推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

真係困擾左我好耐,好辛苦...
我九月頭玩過一次,吹同做都有用套~
之後過左一兩日之後尿道口有d紅腫,尿道入面有時有d痕同痛,龜頭邊同冠狀溝都有幾個位紅左但係唔痕唔痛,仲有龜頭d紋好似深左....
走去睇泌尿科醫生,又去驗尿同尿道分泌,淨係驗到尿液入面有小量格蘭氏陰性菌,醫生話可能係有d污衊野感染,如果驚係性病再另外驗.....
個時醫生開左d藥同藥膏俾我搽,食完尿道係冇痕同痛,但係尿道口,龜頭同冠狀溝既問題依然係度....
過o左一排都係咁,仲係冠狀溝多左粒粒~
今個月頭又走o左睇社會衛生科,又話皮膚問題,開o左d藥水俾我搽,要用水1:8000既~搽o左一個星期都係咁我已經放棄~因為都係冇成效...
到上個星期去左睇dr.ho,佢又話係發炎同有d珍珠疹,開左d抗生素同藥膏俾我搽~食晒d藥又搽埋藥膏,都係一樣...
宜家個龜頭同冠狀溝都係個幾忽紅左(好似冇發大),特別係冠狀溝有兩點好似腫左少少深紅色咁...龜頭間唔中有一兩下唔舒服,唔識形容,又唔係痕又好似少少痛咁~又唔似係淋病,一直都冇膿冇損... 我上網搵o左好耐,都唔知究竟係咩事...呢段時間裡面都有同女朋友做過,佢又有去check過,都係冇事... 我仲試過低能到買白醋返黎搽睇下係唔係花,又冇發白...
我真係好無奈,唔知呢度有冇兄弟有呢d情況...又或者中花既朋友可以話俾我知你地當初係唔係咁,唉...

引用:
原帖由 DEVIL886 於 2011-11-21 00:11 發表 如果你真係中左花,會好似比蚊咬左,然後慢慢腫起,出紅色小粒,再唔理就慢慢變多變大慢慢觀察下,唉又有一粒疑似,1個月都未夠,我SHIT
成個過程大約幾耐到???我咁耐以黎都好似冇乜點改變過,我冠狀溝上面就係有兩忽好似俾蚊針過咁,但係成個月黎都係咁冇改變,反而係旁邊d位出左d珍珠疹咁既粒粒....
我試過用力少少去"r"個幾位,又冇損冇流血....

引用:
原帖由 Tony1 於 2011-11-20 20:45 發表 用白醋沒有變白,醫生又說不是.應該不是.要是還害怕再找多一,兩個皮膚科醫生看看.不過可能結果一樣.如果還是覺得有問題,去看一看中醫的皮膚科.....看一看中醫又怎樣說.
我上次去睇dr.ho,佢只係望左幾眼,連藥水都冇搽...佢話我有個紅左既位有少少甩皮,但係我自己又唔覺...
最大問題係食左咁耐藥,又搽埋藥膏都係冇起色~
我一直都疑惑點解會咁,照計有用袋都中既位係個套包住以外既位,但係我睇過d陰毛同陰囊位都冇問題....
如果係發炎..會唔會d套本身有問題?又或者沐浴露既問題呢?
另外我想問有冇中醫既皮膚科介紹???

好多謝大家解答我既疑難,呢兩個幾月,我真係提心吊膽....如果如大家所講的話,我諗我應該唔係中花...但係發炎都唔知要搞幾耐...呢排駛多左,如果冇惡化又冇好轉的話遲下先再去睇dr.ho了~遲下再上黎同大家分享...尋日同女朋友做完,今日龜頭隱隱約約有少少痛,但係又唔係好明顯,希望呢d係炎性反應啦!可能你地會話我身有屎仲同女朋友做,但係今次已經唔係第一次,而且推得一次,推唔到幾多次...我想講,我本身唔係出去玩開既人,係聽朋友講得多,自己心郁郁走去撳左次鐘仔就咁,真係好後悔...希望有睇開呢個post又未有事既人諗清楚,今次我可能冇事,但係唔代表次次都咁好彩..最後希望各位依然同緊病魔打仗既朋友可以早日康復!

引用:
原帖由 DEVIL886 於 2011-11-21 22:40 發表 未必,呢個病有套都會中的.....大6既出品品質好難講,沐浴露就你可以試下停用一排,試下用清水洗好多文都係咁講,話可能會剌擊到性器官,都可以一試既
我講既沐浴露係講緊去玩個度個d...我宜家一直都係用水沖洗咋,但係都係咁上下...
唉...真係好頭痕...

我女友黎m後近呢兩星期開始下面有粒粒,今日去睇醫生,中左花…
但係我絕對相信佢冇去偷食,而我,對上一次去141已經係成年前既事。
加上我一直冇事冇幹,我想問,其實會唔會係我令佢有事?但係成年後先發?而且我一直都冇問題。宜家最怕係我本身有病毒,但係冇發出黎醫唔醫到?

回復 15895# 的帖子

如果做hpv dna檢查收費係幾多?同埋dr.方地址係邊度?可唔可以pm我…
唉…見到佢咁我個心就好痛。我好怕係自己有病毒傳染俾佢,即使唔係,我都打定輸數自己遲早有,因為近呢兩個星期我都有同佢做。
已經冇諗佢係唔係有去偷食而我唔知,反正如你所講,傳染性強,預左要同佢一齊醫,但係冇出花有冇方法醫?

回復 15897# 的帖子

唔該晒你,如果係咁我唔去做hpv dna檢查了,專注陪女朋友醫病先。
聽完你咁講,我諗我宜家消極d諗只可以做既係唯有等我自己都出埋一份。其實我自己都好大壓力,又要安慰女朋友,我同佢講呢d只係病毒,唔會死人,我唔想增加佢既壓力。
我想問,我女朋友宜家咁樣打hpv疫苗係唔係已經冇用?另外,假如我有病毒但係冇出花,將來好返晒再同佢做係唔係都會令佢返發?
我自問唔係一個健康既人,食煙飲酒夜訓樣樣做齊,但係一直都冇事,有冇可能?

回復 15902# 的帖子

其實我唔係經常去,我只係去過一兩次,亦都唔會再去啦。
星期一同佢去社會衛生科搽藥水,佢最怕係出完又出,因為佢成日開大會痾損。

女朋友前日去完搽藥水,尋日話出花個d位有小小好似甩皮同流血,係唔係正常?而我尋日去驗,乜事都冇,連發炎都冇。

個幾月前女友中左花,到我今日打飛機時發現尿道口入面有一粒,仲要生得幾入,都唔明點解個個位點解會有…有冇師兄曾經係呢d位起過?難唔難醫?
另外,我右邊大脾"那"位入面成日都有拉扯痛既感覺,摸落去好似較左邊腫小小,有硬塊,唔知係乜野事…

引用:
原帖由 pain25 於 2012-11-19 07:43 發表 你女友點解會中?係你惹佢定佢上手惹佢?睇鷘憟穸慼H
唔知點解會有,我地一齊左好耐,我對上一次上141已經一年幾前,我亦相信佢冇偷跳。聽日去睇社會衛生科

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-11-19 07:09 發表 尿道口入面咁窄, 你點睇到=0=
打完飛機抹個時見到小小,拉開d睇有一粒

引用:
原帖由 pain25 於 2012-11-19 17:04 發表 如果未睇,可能唔係花或者係珍珠疹,因為兩者都有囍我兩年前以前中花,但醫生話只係珍珠疹
尿道入道會有珍珠疹架咩?粒野好似米咁大粒,星期四去睇,好驚搽藥水入去

引用:
原帖由 promise_god 於 2012-11-20 00:20 發表 雖然話 HPV 可以潛伏一年先發病, 但機會好少好少你地有冇去過灠s店丫, 周時新聞都有講話齯H去完酒店惹到花花因為齯礞y床單唔多乾淨
冇呀,女友會返大陸搥骨,但每次都自備毛巾

相關搜索目錄: 酒店

今日去社會衛生社度搽藥水,點解冇生個d位掂到藥水會黑左?
聽女朋友講同自己搽藥既過程,真係差好遠,女仔明顯係優待

引用:
原帖由 promise_god 於 2012-11-23 09:29 發表 女仔點優待法, 八卦想知 香港一向都重女輕男架啦, 佢地先入為主會認為男既抵死, 女既係唔好彩好可憐不過唔好再去政府到睇啦, 沒咩用, 直接去睇專科啦
女仔會細心幫你睇,再搽藥水
男仔就淨係問你邊度有,滴藥水落去,專科好貴,我負擔唔起,女朋友既朋友都係睇社會衛生科醫返好,女朋友如無意外得返一粒好快清埋,如果我醫極都唔好先去睇專科啦…

我尿道入面有粒花,想問去睇dr ho係唔係用冷凍?一次就甩?收費如何?
社會衛生科滴藥醫得好慢,又未必滴到咁入…

引用:
原帖由 向前看 於 2012-12-4 21:27 發表
快D去睇,應該一千左右,應該一次ok,但唔知痛唔痛
日日都要返工,唯有星期六先可以去

引用:
原帖由 promise_god 於 2012-12-4 23:21 發表 可以開病假紙架嘛
年尾流流清晒假啦呢d病話生就生,預期每個星期請假,不如去睇一次清左粒野佢罷啦

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。