推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

42 12
發新話題

第一次中招(新版開始)

halo 各位我是新手來的,

不幸中左疱疹 =(

看了醫生, 他第一次說可能龜頭炎/疱疹 (因有兩粒個龜頭上
跟住開了些龜頭炎的藥, 結果當然沒有作用啦

結果再去, 情況也嚴重了止, 他說是疱了(今次看清是group不是兩粒了
俾左D藥"高"和藥

藥:Famciclovir 250mg, loratadin stada 10mg 食5日
藥"高": Bactroban ointment

而家情況沒變壞, 希望可能高點康復吧

想請教下D中過疱既CHING.....
我第一次中, 岩岩發果到差唔多好番, 但其他地方見到好似新既疱咁
咁正常嘛?

小弟出黎玩既次數唔多, 次次都有帶套, 最多輕輕錫下咀仔咁
有次玩水床時, JJ被囡囡用妹妹係出面磨 (叫都叫唔切
同埋俾囡啜過一下袋袋(又係叫唔切
同埋我的一邊LIN有D類似濕疹的, 又試過叫唔切囡唔好鍚

咁就中左招啦

引用:
原帖由 熊貓 於 2011-10-5 00:39 發表

eugene, 你唔好自已估估下, 快啲去醫生驗清楚係咪皰疹先, 真係中招就食藥, 多休息飲食均勻, 提高自已免疫能力
唔係ar ching, 我睇左兩次醫生
第2次佢已經話左我係啦
食左d藥差唔多好番晒
但第到又起d新既........

相關搜索目錄: 飲食

吾好意思仲有野想請教
咁我而家睇果個係皮膚專科
我應該轉番其他科定繼續睇佢好呢?
因為上次都睇左成$900, 都吾平所以希望岩醫生啦

thx

引用:
原帖由 fastfit 於 2011-10-8 02:54 發表
eugene兄:早D 睇皮膚科,切勿延誤治療的最佳時間,否則手尾很長!
引用:
原帖由 熊貓 於 2011-10-8 01:38 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=15484365&ptid=431][/url]

都係睇皮膚及性病科, 呢啲錢都慳唔倒
今日岩岩睇左(其實我見都好番左好多不過未清晒
佢話已經冇乜野, 而家睇到果D已經唔係herpes,
係herpes 引起既一d後遺症, 話俾d藥膏我茶
唔洗再番黎啦wo

希望可以好番晒啦, 雖然對生活冇乜大影響, 但心理上成日形住有d野咁

相關搜索目錄:

唉我D皰差唔多好番, 而家包皮又紅紅腫腫咁
之前都係因為包皮紅紅地, 跟住D皰先發
而家D皰好番, 包皮都仲係咁(仲好似嚴重左
有冇CHING可以PM你地睇個DR HO俾我喔?THX

因為前後睇左兩個醫生都唔得, 都唔知搵邊個好

引用:
原帖由 strange 於 2011-10-10 23:05 發表

你在這條連結, 由第一頁看起, 便有DR Ho 的資料. 我地不可以直接告訴你, 會被BAN ACCOUNT.
ok thx 我慢慢搵下先

但想問呢, 佢係皮膚專科來嘛?

THX

ok 找到了thx, 好在一至日都開

maksim ching吾好意思我係p23#537到見到,
其實mk我search到兩個皮膚科是姓何的,
難道是另一個嘛?

thx

之前睇果個皮膚科醫生都好好人,
睇左兩三次發覺吾多夾
因為都吾平所以想試下轉其他.....
ai

唔好意思想問下DR HO 夜晚最晏係幾點呢?
同埋星期6開幾點架?

我上網睇果個時間好似唔岩咁....

THX

唔好意思ching我想問花癢唔癢架?

因為小弟呢排下面d毛個位有時會癢
而家沖完涼會紅紅地癢癢地, 仲有d毛囊有幾粒好似紅左咁大粒左咁...

引用:
原帖由 monster00888 於 2012-3-21 20:23 發表

普通私家好多對性病一知半解, 好多時會段錯症, 佢都冇見過條女的下面點樣起發, 佢都係估下, 你不如留意下你搞野段1-2星期有冇特別野好過,我就係搞野日起約6-7日病發.
CHING有問題想請教

小的上年9月中左疱, 2月復發而家都未好番
睇醫生, 食左兩隻藥(唔係專科, 不過都係俾番之前醫得好既藥)
果D粒粒冇晒, 但仲有一片紅紅地, 都一排都仲係咁
有時又冇咁犀利

想問下CHING復發果陣既症狀係點呢? 比第一次嚴重左定點?
雖然我知人人唔同但都想有個參考
因為最驚去到, 醫生又話你冇乜野
但係有D紅紅地真係未好番啵!

THX

我食左一次係acyclovir一次係famciclovir
favir上次一食就好快好番, 但今次就差唔多咁

引用:
原帖由 monster00888 於 2012-3-30 23:48 發表

復發過2次, 第一次復發試過徵狀唔明顯, 等發現有結焦的徵狀先知復發過, 且隔多幾日又再起過, 有成2,3粒, 即去睇醫生.

第二次復發前一日, 下面勁唔舒服, 第二日開始見起, 2,3,4粒起, 又即去睇醫生.

因此可 ...
今日第2次上DR HO到, 順便拎埋報告, 疱疹2型negative, 1型遲d補番佢"留"左
應該係包皮龜頭炎, 不過今次好耐都未好, 成日有新既紅色點點
不過紅色範圍細左

咁多位C HING你地好
小弟上年年尾倒懷疑有疱疹

今年2月番發, 最後首次去左DR HO倒醫+驗血, 結果1型2型都係NEGATIVE
但問題係, 今次冇咩粒粒, 但一片紅左, 時好時壞, 睇左DR HO 兩次
覺得差唔多, 有D就黎發癲啦咁耐都唔好
以前通常睇完醫生一兩個禮拜冇野(細個都有耐唔耐包皮發炎), 今次搞左成個幾月
應該係包皮龜頭炎, 都唔知點算好, 希望睇多兩次DR HO會好番D啦!!

引用:
原帖由 mybaby899 於 2012-4-11 19:37 發表
21歲 你約左星期幾上去??
baby兄都算細個wo,
真係唔好彩咁細中左花,
大家一齊努力啦

回復 14794# 的帖子

冇呀, 我去果陣疱d 症狀冇晒, 得番一撻紅色
所以佢話應該唔係

ching 想問下你地d花係肉色定紅色一粒咁架?

因為小弟見到龜頭邊有一點紅色(都起碼幾個月
而家紅左d, 好驚係花

遲d會睇dr ho 不過想問問ching先有定心理準備

thx

thx 上面兩位CHING,

其實我一路都搵緊DR HO睇緊包皮龜頭炎,
係呢幾日, 本來係龜頭邊粒紅點好似紅左大點左(應該都幾個月)
所以下次搵DR HO會睇埋

不過我其實有個問題, 就係我睇左DR HO都3次
但好似冇乜好轉, 可能睇多次會轉醫生

請問上面位CHING龜頭炎幾耐先好ar?

我都搞左成兩三個月都仲未好, 好想喊

引用:
原帖由 肥仔生 於 2012-4-26 03:30 發表
我4月7曰發現有紅点,係4月16去左政府衛生科睇醫生話你亀頭炎,4月18日去睇普通科食左7日抗生素之後好返好多(到而家)紅点差不多叫退哂,但唔敢講好返哂天朝就9点去dr ho睇一次睇下係唔係好左,因為政府醫生話个病可以好反 ...
ching 想問你呢, 除左紅點之前
會唔會有一撻紅左咁架?
因為我之前都有紅點, 而家冇晒但變左一個範圍紅左咁, 唉

引用:
原帖由 肥仔生 於 2012-4-27 14:15 發表

叫佢幫你做冷凍啦~dr ho都幾好呀,我都岩岩睇過
把你自己的想法講比佢知啦,當我知道左的時間都係佢面前咸左出黎
我就叫我唔洗緊張有得醫的,同埋佢都唔停咁安慰我.
下但係我紅左一撻唔係花都可以冷凍架?
搞左都好耐仲唔好

CHING大家一齊努力啦唔好灰心 !

引用:
原帖由 JACKY9271981 於 2012-4-30 01:21 發表
龜頭炎 前列腺炎 3年都未好,睇左好多次醫生都未好,
食左 LEVOFLOXACIN 3個月, Sulfamethoxazole 1.5個月,但係肛門位置間中仲有不适,
龜頭炎 紅+甩皮 ,有無人好返,可以教我點做,謝謝
ching 唔好意思想問問你龜頭炎有冇睇過DR HO?
我睇左3次都唔好, 仲諗住繼續睇定轉醫生(搞左都個幾月啦)
死喇你成3年都唔好搞到我好驚

42 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。