推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

過檔香港電台女主播/記者 - 李朗怡

引用:
原帖由 千里飛鼠 於 2011-12-28 20:22 發表
無錯~原本應該係由盤主播做呢個live~雖然今日段片有一下失靈..不過朗怡仍然好冷靜~希望佢可以繼續努力
唔係本身喺香港時間九點鐘開始,因為新聞話延遲咗四個鐘(依家一點開始)?
就算九點唔係都係朗怡負責個live咩?  
不過朗怡做live時都爆咗句搞到我都忍唔住笑朗怡:(只此一句)
現場情況......(dead air咗大約5秒),我地係可以繼續睇架
相信係幕後問題

引用:
原帖由 jacksonhon 於 2011-12-29 00:33 發表
咁12月18號接近11點幾嘅《天氣報告》呢?
係由朗怡主持

朗怡琴日好勤力,今日的中華掠影有朗怡的旁述vo,應該都係琴曰錄,辛苦哂朗怡
而今朝83台九點新聞又出唔到片,不過朗怡好淡定,從容解決
今日又俾我地見到朗怡低頭望電腦等指示
琴曰就低頭望稿

相關搜索目錄: 電腦

引用:
原帖由 千里飛鼠 於 2011-12-28 22:41 發表
佢原本個儀式諗住10點開始~不過因大雪問題延遲我聽到個句都忍笑..
今年好似第二次見到朗怡睇稿個樣
今日真係準時10點開始,不過今日冇好似琴日live成個鐘,仲要係盤盤同朗怡輪住做
盤盤做10點,朗怡做11點,兩個都要做live,
而兩個今日亦都要面對片段突然失靈,跟住鏡頭突然轉返去廠,嗰時盤盤就低頭望稿,朗怡就瞪住個鏡頭
不過兩個都從容面對,表現淡定

引用:
原帖由 千里飛鼠 於 2011-12-29 18:46 發表
今日10點就訓左陣..無睇到呢兩個時段~
不過下晝五點珍妮個次都係咁..唔通d機器凍到壞壞地
朝早嗰兩轉片段失靈應該就唔關三色台機器事
因為三色台播嗰D片段應該係現場轉播其他電視台新聞直播片段,可能係接收訊號失靈所致
而下晝就冇睇......
而今日朗怡完全複制琴曰的更表  
返早根住主持時事百科
不過今日朗怡報完83,換咗件外套先錄時事百科
另謝師兄貼圖

一心諗住朗怡今日放假,朝早見朗怡冇報83,以為朗怡真係可以休息
點知完來要返下午,今日又要辛苦朗怡啦......

引用:
原帖由 千里飛鼠 於 2011-12-30 22:14 發表
Oh no..聽日佢重要返下晝..真係辛苦哂佢
另外今日朗怡件新衫好靚
朗怡著新衫返下午兼報八點新聞
不過真係辛苦哂朗怡
咁聽曰下午再見啦,朗怡!
另謝師兄貼圖

引用:
原帖由 jacksonhon 於 2011-12-31 16:35 發表
又key人過去佈景度?
維港景都係假?
從維港D船就知唔係啦!
不過依家都仲未用返83原本個廠
咁今晚八點新聞點算?

回復 2315# 的帖子

朗怡第一百次天氣報告
另謝師兄貼圖

引用:
原帖由 jacksonhon 於 2011-12-31 19:43 發表
我嘅重點唔係背後嘅維港景,而係主播本人同個背景唔吻合。你哋唔覺得睇起上嚟怪怪地架咩?
你睇吓依家83,主播本人同個背景更加唔吻合,朗怡依家D頭髮同個景條邊係波浪型
另外83更表又亂哂,朗怡連報一個半鐘,連報七點半、八點、八點半新聞,仲要節節都係直播,辛苦朗怡啦
而詹前穎同朗怡應該幾friend,因為幾次詹前穎同朗怡幾次live都剩叫朗怡兩隻字,而唔係叫李朗怡

引用:
原帖由 A205A240 於 2012-1-1 14:33 發表
因為個cam唔同左,質素差左.
宜家互動台應該响21或者24廠出街,唔係25廠.
而家83台三點新聞連維港景都冇用,繼續用虛擬景
而83台1月3日開始會有幾個改動:
財經新聞變財經報道
港股評述取消
同之前講過:時事百科變時事通識
我諗會有新廠景掛

引用:
原帖由 A205A240 於 2012-1-1 15:27 發表
尋晚9,10點都冇用. 唔知點解我覺得呢節D燈光好番少少,冇姚生果時咁怪.
冇錯,今日下午嗰幾節好咗
而琴晚嗰幾節同今朝模仿GMHK嘅虛擬景真係可以話不知所謂
今朝個假GMHK景真係以為自己發緊夢,喺仙境睇新聞
而琴晚個景就搞到好似個廠有煙霞同大霧以及能見度遍低咁,應該係鏡頭質素問題

元旦曰天氣朗怡
但係點解冇今日朗怡報83的圖
另外除夕夜2316天氣報告得1分32秒,短到

引用:
原帖由 千里飛鼠 於 2012-1-5 00:33 發表
朗怡又要返深夜la~重要錄四節(12點、12點半、3點、5點)
由今個星期開始,每晚都新增直播12點半新聞,但係呢個安排有咩作用呢?
12點同12點半新聞分別只係天氣環節、每單新聞的先後次序同有冇高空shot
又要辛苦朗怡啦

朗怡返早同主持時事通識
支持!支持!
另謝師兄貼圖
而呢幾曰朗怡似乎曰曰都要轉更
星期二返下午,星期三晚返深宵,星期五就返早

朗怡連續第三曰返下午,琴晚重報埋天氣
支持!支持!
另謝師兄貼圖

朗怡連續第六日返83
希望朗怡聽日有得放假休息啦!
另謝師兄貼圖

引用:
原帖由 chiuchiunuinui 於 2012-1-13 09:46 發表
原來朗怡同雪瑩同一日生日,冇諗過!
但係佢地真係好好朋友呀~

同樣恭祝朗怡生日快樂!
又會咁巧合
唔怪知得前幾曰朗怡曰曰都要返工,原來係因為朗怡今日生曰放假
BTW,祝朗怡生曰快樂

引用:
原帖由 荷西馬利 於 2012-1-13 17:48 發表
CHING你又知朗怡今日生日既
朗怡生日快樂
如果唔係姚生的祝賀,本身我地都唔知
而朗怡同雪人巧合地同月同日生曰,佢地兩個永遠都唔使驚記錯或者唔記得對方幾時生曰

休息三日後,朗怡週曰返早
另謝師兄貼圖

引用:
原帖由 千里飛鼠 於 2012-1-16 22:48 發表
朗怡突襲10點鐘..無轉到台睇..
真係驚喜,但我都miss咗十點嗰節頭5分鐘
不過今曰冇財經多國度,十點半都係朗怡報(仲要係Live,唔係重播十點嗰節)
而朗怡主持完時事通識換過件衫先報83
另謝師兄貼圖

引用:
原帖由 千里飛鼠 於 2012-1-16 23:51 發表
唔知點解我梗係覺得朗怡係返深..不過提早報新聞咁解
今晚係珍妮返深
不過今日下午83個更好古怪,由1700到0000(平時下午更)總共有四個主播返(芳婷、紫盈、雪人、朗怡),難免會令師兄產生誤會  
雖然一開始我都有師兄的想法

今晚真係輪到朗怡返深宵啦......
而星期一朗怡夜晚十點突襲83係因為要錄民調通識
期待有更多民調朗怡

引用:
原帖由 千里飛鼠 於 2012-1-19 23:37 發表

嘩~~~嘩~~~嘩~~~朗怡報提要?!!!!無睇到呀!!!
唔緊要,youtube已經有今日朗怡報提要的片
http://www.youtube.com/watch?v=_jv37OIeEaA(朗怡報提要表現唔錯)
而朗怡今日密密出鏡,朝早83朗怡,下午提要朗怡,仲有主持時事通識同民調通識的朗怡
支持朗怡!!
另謝師兄貼圖

朗怡休息過後返下午,兼報八點半新聞
支持!支持!
另謝師兄貼圖

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。