引用:
原帖由 風也燒燒 於 2013-4-16 22:45 發表

有線真係痴線,亂咁調走齯k主播(特別係trista呢屭注目).

一係為鬫w排佢之後做晚上10-11點報國際新聞.係有得罰企,不過第一台唔播,罰企都睇唔到.浪費.

午夜新聞又長期被幾個女主播霸住 ...
你指《十一點/午夜最前線》?唔係指《新聞/國際最前線》?不過呢個時段多數都係搵讕劑聾騆低鴷D播(如劉紫鳳),甚至係高級主播(如曾美華、游安怡等)去做,好少搵首席主播去做;係後者先比較多齱C

引用:
原帖由 hurricaner 於 2013-4-16 23:29 發表
畸寶真係痴謘A又調走trista,佢真係_都未坐暖……
或者唔係公司要求呢。

引用:
原帖由 風也燒燒 於 2013-5-17 17:24 發表

可以放產假N
乜Trista嫁髐H咩?

關於Trista離開有線,我就鰜逡,唔通鬖魚u做主播,能夠向上爬嚝鷛|真係好細?君不見做鬫n耐龠應耵Y、黃穎嘉同劉紫鳳都係咁,將來儭,真係好成疑問。

引用:
原帖由 keith2012 於 2013-5-29 20:17 發表
已經做到30歲而又未上到位, 果d更加唔會走啦

(要走既應該一早有好路走左啦
除非有老公養,不過香港女有幾多可以結婚之後唔駛做)
游安怡年資唔夠十年就已經係高級主播(佢2003年中大畢業就直接入有線),劉紫鳳都就8年啦,都唔知佢做到第十年之後,佢鴷K途會係點。

唔知黃凱欣、黃穎嘉、麥恬昕呢批年資幾耐呢?

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 victorcrown 於 2013-5-29 20:44 發表
咁Venus都算升得快,雖然佢undergrad時唔係主修新聞系,但之後都攻讀新聞系碩士兼且同taly同入cable,而Carman 04年入有線,依家都已經係高級主播了
Who is Venus?

引用:
原帖由 victorcrown 於 2013-5-29 20:52 發表
張曉雯(Venus Cheung)
唔該晒,一時唔記得添;咁即係連張曉雯都就薑Q年年資啦。

引用:
原帖由 無人地帶 於 2013-5-30 02:07 發表
宜家走了兩個,不知會否補充人手?
兩個?除覾rista之外,仲有邊個?

引用:
原帖由 風也燒燒 於 2013-5-31 17:05 發表
每次聽到小萍,菜心等人係報新聞時食螺絲,就令我懷念閩菁.閩菁從事記者/主播的時間較小萍,菜心等人短,但表現卻更勝兩人.可惜新聞行業太重論資排輩,而CABLE新聞部早已被一大班早幾年入行的主播霸佔,上位幾近無望.另一方 ...
一直都覺得鬖魚u做主播,比起其他電視台新聞部更加難上位;唔好話年資比較淺鶚,有囍~資接近十年鶚憒職級比較細鴾k主播都苦無升職機會。

至於高級鶦Z女主播就算啦,唔通叫佢地去跳槽或者讓路俾班年資淺鴷D播咩?根本以佢地麊洩p,搵到第二份工嚝鷛|係微乎其微(俾著你係老闆,你會唔會請囓J女仲係好細個禷咪魽H),所以咪做生不如做熟囉。

唔知遲囍魚u新聞台有機會變陣到好似TVB鴾為妢s聞台鶧}時,關善茹有冇機會唔駛返長早呢?

引用:
原帖由 noizmeis 於 2013-6-2 00:09 發表
新聞部太多人死硬,琤睇到財經果邊D人先講無錢,所以money cafe個景5/6年都無錢換
新聞部太多人死硬?點解咁講?係因為出糧問題?

之前就算有錢,都R爛掟晒去體育平台度啦,特別係英超、世界盃同奧運。而家擺晒蠵落去娛樂平台度,都唔知仲有冇餘錢去執執新聞財經平台。

相關搜索目錄: 娛樂

引用:
原帖由 無人地帶 於 2013-6-2 16:32 發表
唔續約被人雪唔出奇,TVB d artists都係咁啦,公司鴷憎茈憧畢釧p,仲會比機會妳咩......講開又講,之前有人話王春媚逼人走,我覺得未必完全關佢事,但空穴來風,未必無因......事實上,自從Mei上台後,流失率便上升 ...
溫貝思先排仲有出鏡喎。

168 1234567
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。