推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

89 1234
發新話題

過檔香港電台女主播/記者 - 李朗怡

今晚輪到朗怡返深宵
我諗要返到星期三至四(因為weekend可能要報天氣)
朗怡記住要注重身體

回復 2144# 的帖子

但係朗怡同雪瑩都喺83報咗超過1年先開始報天氣
秀荃會唔會快咗D
利益申報:我唔反對任何人報天氣

回復 2148# 的帖子

咁紫盈又真係好快
其實係咪嗰時唔夠人

回復 2150# 的帖子

你冇睇漏眼..冇錯.....
高芳婷由6月中開始冇再報天氣
最後一次:6月9日(1858)
可能因為要經常翻早報提要而冇法抽身報天氣

回復 2156# 的帖子

連續兩晚都有白雪雪的朗怡

回復 2161# 的帖子

頭四張嘅朗怡好似電腦特技模擬出黎咁
By the way,搜記內嘅朗怡好特意
朗怡整星期以雪白示人

相關搜索目錄: 電腦

其實民調通識講咩ga?  
新環節?有冇固定時間播ga?
朗怡繼區選後再出外景
朗怡真係成曰比驚喜我地
1:23pm 83台重播,好開心可以睇返

引用:
原帖由 荷西馬利 於 2011-12-6 17:50 發表 一個應該係同選委有關既特輯叫做民調通識
初頭我都以為係關選委,但係喺節目尾段露緣機
朗怡話星期五有同某大學合辦的民調(第一階段)的結果
所以應該唔關星期曰的選委
估計無線係想透過此節目公怖不同階段的民調結果

回復 2181# 的帖子

今日嘉儀同朗怡都返早
佢地兩個分別報咗邊幾個時段ge新聞
同埋盤盤今早有冇返83新聞?
另謝師兄貼圖

引用:
原帖由 mtrA163-238 於 2011-12-7 18:26 發表 0 兄你CAP錯圖啦
你睇吓嘉儀身後,朗怡喺度行緊去直播室報新聞

朗怡haircut後真係好得意
期待師兄貼朗怡今晚報新聞的圖
不過朗怡又要捱通宵
但係通宵下的朗怡都好精神

引用:
原帖由 newbird 於 2011-12-10 17:25 發表 9号晚已有
冇錯,10號由朝到大約1900pm都喺83台不斷重播
琴曰朗怡真係由朝到晚都喺大銀幕出現
朝早的民調朗怡,下午83台新聞的朗怡,兩節天氣的朗怡
另謝師兄貼圖

引用:
原帖由 千里飛鼠 於 2011-12-11 19:14 發表 朗怡加油~我信你係做得野既人黎 唔需要理某d人講既野
冇錯
只要做好本份,一定會得到更多觀眾的認同
支持朗怡!加油朗怡!

引用:
原帖由 荷西馬利 於 2011-12-13 00:10 發表 佢依家報聞比起以前多左笑容
冇錯!
好似今晚,朗怡雖然報深宵,但係心情同狀態超好,全程帶著微笑報新聞,一粒縲思都無
朗怡加油!
P.S. 想問吓今晚(12/12/2011)有冇新拍的民調通識?

引用:
原帖由 荷西馬利 於 2011-12-13 11:20 發表 民調通識應該係得無線做特首候選人民意調查個期先有不過朗怡好似一個謎幾時生日, 幾多歲, 讀邊個中學好似冇人知咁
咁應該仲有五個星期的民調通識(Total:25次)
因為喺特首選舉前(明年3月25曰)無線仲會再做多五次同類民意調查
期待會再有民調朗怡!!
P.S.剩係知朗怡叫Connie

引用:
原帖由 荷西馬利 於 2011-12-13 16:29 發表
無錯佢地2個都係叫Connie
不過又唔明點解之前區議會系列同依家民調通識相對小妹妹既2位Connie都有份做
反而陳珍妮同高芳婷佢地冇份
再遲入識嘅雪菜都有得報選委會選舉系列,反而珍妮同芳婷食白果,其實連文采都冇
可能佢地要報提要,所以冇得做特別新聞節目(嘉儀同盤盤例外)

引用:
原帖由 荷西馬利 於 2011-12-14 00:35 發表
講起提要
雖然黃紫盈俾我既感覺好得寵
起碼入職冇耐就報天氣, 而且長期有得報天報同埋時事百科
反而佢同朗怡都一樣冇機會做提要
同埋唔知點解朗怡好經常性都係明明有返工但又唔使報新聞
再唔係就俾人派去通宵
好有同感  ,喺8月同9月的星期一至五,朗怡都要報六點半天氣
照道理一星期內都最少有三日要同時兼報83新聞同天氣
但朗怡喺9月的其中一個星期一至五完全唔使報83
另一個星期一至五剩係報咗一曰83新聞

引用:
原帖由 mtrA163-238 於 2011-12-14 10:21 發表
我有樣野唔明,點解10月ge星期六明明sNOWY係到,李朗怡唔係到,都係死仆街,李朗怡報天氣ge?
其實只要你留心D睇吓每個月頭轉咗ge天氣主播
你就會發現其實每個月無線都會有一個同上個月唔同ge天氣主播更表
好似你所講10月喺十月三號嗰個星期,
星期一至五1858由朗怡轉咗做文采,而2339由紫盈轉咗做珍妮至於星期六日就由雪瑩轉咗做朗怡
但係朗怡喺十月八同九號放大假中,所以由雪瑩同紫盈頂住更先
所以當15號朗怡返咗黎就要報天氣(跟10月更表)
同時朗怡要主力做區選系列節目,所以淨報天氣,唔使報83
P.S.唔該你尊重吓D主播啦!你要問野,唔一定要加嗰D冇咩特別意思ge字眼,相信你自己都唔想人地咁話你自己鐘意ge主播啦

引用:
原帖由 mtrA163-238 於 2011-12-14 12:36 發表
Honestly,i think 李朗怡 is no good so i want to send letter/email to TVB News say fire李朗怡!
After that,I think most of Hong Kong people will think very happy!
Honestly,I think you can't represent most of the Hong Kong people because I'm not one of the "most of the Hong Kong people" and I think you can represent only a few of Hong Kong people.
Although you think 李朗怡 is no good,there is no need for you to express and share your special opinion to others by using some impolite words.

朗怡返早同主持時事百科
另謝師兄貼圖

週末報新聞同天氣的朗怡
另謝師兄貼圖

引用:
原帖由 千里飛鼠 於 2011-12-23 12:29 發表
今日返到黎要應付live~做得唔錯..繼續努力
冇錯,朗怡連續做咗幾個live,包括唐唐見記者、國內衝突(同喺國內嘅國柱現場對答)
不過整體早上新聞同live表現都好唔錯
啱啱1256新聞完之前又見到朗怡行緊去直播室
仲見到寒冷天氣下朗怡著白色長boot

朗怡啱啱先放完大假,睇黎成個聖誕假期朗怡都要開工
真係辛苦哂朗怡
祝朗怡聖誕快樂
另謝師兄貼圖

辛苦唒朗怡喺聖誕夜為我地跟進新聞同天氣
另謝師兄貼圖

引用:
原帖由 千里飛鼠 於 2011-12-28 10:34 發表
抖左兩日之後又要返早~辛苦哂啦
今日真係辛苦哂朗怡  
由下午一點開始連續做83台新聞Live成一個鐘(中間仲要冇插播過任何廣告)
成個鐘朗怡就喺度旁述北韓現場情況到近兩點(1356)
根住休息咗大約5分鐘廣告時間,就要再報1400的83新聞到1430
夾埋連續報咗成一個半鐘
根住仲要主持埋時事百科
真係真真正正辛苦哂朗怡,不過朗怡今日喺83表現真係好唔錯
另謝師兄貼圖

相關搜索目錄: 廣告

89 1234
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。