推介:| 嬰兒用品沙田 | Baby Product Shatin | cocoonababy | 兒童服裝 | 幼兒教育 | 兒童雜誌 | 嬰兒玩具 | 玩具 | 兒童產品 | 陪月 |

發新話題

生仔問題!!

生仔問題!!

小弟就黎做人父親!!

而家內子都成六個月啦!!

唔知係bb 出生前有什麼東西要買定先呢? 例如 bb床? 奶粉? bb車? 定係bb衫仔?

謝謝!! 
諸葛亮誡子書
君子之行:
靜以修身,儉以養德。
非澹泊無以明志,非寧靜無致遠。
夫學須靜也,才須學也。
非學無以廣才,非靜無以成學。
慆慢則不能研精,險躁則不能理性。
年與時馳,志與歲去,遂成枯落,悲嘆窮廬,將復何及也。

上网只是玩玩而已,何必认真计较呢!!
笑看風雲過, 何事犯心魔

多謝各位賜教呀!!

等我得閒就同我老婆去執下貨先!!  
諸葛亮誡子書
君子之行:
靜以修身,儉以養德。
夫學須靜也,才須學也。

多謝各位既意見!!

小弟真係萬分感激呀!!
諸葛亮誡子書
君子之行:
靜以修身,儉以養德。
夫學須靜也,才須學也。

引用:
原帖由 bgfantasy 於 2007-7-11 08:50 發表
for maternity depression, there is a health food called 'rasperary leaf', in tea bag form, which can help controlling the depression.
多謝b主既 suggestion.

希望佢唔會有 maternity depression 啦!!
諸葛亮誡子書
君子之行:
靜以修身,儉以養德。
夫學須靜也,才須學也。

引用:
原帖由 小邪靈子 於 2007-7-11 11:06 發表
AkiraYuki重有同最重要,就係記得請個(陪月使)幫手湊bb,煮飯俾老婆食
呢一個我老婆都已經自己搵左一個啦!!

多謝你既 suggestion

相關搜索目錄: 陪月
諸葛亮誡子書
君子之行:
靜以修身,儉以養德。
夫學須靜也,才須學也。

引用:
原帖由 ekwan2007 於 2007-7-16 17:07 發表
Things can buy, how about your training? can you do washing your BB? change napies? feed milk? massage your wife? .... Most important, do not make your wife angue for the first month. She will reme ...
呢一個我就已經有經驗啦!!幫bb沖涼, 洗白白, 我自己之前都做過好多!!
因為我係醫院做既!! 以前學到既野而家真係有用架!!  

不過你最後幾句真係幾好!!

坐月真係唔係激老婆, 佢真係會講你成世呀!
諸葛亮誡子書
君子之行:
靜以修身,儉以養德。
夫學須靜也,才須學也。

引用:
原帖由 魔鬼與天使 於 2007-7-7 04:52 發表

做爸爸是人生的頭等大事,恭喜你!
首先一定要給你太太買一兩雙舒适的棉拖鞋,小孩的衣服不用買太多,因為長得太快,奶粉通常醫院給他吃什么牌子就買什么牌子,換別的牌子會嘔奶;尿片與濕紙巾要自己買,醫院 ...
Thanks your information
諸葛亮誡子書
君子之行:
靜以修身,儉以養德。
夫學須靜也,才須學也。

引用:
原帖由 貓宇川 於 2007-7-20 19:50 發表

買本"媽媽寶寶"填下d資料,咁就有免費紙尿片送比你.
而且入面會教你好多野,最好都睇下有咩岩.
去"荷花"(記得入左會先)要買咩嬰兒用品都有,有時仲會有套餐價,係抵d
講真...BB D野下下等人 ...
多謝你呀!!

保險就一早幫佢想左架啦!!

而"媽媽寶寶" 真係要買番本先呀!! 哈哈...........

相關搜索目錄: 保險
諸葛亮誡子書
君子之行:
靜以修身,儉以養德。
夫學須靜也,才須學也。

引用:
原帖由 貓宇川 於 2007-7-20 19:53 發表
仲有我唔記得左講

恭喜晒你!恭喜晒你! 恭喜晒你!恭喜晒你呀~~~~~~~~!
祝媽媽同BB都健健康康...你就工作愉快,升職加薪啦 !!!!
  多謝!  
諸葛亮誡子書
君子之行:
靜以修身,儉以養德。
夫學須靜也,才須學也。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。