推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

[原創] 理智與感性之間的決擇之......分手後先黎沉?

又係我得罪人既時候, 搵人拍拖 ??? 做乜唔搵個老正..

夜場出生既, 同你行埋幾次, 點計都要過水 ! 人地用乜野借口係人地既問題
做得男人, 跌d錢算係乜野 !!

唔比錢, 又深愛 ?? 難道是深愛d錢 ???

要談情說愛, 就算唔去夜場, 搵個老正都要睇下你有乜車有無樓啦, 如果唔係邊有人晚晚叫初戀 !!

無論是愛與被愛,也是串步難行

引用:
原帖由 NaughtyJuan 於 2012-11-12 10:30 發表

如何証實佢編故事?
其實係幾樣野加埋,令我當時覺得被騙 / 唔信佢講既野.......
1. 佢既朋友又咁岩係我朋友,有風收到佢賭得好勁,欠落好多賭債(五位或以上),借錢只為填數;
2. 佢又唔係同屋企住,但佢個妹 ...
寧我負天下人.. ??? 哈哈哈

引用:
原帖由 NaughtyJuan 於 2012-11-12 13:29 發表

kenny師兄教訓得岩
係時候要改下心態!
都唔係既, 比得起幾多, 咪比幾多
儘心意就可以, 當佢係為左錢, 但師兄你有係傷心過
咁就証明有放過感情

錢洗完咪搵返, 但感情失去左, 就唔係咁易搵得返

我始終覺得, 每個人都為錢, 唔係返工就下下小狗老細, 最老闆既就唔理盤生意
點解唔會, 因為除左責任感外, 唔多唔少總有為那份收入吧
咁女女都可以又鐘意你個人, 同時又鐘意你d錢, 無衝突架 !

我都唔明點解好多男人都會覺得, 想要佢d錢, 就等同於唔愛佢個人呢
我時常講一個道理, 真係了解男人女人就一定會知道

男人會覺得, 可以同佢同甘共苦的, 才是真愛他的...但
女人會覺得, 可以同佢共富貴的, 才是真的愛她的...千古不變

引用:
原帖由 NaughtyJuan 於 2012-11-13 09:30 發表

在我既角度 / 概念
比如要我幫佢係香港買化妝品拎上去
又或者同佢去玩 / 飲飲食食
甚至同佢出機票俾佢返老家
說實在,我唔介意
因為,我知d錢使左去邊

但隨便一舊cash俾佢
我又唔多過到自己個關
是否好 ...
點解你要知道d錢洗左去邊呢 ???

如果舊錢令你好肉痛, 你可直接say no, 不能將問題轉到, 因為個女人可能騙/呃/喂狗/賭......所以不借
呃人唔好, 呃自己就更唔好

每個人都習慣將良心賬簿傾向自己, 到頭來最簡單兩句字, "唔值"
再簡單d來說, 講到幾深刻的愛, 都係"唔值"果舊錢, 不過有太多人愛保護自己, 老是說....

無理由做傻仔
要捱少是愛
錢我大把, 呃就唔得

.....等等等等, 當然以上做的都不是錯, 正如你不可以在賭場內, 成日見到當黑的荷官一樣
要唔輸, 唔賭咪得0羅, 唔可以又想做賭神, 又話賭場風水唔好嘛....

相關搜索目錄: 化妝 化妝品 機票 飲食

引用:
原帖由 NaughtyJuan 於 2012-11-13 09:32 發表

係俾人呃得太多.....
已將「d女問借錢要彈」既concept
深深咁印係腦海入面
接近條件反射了.....
唔入肉, 咪又得佢呃....

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。