推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

[疑難] 冷血女學生,blog中笑四川災民

科學上係有解釋既....
discover...channel......講分析殺人如麻既人既時候,
做左個實驗, 有部份人既腦分泌不同, 唔會有可憐別人既感覺

普通人....好似我自己咁....可能聽到災民故仔, 看到照片
已經凝淚在眼.....
無論是愛與被愛,也是串步難行

引用:
原帖由 ali 於 2008-5-22 00:08 發表

聯絡各forum兄弟姊妹通緝呢條冷血毒女
條西女讀 保良局董玉娣中學 94年出生,應是中一妹
不知所謂, 駛唔駛又起下你個底呀....

呢個世界最無良既就係攪公審....

引用:
原帖由 runaway 於 2008-5-22 03:11 發表
有幾件樣野想講:-
1. 坊間傳出道歉信唔係出自冷血妹之手,係佢家人見到出晒事想補鑊,大家心水清見到文筆都唔同...
2. 唔係搞公審,不過件事令人反思,成件事冇[出位]家長又會唔會有冷血下一代? 有時真心覺得唔識教又或者冇時間教,亂生下一代又為乜?
3. 姑息呢類人,對自己,對當事人,對其他有在四川有親友既人有好乜處? 扮麻木係真正面對呢件事既正確態度?...
4. 不過我同意唔應該POST張相出來
5. 反正幾份報紙已經有報導,唔算乜野私隱事...  ...
我話公審唔係針對你, 而係果個又出相又話講埋人地邊間學校...(edited)
先講明我立場,我都覺得呢個女仔無憐憫心, 唔會關心人, 我絕對鄙視佢, 亦覺得大家有權響網上指責佢... 但唔代表要將佢個人資料同相公開

姑息??我地唔比人冷血??要人地跟埋自己態度先為之0岩,我都講過, 有一種冷血係天生既, 同後天教育無關, 更唔明點解要推到..
"對自己,對當事人,對其他有在四川有親友既人有好乜處? 扮麻木係真正面對呢件事既正確態度?"
一個人冷血, 但係我地仲有十幾億熱血既人....

一方面唔同意, 一方唔又話唔係私隱,
到底立場係點??

舉個例子,閣下到常平nc玩,比人影曬大頭相, 點揀女, 幾點拉女入房, 事後重問埋個女仔你幾多分鐘完事, 再post上網, 你覺得有冇問題??

唔好話唔重要, 對大部份既女人來講, 男人去滾都係天大壞人, 不知所謂, 不能原諒的..

用道德去公開審判一個人, 係一件好危險既事, 經過一千幾百年發生無數重複既悲劇, 希望大家真係可以有一個新既思維啦

相關搜索目錄: 報紙

引用:
原帖由 理魯竇 於 2008-5-22 01:20 發表

若然認為係言論自由,
為何不堅持下去,
何需道歉。

她本身的言論已經是語言暴力........
侵犯了千千萬萬的人,

但若然她是真心悔改,
同意給她一個機會。
同意你後兩part

但第一part,看看就知道乜野係群眾壓力,公開響blog講一樣全世界都覺得唔0岩既野, 原因絕對係愚蠢

相關搜索目錄: 語言

引用:
原帖由 全軍盡 於 2008-5-22 12:13 發表

good呀...

睇文字,就知係溫室小花寫既低b野,大陸一孩政策,香港經濟型一孩主義,中港厘一代好多都係王子公主未受過生活錯折,唔知乜野叫愁苦....

十一、貳歲人,知性既時候可能開始已經聽父母講得太多「 ...
沒証據, 只是個人猜想吧

仍然相信, 越了解共產黨歷史既人,
就越不會相信共產黨...現實例子無數

更何況,看人民受災後既反應,咁都可以拉入反共話題...真係

引用:
原帖由 KMY89 於 2008-5-22 12:26 發表

Kmy 只想說中國共產黨係全世界人數最多既政治組織。
一是東...一是西
人多與熟悉佢歷史既就越不信有何關係呢??

講還講, 今次對外開放既態度真係希望可以keep住開放, 隨著開放,教育程度更高,錢搵得越多,對好多要求都會唔同 , 中國必需更加開放才能面對如此挑戰...

引用:
原帖由 全軍盡 於 2008-5-22 12:44 發表

你又有冇地震一開始就每日在家都盡情高聲地作“天譴中共,責難狗官”演講呢?
唔好剩係得個屈字

地震第一日開始, 已經響度講左立場...

誰愛國等於害國, 現在說不定的, 信否??

只能奉....不能諫

幾多封閉國體, 就係死響呢d人手上

聽國歌會嘔心...是閣下嗎

當然包括國內亦開始有聲音反映, 國詞多數係以歌頌為主, 受迫害後既反抗已經係過去, 歌詞可以重寫, 相反意見當然亦唔少..情況同法國有點相同

連諫言 同埋 批評都分唔到

深切治療都幫佢唔到

引用:
原帖由 熙官 於 2008-5-22 16:03 發表
M6V35Fotn_4
呢個好似已經比人拉左

改左個post就以為自己無講過野呀,

未經本人同意, 發放人地既相, 學校名, 響第二個網站,
叫人去揾佢果d又係乜野

唔係叫公審呀???

引用:
原帖由 Rubber 於 2008-5-22 21:16 發表

曄.. 你叫邊個契弟 ?  有無保長去通知 xocatII ?  
係我叫先既...

呢種公開人地私隱既野蠻行為, 一而再在香港發生
香港真係變到咁就真正大鑊...

原本個post係出左張好大張既相, 根住用寫出學校名, 仲試圖叫人找佢....

當然佢而家edit左,我都edit返果兩個字, 網上反對甚至罵佢, 我都覺得可以, 但如此行為後, 重要口口聲聲話放過人.....真係

兜去大西洋.....

親共有qq女食......點捨得反喎

講到無野講.....講編輯......睇清楚時間先....

個個入來都係討論, 係你個個post都對人唔對事, 乜d qq女鐘意咩

繼續圍你既即食qq女啦

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。